Foto: Ingalill Wennstig, Michael Engman, Linus Ottosson

Kramfors pastorat

Kyrka med och för alla som vistas här i våra tio församlingar, i hjärtat av Höga Kusten. Obs! Tills vidare är all vår besöksverksamhet på paus men vi fokuserar på diakonala insatser och publicerar musik, andakter & gudstjänster på nätet, läs mer här nedan.

17 januari firar vi Bibelns dag i Sverige. Den här dagen handlar om att alla ska få chansen att ta del av Bibeln, att upptäcka det budskap som förändrar liv. Dagens kollekt (rikskollekt) går till Bibelsällskapets arbete att göra Bibeln översatt, känd, tillgänglig och använd.

Bibelns dag 2021

Böneveckan för kristen enhet är världens största ekumeniska manifestation som genomförs samtidigt i cirka 120 länder. Den infaller varje år 18-25 januari. Några av våra församlingar har särskilda evenemang med anledning av detta.

Böneveckan för kristen enhet

PASTORATETS KYRKOR. Tis-tors 12-14. Vi håller våra kyrkor öppna varje vecka för drop-in besök och möjlighet till egen andakt, ljuständning och bön.

Besök en öppen kyrka

På grund av virusepidemin ställs många gudstjänster in i traditionell form och sänds i stället på internet.

Följ våra gudstjänster på nätet

Just nu firar vi inte gudstjänster öppna för besök men sänder istället via nätet, välkommen med! Klicka vidare för att hitta till våra webbsändningar, kalender för veckans gudstjänster och info om tema och texter för kommande söndag eller kyrklig högtid.

Här finns Svenska kyrkans nätvandrare och vill lyssna på och prata med dig - du som är ungefär mellan 12 och 25 år.  Du får prata om precis vad du behöver och vill. Du är välkommen om du bara vill småprata med någon trygg vuxen, eller om du vill prata om något som känns svårt och jobbigt för dig.

Nätvandrarchatten

Här finns Svenska kyrkans nätvandrare och vill lyssna på och prata med dig - du som är ungefär mellan 12 och 25 år. Du får prata om precis vad du behöver och vill. Du är välkommen om du bara vill småprata med någon trygg vuxen, eller om du vill prata om något som känns svårt och jobbigt för dig.

Under den tid Folkhälsomyndigheten uppmanar oss att begränsa våra nära kontakter och hålla oss hemma vill vi erbjuda särskilt stöd för dig som har svårt att utföra ett ärende på egen hand. Om du behöver hjälp med att handla mat eller hämta ut mediciner, tveka inte att höra av dig!

Hjälp med ärenden?

Ibland känns livet svårt, då kan det vara skönt att få prata med någon som lyssnar. Just nu upplever vi en särskild prövning i samhället och världen med en pågående pandemi, något som utmanar även vårt själsliga välmående.

Samtal & stöd

Vi anpassar verksamhet efter situationen i samhället med covid-19 och gällande riktlinjer till följd av detta. Här kan du läsa mer om hur vi förhåller oss rent konkret.

Vårt förhållningssätt vid smittspridning

Be med biskop Eva Nordung Byströms ord inför den andra vågen av coronapandemin. Bönen har skrivits med tanke på inbjudan till gemensam bönedag den 22 november, men kan förstås bes när som helst.

Biskop Evas bön i coronatid

Flera valsedlar

Ställ upp i kyrkovalet

Bilda en ny nomineringsgrupp och/eller kandidera i kyrkovalet 2021.

Kyrktorn speglas i blank sjö.

Om Svenska kyrkan

Svenska kyrkan är Sveriges största kristna trossamfund. I vår organisation ryms en mångfald av möten och verksamheter, både i Sverige och utomlands. Här hittar du fakta och kontaktuppgifter.

Ett litet barn med hatt sitter utomhus.

Anledningar att vara medlem

De flesta kommer ibland i kontakt med Svenska kyrkan. Det kan vara när livet känns som bräckligast eller absolut bäst. Oavsett när ska mötet med kyrkan stärka och ge hopp. Du som medlem gör det möjligt!