En grusväg med gräs i mitten leder in bland räden.

Kils pastorat

Stora Kils, Frykeruds och Boda församling. I högtid och vardag, i glädje och sorg, i livets alla skeden.

Aktuellt i pastoratet

Sångframträdande i Närhetens kyrka

Elvaträffen startar 18 september

Varje vecka bjuder vi på underhållning och gemenskap i Närhetens kyrka. Onsdagar kl. 11.00–13.00. Välkommen!

Musik i helgsmål

Varje lördag kl. 18.00 i juli bjuds det på musik i helgsmål i Boda kyrka.

Musik i sommarkväll

Varje torsdag kl. 19.00 i juli bjuds det på musikunderhållning i Närhetens kyrka.

Sommarcafé i Kil

Fika och gemenskap på innergården vid Närhetens kyrka. Varje tisdag-torsdag kl. 10-14 under vecka 24-32.

Häng med på pastoratsresa

Pastoratsresa 2 september

Välkommen att följa med på årets pastoratsresa till Filipstad och Lesjöfors!

Konfirmanders händer

Konfirmation 2024/2025

Vill du bli konfirmand? I år har vi tre spännande grupper att välja mellan för dig som är född 2010. Anmäl dig nu! Begränsat antal platser.

Information om cyberattacken - Personuppgiftsincident

Den 22 november 2023 drabbades Svenska kyrkan av ett cyberangrepp som innebar att angriparen kan ha fått åtkomst till personuppgifter som fanns lagrade. Vid frågor kontakta: dataskyddsombud@intechrity.se

Information om personuppgiftsincident

Boka förrättning, läs om kyrkorna eller kontakta medarbetare i Kils pastorat. Vi finns här för dig.

Stora Kils kyrka

Våra församlingar

Kils pastorats gränser sammanfaller med Kils kommun. Pastoratet består av tre församlingar: Stora Kil, Frykerud och Boda.

Om oss

Kils pastorat består av Boda, Frykerud och Stora Kils församling. Här finns körer och verksamheter för alla åldrar. Vi är med dig genom livets alla skeden; dop, konfirmation, vigsel och begravning. Hör gärna av dig till oss med dina frågor!

Bänkar på en kyrkogård

Kyrkogårdsförvaltning

Här hittar du information om kyrkogårdararna, gravskötsel, begravningsavgift med mera. Välkommen att kontakta kyrkogårdsförvaltningen vid eventuella frågor.

Skattkistan

Skattkistan i Kil är fylld med kläder och leksaker till behövande. Nedan hittar du information om öppettider, hämtning och lämning. Vi har inlämningsstopp under perioden 3–21 juli.

Ventilen

Ventilen är en stödgrupp för barn i åldern 6-12 år som lever i familjer med olika former av krångel och trassel. Ny grupp startar 7 mars.

Predikotur i mobilen

Vill du få predikoturer skickade till dig?

Hitta till kyrkor runt om i Sverige – eller ge dig ut på en vandring

Ett altare framför ett kyrkfönster.

Kyrkor och platser

Upplev över 4 000 kyrkor och kapell. Eller besök kyrkogårdar, kyrkoruiner och andra platser.

En hand håller i en mobil med skärmbild om kyrkguiden som visar adressen för kyrkan.

Appen Kyrkguiden

Appen Kyrkguiden hjälper dig hitta till våra kyrkor. I kalendern finns gudstjänster, konserter och andra evenemang. Appen är gratis och finns för både iPhone och Android.

Ett led människor går på en stig bland lövträd.

Vandra i Sverige – gå en pilgrimsvandring

I Sverige finns över 40 pilgrimsleder. Du kan vandra själv eller tillsammans med andra. På en pilgrimsvandring vårdar du både kropp och själ.

Ett kyrktorn sticker upp bakom trädkronorna mot blå himmel.

Sommarkyrkor

Många kyrkor håller öppet även under sommaren. Du hittar sommaröppna kyrkor via vår webbkarta eller app.

Visa ditt deltagande

Det kan ibland vara svårt att veta hur man ska visa sitt deltagande till de anhöriga i samband med ett dödsfall. Förutom att prata direkt med de anhöriga eller lämna blommor så kan man lämna en kondoleans i samband med begravningen.

Lämna en kondoleans

Kontaktperson för dataskyddsfrågor