S:t Johannes församling

Välkommen till någon av våra kyrkor och mötesplatser. Vi finns för dig i både sorg och glädje, mörker och ljus och i dagar som går såväl i moll som i dur. Välkommen!

Med sång, flygel och gitarr bjuder artisterna och låtskrivarna Martina Möllås och Jill Nord på helt eget material i S:t Johannes kyrka. Sångvänliga melodier och texter som både berör och rör om. Fri entré.

Konsert med Martina Möllås och Jill Nord 18 juni kl 19.00.

Där du och Hollywoods stjärnor möts! Vi bor vackert på hotell i Juan les Pins och gör utflykter till bland annat filmfestivalernas Cannes.

Konfa Riviera

Välkommen till en musikaliskt gränsöverskridande konsert med ett blandat program som passar alla i S:t Johannes kyrka. Fri entré.

Konsert ”Från Jazzens pärlor till Jussis höjder" 2 juli kl 19

Både Stefanskyrkan och S:t Johannes kyrka är stängd för allmänheten på midsommarafton den 21 juni.

Kyrkorna stängda på midsommarafton den 21 juni

Ett nytt spännande och helt unikt studiematerial för konfirmand- och ungdomsgrupper skapat av S:t Johannes församling.

Pray for Europe – Nytt, unikt studiematerial för ungdomar

När vi promenerar och rör på oss så mår vi bra i både kropp

Följ med på Må-bra-promenader!

När vi promenerar och rör på oss så mår vi bra i både kropp och själ. Det är både rogivande och välgörande att vandra i naturen. Varje tisdag promenerar vi i lugn takt tillsammans. Alla är välkomna och det är gratis att delta!

Njut av stämningsfulla mässor, sköna promenader, sommarutflykter, rofyllda stunder med meditation och många musikevenemang. Kom och dela gemenskap och glädje med nya bekanta och gamla vänner – alla är välkomna!

Aktiviteter under juni

Påsklovsuppehåll vecka 16

Meditation på onsdagar

Påsklovsuppehåll vecka 16 .»I Guds tystnad får jag vara ordlös, stilla, utan krav«. Vi sitter tillsammans i tystnad och stillhet. Erfaren eller nybörjare. Välkommen att meditera på onsdagar 17-17.50.

Tager du denna... JA!

Bröllop

Tager du denna... JA! Bröllop är ett fantastiskt sätt att visa upp sin kärlek för varandra. Ett minne för livet, för alla som är med. En stor glädje att stå inför Gud och denna församling och säga JA!

Döden är en del av livet. Så är det, även om vi kanske ogärna tänker på det. Då kommer oftast bortgången av en närstående som en chock för oss. Därför är begravningen är en viktig ceremoni, där vi får möjligheten att hedra och ta farväl av den avlidne och gör den till en fin och minnesvärd stund.

Begravning

Claes Hedström, präst och miljösamordnare, Uppsala pastorat, om hur vi ser på vår roll i skapelsen och vilka konsekvenser det får.

Ego vs. Eco

Vi erbjuder ett brett utbud av musikevenemang med

Musikprogram 2019

Vi erbjuder ett brett utbud av musikevenemang med hög konstnärlig kvalitet. Här hittar du vårt musikprogram för våren och sommaren 2019. Konserterna hålls i S:t Johannes kyrka, Johannesgatan 21 eller i Stefanskyrkan i Vanadislunden.

Nästan alla som lever i Sverige kommer någon gång i sitt liv i kontakt med Svenska kyrkan. Det kan vara när livet känns som bräckligast eller absolut bäst - och allt däremellan. Oavsett när ska mötet med Svenska kyrkan lyfta, stärka och ge hopp. Kyrkan är en plats att vara stolt över. Du som medlem gör allt möjligt!

Medlemsskap i Svenska kyrkan

Diakoni är att visa omsorg om medmänniskan – att omsätta Guds ord i handling och ge av sig själv.

Kyrkans sociala arbete

Hur kan vi hjälpa dig? Här hittar du kontaktinformation och våra öppettider. Ta gärna kontakt med oss i S:t Johannes församling.

Kontakta oss!

Ta del av vår verksamhet och inbjudningar till våra gudstjänster, konserter och evenemang direkt i din inkorg, helt gratis! Du kommer motta ett e-postutskick ungefär en gång i månaden.

Ta del av vårt nyhetsbrev