S:t Johannes församling

Välkommen till någon av våra kyrkor och mötesplatser. Vi finns för dig i både sorg och glädje, mörker och ljus och i dagar som går såväl i moll som i dur. Välkommen!

Båda våra kyrkor, Stefanskyrkan och S:t Johannes kyrka, är öppna dagligen kl 11-16. Dock är de stängda på midsommarafton och midsommardagen.

Du är varmt välkommen in för att tända ett ljus eller bara komma bort från stadens brus eller ta en fika. Det finns alltid en präst, diakon eller kyrkvaktmästare på plats för frågor och funderingar. Läs mer om Stefanskyrkan ›› Läs mer om S:t Johannes kyrka ››

Aktiviteter under sommaren

Njut av stämningsfulla mässor, sköna promenader, sommarutflykter, rofyllda stunder med meditation och många musikevenemang. Kom och dela gemenskap och glädje med nya bekanta och gamla vänner – alla är välkomna!

Konsert: Förundran i sommarens tid

Välkommen att njuta av själfulla sånger som berör ditt inre landskap, fyllda av Guds frid, hopp, helande och närvaro. Måndag 24 juni kl 19.00 i Stefanskyrkan. Entré 100 kr.

Livesänd radiogudstjänst "Livets höst kan bli vår"

Den 9 juni kl 11.03 sändes vår unika gudstjänst »Livets höst kan bli vår« i Sverige Radio P1. Tack till alla som kom och medverkade! Sändningen finns tillgänglig att lyssna på när du vill, under 30 dagar, via SR P1 hemsida.

S:t Johannes kyrka öppen under renoveringen

Vintern 2020 stängdes S:t Johannes kyrka efter att ha upptäckt att byggnadsdelar i både tornet och långhuset vittrar/rostar som kunde vara en risk för att människor skadas om man vistas i byggnaden. Men under våren 2023 fick vi en provisorisk säkring på plats vilket innebär att vi kunnat öppnat kyrkogården och kyrkan igen. 

Konfa Kolmården

Konfa Kolmården är ett innehållsrikt och spännande konfirmationsalternativ för ungdomar som bor i Stockholm med omnejd. Under vår lägerresa till Kolmården bor vi fint på Vildmarkshotellet. De ungdomar som inte är döpta har möjlighet att bli det bland sälarna. En fantastisk upplevelse! Vi njuter av djurparkens alla djur, god mat, mysiga kvälls- och morgonandakter och även av spabad i pooler och jacuzzi. Under konfirmationstiden gör vi även små utflykter i Stockholm.

Musikprogram 2024

Vi bjuder på ett brett utbud av musikevenemang med hög konstnärlig kvalitet. Nedan ser ni vårt konsertutbud för våren 2024.

Ljusstake Johannes – ett stycke historia!

En unik present att ge bort som bröllopsgåva, doppresent, studentpresent, till någon som fyller jämnt eller till dig själv! Köp en ljusstake och bidra till bevarandet av S:t Johannes kyrka. Ljusstakarna har skapats av takskifferplattor från S:t Johannes kyrka i Stockholm. De är signerade av kyrkoherde Catharina Segerbank, numrerade och helt unika i sitt slag. Nyproducerade och antika på samma gång! 

För en trygg kyrkogård

Vi vill att alla ska kunna känna sig trygga på vår kyrkogård och som ett led i det arbetet har vi en anlitat en huvudutredare som du kan kontakta om du skulle se eller uppleva något oroväckande på vår fina kyrkogård. Läs mer »

Från åsneritt till himmelsfärd

Altarskåpet i Stefanskyrkan och dess budskap skrivet av Erland Ros, präst och senior medarbetare i församlingen.

Begravning

Döden är en del av livet. Så är det, även om vi kanske ogärna tänker på det. Då kommer oftast bortgången av en närstående som en chock för oss. Därför är begravningen är en viktig ceremoni, där vi får möjligheten att hedra och ta farväl av den avlidne och gör den till en fin och minnesvärd stund.

Vad gör kyrkan och hur kan kyrkan hjälpa dig?

Visste du att du kan komma och prata med oss i kyrkan helt gratis? Att samtal hos oss inte journalförs och att de är konfidentiella? Vi finns här för dig, även med pratiska behov såsom mat, kläder och andra förnödenheter.

Kyrkofullmäktige sammanträder onsdag 11 september kl 18.30.

Kyrkofullmäktiges sammanträden är offentliga och alla är välkomna.

Bröllop

Tager du denna... JA! Bröllop är ett fantastiskt sätt att visa upp sin kärlek för varandra. Ett minne för livet, för alla som är med. En stor glädje att stå inför Gud och denna församling och säga JA!

Inspiration i vardagen

Hejda dig ett ögonblick och låt livet hinna ikapp dig. Här kommer texter som vill inspirera till eftertanke. Texter att läsa och filmer att njuta av. Om livets vardagligheter och besvärligheter. Vi hoppas de ska fylla dig med glädje och hopp och känna att du ska finna att Gud finns hos dig och älskar dig.

Barn- och familjeverksamheten

Innerstaden är full av familjer och små barn syns överallt. Vi vill vara en naturlig och prestigelös mötesplats, där barnen står i fokus och föräldrar ges en möjlighet till socialt umgänge.

Träffpunkter

Till våra verksamheter och träffpunkter är alla välkomna, oavsett livsåskådning. Vi finns här för dig, i våra kyrkor och församlingslokaler, genom personliga möten och samtal. Vi ser fram emot att dela dagen med dig. Vi ses!

Kontakta oss!

Hur kan vi hjälpa dig? Här hittar du kontaktinformation och våra öppettider. Ta gärna kontakt med oss i S:t Johannes församling. Vi finns här för dig.

Familj till familj på Norrmalm

Ett nätverk på facebook där du kan ge eller få hjälp. Vill du stöjda - Swisha din gåva till 123 555 7483 och märk inbetalningen ”Familj till familj på Norrmalm”. Läs mer om gruppen »

Pensionär hjälper en annan pensionär.

Pensionär till pensionär

Ett nätverk på Facebook där du kan ge eller få hjälp. Vill du stöjda - Swisha din gåva till 123 555 7483 och märk inbetalningen ”Pensionär till pensionär på Norrmalm”

Kontakta oss!

Hur kan vi hjälpa dig? Här hittar du kontaktinformation och våra öppettider. Ta gärna kontakt med oss i S:t Johannes församling. Vi finns här för dig.

Gudstjänster, andakter och musik på webben

För dig som inte har möjlighet att komma till Stefanskyrkan finns här en mängd gudstjänster och andakter att ta del av, i din dator, iPad eller mobil. För det finns så mycket att fira och uppleva tillsammans – även på distans!

Kyrkbänken – Kyrkan mitt i stan

Har du inte tid att komma till kyrkan, så kommer vi till dig! Eller rättare sagt nu sitter vi på en bänk mitt i stan där du kanske ofta går förbi. Välkommen att slå dig ner en stund och samtala om allt du har på hjärtat.

Köp musiken till Pray for Europe

Här kan du beställa musiken till Pray for Europe. Cdn kommer tillsammans med en liten booklet där alla texterna till sångerna finns med. Välkommen att njuta av 12 sånger som går rätt in i hjärtat! Materialet släpptes den 13 maj 2022.

Ditt medlemskap gör det möjligt!

Välkommen att bli medlem i Svenska kyrkan. Här finns alltid en plats för dig! Här hittar du blanketter för medlemskap i Svenska kyrkan för vuxna och barn.

Ta del av vårt nyhetsbrev

Ta del av vår verksamhet och inbjudningar till våra gudstjänster, konserter och evenemang direkt i din inkorg, helt gratis! Du kommer motta ett e-postutskick ungefär en gång i månaden.

Vi tror på alla människors lika värde. Vi gör skillnad.

Bli medlem