Kramfors pastorat

Tio församlingar i hjärtat av Höga Kusten. Bjärtrå, Dal, Gudmundrå, Nora-Skog, Nordingrå, Styrnäs, Torsåker, Ullånger, Vibyggerå & Ytterlännäs.

Här kan du ta del av sommarens gudstjänster, konserter och aktiviteter. Glad sommar och välkommen till kyrkan!

Sommarprogram 2020

Vägkyrkan är i sommar öppen alla dagar 22 juni-26 juli 11:00-16:00. Här erbjuds guidning, hembakat fika, utställningar och ett helt otroligt kyrkorum! Dessutom bjuds musik, andakter och gudstjänster.

Vägkyrka Ytterlännäs gamla

Här kan du se kalender för veckans gudstjänster och info om tema och texter för kommande söndag eller kyrklig högtid. Välkommen till våra gudstjänster!

Veckans gudstjänster

GUDMUNDRÅ KYRKA. Onsdagar 12-14 och lördagar 10-12. Vi håller kyrkan öppen, så välkommen att sitta ned en stund i stillhet, lyssna till levande musik, tända ett ljus och be.

Öppen kyrka

KYRKVIKEN KRAMFORS. Tisdagar 17-18 & torsdagar 10-11. I sommar är alla promenadsugna välkomna att ansluta när vi "vandrar med varandra" på spång och stig, längs Kyrkvikens strand.

Vandra med Varandra

NORDINGRÅ KYRKORUIN. Tisdagar & torsdagar 13:00-14:00. Följ med Nordingrå församling på en uppfriskande promenad.

Promenad & bön

Ibland känns livet svårt, då kan det vara skönt att få prata med någon som lyssnar. Vi erbjuder både enskilda samtal och samtal i grupp.

Samtal & stöd

Under den tid Folkhälsomyndigheten uppmanar personer 70 år och äldre att begränsa sina nära kontakter och hålla sig i hemmet vill vi erbjuda särskilt stöd. Om du behöver hjälp med att handla mat eller hämta ut mediciner, tveka inte att höra av dig!

Hjälp med ärenden?

Ett litet barn med hatt sitter utomhus.

Anledningar att vara medlem

De flesta kommer ibland i kontakt med Svenska kyrkan. Det kan vara när livet känns som bräckligast eller absolut bäst. Oavsett när ska mötet med kyrkan stärka och ge hopp. Du som medlem gör det möjligt!

Flera valsedlar

Ställ upp i kyrkovalet

Vill du vara med och göra skillnad? Då kan uppdraget som förtroendevald i Svenska kyrkan vara något för dig! Här får du veta hur du gör för att ställa upp i kyrkovalet.

Ibland får vi frågor om varför det ser ut som det gör på en del kyrkogårdar, med gravstenar som är fastspända eller som ligger ner. Här kan du läsa mer om orsaken bakom.

Gravstenssäkerhet

Har det kommit upp en skylt vid en anhörigs grav? Då innebär det att gravrättsinnehavare för den graven saknas.

Vi söker nya gravrättsinnehavare