Grupper, träffar & musik

Vi hoppas att du ska finna givande sammanhang om det så är genom gudstjänster, en kör, en regelbunden grupp eller mer sporadiska träffar. Varmt välkommen med i församlingsgemenskapen!

Vårens gudstjänster

Välkommen till gudstjänst! Här finns kalender för gudstjänster och info om tema & texter för kommande söndag eller kyrklig högtidsdag.

Vuxenverksamhet

Bönetimme

Tisdagar 11:00-12:00, Gudmundrå församlingsgård. Välkommen till ekumenisk bön för Kramfors, vår omvärld och det som är aktuellt och ligger på ditt hjärta.

Närbild på någon som korsar sina fingrar.

Livets trådar

Välkommen till Ullånger församlingshem och en teckenspråkig samtalsgrupp för fullt teckenspråkiga, om tros- och livsfrågor med utgångspunkt i Frälsarkransens pärlor.

Uppslaget fotoalbum med svartvita bilder

Min bild berättar

Onsdagarna 14 feb, 6 mar, 3 apr, 8 maj & 5 juni. Ullånger församlingshem. Välkommen till en samtalsgrupp där vi delar livsberättelser utifrån deltagarnas medhavda fotografier.

Händer som håller i en öppen bok, leende kvinna håller upp stickning, målarpenslar i ställ med staffli i bakgrunden

Stick & sjung

Välkommen till en stunds kreativ gemenskap där vi får utrymme för eftertanke och samtal under det att vi handarbetar, målar, högläser, sjunger och fikar tillsammans.

En brasa i en öppen spis.

Samtal kring elden om Bibeln och livet

Start 18/1. Samtalsgrupp i Bjärtrå med träffar torsdagar udda veckor kl. 18:00-19:30. Vi läser tillsammans några bibelverser, samtalar och reflekterar.

Närbild på knäppta händer vid en ljusbärare.

Morgonbönsgrupp

Vi träffas i Vibyggerå och ber över och samtalar kring söndagens texter.

En grupp män och kvinnor sitter i ring och läser och samtalar.

Vuxenkonfirmation

För dig som är intresserad av att samtala om tro och liv. Upplägget är ”bokcirkel” och vi ses några gånger under en period för att samtala om det vi läst hemma under tiden mellan träffarna.

Alpha

Nästa kursstart 23 januari 2024 (prova-på-gång 16/1), Gudmundrå församlingsgård, Kramfors. Alpha är ett koncept som på ett lättsamt vis introducerar (men inte förutsätter) kristen tro. Så oavsett tro, världsbild eller förkunskaper, om du är nyfiken och funderar över livet och dess mening - välkommen till träffar under 10 veckor med måltidsgemenskap, korta föredrag och goda samtal!

TisdagsTräff

Vårens träffar; 20 feb, 12 mar & 9 apr kl. 14:00. En eftermiddag i Kramfors med god gemenskap, underhållning och andakt, gofika (till självkostnadspris) och lotteri. Alla pengarna går till välgörande ändamål. Träffarna äger rum växelvis på Kaptenen och Gudmundrå församlingsgård.

Bönesamling

NORDINGRÅ FÖRSAMLING. Bönesamlingen är stund av bön, lovsång och delande, i hemmamiljö.

Någon slevar upp soppa från en stor kastrull.

Sopplunch

En stunds lunchgemenskap kring måltidsbordet, tisdagar 12:00-13:00 på Gudmundrå församlingsgård. Självkostnadspris, alla välkomna.

Pratbubblor och omslag av "Lita på att det ljusnar" av Tomas Sjödin

Skapande samtal

Onsdagarna 21 feb, 13 mar, 20 mar, 10 apr & 24 apr kl. 18:30-20:00, Gudmundrå församlingsgård. Välkommen till ett tillfälle att prata liv, dela tankar och utforska tro.

Närbild av målarpenslar på en palett fylld av torkad färg.

Öppen ateljé

NORDINGRÅ. På tisdagar mellan kl 18:00-21:00 "skapar" vi i Nordingrås sockenstuga, på övervåningen. Här kan du tillsammans med andra känna gemenskap i ditt skapande, i de tekniker du själv har intresse av. Som grupp eller enskilt. Bara fantasin sätter gränser.

Några äldre personer sitter och skrattar tillsammans vid ett bord.

Tillsammans

Varje torsdag, 1 feb-25 apr, 13:00-15:00, Nordingrå sockenstuga. Tillsammans är en träffpunkt i Sockenstugan för alla daglediga. Vi lyssnar på inbjuden gäst, fikar tillsammans och får tid att umgås med varandra.

Hantverksgruppen

På tisdagar mellan kl 10-12 träffas vi i Nora församligsgård handarbetar till förmån för behövande i Ukraina och för ACT-Svenska kyrkans internationella arbete.

Stickcafé

På måndagar mellan kl 13-15 träffas vi för stickcafé i Vibyggerå församlingshem. Ta med ditt handarbete och njut av en kopp kaffe tillsammans med kreativa personer.

Andakt på Nybo

NYBO SÄRSKILT BOENDE. Torsdagar udda v, 11:00. Andakt med musik på Nybo i Nyland. Ett fint tillfälle för församlingsbor att träffas.

Koncentrerade bingospelare i Ytterlännäs sockenstuga under ett café Livslust

Café Livslust

Tisdagar udda veckor, 16 jan-4 jun, kl.12-14, Ytterlännäs sockenstuga. Öppen gemenskap för alla som har möjlighet att träffas på dagtid. Under Café Livslust samtalar vi om aktuella ämnen, bjuder in gäster och har olika aktiviteter.