Fritids Prästkragen

Vill du bli en i gänget?

Fritids Prästkragen

Rönö församling bedriver sedan 2010 fritidshemmet Prästkragen i församlingsgården bredvid Runtuna kyrka.

Vår profil är utomhuspedagogik och förutom läroplanen ger även den kristna grundsynen en tyngdpunkt i verksamheten. Vi har en liten åldersblandad barngrupp med god personaltäthet där barnen är trygga med varandra och i sin miljö. Vi har eget avtal med taxi vilket innebär att barnen kommer till oss direkt efter skoltid från Dammlötskolan. På plats serveras sedan barnen hemlagad mat av vår egen kock. På onsdagar och torsdagar samarbetar ”Prästkragen” med församlingens öppna barnverksamheter. Det innebär att fritidsbarnen har delar av sin tid i Minior och Juniorverksamheten. Det fungerar bra och känns skoj att då och då vara fler barn och ungdomar tillsammans.

Kanske vill du bli en i gänget?

Vi har ett fåtal platser lediga till hösten!

Välkommen!

Information om "Prästkragen":