Foto: Mikael Lindmark

Kyrkan på campus

Kyrkan på campus finns till för alla vid Umeå universitetet och SLU. Kom till oss och prata om det som berör dig, oavsett livsåskådning. Delta i en grupp, prova på meditation eller kom förbi vårt vardagsrum och sitt ner och andas en stund. Du hittar oss i Naturvetarhuset, 1 trappa upp från entréplan.

Det händer på Kyrkan på campus

Vill du prata tro och liv, relationer eller studier? Behöver du få ett andrum i vardagen, åka på retreat eller träffa andra som bär på sorg? Det finns något för dig här!

Vi som arbetar på Kyrkan på campus

Kontakta någon av oss direkt eller fyll i formuläret längst ner på sidan så hör någon av oss av sig så snart som möjligt till dig.

University Chaplaincy

We are open to all students and all staff at the University regardless of beliefs or philosophy.

Aktuella och kommande arrangemang

Sommargåvan

Alla som bor i Umeå och Tavelsjö borde få sätta guldkant på sommaren. Din gåva gör det möjligt!

Konserter och musik i kyrkan

Ladda ner musikfoldern och planera vårens och sommarens musikäventyr i kyrkan!

Bokcirkel i Ålidhemskyrkan

Vi läser boken ”Med alla levande varelser – Hopp och motstånd i klimatkrisens skugga” av Annika Spalde och Fredrik Ivarsson och pratar kring våra egna tankar och tolkningar utifrån bokens kapitel. Vi ses vid fyra tillfällen under höstterminen, fikar och samtalar. Vi träffas 18.00–20.30 17/9, 15/10, 26/11 och 10/12.

Bokcirkel upp och ner i Ålidhemskyrkan

Vi läser boken ”Upp och ner – En överlevnadshandbok för bipolär sjukdom” av Henrik Wahlström och Katrin Skogberg Wirén och samtalar om de olika kapitlen. Gruppledare är diakon Irja Wikström, hjärnkollsambassadör med egen erfarenhet av bipolär sjukdom och diakon Myemma Nilsson. Vi träffas 18.00–20.15 den 26/8, 2/9, 9/9, 16/9 och 23/9.

Årsberättelse 2023

Ett år har passerat. Det kom att präglas av en omvärld i krig. En oro för ett ökat säkerhetshot mot Sverige. Ökad kriminalitet bland riktigt unga och inte minst av en cyberattack. Mitt i denna orostid har kyrkan ändå stått stadigt. När nästan alla digitala system var kapade fortsatte ändå all verksamhet, nästan, som vanligt. Om oro var nyckelordet för omvärlden blir ändå beskrivningen för Svenska kyrkan i Umeå 2023, stabilitet.

Vi finns i Naturvetarhuset, 1 trappa upp. Här har vi vårt vardagsrum – en mötesplats där vi samtalar, fikar, har gruppverksamhet och meditation. Här finns också våra samtalsrum.

Granne med våra lokaler ligger universitetets kapell som är öppet dagligen för stillhet, bön och andrum, oavsett vilken trosuppfattning du har.

Med rum för hela livet

Vi arbetar utifrån tre ledord:

• Stöd när det känns svårt eller när livet krisar.
  • Ro som en hjälp att hitta balans mellan prestation och vila, och erbjuda rum för tro och andlighet
  • Inspiration genom att väcka frågor om samhälle, tro och liv som engagerar och inspirerar

Universitetskyrkan

Kyrkan på campus och Studentpastorn är en del av Universitetskyrkan.

Läs mer om Universitetskyrkan

Hitta till Kyrkan på campus

Kyrkan på campus ligger i Ålidhems församling

Naturvetarhuset, 1tr
Umeå universitet
Busshållplats Universum

E-post  alidhem.forsamling@svenskakyrkan.se

Koordinater
Latitud 63.81988
Longitud 20.30694
Klicka här för att se en karta>

- Kyrkan på campus ligger i Naturvetarhuset
- Dörröppnare finns
- Hiss finns
- Handikappanpassade toaletter finns

Bli volontär

Lys upp någons dag genom att ge av din tid och engagemang. Som ideell engagerar du dig för en särskild uppgift under en bestämd tid. Det kan vara längre eller kortare uppdrag.

Håll koll på vad som händer

Predikoturen har bytt plats. Så här fortsätter du att hitta allt som händer i Umeås kyrkor.

Samtal och stöd genom hela livet

När något inte blev som man hoppades eller livet har kört ihop sig kan det vara skönt att ha någon att vända sig till. Kyrkan finns här för dig genom hela livet, i med- och motgång.

Det händer i kyrkan

Vill du prata om Gud med andra, kanske på finska? Äta god mat och umgås? Sjunga i kör, även om du tycker att du inte kan? Eller vill ditt barn träffa kompisar och göra roliga saker?

Dop, bröllop och begravning

Kyrkan finns där genom hela livet, från att välkomna ett barn in i Guds familj, välsigna äktenskapet till att stödja anhöriga i sorgen efter någon nära.

Tidningen Spira

Spira är en tidning om livsfrågor och tro, som delas ut gratis till alla hushåll i Umeå fyra gånger per år. Tidningen finns också i din närmaste kyrka.