Foto: Ingalill Wennstig, Michael Engman, Linus Ottosson

Kramfors pastorat

Nu öppnar vi upp lite mer igen för fysiska besök. Välkommen till konserter, gudstjänster, barngrupper, körövningar, öppna kyrkor, ungdomssamlingar, själavårdssamtal och mycket mer i våra tio församlingar i Ådalen & Höga kusten. Vi gör anpassningar enligt rådande restriktioner, aktuell info ges på plats vid sammankomst.

Valresultat

Valresultat från kyrkovalet 2021, information om vad som händer efter kyrkovalet och mandatfördelningen.

Ulrika Hurdén och Peter Forsberg utanför Gudmundråskolan och Ådalsskolan

Kommunen och pastoratet gör gemensam satsning för ungdomar

Ungdomarna i Kramfors kommun är viktiga! Det är basen i det utvecklingsarbete som Kramfors pastorat och Kramfors kommun nu går in i. Tillsammans ska de två organisationerna förfina sina samarbetsformer och sätt att nå barn och unga.

Ny Alpha kurs

GUDMUNDRÅ FÖRSAMLINGSGÅRD. Start: Tisdag 21 september 18:30. Introduktionskurs i kristen tro, som håller sig till centrum av Den stora berättelsen, berättelsen om Gud och hans skapelse. Här får man god mat, god gemenskap och goda samtal.

Pilgrimsvandring mellan Sollentuna kyrka och Turebergskyrkan.

Promenad till Vårdkasen

TORSÅKER. Lördag 25 september 12:00. Följ med på en uppfriskande höstpromenad upp till Vårdkasen.

Sjung på torget

TORGET KRAMFORS. Lördag 25 sep & 9 okt 11:00-12:00. Kom och sjung allsång med oss, sånger från vår andliga sångskatt.

Grieg's pianokonsert

GUDMUNDRÅ KYRKA. Lördag 9 oktober 18:00. Känd norsk musik - i en ovanlig version.

Konsert - mitt i livet

DALS KYRKA. Lördag 9 oktober 16:00. Tankar & sånger om tacksamhet och förundran. Av och med Sara Öhlén & Pelle Nordlander.

Konfirmationsläger på stiftsgården i Undersvik sommaren 2019
Dop i Ljusnan

Konfirmation

Nu i september & oktober drar våra tre konfa-grupper igång! Ta chansen att under ett läsår fundera på de viktiga frågorna i livet, tillsammans med andra jämnåriga! Här kan du läsa mer om konfirmation och vad som händer under året fram till konfirmationshögtiden.

Familjegudstjänst i Boden med nattvard. Barnkör sjunger och deltar nattvarden. En mässa med barn och vuxna. Barn spelade orgel.

Besök en gudstjänst

Välkommen till gudstjänster runtom i våra församlingar. På respektive plats ges information om max antal och sådant som bör tänkas på, utifrån gällande restriktioner. Klicka vidare för att se kalendern för veckans gudstjänster och info om tema & texter.

Pilgrimsvandring på Katarinaleden. Riseberga - Vadstena 18-24 maj 2020.

Vandring & bön under hösten

NORDINGRÅ SOCKENSTUGA. Torsdagar 13:00-14:00. Följ med när det görs uppfriskande promenader i Nordingrå församling.

Nordingrå församling sjunger i trefaldighetstid

När höstterminen i skolorna börjar får många av oss en känsla av nystart och att ta nya tag, även om vi inte studerar eller jobbar i skolans värld. Så kan vi också se det i kyrkoåret. Medarbetare i Nordingrå församling framför psalm 96.

Logotypbild för öppen kyrka, kyrkorum, ljusbärare och ett par knäppta händer

Våra kyrkor står öppna

PASTORATETS KYRKOR. Vi håller våra kyrkor öppna vardagar, för drop-in besök och möjlighet till egen andakt, ljuständning och bön.

Samtal & stöd

Ibland känns livet svårt, då kan det vara skönt att få prata med någon som lyssnar. Just nu upplever vi en särskild prövning i samhället och världen med en pågående pandemi, något som utmanar även vårt själsliga välmående.

Se våra andakter på nätet

Våra webbsända helgmålsböner för perioden januari-juni finns nu samlade. Ta del av dessa enkla andakter med textläsning, reflektion, bön, musikinslag och vackra miljöbilder från och kring våra kyrkor.

Skicka in dina böneämnen

Varje tisdag hålls bönesamling på Gudmundrå församlingsgård. Just nu är det stängt för deltagande men vi vill gärna be för dig och med dig. Skicka in de böneämnen som är aktuella i ditt liv just nu så är vi med och ber.

Nätvandrarchatten

Här finns Kyrkans nätvandrare och vill lyssna på och prata med dig - du som är ungefär mellan 12 och 25 år. Du får prata om precis vad du behöver och vill.

Kyrktorn speglas i blank sjö.

Om Svenska kyrkan

Svenska kyrkan är Sveriges största kristna trossamfund. I vår organisation ryms en mångfald av möten och verksamheter, både i Sverige och utomlands. Här hittar du fakta och kontaktuppgifter.

Ett litet barn med hatt sitter utomhus.

Anledningar att vara medlem

De flesta kommer ibland i kontakt med Svenska kyrkan. Det kan vara när livet känns som bräckligast eller absolut bäst. Oavsett när ska mötet med kyrkan stärka och ge hopp. Du som medlem gör det möjligt!

Samverkan med studieförbundet Sensus

Våra musik- & kulturarrangemang och verksamheter med studiecirkel-karaktär, görs i samverkan med Sensus. Ett studieförbund som jobbar med relationer, livsfrågor, rättighetsfrågor och hållbarhetsfrågor. Tillsammans med sina medlemsorganisationer och samverkansparter skapar de mötesplatser för kultur och bildning i hela landet.