Foto: Ingalill Wennstig, Michael Engman, Linus Ottosson

Svenska kyrkan Kramfors

Tillsammans i glädje och sorg, genom hela livet! Kom och möt Gud och medmänniskor vid gudstjänster, konserter, gemenskapsträffar, barn- & ungdomsgrupper, körövningar och mycket mer. Här i Kramfors pastorats tio församlingar i vackra Ådalen & Höga Kusten.

På gång i kyrkan

Vår Kör Festen 2024

Torsdag 30 maj 18:00, Gudmundrå kyrka. I år bjuds Duke Ellingtons Sacred Concert med Gudmundrå Kyrkokör och Gudmundrå Gospel tillsammans med Marta Parkman och Storbandet. En glädjefull konsert med tårta efteråt.

Fredagar med mat & gemenskap

Välkommen till tacokvällar i Nordingrå 16 feb, 15 mar, 19 apr & 24 maj. Gudmundrå 23 feb & 26 mar. Ullånger 23 feb & 26 apr. Barnvänliga tillställningar, maten serveras till självkostnadspris.

Nicaraguanska bondemässan

Söndag 2 juni 15:00, Bjärtrå kyrka. Mässa med musik som bygger på känsla och uttrycker både tro & längtan efter frihet.

Stickcafé

På måndagar mellan kl 13-15 träffas vi för stickcafé i Vibyggerå församlingshem. Ta med ditt handarbete och njut av en kopp kaffe tillsammans med kreativa personer.

Hantverksgruppen

På tisdagar mellan kl 10-12 träffas vi i Nora församligsgård handarbetar till förmån för behövande i Ukraina och för ACT-Svenska kyrkans internationella arbete.

Någon slevar upp soppa från en stor kastrull.

Sopplunch

En stunds lunchgemenskap kring måltidsbordet, tisdagar 12:00-13:00 på Gudmundrå församlingsgård. Självkostnadspris, alla välkomna.

Uppslaget fotoalbum med svartvita bilder

Min bild berättar

Onsdagarna 14 feb, 6 mar, 3 apr, 8 maj & 5 juni. Ullånger församlingshem. Välkommen till en samtalsgrupp där vi delar livsberättelser utifrån deltagarnas medhavda fotografier.

Koncentrerade bingospelare i Ytterlännäs sockenstuga under ett café Livslust

Café Livslust

Tisdagar udda veckor, 16 jan-4 jun, kl.12-14, Ytterlännäs sockenstuga. Öppen gemenskap för alla som har möjlighet att träffas på dagtid. Under Café Livslust samtalar vi om aktuella ämnen, bjuder in gäster och har olika aktiviteter.

Händer som håller i en öppen bok, leende kvinna håller upp stickning, målarpenslar i ställ med staffli i bakgrunden

Stick & sjung

Välkommen till en stunds kreativ gemenskap där vi får utrymme för eftertanke och samtal under det att vi handarbetar, målar, högläser, sjunger och fikar tillsammans.

Vårens gudstjänster

Välkommen till gudstjänst! Här finns kalender för gudstjänster och info om tema & texter för kommande söndag eller kyrklig högtidsdag.

Två barn sitter vid ett fönster. På fönstret är en regnbåge målad.

Kalender

Ta del av vår kalender som innehåller information om gudstjänster, musik och aktiviteter i församlingarna. Välkommen till nästa tillfälle för kyrklig gemenskap nära dig!

Nyheter & aktuellt

Konservering av Ytterlännäs gamla

Ytterlännäs gamla kyrka är en omistlig del av vårt gemensamma kulturarv och bidrar med kunskap och förståelse för vår historia och för människor som levt i bygden. Kyrkan ska under sommaren 2024 konserveras invändigt med syftet att bevara den kulturhistoriskt värdefulla kyrkomiljön. Projektet har beviljats hela 90% kyrkoantikvariskt bidrag.

Vår på kyrkogårdarna

Våren och värmen är på ingång. Det innebär att det nu är det dags för vårstädning på kyrkogårdarna. Inför morsdag ska kyrkogården och gravarna städas och göras redo inför våren och sommaren.

Vi söker arbetsledande präst

Vi söker en arbetsledande präst till vårat team av präster och musiker.

Vi söker Präst - med inriktning barn & ungdom

Vi söker en Präst med inriktning barn och ungdom till vårat team av präster och musiker.

Svarta postlådor på rad med röd flagga för att markera att kommit finns post

Digitalt nyhetsbrev

Vill du hålla dig uppdaterad om din församling och pastoratet? Prenumerera då på våra utskick som görs varannan vecka och innehåller församlingarnas kalendarium för drygt två veckor framåt tillsammans med andra relevanta händelser och nyheter.

Information om personuppgiftsincident

Svenska kyrkan vill informera dig om en personuppgiftsincident som skedde i samband med att kyrkan utsattes för ett cyberangrepp i november 2023. Syftet med informationen är att berätta vad som hänt och vilka åtgärder kyrkan vidtagit. Vi ger även generella tips på vad du kan göra själv för att skydda dina personuppgifter.

Be en bön för fred

På bönewebben kan du tända ett ljus eller be en digital bön för fred.

Nyhetsarkiv

Här samlas nyheter från Svenska kyrkan Kramfors

Verksamhet

Vårens gudstjänster

Välkommen till gudstjänst! Här finns kalender för gudstjänster och info om tema & texter för kommande söndag eller kyrklig högtidsdag.

Hjälp & stöd

Samtal & stöd

Ibland känns livet svårt, då kan det vara skönt att få prata med någon som lyssnar. Starten på detta 20-tal har inneburit en särskild prövning i samhället och världen med pandemi och krig i Europa, något som utmanar även vårt själsliga välmående.

En kvinna står med knäppta händer. Tända ljus i förgrunden.

Skicka in dina böneämnen

Varje tisdag hålls bönesamling på Gudmundrå församlingsgård och vi vill gärna be för dig och med dig. Skicka in det du vill att vi ska be för, det som är aktuellt i ditt liv just nu. Vi ber!

Några personer och en kvinnlig präst sitter på stolar i en ring i en kyrka.

Stöd i sorgen

Det finns ett liv efter döden – också för dig som blir kvar. I kyrkan kan du dela sorgen med någon som lyssnar och förstår.

Kyrkans SOS

Kyrkans SOS är en fristående ideell organisation som erbjuder kris- och samtalsjour. Du kan ringa SOS-telefonen eller skriva till SOS-brevlådan. Du får vara anonym. För dig mellan 12 och 25 år finns Nätvandrarchatten.

Kontakta oss

Söker du kontakt? Här finner du uppgifter om Kramfors pastorats expeditioner och anställda. Välkommen att höra av dig med frågor, bokningar, tips eller klagomål.

Kyrka & tro

En vuxen och ett barn står vid strandkanten och tittar ut över vattnet.

Kristen tro

Vill du veta mer om kristen tro? Här kan du läsa om vad Svenska kyrkan står för. Du kan också få näring till dina egna tankar om kristen tro.

En kyrka vid vattnet reflekteras i den stilla vattenytan.

Om Svenska kyrkan

Svenska kyrkan är Sveriges största kristna trossamfund. Här läser du om vad Svenska kyrkan står för och här hittar du fakta och kontaktuppgifter.

Bebis leker med bubblor på aktivitet i kyrkan för föräldrar och barn.

Medlemskap

I Svenska kyrkan finns det plats för dig som tror – eller tvivlar. För dig som längtar efter rättvisa och en bättre värld, som vill sjunga i kör, som värnar våra kyrkobyggnader och kulturarvet och för dig som vill ha gemenskap.

En kvinna står utomhus och spelar gitarr för en grupp barn.

Anledningar att vara medlem

De flesta kommer ibland i kontakt med Svenska kyrkan. Det kan vara när livet känns som bräckligast eller absolut bäst. Oavsett när ska mötet med kyrkan stärka och ge hopp. Du som medlem gör det möjligt!

En man med stor ryggsäck går mellan kyrkbänkarna i Uppsala domkyrka.

Bli medlem

Du kan bli medlem i Svenska kyrkan oavsett om du har varit medlem tidigare eller inte. När man vill bli medlem i Svenska kyrkan är det framförallt sin församling som man blir medlem i. Här finns alltid en plats för dig.

Biblar på olika språk står i en bokhylla i kyrkan.

Andra språk – Other languages

Det primära språket för svenskakyrkan.se är svenska, men det finns också en del grundläggande information på engelska, spanska, tyska, finska, meänkieli, samiska och teckenspråk. Du kan använda externa tjänster för att översätta hela webbplatsen till andra språk.

Ett kyrktorn i rött tegel. I ena hörnet av bilden ligger ett infällt gröngult klot.

Vårt arbete för klimatet

Svenska kyrkans färdplan för klimatet innebär att vi ska minska vår egen klimatpåverkan och bidra till mänsklighetens gemensamma arbete för att bromsa effekterna av klimatförändringarna.

Vi tror på alla människors lika värde. Vi gör skillnad.

Bli medlem

Samverkan med studieförbundet Sensus

Våra musik- & kulturarrangemang och verksamheter med studiecirkel-karaktär, görs i samverkan med Sensus. Ett studieförbund som jobbar med relationer, livsfrågor, rättighetsfrågor och hållbarhetsfrågor. Tillsammans med sina medlemsorganisationer och samverkansparter skapar de mötesplatser för kultur och bildning i hela landet.