S:t Johannes församling

Välkommen till någon av våra kyrkor och mötesplatser. Vi finns för dig i både sorg och glädje, mörker och ljus och i dagar som går såväl i moll som i dur. Välkommen!

Det finns glädje året runt

Ett föredrag om dagar i dur och dagar i moll med Catharina Segerbank

Hur är det att vara präst? Vilka svåra stunder och glädjefyllda dagar innefattar prästyrket? Med ödmjukhet, respekt och en stor portion humor får vi följa med kyrkoherde Catharina Segerbank på en resa genom årets alla månader, där hon berättar om hur hennes liv som präst sett och ser ut. Hon delar med sig av sina många möten genom åren, goda råd och tänkvärda livserfarenheter för livets glada och svåra stunder och så bjuder hon på många skratt.

Catharina har varit präst i 38 år och arbetar nu som kyrkoherde i S:t Johannes församling. Alla personer som nämns är medvetna om och har godkänt att de nämns i hennes föredrag. Mycket nöje! www.youtube.com/watch?v=CzDJkdfEAH8

Videoproduktion: Jessica Mossberg

Sinnesro Stefansgudstjänst är en gudstjänst som både rockar och berör. Vi börjar alltid med 15 minuters musikkonsert och därefter delar vi livets svårigheter och glädjeämnen tillsammans. Vi ber, tänder ljus och sjunger.

Sinnesro Stefansgudstjänst

Gudstjänster och andakter på webben

Har du inte möjlighet att ta dig till våra gudstjänster eller träffpunkter hittar du även en mängd andakter och gudstjänster här. Varmt välkommen att ta del av glädje, tröst och vacker musik.

Om den polske påven Johannes Paulus II hade levt hade han just i år fyllt 100 år. Detta uppmärksammar vi i vår vackra S:t Johannes kyrka med en utställning för att hedra honom och våra katolska polska vänner. Utställningen har producerats av Polska institutet i Stockholm.

Utställning om Johannes Paulus II

Vi erbjuder ett brett utbud av musikevenemang med

Musikprogram 2020

Vi erbjuder ett brett utbud av musikevenemang med hög konstnärlig kvalitet. Här hittar du vårt musikprogram för hösten 2020. Konserterna hålls i S:t Johannes kyrka, Johannesgatan 21 eller i Stefanskyrkan i Vanadislunden. Under coronapandemin begränsar vi antal biljetter till 50 st och vi ber hålla avstånd enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Innerstaden är full av familjer och små barn syns överallt. Vi vill vara en naturlig och prestigelös mötesplats, där barnen står i fokus och föräldrar ges en möjlighet till socialt umgänge. Barn- och familjeverksamheten på torsdagar öppnar igen den 3 september.

Barn- och familjeverksamheten

Alla gymnasieelever är välkomna till Johannessalens moderna lokaler, med gott om plats för både läxläsning och samtal. Den 1 september 2020 öppnar vi upp igen. Välkommen att sitta ner i lugn och ro för att studera, fika och umgås. Behöver du hjälp med läxläsningen finns personal till hands.

Studiero med fika öppnar igen!

Döden är en del av livet. Så är det, även om vi kanske ogärna tänker på det. Då kommer oftast bortgången av en närstående som en chock för oss. Därför är begravningen är en viktig ceremoni, där vi får möjligheten att hedra och ta farväl av den avlidne och gör den till en fin och minnesvärd stund.

Begravning

Som de flesta vet har Coronaviruset påverkat många delar av världen, vilket också skapar oro och stress hos människor. Givetvis har många av er frågor och funderingar, vilket vi vill besvara. Klicka på bilden för mer information »

Angående Coronaviruset och vår verksamhet

Stefanskyrkan är nu öppen för allmänheten tisdag-söndag kl 11–16 samt i samband med gudstjänster och konserter. Du är varmt välkommen in för att kanske tända ett ljus eller bara komma bort från stadens brus. Det finns alltid en kyrkguide, präst eller diakon till hands för att svara på frågor.

Stefanskyrkan – Utökade öppettider

Hur kan vi hjälpa dig? Här hittar du kontaktinformation och våra öppettider. Ta gärna kontakt med oss i S:t Johannes församling. Vi finns här för dig.

Kontakta oss!

Diakoni är kyrkans arbete med människor i utsatta livssituationer. Det handlar om att bryta ensamheten hos både unga och gamla, att hjälpa psykiskt sköra människor och hemlösa som fallit mellan stolarna i det sociala systemet, att stödja någon i sorg samt att stödja nyanlända. Förebilden är Jesus, att i handling omsätta Guds ord.

Vad är diakoni?

Tager du denna... JA!

Bröllop

Tager du denna... JA! Bröllop är ett fantastiskt sätt att visa upp sin kärlek för varandra. Ett minne för livet, för alla som är med. En stor glädje att stå inför Gud och denna församling och säga JA!

Nästan alla som lever i Sverige kommer någon gång i sitt liv i kontakt med Svenska kyrkan. Det kan vara när livet känns som bräckligast eller absolut bäst - och allt däremellan. Oavsett när ska mötet med Svenska kyrkan lyfta, stärka och ge hopp. Kyrkan är en plats att vara stolt över. Du som medlem gör allt möjligt!

Medlemsskap i Svenska kyrkan

Diakoni är att visa omsorg om medmänniskan – att omsätta Guds ord i handling och ge av sig själv.

Kyrkans sociala arbete

Ta del av vår verksamhet och inbjudningar till våra gudstjänster, konserter och evenemang direkt i din inkorg, helt gratis! Du kommer motta ett e-postutskick ungefär en gång i månaden.

Ta del av vårt nyhetsbrev