Kontakt

Rönö församling Besöks- och postadress: Runtuna Klockargård, 61193 Nyköping Telefon: +46(155)241016 E-post till Rönö församling

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Rönö församling

Välkommen till Rönö församlings hemsida!

”1718 - Karl XII:s död och stormaktsväldets fall”

Vi har i Ludgo kyrka den karolineruniform som bars av löjtnant Drakenhielm, från Öster Malma i Ludgo socken. Drakenhielm var löjtnant i Södermanlands ordinarie infanteriregemente, och stupade vid Halden i Norge 1718, endast 19 år gammal.  Kung Karl XII stupade dagen efter Drakenhielm, i löpgravarna utanför Fredrikstens fästning.

Dessa händelser, som inträffade för 300 år sedan, vill vi uppmärksamma i Ludgo kyrka:

Dick Harrisson

Domssöndagen den 25/11 kl.16 mässa i kyrkan, uniformen visas. Öppet hus i Klockargården från kl. 14, med fika och filmvisning.

Onsdagen den 28/11 kl. 19. Kvällen inleds med en andakt, med den bön som Karl XII själv skrivit, där också Rönökören medverkar. Karolineruniformen visas. Därefter gästföreläser Dick Harrisson, författare och professor i historia, om händelserna för 300 år sedan.

Ett samarrangemang med Ludgo-Spelvik Hembygdsförening.

Obligatorisk anmälan till den 28/11 till expeditionen på tel. 0155-241016, senast den 23/11.

Begränsat antal platser! Kom i god tid!