Foto: Ingalill Wennstig, Michael Engman, Linus Ottosson

Svenska kyrkan Kramfors

Tillsammans, genom glädje och sorg, hela livet! Kom och möt Gud och medmänniskor vid gudstjänster, konserter, barn- & ungdomsträffar, körövningar och mycket mer, här i våra tio församlingar i Ådalen & Höga Kusten.

Sommar i kyrkan

Besök en konsert i sommar

Koppla av till ljuva toner hela sommaren runtom i våra församlingar. Här presenterar vi våra musikkvällar för sommaren 2022. Fri entré (undantaget Nordingrå k:a). Välkommen!

Gudstjänster

Här finns kalender för kommande gudstjänster och info om tema & texter för kommande söndag eller kyrklig högtid.

Vägkyrka - Ytterlännäs gamla

Öppet i sommar alla dagar 27 juni-7 augusti 11:00-16:00. Här erbjuds guidning, hembakat fika, utställningar och ett otroligt fint kyrkorum. Dessutom musik, andakter och gudstjänster. Välkommen förbi!

Vägkyrka - Nordingrå

I Nordingrå kyrka öppnas vägkyrkan veckan efter midsommar och fortsätter in i augusti. Mellan kl 10 och 16 finns församlingsbor på plats som berättar om kyrkan och bygden.

Sjung på torget

Lördag; 21/5, 18/6, 9/7, 27/8 & 24/9 10:00-11:00, Torget Kramfors. Kom och sjung allsång med oss, från vår andliga sångskatt.

Sommarnumret ute nu

Amenvisst når alla hushåll och fritidsboenden i våra tio församlingar under midsommarveckan (utdelningsstart 20 juni). God läsning tillönskas alla församlingsbor och sommargäster!

Vita syrener står i ett fönster.

Kalender

Ta del av vår kalender som innehåller information om gudstjänster, sommarmusik och aktiviteter i församlingarna. Välkommen till nästa tillfälle för kyrklig gemenskap nära dig!

Nyheter & aktuellt

Vi söker en församlingspedagog

Vi söker en församlingspedagog med intresse för friluftsliv, som vill utveckla verksamheten tillsammans med vårt pedagogiska team. Sista ansökningsdag; 24 augusti 2022.

Guldiga psalmnummer.

Vi söker en redovisningsekonom

Kramfors pastorat söker en ekonom med ansvar för ekonomi och redovisning. Hos oss möter du samlad kompetens och kollegor i en organisation med stark värdegrund och framtidstro. Sista ansökningsdag; 24 augusti 2022.

Flyktingmottagning och stöd för Ukraina

Låt oss stå tillsammans i att erbjuda stöd till de människor som drabbats av kriget. Det finns konkreta insatser vi kan göra. Vi kan välkomna flyktingar till oss, bjuda in till gemenskap och skänka sådant som de saknar. Ekonomiska bidrag möjliggör också hjälp på plats.

Ukrainas flagga vajar i vinden

Vi hissar Ukrainas flagga

Nu hissas den ukrainska flaggan på några väl synliga platser i Kramfors pastorat. Ett visuellt sätt att uttrycka stöd i denna humanitära kris som kriget medför.

Vi ber tillsammans för fred.

På bönewebben kan du tända ett ljus eller be en digital bön för fred.

Två brandmän står och tittar på ett sönderbombat hus.

Act Svenska kyrkan agerar för Ukraina

Kriget i Ukraina drabbar många. Läget är akut! Behoven är stora och fortsätter att öka. Våra lokala partner finns på plats och stöttar befolkningen. Humanitära insatser pågår och fler förbereds. Din gåva behövs!

Nora kyrkas torn inklätt med ställningsmontage

Nora kyrkas torn restaureras 2022

Kyrktornet ska få sträcka sig stolt mot himlen igen. Projektet med att restaurera tornet kommer att pågå mellan februari och oktober 2022.

En lapp med instruktioner om hur man ska tvätta händerna sitter över ett handfat.

Anpassningar p.g.a. pandemin

Här finner du en sammanställning av de anpassningar vi gör just nu i vår verksamhet med anledning av coronapandemin, utifrån nya riktlinjer fr.o.m. 9 februari.

Arkivlådor.

Nyhetsarkiv

Här samlas nyheter från Svenska kyrkan Kramfors

Verksamhet

Gudstjänster

Här finns kalender för kommande gudstjänster och info om tema & texter för kommande söndag eller kyrklig högtid.

Hjälp & stöd

Samtal & stöd

Ibland känns livet svårt, då kan det vara skönt att få prata med någon som lyssnar. Just nu upplever vi en särskild prövning i samhället och världen med en pågående pandemi, något som utmanar även vårt själsliga välmående.

En kvinna står med knäppta händer. Tända ljus i förgrunden.

Skicka in dina böneämnen

Varje tisdag hålls bönesamling på Gudmundrå församlingsgård och vi vill gärna be för dig och med dig. Skicka in det du vill att vi ska be för, det som är aktuellt i ditt liv just nu. Vi ber!

En grupp människor sitter och pratar i en ring tillsammans med en präst.

Stöd i sorgen

Det finns ett liv efter döden – också för de som blir kvar. I kyrkan finns plats för sorg, och stöd för dig som lever vidare.

Kyrkans SOS

Kyrkans SOS är en fristående ideell organisation som erbjuder kris- och samtalsjour. Du kan ringa SOS-telefonen eller skriva till SOS-brevlådan. Du får vara anonym. För dig mellan 12 och 25 år finns Nätvandrarchatten.

Kontakta oss

Söker du kontakt? Här finner du kontaktuppgifter till oss som jobbar i kyrkan och till våra expeditioner. Välkommen att höra av dig!

Kyrka & tro

En vuxen och ett barn står vid strandkanten och tittar ut över vattnet.

Kristen tro

Vill du veta mer om kristen tro? Här kan du läsa om vad Svenska kyrkan står för. Du kan också få näring till dina egna tankar om kristen tro.

En kyrka vid vattnet reflekteras i den stilla vattenytan.

Om Svenska kyrkan

Svenska kyrkan är Sveriges största kristna trossamfund. I vår organisation ryms en mångfald av möten och verksamheter, både i Sverige och utomlands. Här hittar du fakta och kontaktuppgifter.

Bebis leker med bubblor på aktivitet i kyrkan för föräldrar och barn.

Medlemskap

I Svenska kyrkan finns det plats för dig som tror – eller tvivlar. För dig som längtar efter rättvisa och en bättre värld, som vill sjunga i kör eller ha gemenskap.

Ett litet barn med hatt sitter utomhus.

Anledningar att vara medlem

De flesta kommer ibland i kontakt med Svenska kyrkan. Det kan vara när livet känns som bräckligast eller absolut bäst. Oavsett när ska mötet med kyrkan stärka och ge hopp. Du som medlem gör det möjligt!

En man med stor ryggsäck går mellan kyrkbänkarna i Uppsala domkyrka.

Bli medlem

Du kan bli medlem i Svenska kyrkan oavsett om du har varit medlem tidigare eller inte. När man vill bli medlem i Svenska kyrkan är det framförallt sin församling som man blir medlem i. Här finns alltid en plats för dig.

Blandade bokstäver på färgade fyrkanter.

Andra språk – Other languages

Vi har information på engelska, spanska, tyska, finska, meänkieli, samiska och teckenspråk.

Vi tror på alla människors lika värde. Vi gör skillnad.

Bli medlem

Samverkan med studieförbundet Sensus

Våra musik- & kulturarrangemang och verksamheter med studiecirkel-karaktär, görs i samverkan med Sensus. Ett studieförbund som jobbar med relationer, livsfrågor, rättighetsfrågor och hållbarhetsfrågor. Tillsammans med sina medlemsorganisationer och samverkansparter skapar de mötesplatser för kultur och bildning i hela landet.