Konfirmand 21/22

Du som är född 2007 är välkommen att bli konfirmand 2021/2022. Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt. Vi erbjuder tre olika konfirmandgrupper. Välj den som passar dig!

Covid-19 information

Vi anpassar vår verksamhet till rådande restriktioner. Fr.o.m. 1 juni gäller följande maxantal besökare i våra kyrkor.

Boda kyrka: 35
Frykeruds kyrka: 50
Stora Kils kyrka: 50
Närhetens kyrka: 25 (50 inkl. spegelsalen och samlaren)
(Marie Minne används bara för borgerliga begravningar i nuläget.)

• Vi firar gudstjänst varje söndag med maxantal personer som gäller för respektive kyrka. Den går även att se live på Facebook
  • Vid begravning, dop och vigsel är det samma maxantal personer som gäller för respektive kyrka (exkl. personal).
  • Våra lokaler upplåtes inte för t. ex. dop- eller begravningskaffe
  • De flesta verksamheter är inställda. Mer information om enskilda verksamheter finns under Barn, unga och konfa och Det här händer i kyrkan.

Vi följer folkhälsomyndighetens rekommendationer, vilket betyder att verksamheten kan ställas om med kort varsel.

Senast uppdaterad 28 maj 2021

Välj gruppen som passar dig!

SOMMARKONFA

Passar dig som gärna träffar en grupp mer intensivt under sommarlovet och som gillar att åka på läger.
Träffar: V.24–26, oftast på Kyrkans gård/Närhetens kyrka, Kil
Läger: På annan ort 4–5 dagar
Konfirmation: Helgen 2–3 juli
Upptaktsträff: 28 november
Start: 13 juni
Kontakt: Anna Kunze, församlingspedagog, 0554-68 80 87, anna.kunze@svenskakyrkan.se

HELGKONFA

Passar dig som gärna ses på helgen med lite oregelbundna intervall. Vi träffas helger på Kyrkans gård/Närhetens kyrka i Kil.
Träffar: HT: 26 sep, 30–31 okt, 11 dec
VT: 21–23 jan, 19 feb, 19 mar, 2–3 apr, 7 maj
Läger: I närområdet den 21–23 januari. (Med möjlighet att sova hemma för den som önskar.)
Konfirmation: Helgen 14–15 maj
Upptaktsträff: 26 september
Start: 26 september
Kontakt: Anna Kunze, församlingspedagog, 0554-68 80 87,
anna.kunze@svenskakyrkan.se eller
Ann-Sofie Hylander, präst, 0554-68 80 36,
ann-sofie.hylander@svenskakyrkan.se

DIGITALKONFA

För dig som har svårt att komma ifrån och träffas IRL eller tycker att det är jobbigt att träffas i stora grupper så är det här ett bra alternativ. Vi träffas digitalt en dag i veckan via Zoom. Roliga utmaningar tillkommer mellan träffarna. Vi kommer att träffas IRL vid några tillfällen under året.
Träffar: Onsdagar kl. 18–19.30 via Zoom, några ggr IRL
Läger: Inget
Konfirmation: Helgen 7–8 maj
Upptaktsträff: 15 september
Start: 22 september
Kontakt: Gunilla Sjöö, präst, 0554-68 80 94,
gunilla.sjoo@svenskakyrkan.se eller
Annsofi Gullbrand, pedagog, 0554-68 80 89,
annsofi.gullbrand@svenskakyrkan.se

Konfirmandtiden

Konfirmandtiden kan se ut på olika sätt. Gemensamt för alla grupper är att vi kommer prata om olika frågor, som kan handla om allt mellan himmel och jord, och hitta på roliga aktiviteter tillsammans. Du får vara med och fira gudstjänst och andakt, veta mer om vad Bibeln och Psalmboken innehåller och hur det kan hänga ihop med vårt liv här idag.

De som leder konfirmationen är präster, pedagoger och unga ledare från kyrkan, och de är nyfikna på dig och vad du funderar på. Inga frågor eller funderingar om tro eller livet är dumma eller konstiga, du kan fråga om vad du vill.