Umeå universitets campusområde

Kyrkan på campus

Kyrkan på campus finns till för alla vid Umeå universitetet och SLU. Kom till oss och prata om det som berör dig, oavsett livsåskådning. Delta i en grupp, prova på meditation eller kom förbi vårt vardagsrum och sitt ner och andas en stund. Du hittar oss i Naturvetarhuset, 1 trappa upp från entréplan.

Världens Barn är Radiohjälpens största insamling och genomförs av SVT och Sveriges Radio P4 i samarbete med 13 svenska organisationer. Act Svenska kyrkan medverkar i Världens Barn för att tillsammans med andra aktörer ta ställning för barns rättigheter.

Aaden är 12 år och bor Kismayu, Somalia. När han var två månader ramlande han ur sängen och skadade ländryggen så svårt att han blev förlamad i båda benen. Av Act Svenska kyrkan partner och rehab- och resurscenter får Aaden psykosocialt stöd och hjälpmedel, såsom en rullstol, och i dag går han i skolan, träffar vänner, hjälper till att handla familjens mat och följer med på fotbollsmatcher.

Ge en gåva till Världens barn

Act Svenska kyrkans internationella arbete är en del av Radiohjälpens insamling till Världens Barn. Det handlar om alla barns självklara rättighet till hälsa, utbildning och framtid.

Tillsammans är vi kyrka

Lördag 9 oktober kl 8.45-14. Välkommen till höstens stora mötesplats kring idealitet och delaktighet i Svenska kyrkan i Umeå. En dag för dig som är ideell, förtroendevald, anställd eller bara allmänt intresserad.

Pilgrimsvandring för klimatet -Walk for future

Pilgrimsvandra för klimatet den 24–26 september i Umeå. Vi går mellan fyra av Umeås kyrkor. Du kan vandra hela vägen eller delar av sträckorna.

Samtal i Kinamockaskogen

Kinamockaskogen är en podd om stora och små frågor i livet. I podden samtalar prästkollegorna Kent Wisti och Susanne Dahl med gäster om allt mellan himmel och jord. Vilken inredning gör dig lycklig, vad är okej att skämta om, och vad händer egentligen när vi dör?

Vi finns i Naturvetarhuset, 1 trappa upp. Här har vi vårt vardagsrum – en mötesplats där vi samtalar, fikar, har gruppverksamhet och meditation. Här finns också våra samtalsrum.

Granne med våra lokaler ligger universitetets kapell som är öppet dagligen för stillhet, bön och andrum, oavsett vilken trosuppfattning du har.

Med rum för hela livet

Vi arbetar utifrån tre ledord:

• Stöd när det känns svårt eller när livet krisar.
  • Ro som en hjälp att hitta balans mellan prestation och vila, och erbjuda rum för tro och andlighet
  • Inspiration genom att väcka frågor om samhälle, tro och liv som engagerar och inspirerar

Hitta till Kyrkan på campus

Kyrkan på campus är en del av Ålidhems församling