Kils pastorat

Kils pastorat Besöksadress: Långgatan 35-37, 66530 Kil Postadress: Box 157, 66524 Kil Telefon: +46(554)688080 E-post till Kils pastorat

Skicka en kondoleans

Det kan ibland vara svårt att veta hur man ska visa sitt deltagande till de anhöriga i samband med ett dödsfall. Förutom att prata direkt med de anhöriga eller lämna blommor så kan man skicka en kondoleans i samband med begravningen.

Uttryck ditt deltagande

Att kondolera innebär att man uttrycker sitt deltagande till de anhöriga när någon har avlidit. Kondoleanserna läses upp i samband med begravningen eller efteråt. Man kan också framföra sina kondoleanser personligen eller skicka en hälsning själv.

På kondoleansen står den avlidnes namn och vem/vilka hälsningen kommer från. Du kan också välja att skriva dit en egen hälsning eller vers. Det behövs inga krångliga formuleringar – ofta är det enkla bra nog. Vi hjälper gärna till med förslag.

Skänk en valfri summa

När du skickar en kondoleans via pastorsexpeditionen innebär det också att du skänker en valfri summa till ett välgörande ändamål, stödjer våra församlingars arbete eller bidrar till prydande av kyrkorna. Gåvans storlek anges inte på minnesbladet.

Vi tar inte ut några kostnader för att förmedla kondoleansen - hela summan går till det ändamål du valt. Porto, 7 kr, tillkommer när vi skickar kondoleansen utanför våra församlingar.

Beställ kondoleans

Fyll i formuläret neda för att beställa en kondoleans från Svenskakyrkan i Kil, Frykerud och Boda.

• Fält markerade med en * är obligatoriska.
  • Kontrollera att formuläret är korrekt ifyllt och att alla uppgifter stämmer, innan du klickar på "Skicka beställning".
  • Betalning sker till plusgironummer 121573-0. Märk din betalning med ditt namn och ändamål.
  • Det kan ta upp till tre dagar innan din kondoleans är färdig. Om begravningen är inom de tre dagarna ber vi dig istället att kontakta pastorsexpeditionen för att beställa kondoleans.

Fyll gärna i information om plats och datum för begravningen. Det är till stor hjälp för oss.

Skriv in din hälsning/vers som ska skrivas in på kondoleansen i fältet nedan. Till exempel: En sista hälsning... Vårt varma deltagande...

Välj endast ett ändamål.

Minsta beloppet är 50 kr. Porto, 7 kr, tillkommer om kondoleansen ska skickas utanför församlingen.

Läs igenom din beställning och bekräfta genom att klicka på knappen "Skicka" nedan. Tänk på att det tar tre helgfria arbetsdagar för oss att administrera en kondoleans. Är du osäker på om den ska hinna fram i tid är du välkommen att ringa oss istället.