S:t Johannes församling

Välkommen till någon av våra kyrkor och mötesplatser. Vi finns för dig i både sorg och glädje, mörker och ljus och i dagar som går såväl i moll som i dur. Välkommen!

Stefanskyrkan är öppen varje dag kl 11-16. Du är varmt välkommen in för att tända ett ljus eller bara komma bort från stadens brus. Det finns alltid en präst, diakon eller kyrkvaktmästare på plats för frågor och funderingar.

Gudstjänster och andakter på webben

Har du inte möjlighet att ta dig till våra gudstjänster eller träffpunkter hittar du även en mängd andakter och gudstjänster här. Varmt välkommen att ta del av glädje, tröst och vacker musik.

Den 17 januari firar vi Bibelns dag i Sverige. Stöd Bibelsällskapets arbete att göra Bibeln översatt, känd, tillgänglig och använd. Swisha till 123 563 86 30. Tack för din gåva!

Bibelns dag 17 januari

Vi vanliga fall erbjuder vi ett brett utbud av musikevenemang med hög konstnärlig kvalitet. Musikprogrammet för våren 2021 ser annorlunda ut med anledning av restriktionerna från regeringen. I princip har vi blivit tvungna att ställa in samtliga konserter men vi kommer här på hemsidan och i våra sociala medier (Facebook, Instagram, YouTube och Linkedin) kontinuerligt sända musik inspelade i våra vackra kyrkor. Vi hoppas snart kunna bjuda in till konserter igen i S:t Johannes kyrka, Johannesgatan 21 eller i Stefanskyrkan i Vanadislunden.

Musikprogram 2021

Församlingen har beslutat stänga S:t Johannes kyrka efter att ha upptäckt att byggnadsdelar i både tornet och långhuset vittrar/rostar och kan vara en risk för att människor skadas om man vistas i byggnaden. I väntan på att renoveringen startar har S:t Johannes församling därför beslutat stänga kyrkan och delar av parkområdet runt kyrkan, för att inte riskera skador på besökare.

S:t Johannes kyrka stängd för renovering

S:t Johannes kyrka med Johannessalen har utsetts till vinnare av Stockholms Byggmästareförenings ROT-pris 2020. S:t Johannes kyrkas stora kulturhistoriska värden stod i centrum när en ny församlingslokal skulle byggas.

S:t Johannes kyrka vinner ROTpriset 2020 med Johannessalen

Som de flesta vet har Coronaviruset påverkat många delar av världen, vilket också skapar oro och stress hos människor. Givetvis har många av er frågor och funderingar, vilket vi vill besvara. Klicka på bilden för mer information »

Angående Coronaviruset och vår verksamhet

Det finns glädje året runt

Ett föredrag om dagar i dur och dagar i moll med Catharina Segerbank

Hur är det att vara präst? Vilka svåra stunder och glädjefyllda dagar innefattar prästyrket? Med ödmjukhet, respekt och en stor portion humor får vi följa med kyrkoherde Catharina Segerbank på en resa genom årets alla månader, där hon berättar om hur hennes liv som präst sett och ser ut. Hon delar med sig av sina många möten genom åren, goda råd och tänkvärda livserfarenheter för livets glada och svåra stunder och så bjuder hon på många skratt.

Catharina har varit präst i 38 år och arbetar nu som kyrkoherde i S:t Johannes församling. Alla personer som nämns är medvetna om och har godkänt att de nämns i hennes föredrag. Mycket nöje! www.youtube.com/watch?v=CzDJkdfEAH8

Videoproduktion: Jessica Mossberg

Döden är en del av livet. Så är det, även om vi kanske ogärna tänker på det. Då kommer oftast bortgången av en närstående som en chock för oss. Därför är begravningen är en viktig ceremoni, där vi får möjligheten att hedra och ta farväl av den avlidne och gör den till en fin och minnesvärd stund.

Begravning

Hur kan vi hjälpa dig? Här hittar du kontaktinformation och våra öppettider. Ta gärna kontakt med oss i S:t Johannes församling. Vi finns här för dig.

Kontakta oss!

Stefanskyrkan är öppen för allmänheten varje dag kl 11–16. Du är varmt välkommen in för att kanske tända ett ljus eller bara komma bort från stadens brus. Det finns alltid en kyrkguide, präst eller diakon till hands för att svara på frågor.

Stefanskyrkan – Öppen varje dag!

Diakoni är kyrkans arbete med människor i utsatta livssituationer. Det handlar om att bryta ensamheten hos både unga och gamla, att hjälpa psykiskt sköra människor och hemlösa som fallit mellan stolarna i det sociala systemet, att stödja någon i sorg samt att stödja nyanlända. Förebilden är Jesus, att i handling omsätta Guds ord.

Vad är diakoni?

Tager du denna... JA!

Bröllop

Tager du denna... JA! Bröllop är ett fantastiskt sätt att visa upp sin kärlek för varandra. Ett minne för livet, för alla som är med. En stor glädje att stå inför Gud och denna församling och säga JA!

Nästan alla som lever i Sverige kommer någon gång i sitt liv i kontakt med Svenska kyrkan. Det kan vara när livet känns som bräckligast eller absolut bäst - och allt däremellan. Oavsett när ska mötet med Svenska kyrkan lyfta, stärka och ge hopp. Kyrkan är en plats att vara stolt över. Du som medlem gör allt möjligt!

Medlemsskap i Svenska kyrkan

Diakoni är att visa omsorg om medmänniskan – att omsätta Guds ord i handling och ge av sig själv.

Kyrkans sociala arbete

Ta del av vår verksamhet och inbjudningar till våra gudstjänster, konserter och evenemang direkt i din inkorg, helt gratis! Du kommer motta ett e-postutskick ungefär en gång i månaden.

Ta del av vårt nyhetsbrev