Kils pastorat Besöksadress: Långgatan 35-37, 66530 Kil Postadress: Box 157, 66524 Kil Telefon: +46(554)688080 E-post till Kils pastorat

Konfirmand 2018/2019

Du som är född 2004 är välkommen att bli konfirmand 2018/2019! Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt. Vi erbjuder två olika konfirmandgrupper. Välj den som passar DIG!

Konfirmandtiden

Konfirmandtiden kan se ut på olika sätt. Du kan vara med i en konfirmandgrupp som träffas en söndag i månaden eller varje dag under några sommarveckor. Gemensamt för alla grupper är att vi kommer prata om olika frågor, som kan handla om allt mellan himmel och jord, och hitta på roliga aktiviteter tillsammans. Du får vara med och fira gudstjänst och andakt, veta mer om vad Bibeln och Psalmboken innehåller och hur det kan hänga ihop med vårt liv här idag.

De som leder konfirmationen är präster, pedagoger och unga ledare från kyrkan, och de är nyfikna på dig och vad du funderar på. Inga frågor eller funderingar om tro eller livet är dumma eller konstiga, du kan fråga om vad du vill.

Välj gruppen som passar DIG!

Temagrupp - Act!

Under läsåret 2018-2019 kommer vi att arrangera en temakonfirmandgrupp, med inriktning mot att hjälpa andra genom Act - Svenska kyrkan. Act allians står för Action By Churches Together och är en av världens största biståndsorganistatoner. Vi träffas varje vecka men även någon helg för att samla in pengar till ett projekt som vi sedan åker för att besöka. Max 12 konfirmander.

Vi träffas: Onsdagar varje vecka, kl. 17-19 på Kyrkans gård/Närhetens kyrka i Kil. Vi bjuder vi på fika och umgås innan vi börjar.
Läger: Lägerhelg lördag-söndag 10-11 november på Kyrkans gård. Utomlandsresa 22-25 februari 2019. OBS konfirmanden kommer att behöva söka ledig från skolan en dag!
Konfirmation: 31 mars 2019 kl. 11 i Stora Kils kyrka.
Upptaktsträff: Söndag 2 september kl. 17 i Närhetens kyrka.
Start: Onsdag 12 september kl. 17 i Närhetens kyrka.

Påsklovsgrupp - Intensivkonfa

Under påsklovet 2019 (18-26 april) kommer du som önskar  en mer intenstiv konfirmantid att kunna delta i vår påsklovskonfa.

Vi träffas: Förutom under påsk träffas vi en gång före jul, 19 december kl. 17-19 samt askondagen 6 mars kl.16-19 och palmsöndagen 14 april kl. 9-15. Under påsken träffas vi skärtorsdagen, långfredagen och påskafton samt för gudstjänst på påskdagen. Tisdag-fredag under påsklovet kl. 9-15.
Läger: Enbart dagläger, ingen övernattning
Konfirmation: Söndag 28 april 2019 kl. 11 i St. Kils kyrka.
Upptaktsträff: Söndag 2 september kl. 17 i Närhetens kyrka.

Sommarkonfirmation

Detta år med friluftsinslag! Årets sommarkonfirmander kommer att ses de tre första veckorna på sommarlovet varav en är lägervecka.

Vi träffas: Veckodagar v.24 och 26 kl. 9.30-15 (med vissa undantag) på Kyrkans gård. Läger under v.25. Tillkommer även någon träff under året före.
Läger: Fyra lägerdygn v.25
Konfirmation: Söndag 30 juni 2019 kl. 11 i St. Kils kyrka.
Upptaktsträff: Söndag 2 september kl. 17 i Närhetens kyrka.               Start: Måndag v.24.