Vimmerby pastorat

Välkommen till Vimmerby pastorat! I pastoratet finns sex församlingar och sju kyrkor. Våra öppettider under julen, nyår och trettonhelgen. Pastorsexpeditionen, tfn. 0492-697 70, har öppet 27 - 30 dec 2021 kl.10-12, 3 - 5 jan 2022 kl. 10-12. 7 jan stängt. Kyrkogårdsexpeditionen, tfn. 0492-313 74 har öppet 27 - 30 dec 2021 kl.10-12, 3 - 5 jan 2022 kl. 10-12. 7 jan stängt.

Vi har just nu flera tjänster ute, klicka här för att läsa mer.

Med anledning av coronaviruset

Tillsvidare gäller nya restriktioner för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. (uppdaterad 19/1-2022)

De nya restriktionerna innebär max 50 besökare på samtliga gudstjänster när inget annat anges.

Undantag

- Storebro kyrka max 40 besökare

- Sankt Johannes kapell Vimmerby max 30 besökare

- Gudstjänster som är förlagda i våra församlingshem:

*Storebro församlingshem max 40 besökare

*Pelarne församlingshem max 20 besökare

*Rumskulla församlingshem max 20 besökare

*Tuna församlingshem max 30 besökare

*Locknevi församlingshem max 35 besökare

VACCINATIONSINTYG + legitimation gäller vid gudstjänster ÖVER 50 besökande (Detta kommer anges i annonser och på hemsidan när det är aktuellt)

Vaccinationsintyg + legitimation gäller också vid begravning med mer än 50 besökare.

UTHYRNING VID PRIVATA SAMMANKOMSTER

Uthyrning av våra församlingshem vid privata sammankomster vid till exempel dop gäller max 20 personer.

OBS vid minnesstunder i samband med begravningsceremoni får man vara MAX 50 personer. (Se ovan för antal i församlingshemmen i Storebro, Pelarne, Rumskulla, Tuna och Locknevi)

Med reservation för ändringar då Vimmerby pastorat följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer.

Vi är glada för alla som vill fira gudstjänster tillsammans med oss, men vi ber om er förståelse för att vi för tillfället inte kan erbjuda plats för alla som vill vara med.

Tillsammans hjälps vi åt att minska smittspridningen.

Alex & Martin /Ikon

Lediga tjänster

Vi vill rikta ett tack till

ICA Kvantum i Vimmerby för deras hjälp med Julmatkassarna 2021 till Vimmerby pastorats diakoni

Hämtning av matkassar

Vimmerby pastorats sponsorer

Vi vill framföra ett stort tack till advokatfirman Rosén i Vimmerby för deras sponsring till Vimmerby Pastorats diakoni.