Foto: Mikael Lindmark

Kyrkan på campus

Kyrkan på campus finns till för alla vid Umeå universitetet och SLU. Kom till oss och prata om det som berör dig, oavsett livsåskådning. Delta i en grupp, prova på meditation eller kom förbi vårt vardagsrum och sitt ner och andas en stund. Du hittar oss i Naturvetarhuset, 1 trappa upp från entréplan. 

Dela lika och rädda liv

Var tionde människa i världen saknar sitt dagliga bröd trots att det finns tillräckligt med resurser för att alla ska kunna äta sig mätta. Du kan vara med och förändra det.

Läs mer och ge en gåva

Det händer på Kyrkan på campus

Vill du prata tro och liv, relationer eller studier? Behöver du få ett andrum i vardagen, åka på retreat eller träffa andra som bär på sorg? Det finns något för dig här!

Vi som arbetar på Kyrkan på campus

Kontakta någon av oss direkt eller fyll i formuläret längst ner på sidan så hör någon av oss av sig så snart som möjligt till dig.

University Chaplaincy

We are open to all students and all staff at the University regardless of beliefs or philosophy.

Aktuella och kommande arrangemang

Sportlovstips i Umeåtrakten 

Här kan du hitta vad som händer under sportlovet i våra kyrkor med omnejd.

Orden om livet i Ålidhemskyrkan

Tisdagar kl 18.30, udda veckor. En samtalsgrupp om livets stora frågor. Vårterminen pågår från 30/1 till 21/5. Uppehåll 26/3.

Skärtorsdagsmiddag

Torsdag 28 mars 17.00 i Ålidhemskyrkan. Välkommen till påskmåltid och skärtorsdagsmässa. Insläpp från 16.45. Kostnad 150 kr/person, 50 kr/barn (upp till 12 år). Anmäl dig senast 20 mars till alidhem.forsamling@svenskakyrkan.se. Ange ev allergier och matpreferenser. Efter måltiden firas Skärtorsdagsmässa, kl 19.00. Vid frågor kontakta liza.lundkvist@svenskakyrkan.se

Frälsarkransen

Livets pärlor - För dig mitt i livet. Räcker jag till? Är jag älskad? Vad är min roll? Vad har kristen tro att säga? Vad har jag för bild av Gud? Vi ses under 8 vardagkvällar och ett helgläger och funderar över detta och mycket mer. Start 26 oktober. Anmälan.

Littsöndag på Gammlia 17 mars

Littsöndag arrangeras för sjätte året i rad och handlar om våra inre och yttre landskap. Om ursprung, ansvar och om platsen dit man längtar.

Vi finns i Naturvetarhuset, 1 trappa upp. Här har vi vårt vardagsrum – en mötesplats där vi samtalar, fikar, har gruppverksamhet och meditation. Här finns också våra samtalsrum. 

Granne med våra lokaler ligger universitetets kapell som är öppet dagligen för stillhet, bön och andrum, oavsett vilken trosuppfattning du har.

Med rum för hela livet

Vi arbetar utifrån tre ledord:

  • Stöd när det känns svårt eller när livet krisar. 
  • Ro som en hjälp att hitta balans mellan prestation och vila, och erbjuda rum för tro och andlighet
  • Inspiration genom att väcka frågor om samhälle, tro och liv som engagerar och inspirerar

 

Universitetskyrkan

Kyrkan på campus och Studentpastorn är en del av Universitetskyrkan.

Läs mer om Universitetskyrkan

Hitta till Kyrkan på campus

Kyrkan på campus ligger i Ålidhems församling

Besöksadress
Naturvetarhuset, 1tr
Umeå universitet
Busshållplats Universum

E-post  alidhem.forsamling@svenskakyrkan.se
Telefon
 090-200 25 00

Koordinater
Latitud 63.81988  
Longitud 20.30694 
Klicka här för att se en karta>

Tillgänglighet

- Kyrkan på campus ligger i Naturvetarhuset
- Dörröppnare finns
- Hiss finns
- Handikappanpassade toaletter finns

Bli volontär

Lys upp någons dag genom att ge av din tid och engagemang. Som ideell engagerar du dig för en särskild uppgift under en bestämd tid. Det kan vara längre eller kortare uppdrag.

Håll koll på vad som händer

Predikoturen har bytt plats. Så här fortsätter du att hitta allt som händer i Umeås kyrkor.

Samtal och stöd genom hela livet

När något inte blev som man hoppades eller livet har kört ihop sig kan det vara skönt att ha någon att vända sig till. Kyrkan finns här för dig genom hela livet, i med- och motgång.

Det händer i kyrkan

Vill du prata om Gud med andra, kanske på finska? Äta god mat och umgås? Sjunga i kör, även om du tycker att du inte kan? Eller vill ditt barn träffa kompisar och göra roliga saker? 

Dop, bröllop och begravning

Kyrkan finns där genom hela livet, från att välkomna ett barn in i Guds familj, välsigna äktenskapet till att stödja anhöriga i sorgen efter någon nära.

Tidningen Spira

Spira är en tidning om livsfrågor och tro, som delas ut gratis till alla hushåll i Umeå fyra gånger per år. Tidningen finns också i din närmaste kyrka.