Medlem i Svenska kyrkan

Bli en del av Svenska kyrkan och församlingen. Ditt medlemsskap angår livet och bidrar till följande:

• Du kan gifta dig och bli begravd enligt Svenska kyrkans ordning.
  • Du bidrar till att församlingen kan bedriva verksamhet för bl.a. barn och unga, körer, familjerådgivning och jourhavande präst.
  • Du möjliggör att det kan firas gudstjänst varje söndag och i veckorna på äldreboenden samt andra platser.
  • Du är med och stöttar samhällets mest utsatta, både i Sverige och utomlands.
  • Du bidrar till att kyrkobyggnaderna bevaras och kulturhistoriska värden förs vidare till kommande generationer.
  • Du är också, genom att betala kyrkoavgiften, med och tar ansvar för kyrkans framtida utveckling och vardagskampen för kärlek, människovärde och livskraft.

Medlem i Svenska kyrkan blir du genom att döpas. Är du inte redan döpt som barn går det utmärkt att döpas som vuxen. Är du döpt i ett annat kristet samfund kan du bli medlem i Svenska kyrkan efter att ha pratat med ansvarig präst i församlingen.

Klicka här för att läsa mer om medlemsskap i Svenska kyrkan.

Hur blir jag medlem rent praktiskt?

Du laddar ner en blankett, fyller i och skickar in eller gör ett besök till någon av våra församlingsexpeditioner. Klicka här för kontaktuppgifter.

Klicka här för att ladda hem en Blankett för inträde.

Har du frågor tveka inte att höra av dig till någon av våra församlingsexpeditioner