S:t Johannes församling

Välkommen till någon av våra kyrkor och mötesplatser. Vi finns för dig i både sorg och glädje, mörker och ljus och i dagar som går såväl i moll som i dur. Välkommen!

Vi att S:t Johannes församling är en hemvändarkyrka för svenskar i utlandet och att vi från och med nu kan erbjuda konfirmationsundervisning för svenska ungdomar i utlandet. Det blir en storslagen mässa med mycket vacker musik och sång. Alla är välkomna

Johannesmässa Deluxe 26 januari kl 11 i S:t Johannes kyrka.

Det bor cirka 600 000 svenskar ute i världen och nu välkomnar vi i S:t Johannes församling alla utlandssvenskar till en trygg plats, en kyrka och ett hem även i Sverige, när de kommer hem eller är på tillfälligt besök. Från och med i år (2020) erbjuder vi alla svenska ungdomar i utlandet hemvändarkonfirmation, Konfa:Sweden, i vackra S:t Johannes kyrka.

Vi är en hemvändarkyrka!

Välkommen hem! S:t Johannes församling bjuder in till Hemvändarkonfa för svenska ungdomar som bor i utlandet, sommaren 2020.

Konfa: Sweden

När vi promenerar och rör på oss så mår vi bra i både kropp

Följ med på Må-bra-promenader!

När vi promenerar och rör på oss så mår vi bra i både kropp och själ. Det är både rogivande och välgörande att vandra i naturen. Varje tisdag promenerar vi i lugn takt tillsammans. Alla är välkomna och det är gratis att delta!

Kom på gudstjänster, sjung i kör, må bra på promenad, njut av härliga musikkonserter och av god fika  – välkommen till kyrkan under januari!

Aktiviteter under januari

Kom på gudstjänster, sjung i kör, må bra på promenad, njut av härliga musikkonserter och av god fika – välkommen till kyrkan under januari!

Sinnesro Stefansgudstjänst är en gudstjänst som både rockar och berör. Vi börjar alltid med 15 minuters musikkonsert och därefter delar vi livets svårigheter och glädjeämnen tillsammans. Vi ber, tänder ljus och sjunger.

Sinnesro Stefansgudstjänst

Avsluta helgen med tid för eftertanke, kloka ord och skön musik! Stefansmässan är en musikgudstjänst med mycket värme och hjärta som firas i Stefanskyrkan på söndagar kl 17. Varmt välkommen!

Stefansmässan – Mysigt, högtidligt och med mycket musik

Innerstaden är full av familjer och små barn syns överallt. Vi vill vara en naturlig och prestigelös mötesplats, där barnen står i fokus och föräldrar ges en möjlighet till socialt umgänge.

Barn- och familjeverksamheten

Vad är diakoni?

Diakoni är kyrkans arbete med människor i utsatta livssituationer. Det handlar om att bryta ensamheten hos både unga och gamla, att hjälpa psykiskt sköra människor och hemlösa som fallit mellan stolarna i det sociala systemet, att stödja någon i sorg samt att stödja nyanlända. Förebilden är Jesus, att i handling omsätta Guds ord.

Tager du denna... JA!

Bröllop

Tager du denna... JA! Bröllop är ett fantastiskt sätt att visa upp sin kärlek för varandra. Ett minne för livet, för alla som är med. En stor glädje att stå inför Gud och denna församling och säga JA!

Döden är en del av livet. Så är det, även om vi kanske ogärna tänker på det. Då kommer oftast bortgången av en närstående som en chock för oss. Därför är begravningen är en viktig ceremoni, där vi får möjligheten att hedra och ta farväl av den avlidne och gör den till en fin och minnesvärd stund.

Begravning

Under S:t Johannes kyrka finns tre otroligt vackra samlingsrum för privatpersoner, företag och föreningar att hyra. Bjud in till bröllopsmiddag, dop- och begravningskaffe, födelsedagsfest eller konferens i en unik miljö!

Hyr Johannessalen - en unik festlokal mitt i centrala Stockholm

Nästan alla som lever i Sverige kommer någon gång i sitt liv i kontakt med Svenska kyrkan. Det kan vara när livet känns som bräckligast eller absolut bäst - och allt däremellan. Oavsett när ska mötet med Svenska kyrkan lyfta, stärka och ge hopp. Kyrkan är en plats att vara stolt över. Du som medlem gör allt möjligt!

Medlemsskap i Svenska kyrkan

Diakoni är att visa omsorg om medmänniskan – att omsätta Guds ord i handling och ge av sig själv.

Kyrkans sociala arbete

Hur kan vi hjälpa dig? Här hittar du kontaktinformation och våra öppettider. Ta gärna kontakt med oss i S:t Johannes församling.

Kontakta oss!

Ta del av vår verksamhet och inbjudningar till våra gudstjänster, konserter och evenemang direkt i din inkorg, helt gratis! Du kommer motta ett e-postutskick ungefär en gång i månaden.

Ta del av vårt nyhetsbrev