Umeå universitets campusområde

Kyrkan på campus

Kyrkan på campus finns till för alla vid Umeå universitetet och SLU. Kom till oss och prata om det som berör dig, oavsett livsåskådning. Delta i en grupp, prova på meditation eller kom förbi vårt vardagsrum och sitt ner och andas en stund. Du hittar oss i Naturvetarhuset, 1 trappa upp från entréplan.

Sommar i Umeå

Friluftsgudstjänster, andakter, promenader och kaféer med låga priser. Träffar inne och ute, runt om i stan. För barn, ungdomar och vuxna. För dig som vill sitta ner och njuta av vacker musik, meditera eller skapa själv. Här ser du vad som händer i Svenska kyrkan i Umeå i sommar.

Det händer på Kyrkan på campus

Vill du prata tro och liv, få ett andrum i vardagen, åka på retreat eller träffa andra som bär på sorg? Det finns något för dig här!

Vi som arbetar på Kyrkan på campus

Kontakta någon av oss direkt eller fyll i formuläret längst ner på sidan så hör någon av oss av sig så snart som möjligt till dig.

Umeå universitets campusområde

University Chaplaincy

We are open to all students and all staff at the University regardless of beliefs or philosophy.

Aktuella och kommande arrangemang

Retreat för studenter - retreat for students

21-23 oktober 2022 i Tavelsjö. Under en retreat drar vi oss tillbaka från vardagslivets angelägenheter och relationer för att vila och vara i tystnad tillsammans med andra. We welcome you to spend a weekend together in silence and stillness by the lake of Tavelsjö, 21st-23rd of October.

Öppet hus på kyrkogården

Välkommen till Norra kyrkogården och Backens kyrkogård på öppet hus! Lördag 20 augusti klockan 11-14. Vi bjuder på fika. Nytt för i år: På Norra kyrkogården har vi guidade växtvandringar och en rundvandring med Kerstin Thörn om historiskt intressanta gravsatta kvinnor. På Backens kyrkogård har vi försäljning av utrangerade handverktyg och information om hållbara gravstensalternativ. Varmt välkommen!

Samtal i Kinamockaskogen

Kinamockaskogen är en podd om stora och små frågor i livet. I podden samtalar prästkollegorna Kent Wisti och Susanne Dahl med gäster om allt mellan himmel och jord.

Några ungdomar sitter på golvet med nothäften i händerna.

Ålidhem International Church Choir

Starts September 7th. Wednesdays at 7.30–9 pm, Ålidhemskyrkan, Studentvägen 2.

Senaste Spira

Spira nr 2 har temat ”Möt musiken”. Musiken i Umeås kyrkor under 400 år. Fönsterquiz. Möt Ann-Helén Andersson som slutat skämmas.

Vi finns i Naturvetarhuset, 1 trappa upp. Här har vi vårt vardagsrum – en mötesplats där vi samtalar, fikar, har gruppverksamhet och meditation. Här finns också våra samtalsrum.

Granne med våra lokaler ligger universitetets kapell som är öppet dagligen för stillhet, bön och andrum, oavsett vilken trosuppfattning du har.

Med rum för hela livet

Vi arbetar utifrån tre ledord:

• Stöd när det känns svårt eller när livet krisar.
  • Ro som en hjälp att hitta balans mellan prestation och vila, och erbjuda rum för tro och andlighet
  • Inspiration genom att väcka frågor om samhälle, tro och liv som engagerar och inspirerar

Hitta till Kyrkan på campus

Kyrkan på campus är en del av Ålidhems församling

Naturvetarhuset, 1tr
Umeå universitet
Busshållplats Universum

E-post  Ålidhems församling

Koordinater
Latitud 63.81988
Longitud 20.30694
Klicka här för att se en karta>

TILLGÄNGLIGHET

- Kyrkan på campus ligger i Naturvetarhuset
- Dörröppnare finns
- Hiss finns
- Handikappanpassade toaletter finns

Gudstjänst hemma

Under sommaren kan du fira andakt här varje söndag kl 11. I sommar kommer andakterna från Umeå, Vännäs-Bjurholm, Holmsund, Sävar-Holmön och Hörnefors.

Här kan du läsa vad som händer i veckan

Detta händer under veckan i Svenska kyrkan i Umeå

Du behövs!

Det finns många sätt som du kan hjälpa andra medmänniskor på. Att bli medlem, engagera dig som volontär och att ge en gåva är några.

Samtal och stöd genom hela livet

När något inte blev som man hoppades eller livet har kört ihop sig kan det vara skönt att ha någon att vända sig till. Kyrkan finns här för dig genom hela livet, i med- och motgång.

Det händer i kyrkan

Vill du prata om Gud med andra, kanske på finska? Äta god mat och umgås? Sjunga i kör, även om du tycker att du inte kan? Eller vill ditt barn träffa kompisar och göra roliga saker?

Dop, bröllop och begravning

Kyrkan finns där genom hela livet, från att välkomna ett barn in i Guds familj, välsigna äktenskapet till att stödja anhöriga i sorgen efter någon nära.

Tidningen Spira

Spira är en tidning om livsfrågor och tro, som delas ut gratis till alla hushåll i Umeå fyra gånger per år. Tidningen finns också i din närmaste kyrka.