Foto: Mattias Kessén

Vimmerby pastorat

Välkommen till Vimmerby pastorat! I pastoratet finns sex församlingar och sju kyrkor. Pastorsexpeditionen (tfn. 0492-697 70) har öppet måndag-torsdag 10-15, lunchstängt 12-13 samt fredagar 10-12 och Kyrkogårdsexpeditionen (tfn. 0492-313 74 ) har öppet måndag-torsdag 10-15, lunchstängt 12-13.

Sensommar och höst i Vimmerby pastorat

Nu ändar sommaren och hösten nalkas, semestrarna tar slut och terminerna börjar. Vi drar nu igång barn och ungdomsverksamheten, soppluncher, bibelstudier och alla möjliga sorters träffar och sammankomster.

Ni är givetvis också välkomna att fira mässor och gudstjänster med oss.

Följ oss här på vår hemsida och i våra sociala medier för den senaste informationen.

Pastorsexpeditionen och kyrkogårdsförvaltningens öppettider 28-30/9

Onsdagen den 28 september är pastorsexpeditionen och kyrkogårdsförvaltningen öppen kl. 13-15.

Torsdagen den 29 september är pastorsexpeditionen och kyrkogårdsförvaltningen öppen kl. 10-12.

Fredagen den 30 september är pastorsexpeditionen och kyrkogårdsförvaltningen stängda.

Körhelg med Tomas Boström

HÖSTENS KVÄLLSMACKA FÖR MÄN

Vimmerby församlingshem
Måndag den 26 september 2022, kl. 18.30
Gäst: Jakob Karlsson, Dagens Vimmerby och känd
hockeyspelare,
Måndag den 31 oktober 2022, kl. 18.30
Gäst: Nils Lundeheim, 45 år med svinavel vid SLU, Sveriges
lantbruksuniversitet. Ett axplock av insatser och aktiviteter.
Måndag den 21 november 2022, kl. 18.30
Gäst: Patrik Engqvist och Kenneth Rosén. En kväll
tillsammans med Lifvens historia.

Välkommen till en kväll där män får umgås med män!
 Aftonbön.
Vimmerby församling

Soppluncher

Välkommen på sopplunch!

Klicka på bilden för att se hela affischen och få mer information.

Kvinnor träffas

Välkommen på våra träffar

Klicka på bilden för att se hela affischen och få mer information.

Gud, vi ber för Ukraina, för alla som drabbas av våldet, för alla som tvingas att strida, och för alla som fruktar för sina och sina näras liv. Och för alla som nu är på flykt. Vi ber för dem som har makten att styra utvecklingen, om besinning och utsträckta händer i de knutna nävarnas tid. Vi ber för Sverige och för alla som bor här, om sammanhållning och uthållighet i ofredens tid, och om öppenhet och generositet för dem som kan behöva skydd inom våra gränser.

Biskop Martin Modéus

Vi har just nu flera tjänster ute, klicka här för att läsa mer.

Kyrkskjuts ring Vimmerby taxi 0492-12020

Dopet

Genom dopet välkomnas man i Kristi kyrka. Den som döps blir medlem i Svenska Kyrkan och i Guds familj. I Vimmerby pastorat och hela Svenska kyrkan är det vanligast att den som döps är spädbarn, men det hindrar förstås inte att både ungdomar och vuxna döps.

Konfirmation 2022/2023

Du är inte ensam om att fundera över livet. Du är välkommen vare sig du tror, tvivlar eller bara är nyfiken!

Vigsel

Att viga sig är ett minne för livet. Inte bara för dem som gifter sig utan också för släkt och vänner.

Begravning

När en familjemedlem, släkting eller vän dör är det viktigt att få ta ett sista farväl. I Svenska kyrkan gör vi det i en begravningsgudstjänst då vi överlämnar den som dött till Gud.

Vi vill rikta ett tack till

ICA Kvantum i Vimmerby för deras hjälp med Julmatkassarna 2021 till Vimmerby pastorats diakoni

Hämtning av matkassar

Vimmerby pastorats sponsorer

Vi vill framföra ett stort tack till advokatfirman Rosén i Vimmerby för deras sponsring till Vimmerby Pastorats diakoni.

Veckans Betraktelse

Här kan du läsa både föregående söndagars betraktelser samt inför kommande söndag eller helgdag.

Information om personuppgifter

Bild ovanifrån på en dator, en kaffekopp, en hand som håller i en penna och en skrivbok.

Så behandlar Svenska kyrkan dina personuppgifter

Här får du veta var dina personuppgifter hämtas ifrån, hur vi använder dem och vilka rättigheter du har. Du får också veta vart du ska vända dig om du har frågor kring Svenska kyrkans hantering av personuppgifter.

Vi tror på alla människors lika värde. Vi gör skillnad.