Foto: Ingalill Wennstig, Michael Engman, Linus Ottosson

Svenska kyrkan Kramfors

Tillsammans, genom glädje och sorg, hela livet! Kom och möt Gud och medmänniskor vid gudstjänster, konserter, barn- & ungdomsträffar, körövningar och mycket mer, här i våra tio församlingar i Ådalen & Höga Kusten.

Prenumerera på vårt digitala nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om din församling! Genom nyhetsbrevet får du information om vad som är på gång. Utskicket görs med e-post varannan vecka och har bl.a. ett kalendarium för två veckor framåt.

Prenumerera

På gång i kyrkan

En skalad mandarin, en halväten smörgås och en kaffekopp på ett träbord.

Fikamingel på stan

Fredag 29 september, 27 oktober kl 11-13, Posttorget Kramfors. Gudmundrå församlingsråd minglar på torget och bjuder på fika, dessa två fredagar denna höst.

Konfirmation

Här får du chansen att under ett läsår fundera på de viktiga frågorna i livet, tillsammans med andra jämnåriga! Läs mer om konfirmation och vad som händer under året fram till konfirmationshögtiden. Konfirmation innebär bekräftelse av sitt dop. Vanligast är att göra detta när man går i åk 8 men det finns även möjlighet senare i livet.

Några personer placerar tända stearinljus i en liten plåtlåda fylld med sand.

Höstens gudstjänster

Välkommen till gudstjänst! Här finns kalender för gudstjänster och info om tema & texter för kommande söndag eller kyrklig högtidsdag.

Två barn sitter vid ett fönster. På fönstret är en regnbåge målad.

Kalender

Ta del av vår kalender som innehåller information om gudstjänster, musik och aktiviteter i församlingarna. Välkommen till nästa tillfälle för kyrklig gemenskap nära dig!

Kom och fira julafton tillsammans

Julafton 24 december 12:30-15:30, Mariakapellet, Kramfors. Skulle du vilja fira jul tillsammans med andra på julaftonens eftermiddag? Då är du varmt välkommen till ett julfirande i kyrkans gemenskap.

Nyheter & aktuellt

Avtackning i samband med gudstjänst

Välkommen att fira mässa i Nordingrå kyrka söndag 8 oktober 11:00, där Lars Parkman som i slutet av året går i pension, avtackas efter lång och trogen prästtjänst i Svenska kyrkan.

Nya medarbetare till pastoratet

Nu har vi glädjen att förstärka vårt diakonala arbete, genom diakon Jerry Overbeeke, och arbetet med att förvalta kulturarvet, genom fastighetshandläggare Fredrika Björk.

Sommarnumret ute nu

Årets andra och vårt tionde Amenvisst delas ut till alla hushåll och fritidsboenden i pastoratet med start 3 juli. God läsning tillönskas alla församlingsbor och sommargäster!

Svarta postlådor på rad med röd flagga för att markera att kommit finns post

Digitalt nyhetsbrev

Vill du hålla dig uppdaterad om din församling och pastoratet? Prenumerera då på våra utskick som görs varannan vecka och innehåller församlingarnas kalendarium för drygt två veckor framåt tillsammans med andra relevanta händelser och nyheter.

Nya telefontider för expeditionerna

Fr.o.m. 3 april förändrar vi våra expeditioners telefontider och gör det enklare att hålla reda på när det går att nå oss, för ärenden gällande kyrkogård eller församling.

Ny församlingsinstruktion utfärdad

Nu finns ett nytt styrdokument för församlingarnas verksamhet, antaget av kyrkofullmäktige och utfärdat av domkapitlet.

Be en bön för fred

På bönewebben kan du tända ett ljus eller be en digital bön för fred.

Flyktingmottagning och stöd för Ukraina

Låt oss stå tillsammans i att erbjuda stöd till de människor som drabbats av kriget. Det finns konkreta insatser vi kan göra. Vi kan välkomna flyktingar till oss, bjuda in till gemenskap och skänka sådant som de saknar. Ekonomiska bidrag möjliggör också hjälp på plats.

Två män i blå hjälporganisationsjackor lastar av vattenflaskor från ett lastbilsflak.

Kriget i Ukraina

Vi är många som vill hjälpa till när människor drabbas av kriget. Du kan engagera dig på flera sätt. Tillsammans står vi enade i medmänsklighet och solidaritet.

Nyhetsarkiv

Här samlas nyheter från Svenska kyrkan Kramfors

Verksamhet

Några personer placerar tända stearinljus i en liten plåtlåda fylld med sand.

Höstens gudstjänster

Välkommen till gudstjänst! Här finns kalender för gudstjänster och info om tema & texter för kommande söndag eller kyrklig högtidsdag.

Hjälp & stöd

Samtal & stöd

Ibland känns livet svårt, då kan det vara skönt att få prata med någon som lyssnar. Starten på detta 20-tal har inneburit en särskild prövning i samhället och världen med pandemi och krig i Europa, något som utmanar även vårt själsliga välmående.

En kvinna står med knäppta händer. Tända ljus i förgrunden.

Skicka in dina böneämnen

Varje tisdag hålls bönesamling på Gudmundrå församlingsgård och vi vill gärna be för dig och med dig. Skicka in det du vill att vi ska be för, det som är aktuellt i ditt liv just nu. Vi ber!

Några personer och en kvinnlig präst sitter på stolar i en ring i en kyrka.

Stöd i sorgen

Det finns ett liv efter döden – också för dig som blir kvar. I kyrkan kan du dela sorgen med någon som lyssnar och förstår.

Kyrkans SOS

Kyrkans SOS är en fristående ideell organisation som erbjuder kris- och samtalsjour. Du kan ringa SOS-telefonen eller skriva till SOS-brevlådan. Du får vara anonym. För dig mellan 12 och 25 år finns Nätvandrarchatten.

Kontakta oss

Söker du kontakt? Här finner du uppgifter om Kramfors pastorats expeditioner och anställda. Välkommen att höra av dig med frågor, bokningar, tips eller klagomål.

Kyrka & tro

En vuxen och ett barn står vid strandkanten och tittar ut över vattnet.

Kristen tro

Vill du veta mer om kristen tro? Här kan du läsa om vad Svenska kyrkan står för. Du kan också få näring till dina egna tankar om kristen tro.

En kyrka vid vattnet reflekteras i den stilla vattenytan.

Om Svenska kyrkan

Svenska kyrkan är Sveriges största kristna trossamfund. Här läser du om vad Svenska kyrkan står för och här hittar du fakta och kontaktuppgifter.

Bebis leker med bubblor på aktivitet i kyrkan för föräldrar och barn.

Medlemskap

I Svenska kyrkan finns det plats för dig som tror – eller tvivlar. För dig som längtar efter rättvisa och en bättre värld, som vill sjunga i kör, som värnar våra kyrkobyggnader och kulturarvet och för dig som vill ha gemenskap.

En kvinna står utomhus och spelar gitarr för en grupp barn.

Anledningar att vara medlem

De flesta kommer ibland i kontakt med Svenska kyrkan. Det kan vara när livet känns som bräckligast eller absolut bäst. Oavsett när ska mötet med kyrkan stärka och ge hopp. Du som medlem gör det möjligt!

En man med stor ryggsäck går mellan kyrkbänkarna i Uppsala domkyrka.

Bli medlem

Du kan bli medlem i Svenska kyrkan oavsett om du har varit medlem tidigare eller inte. När man vill bli medlem i Svenska kyrkan är det framförallt sin församling som man blir medlem i. Här finns alltid en plats för dig.

Biblar på olika språk står i en bokhylla i kyrkan.

Andra språk – Other languages

Det primära språket för svenskakyrkan.se är svenska, men det finns också en del grundläggande information på engelska, spanska, tyska, finska, meänkieli, samiska och teckenspråk. Du kan använda externa tjänster för att översätta hela webbplatsen till andra språk.

Svenska kyrkans färdplan för klimatet

Svenska kyrkans färdplan för klimatet innebär att vi ska minska vår egen klimatpåverkan och bidra till mänsklighetens gemensamma arbete för att bromsa effekterna av klimatförändringarna.

Vi tror på alla människors lika värde. Vi gör skillnad.

Bli medlem

Samverkan med studieförbundet Sensus

Våra musik- & kulturarrangemang och verksamheter med studiecirkel-karaktär, görs i samverkan med Sensus. Ett studieförbund som jobbar med relationer, livsfrågor, rättighetsfrågor och hållbarhetsfrågor. Tillsammans med sina medlemsorganisationer och samverkansparter skapar de mötesplatser för kultur och bildning i hela landet.