Foto: Helen Kantokoski Kviby

Boka dop

Vill du boka dop online? Här kan du se alla lediga tider.

Välkommen att boka dop direkt här på webben
Dopet är kostnadsfritt och du kan själv välja i vilken kyrka, eller annan plats i Oxelösund som du vill ha dopet. Det finns möjlighet att låna dopklänning. Det går att välja på bokningssidan.

Välj kyrka och/eller datum och få upp lediga tider i kalendern. Vill ni ha dopet på en annan plats än i kyrkan så skriv en notering under ”Övriga önskemål”. Syns det inga tider på ett visst datum så beror det på att doptiderna redan är bokade.
Det finns möjlighet att låna lokal för dopkalas. Det framgår vid respektive doptid i kalendern om det finns en lokal tillgänglig.

Välj en tid och fyll i uppgifter i formuläret som öppnas. Om ni är flera som vill döpas på samma tid (till exempel syskon), fyll i namn och personnummer i rutan ”Övriga önskemål”.
När din bokningsförfrågan skickats till oss gör vi en avstämning innan vi skickar ut en definitiv bekräftelse.
Syns det inga tider i kalendern så beror det på att doptiderna redan är bokade. Det går att boka tid för dop senast 14 dagar innan doptillfället.
Har du frågor eller inte hittar någon tid som passar, kontakta oss på vår expedition (se kontaktuppgifter nedan).

Ett personligt och omslutande dop
Efter att du har bokat ditt dop kommer din doppräst kontakta dig för ett dopsamtal. Där går ni igenom hur en dopgudstjänst går till och om ni har några särskilda önskemål inför dopet. Du har till exempel möjlighet att välja dikter och sånger till dopet. Genom att välja texter och musik som betyder mycket för dig och din familj kan dopet bli än mer personligt och omslutande. Du kan även ge familjemedlemmar, släktingar och anhöriga olika uppgifter under dopet, till exempel hälla upp vatten i dopfunten, tända ljus, läsa texter eller sjunga.

Lån av lokal i församlingshemmet

I samband med dop kan man kostnadsfritt låna lokal i församlingshemmet.
Där kan du ha en mottagning för släkt och vänner för att fira dopet. I vårt församlingshem finns ett fullt utrustat kök med allt du kan komma att behöva till dopkalaset.

kontakta expeditionen

E-post: oxelosunds.forsamling@svenskakyrkan.se