Foto: Ingalill Wennstig, Michael Engman, Linus Ottosson

Kramfors pastorat

Obs! Tills vidare är all vår besöksverksamhet på paus. Vi fokuserar just nu på diakonala insatser, samtal & stöd. Vi publicerar även musik, andakter & gudstjänster regelbundet som du kan följa över nätet.

Gudstjänsterna åter öppna för besök

Nu öppnar vi våra gudstjänster för besök igen! I respektive kyrka finns information om max antal och gällande förhållningsregler, som vi ber varje besökare att beakta. Klicka vidare för att hitta till kalender för veckans gudstjänster och info om dess tema och texter.

Enkla andakter varje lördag

Följ med via nätet när vi sänder en enkel andakt från en av kyrkor.

Logotypbild för öppen kyrka, kyrkorum, ljusbärare och ett par knäppta händer

Besök en öppen kyrka

PASTORATETS KYRKOR. Vi håller våra kyrkor öppna vardagar, för drop-in besök och möjlighet till egen andakt, ljuständning och bön.

Vandring & bön

NORDINGRÅ SOCKENSTUGA. Torsdagar 13:00-14:00. Följ med när det görs uppfriskande promenader i Nordingrå församling.

Egna kompositioner med Anna & Masako

En konsert med nyskriven musik av våra kyrkomusiker Anna Larsson och Masako Karlsson.

Kyrkoherden officiellt mottagen

Den officiella mottagning av kyrkoherde Peter Forsberg ägde rum i Gudmundrå kyrka på Pingstdagen. Se hela sändningen och bilder från gudstjänsten här i efterhand.

Coronakrisen, coronavirus, virus, handdesinfektion, handsprit, alkogel, alcogel, hygien, händer, tvätta, covid-19

Covid-19, så förhåller vi oss

Vi anpassar verksamhet efter situationen i samhället med covid-19 och gällande riktlinjer till följd av detta. Här kan du läsa mer om hur vi förhåller oss rent konkret.

Skicka in dina böneämnen

Varje tisdag hålls bönesamling på Gudmundrå församlingsgård. Just nu är det stängt för deltagande men vi vill gärna be för dig och med dig. Skicka in de böneämnen som är aktuella i ditt liv just nu så är vi med och ber.

Samtal & stöd

Ibland känns livet svårt, då kan det vara skönt att få prata med någon som lyssnar. Just nu upplever vi en särskild prövning i samhället och världen med en pågående pandemi, något som utmanar även vårt själsliga välmående.

Hjälp med ärenden?

Under den tid Folkhälsomyndigheten uppmanar oss att begränsa våra nära kontakter och hålla oss hemma vill vi erbjuda särskilt stöd för dig som har svårt att utföra ett ärende på egen hand. Om du behöver hjälp med att handla mat eller hämta ut mediciner, tveka inte att höra av dig!

Präst Lars Parkman håller i kalken vid altaret i Nordingrå kyrka

Passionsandakter från Höga kusten

I fastan inför påsk sändes åtta andakter med "tankar & bön", från olika platser runtom i Höga kusten. Nu finns de tillgängliga att se här även i efterhand.

Anna Larsson, Eva Nilsson, Pär-Åke Stockberg och Masako Karlsson sjunger och spelar

Konsert - Psalmglädje

Psalmglädje är ett projekt där lokala musiker får sätta sin prägel på några utvalda psalmer. Här framför Pär-Åke Stockberg sina tio psalmval i en konsert från Gudmundrå kyrka, tillsammans med Eva Nilsson, Masako Karlsson och Anna Larsson.

Gudmundrå läktarorgel och Håkan Dahlén

Orgelkonsert med Håkan Dahlén

"Låt orgeln få sjunga ut" - Lördag 27 mars 19:00 bjöd Håkan Dahlén, en av Sveriges mest framstående konsertorganister, på musik från Gudmundrå kyrka. Välkommen att ta del av konserten även i efterhand!

Nätvandrarchatten

Här finns Kyrkans nätvandrare och vill lyssna på och prata med dig - du som är ungefär mellan 12 och 25 år. Du får prata om precis vad du behöver och vill.

Ställ dina frågor om skogsbruket

Svenskt skogsbruk är just nu i fokus för granskning. Avverkningsmetoder diskuteras kopplat till biologisk mångfald och andra naturvärden. Främst är det trakthyggesbruket som granskas. Metoden används allmänt i svenskt skogsbruk och så även i Härnösands stifts skogar. Har du frågor eller synpunkter som rör vårt skogsbruk – hör av dig till oss.

Kyrktorn speglas i blank sjö.

Om Svenska kyrkan

Svenska kyrkan är Sveriges största kristna trossamfund. I vår organisation ryms en mångfald av möten och verksamheter, både i Sverige och utomlands. Här hittar du fakta och kontaktuppgifter.

Ett litet barn med hatt sitter utomhus.

Anledningar att vara medlem

De flesta kommer ibland i kontakt med Svenska kyrkan. Det kan vara när livet känns som bräckligast eller absolut bäst. Oavsett när ska mötet med kyrkan stärka och ge hopp. Du som medlem gör det möjligt!