Foto: Linnéa Källström

Vimmerby pastorat

Välkommen till Vimmerby pastorat! I pastoratet finns sex församlingar och sju kyrkor. Pastorsexpeditionen (tfn. 0492-697 70) och Kyrkogårdsexpeditionen (tfn. 0492-313 74 ) har sommaröppet från den 27 juni till den 26 augusti: mån-tors kl. 10-12.

OBS!

Torsdagen den 7 juli är expeditionen stängd.

SOMMAR I VIMMERBY PASTORAT

VIMMERBY

28 juni - 15 augusti är kyrkan öppen dagligen kl. 10.00-20.00. Övriga sommarveckor måndag-fredag kl. 10.00-16.00

Musik i sommarkväll: Tisdagar kl. 19.00 (29 juni, 13 juli, 27 juli, 10 augusti och 24 augusti)

STOREBRO

Kyrkan är i regel öppen måndag-fredag kl. 9.00-16.00

Musik i sommarkväll: Tisdagar kl. 19.00 (5 juli och 26 juli)

FRÖDINGE

Vägkyrka 11 juli-24 juli: Kyrkan är öppen kl. 12.00-16.00. Servering. Daglig andakt med musik kl. 14.00.                                                                                                              Övriga sommarveckor är kyrkan i regel öppen måndag-fredag kl. 9.00-16.00

LOCKNEVI

Kyrkan är i regel öppen måndag-fredag kl. 9.00-16.00.

Musik i sommarkväll: Torsdagar kl. 19.00 (8 juli, 22 juli, 5 augusti och 19 augusti)

TUNA

Sommarkyrka 1 augusti- 8 augusti: Kyrkan är öppen måndag-lördag kl. 13.00-16.30. Servering. Daglig andakt med musik kl. 15.00.                                                   Övriga sommarveckor är kyrkan i regel öppen måndag-fredag kl. 9.00-16.00

PELARNE

Sommarkyrka 25 juli-1 augusti: Kyrkan är öppen kl. 9.00-19.00. Guide på plats, måndag-fredag kl. 15.00-19.00. Daglig andakt med musik måndag-fredag kl. 15.00. Servering efteråt.                                                                                                  Under perioden 5 juli-8 augusti är kyrkan öppen dagligen kl. 9.00-19.00. Övriga sommarveckor är kyrkan i regel öppen måndag-fredag kl. 9.00-16.00

RUMSKULLA

Kyrkan är i regel öppen måndag-fredag kl. 9.00-16.00

Musik i sommarkväll: Onsdagar kl. 18.00 (14 juli, 21 juli, 28 juli och 4 augusti) Fika serveras efteråt.

Vägkyrkan i Frödinge

Med reservation för ändringar.

Gud, vi ber för Ukraina, för alla som drabbas av våldet, för alla som tvingas att strida, och för alla som fruktar för sina och sina näras liv. Och för alla som nu är på flykt. Vi ber för dem som har makten att styra utvecklingen, om besinning och utsträckta händer i de knutna nävarnas tid. Vi ber för Sverige och för alla som bor här, om sammanhållning och uthållighet i ofredens tid, och om öppenhet och generositet för dem som kan behöva skydd inom våra gränser.

Biskop Martin Modéus

Vi har just nu flera tjänster ute, klicka här för att läsa mer.

Kyrkskjuts ring Vimmerby taxi 0492-12020

Dopet

Genom dopet välkomnas man i Kristi kyrka. Den som döps blir medlem i Svenska Kyrkan och i Guds familj. I Vimmerby pastorat och hela Svenska kyrkan är det vanligast att den som döps är spädbarn, men det hindrar förstås inte att både ungdomar och vuxna döps.

Konfirmation 2022/2023

Du är inte ensam om att fundera över livet. Du är välkommen vare sig du tror, tvivlar eller bara är nyfiken!

Vigsel

Att viga sig är ett minne för livet. Inte bara för dem som gifter sig utan också för släkt och vänner.

Begravning

När en familjemedlem, släkting eller vän dör är det viktigt att få ta ett sista farväl. I Svenska kyrkan gör vi det i en begravningsgudstjänst då vi överlämnar den som dött till Gud.

Vi vill rikta ett tack till

ICA Kvantum i Vimmerby för deras hjälp med Julmatkassarna 2021 till Vimmerby pastorats diakoni

Hämtning av matkassar

Vimmerby pastorats sponsorer

Vi vill framföra ett stort tack till advokatfirman Rosén i Vimmerby för deras sponsring till Vimmerby Pastorats diakoni.

Kyrkoåret

Kyrkoåret är en kalender med högtider och helger, där du varje vecka kan läsa olika bibeltexter. Kyrkoårets bibeltexter handlar om Jesus liv och innehåller tankar om livet i allmänhet. Här kan du läsa mer om kyrkoåret och hitta specifika bibeltexter.

Veckans Betraktelse

Här kan du läsa både föregående söndagars betraktelser samt inför kommande söndag eller helgdag.

Information om personuppgifter

Bild ovanifrån på en dator, en kaffekopp, en hand som håller i en penna och en skrivbok.

Så behandlar Svenska kyrkan dina personuppgifter

Här får du veta var dina personuppgifter hämtas ifrån, hur vi använder dem och vilka rättigheter du har. Du får också veta vart du ska vända dig om du har frågor kring Svenska kyrkans hantering av personuppgifter.

Vi tror på alla människors lika värde. Vi gör skillnad.