Umeå universitets campusområde

Kyrkan på campus

Kyrkan på campus finns till för alla vid Umeå universitetet och SLU. Kom till oss och prata om det som berör dig, oavsett livsåskådning. Delta i en grupp, prova på meditation eller kom förbi vårt vardagsrum och sitt ner och andas en stund. Du hittar oss i Naturvetarhuset, 1 trappa upp från entréplan.

Advent är inte inställd! Och nu är den här, adventskalendern för 2020 med en enkel utmaning varje dag! Tillsammans kan vi göra december lite ljusare och världen lite varmare, mitt i pandemin.

En annorlunda adventskalender

Inför julen finns det här i Umeå familjer som oroar sig för hur de ska ha möjlighet att köpa julmat och julklappar. Swisha en gåva eller köp ett presentkort och lys upp julen för någon annan.

Ge fler julklappar

1-15 december. En personligt vägledd retreat online och via telefon. Du erbjuds att under två veckor av regelbunden bön och meditation låta Gud visa på sin närvaro i ditt liv nu och tidigare, och se vad Guds inbjudan är till dig just nu.

Adventsretreat i coronatid

Angeläget är en samtalspodd med kyrkoherde Lena Fagéus. – Det är stort och viktigt att få samtala tillsammans. Samtal kan förändra världen, säger kyrkoherde Lena Fagéus som även är legitimerad psykoterapeut.

Angeläget - Sorg

Vi finns i Naturvetarhuset, 1 trappa upp. Här har vi vårt vardagsrum – en mötesplats där vi samtalar, fikar, har gruppverksamhet och meditation. Här finns också våra samtalsrum.

Granne med våra lokaler ligger universitetets kapell som är öppet dagligen för stillhet, bön och andrum, oavsett vilken trosuppfattning du har.

Med rum för hela livet

Vi arbetar utifrån tre ledord:

• Stöd när det känns svårt eller när livet krisar.
  • Ro som en hjälp att hitta balans mellan prestation och vila, och erbjuda rum för tro och andlighet
  • Inspiration genom att väcka frågor om samhälle, tro och liv som engagerar och inspirerar

Hitta till Kyrkan på campus

Kyrkan på campus är en del av Ålidhems församling