Umeå universitets campusområde

Kyrkan på campus

Kyrkan på campus finns till för alla vid Umeå universitetet och SLU. Kom till oss och prata om det som berör dig, oavsett livsåskådning. Delta i en grupp, prova på meditation eller kom förbi vårt vardagsrum och sitt ner och andas en stund. Du hittar oss i Naturvetarhuset, 1 trappa upp från entréplan.

Svårt att få pengarna att räcka till?

Sommarhjälpen finns till för att ge fler barn och vuxna en möjlighet till ett sommarlov med bad och fika på kyrkstugan eller kanske en biljett till badhuset.

Retreat för studenter - retreat for students

22-24 oktober i Tavelsjö. Under en retreat drar vi oss tillbaka från vardagslivets angelägenheter och relationer för att vila och vara i tystnad tillsammans med andra. We welcome you to spend a weekend together in silence and stillness by the lake of Tavelsjö, 22-24 October.

Podden Angeläget!

Nytt bonusavsnitt med tema Teo talks. Kyrkoherde Lena Fagéus pratar om den nya satsningen Teo talks med Per Rylander, kyrkoherde i Sävar-Holmön och Ralf Elo, grafisk formgivare och kommunikatörschef på Svenska kyrkan i Umeå.

P.S.UNG

Personlig samtalsmottagning för dig mellan 13 och 25 år. Öppet för alla oavsett tro, kön eller sexuell läggning.

Vi finns i Naturvetarhuset, 1 trappa upp. Här har vi vårt vardagsrum – en mötesplats där vi samtalar, fikar, har gruppverksamhet och meditation. Här finns också våra samtalsrum.

Granne med våra lokaler ligger universitetets kapell som är öppet dagligen för stillhet, bön och andrum, oavsett vilken trosuppfattning du har.

Med rum för hela livet

Vi arbetar utifrån tre ledord:

• Stöd när det känns svårt eller när livet krisar.
  • Ro som en hjälp att hitta balans mellan prestation och vila, och erbjuda rum för tro och andlighet
  • Inspiration genom att väcka frågor om samhälle, tro och liv som engagerar och inspirerar

Hitta till Kyrkan på campus

Kyrkan på campus är en del av Ålidhems församling