Konfirmationsläger på stiftsgården i Undersvik sommaren 2019
Foto: Alex Giacomini /Ikon

Välkommen som konfirmand läsåret 2020/2021.

Varje år väljer ca 30.000 ungdomar att konfirmera sig i Svenska kyrkan. Konfirmation handlar om Gud och livet. Året tillsammans blir en spännande upptäcksresa, med nya vänner, erfarenheter, insikter och perspektiv.

Alla i årskurs 8 är välkomna att börja konfirmationsåret och vi erbjuder flera olika grupper. Vanligast är att vara med i gruppen i sin hemförsamling men det går att välja någon av de andra också. Vi träffas regelbundet under året och gör även ett antal lägerdygn tillsammans.

Ta kontakt om du är intresserad av att börja och häng med på en utvecklande och oförglömlig resa, ett minne för livet helt enkelt!

GUDMUNDRÅ
Gruppens upplägg är ”äventyrskonfa”, där fysiska aktiviteter (oftast utomhus) blandas med undervisning och samtal. Vi träffas därför en heldag (09:00-18:00) i månaden, med utgångspunkt församlingsgården.

Höstterminen 2020: 4 okt, 25 okt, 22 nov, 20 dec (inkl. gudstjänst kl.11.00).
Vårterminen 2021: 24 jan, 28 feb, 28 mars, 25 april.

Äventyrsläger på äventyrscamp: 13-16 maj
Konfirmation i Gudmundrå kyrka: 23 maj

Under konfirmationsåret ingår också att gå på 10 gudstjänster, i valfri kyrka inom Svenska kyrkan.

HÖGA KUSTEN
(Församlingarna Nordingrå, Nora-Skog, Ullånger & Vibyggerå)

Gruppen träffas:
Fre-lör 2 okt 18:00 - 3 okt 12:30, Lägerdygn med övernattning i Nordingrå kyrka.
Lör 10 okt 10:00-13:00, Nordingrå kyrka.
Tis 20 okt 14:30-17:00, Ullångers församlingshem.
Tis 3 nov 14:30-17:00, Ullångers församlingshem.
Sön 22 nov kl 15-19, Träff och Taizémässa i Nordingrå kyrka.
Lör 5 dec kl 10-13, Nora församlingsgård.
Tis 15 dec 14:30-17:00, Ullångers församlingshem.

Vid varje samling fikar eller äter vi tillsammans. Till träffarna i Ullånger åker ni med skolbussen och hoppar av vid kyrkan. Om ni behöver hjälp med skjuts från Ullånger kan det ordnas med hjälp av ledarna (se uppgifter nedan).

ÅDALSBYGDEN
(Församlingarna Bjärtrå, Dal, Styrnäs, Torsåker & Ytterlännäs)

Gruppen träffas i Ytterlännäs sockenstuga, varannan onsdag 16:15-18:15.
Datum: 9 sep (start), 23 sep, 7 sep, 21 sep, 4 nov, 18 nov, 2 dec, 16 dec (julfest med lekar och pizza). Schema för vt-21 kommer senare.

Boka redan nu in 13-15 maj för läger och 19 maj för övning samt 23 maj för konfirmationshögtid.

Film om konfirmation
Se filmklippet med unga ledare som berättar lite om sina tankar kring konfirmation.

Har du frågor? Vill du bli konfirmand?
Fyll i formuläret nedan eller ta direktkontakt med någon av våra kontaktpersoner (listade längre ner).

Kontakt Gudmundrå

Karin  Nylén

Karin Nylén

Församlingspedagog - Gudmundrå

Kontakt Nora-Skog

Esa  Snaula

Esa Snaula

Komminister - Höga kusten

Kontakt Nordingrå

Lars Parkman

Komminister - Höga kusten, Prost

Kontakt Ullånger, Vibyggerå

Mats Hallin

Komminister - Höga kusten

Kontakt Ådalsbygden

Ann-Charlotte Agrell

Församlingsassistent, barn och ungdom - Ådalsbygden

Är du nyfiken på hur det är att vara konfirmand? Då kan du följa Snapchatkontot @konfirmand. Kontot sköts av unga ledare i olika församlingar, en vecka var.

Följ @konfirmand på Snapchat