Foto: Linnéa Källström

Vimmerby pastorat

Välkommen till Vimmerby pastorat! I pastoratet finns sex församlingar och sju kyrkor. Pastorsexpeditionen, Våra öppettider: mån-tors kl. 10-12 och kl. 13-15 fre kl. 10-12. tfn. 0492-697 70, Kyrkogårdsexpeditionen, Våra öppettider: mån-tors kl. 10-12 och kl. 13-15 tfn. 0492-313 74

Gud, vi ber för Ukraina, för alla som drabbas av våldet, för alla som tvingas att strida, och för alla som fruktar för sina och sina näras liv. Och för alla som nu är på flykt. Vi ber för dem som har makten att styra utvecklingen, om besinning och utsträckta händer i de knutna nävarnas tid. Vi ber för Sverige och för alla som bor här, om sammanhållning och uthållighet i ofredens tid, och om öppenhet och generositet för dem som kan behöva skydd inom våra gränser.

Biskop Martin Modéus

Vi har just nu flera tjänster ute, klicka här för att läsa mer.

Kyrkskjuts ring Vimmerby taxi 0492-12020

Dopet

Genom dopet välkomnas man i Kristi kyrka. Den som döps blir medlem i Svenska Kyrkan och i Guds familj. I Vimmerby pastorat och hela Svenska kyrkan är det vanligast att den som döps är spädbarn, men det hindrar förstås inte att både ungdomar och vuxna döps.

Konfirmation 2021/2022

Du är inte ensam om att fundera över livet.

Vigsel

Att viga sig är ett minne för livet. Inte bara för dem som gifter sig utan också för släkt och vänner.

Begravning

När en familjemedlem, släkting eller vän dör är det viktigt att få ta ett sista farväl. I Svenska kyrkan gör vi det i en begravningsgudstjänst då vi överlämnar den som dött till Gud.

Vi vill rikta ett tack till

ICA Kvantum i Vimmerby för deras hjälp med Julmatkassarna 2021 till Vimmerby pastorats diakoni

Hämtning av matkassar

Vimmerby pastorats sponsorer

Vi vill framföra ett stort tack till advokatfirman Rosén i Vimmerby för deras sponsring till Vimmerby Pastorats diakoni.

Kyrkoåret

Kyrkoåret är en kalender med högtider och helger, där du varje vecka kan läsa olika bibeltexter. Kyrkoårets bibeltexter handlar om Jesus liv och innehåller tankar om livet i allmänhet. Här kan du läsa mer om kyrkoåret och hitta specifika bibeltexter.

Veckans Betraktelse

Här kan du läsa både föregående söndagars betraktelser samt inför kommande söndag eller helgdag.

Information om personuppgifter

Bild ovanifrån på en dator, en kaffekopp, en hand som håller i en penna och en skrivbok.

Så behandlar Svenska kyrkan dina personuppgifter

Här får du veta var dina personuppgifter hämtas ifrån, hur vi använder dem och vilka rättigheter du har. Du får också veta vart du ska vända dig om du har frågor kring Svenska kyrkans hantering av personuppgifter.