Begravning

Begravning är ett sätt att ta farväl och är en viktig del i sorgearbetet. Alla sörjer vi på vårt eget sätt, därför är det viktigt att varje begravning anpassas till den situation som råder och till den avlidne eller anhörigas önskemål.

När du som anhörig eller vän mister en närstående ställs du inför sorg och saknad, men också inför praktiska frågor. De flesta väljer att anlita en begravningsbyrå för de praktiska arrangemangen. Men du kan även ordna hela eller delar av begravningen själv.

Boka begravning

Begravningsbyrå eller anhörig till den avlidne är välkommen att kontakta pastorsexpeditionen för bokning av begravning. Kils pastorat har fasta begravningstider både för kyrkliga och borgerlig begravning.

Begravningsbyrå och begravningsombud

Här hittar du kontaktuppgifter till lokala begravningsbyråer.

Fonus i Kil | Roland Anderssons begravningsbyrå | Widens begravningsbyrå

Begravningsombudet har som uppgift att företräda dem som inte tillhör Svenska kyrkan i begravningsfrågor.

Begravningsombud Anders Eriksson, 070-384 76 53

Pastorsexpeditionen

Pastorsexpeditionen hittar du i Närhetens kyrka i Kil.
Besöksadress: Långgatan 37, 665 30 Kil

Öppettider och telefontid:
Mån, tis, ons, fre 10.00-12.00
Tis, tors 13.30-15.00

När någon dör och ska begravas

Här kan du läsa om det praktiska som ska göras när en människa dör och vad du behöver tänka på när du planerar en begravningsgudstjänst.

Prata med barnen

Det kan vara svårt att prata med barn om döden och begravning. Filmen nedan är framtagen med barn i förskoleåldern som främsta målgrupp men passar alla åldrar. Se den tillsammans med barnet och samtala kring vad som händer i filmen.

Att välja gravplats och att sköta om en grav

Om inte den avlidna personen berättade hur den ville ha det redan när hen levde, behöver de anhöriga välja hur och var hen ska begravas.