Foto: Mikael Lindmark

Kyrkan på campus

Kyrkan på campus finns till för alla vid Umeå universitetet och SLU. Kom till oss och prata om det som berör dig, oavsett livsåskådning. Delta i en grupp, prova på meditation eller kom förbi vårt vardagsrum och sitt ner och andas en stund. Du hittar oss i Naturvetarhuset, 1 trappa upp från entréplan. 

Saker att göra i sommar

Sommar i Umeå

Friluftsgudstjänster, andakter, promenader och kaféer med låga priser. Träffar inne och ute, runt om i stan. För barn, ungdomar och vuxna. För dig som vill sitta ner och njuta av vacker musik, meditera eller skapa själv. Här ser du vad som händer i Svenska kyrkan i Umeå i sommar.

Sommarens bucketlist

Upptäck Umeås kyrkor eller gå en kort pilgrimsvandring på ett nytt sätt. Hinner du bocka av alla? Du kan gör allt på en dag, eller låt det ta hela sommaren.

Kyrkstugan vid Nydalasjön

Kyrkstugan, en pärla vid Nydalasjön. Umeås mysigaste kafé med stans bästa ananaspaj och flera olika verksamheter som t ex Öppen förskola, Musik vid sjön och gudstjänster. Kaféet är öppet från 17 juni till 11 augusti.

Det händer på Kyrkan på campus

Vill du prata tro och liv, relationer eller studier? Behöver du få ett andrum i vardagen, åka på retreat eller träffa andra som bär på sorg? Det finns något för dig här!

Vi som arbetar på Kyrkan på campus

Kontakta någon av oss direkt eller fyll i formuläret längst ner på sidan så hör någon av oss av sig så snart som möjligt till dig.

University Chaplaincy

We are open to all students and all staff at the University regardless of beliefs or philosophy.

Aktuella och kommande arrangemang

Årsberättelse 2023

Ett år har passerat. Det kom att präglas av en omvärld i krig och oro för ett ökat säkerhetshot mot Sverige. Mitt i denna orostid har kyrkan ändå stått stadigt.

Orden om livet i Ålidhemskyrkan

Tisdagar kl 18.30, ojämna veckor. En samtalsgrupp om livets stora frågor. Första tillfället 24 september och sista 3 december.

Bokcirkel i Ålidhemskyrkan

Vi läser boken ”Med alla levande varelser – Hopp och motstånd i klimatkrisens skugga” av Annika Spalde och Fredrik Ivarsson och pratar kring våra egna tankar och tolkningar. Anmälan.

Bokcirkel upp och ner i Ålidhemskyrkan

Vi läser boken ”Upp och ner – En överlevnadshandbok för bipolär sjukdom” av Henrik Wahlström och Katrin Skogberg Wirén och samtalar om de olika kapitlen. Anmälan.

OPEN DOOR!

Onsdagar kl 15-17 för dig som går i årskurs 6 eller är äldre i Ålidhemskyrkan, Ungdomslokalen. Varje onsdag från 4 september till 18 december.

Vi finns i Naturvetarhuset, 1 trappa upp. Här har vi vårt vardagsrum – en mötesplats där vi samtalar, fikar, har gruppverksamhet och meditation. Här finns också våra samtalsrum. 

Granne med våra lokaler ligger universitetets kapell som är öppet dagligen för stillhet, bön och andrum, oavsett vilken trosuppfattning du har.

Med rum för hela livet

Vi arbetar utifrån tre ledord:

  • Stöd när det känns svårt eller när livet krisar. 
  • Ro som en hjälp att hitta balans mellan prestation och vila, och erbjuda rum för tro och andlighet
  • Inspiration genom att väcka frågor om samhälle, tro och liv som engagerar och inspirerar

 

Universitetskyrkan

Kyrkan på campus och Studentpastorn är en del av Universitetskyrkan.

Läs mer om Universitetskyrkan

Hitta till Kyrkan på campus

Kyrkan på campus ligger i Ålidhems församling

Besöksadress
Naturvetarhuset, 1tr
Umeå universitet
Busshållplats Universum

E-post  alidhem.forsamling@svenskakyrkan.se
Telefon
 090-200 25 00

Koordinater
Latitud 63.81988  
Longitud 20.30694 
Klicka här för att se en karta>

Tillgänglighet

- Kyrkan på campus ligger i Naturvetarhuset
- Dörröppnare finns
- Hiss finns
- Handikappanpassade toaletter finns

Bli volontär

Lys upp någons dag genom att ge av din tid och engagemang. Som ideell engagerar du dig för en särskild uppgift under en bestämd tid. Det kan vara längre eller kortare uppdrag.

Håll koll på vad som händer

Predikoturen har bytt plats. Så här fortsätter du att hitta allt som händer i Umeås kyrkor.

Samtal och stöd genom hela livet

När något inte blev som man hoppades eller livet har kört ihop sig kan det vara skönt att ha någon att vända sig till. Kyrkan finns här för dig genom hela livet, i med- och motgång.

Det händer i kyrkan

Vill du prata om Gud med andra, kanske på finska? Äta god mat och umgås? Sjunga i kör, även om du tycker att du inte kan? Eller vill ditt barn träffa kompisar och göra roliga saker? 

Dop, bröllop och begravning

Kyrkan finns där genom hela livet, från att välkomna ett barn in i Guds familj, välsigna äktenskapet till att stödja anhöriga i sorgen efter någon nära.

Tidningen Spira

Spira är en tidning om livsfrågor och tro, som delas ut gratis till alla hushåll i Umeå fyra gånger per år. Tidningen finns också i din närmaste kyrka.