Kyrkogård

Välkommen till Oxelösunds kyrkogård. Kyrkogårdsförvaltningen ansvarar för kyrkogården och begravningsverksamheten för alla som bor i Oxelösund, oavsett livsåskådning eller medlemskap i Svenska kyrkan.

Kyrkogården är en begravningsplats, en sorgens och minnenas plats, ett vilorum för de bortgångna men också en lugn och vacker park för dess besökare.

Det är en plats som kan ge tillfälle till ro och eftertanke där man kan promenera, vila, betrakta, begrunda och meditera.

Kyrkogården invigdes 1930 och utformades av Erik Gunnar Asplund.