S:t Johannes församling

Välkommen till någon av våra kyrkor och mötesplatser. Vi finns för dig i både sorg och glädje, mörker och ljus och i dagar som går såväl i moll som i dur. Välkommen!

Stefanskyrkan är öppen varje dag kl 11-16.
S:t Johannes kyrka är öppen tisdag och torsdag kl 11-16.

Du är varmt välkommen in för att tända ett ljus eller bara komma bort från stadens brus eller ta en fika. Det finns alltid en präst, diakon eller kyrkvaktmästare på plats för frågor och funderingar. Läs mer om Stefanskyrkan ›› Läs mer om S:t Johannes kyrka ››

Christers hörna – Luften går ur

När hösten kommer är det lätt hänt att det känns som om luften går ur oss. Det pratar diakon Christer om i dagens avsnitt. Hur får vi kraft och vad kan vi göra när vi känner att vi inte orkar mer?

Kvällsmässa med musiktema: Laleh

Välkommen till en rofylld stund mitt i veckan i vackra S:t Johannes kyrka. Onsdag 27 september kl 18.

Christers hörna – Tröst

Idag tänker diakon Christer på hur viktigt det är med tröst. Att trösta varandra och att bekräfta och lyfta våra medmänniskor. Tänk så stor skillnad det kan bli när vi möter varandra med kärlek. Vi får också tillsammans sjunga psalm 256 – Var inte rädd.

Ett papper med texten Bli medlem och en pil till en QR-kod sitter fasttejpat på ett träd.

Sju skäl att vara medlem i Svenska kyrkan

Som medlem i Svenska kyrkan får du möjlighet att vara med i ett sammanhang, att vara delaktig och ta ansvar. Svenska kyrkan ger rum för livets stora händelser. Mycket av Svenska kyrkans verksamhet handlar om att stå på de utsattas och svagas sida, att ge en röst och ett sammanhang till alla människor.

Aktiviteter under september 2023

Kom på stämningsfulla gudstjänster, njut av härliga musikkonserter, följ med på utflykter eller träffas över en kopp kaffe – det finns mycket vi kan göra tillsammans! Läs mer »

Första hjälpen på barn 18 och 20 september FULLBOKAD

Få utbildning i hjärt- och lungräddning på barn samt skadeförebyggande åtgärder. Kunskap som räddar liv!

Kyrkofullmäktige sammanträder onsdag 20/9 kl 18.30.

Kyrkofullmäktiges sammanträden är offentliga och alla är välkomna.

Sjung med oss

Ett rikt konsertliv, körer för alla i en omfattande musikverksamhet. I S:t Johannes församling satsar vi mycket på musiken och körerna sjunger ofta med kompband på våra gudstjänster, vilket gör det extra roligt.

Konfa Kolmården

Konfa Kolmården är ett innehållsrikt och spännande konfirmationsalternativ för ungdomar som bor i Stockholm med omnejd. Under vår lägerresa till Kolmården bor vi fint på Vildmarkshotellet. De ungdomar som inte är döpta har möjlighet att bli det bland sälarna. En fantastisk upplevelse! Vi njuter av djurparkens alla djur, god mat, mysiga kvälls- och morgonandakter och även av spabad i pooler och jacuzzi. Under konfirmationstiden gör vi även små utflykter i Stockholm.

Studiero med fika

Gymnasieelever är välkomna till Stefanssalen på tisdagar, med gott om plats för både läxläsning och samtal. Välkommen att sitta ner i lugn och ro för att studera, fika och umgås. Behöver du hjälp med läxläsningen finns personal till hands. Ingen föranmälan behövs!

Musikprogram 2023

Vi bjuder på ett brett utbud av musikevenemang med hög konstnärlig kvalitet. Nedan ser ni vårt konsertutbud för sommaren och hösten 2023. Samtliga konserter hålls i Stefanskyrkan, Vanadislunden.

S:t Johannes kyrka öppen under renoveringen

Vintern 2020 stängdes S:t Johannes kyrka efter att ha upptäckt att byggnadsdelar i både tornet och långhuset vittrar/rostar som kunde vara en risk för att människor skadas om man vistas i byggnaden. Men nu har vi fått en provisorisk säkring på plats vilket innebär att vi har öppnat kyrkogården och kyrkan igen. 

Christers hörna – Kyrkan mitt i stan

Idag får vi vara med diakon Christer Schwartz på jobbet. Vi hittar honom på en kyrkbänk mitt i stan, på Döbelnsgatan. Där sitter han på torsdagar och fredagar och pratar med församlingsbor och passerande.

Vad gör kyrkan och hur kan kyrkan hjälpa dig?

Visste du att du kan komma och prata med oss i kyrkan helt gratis? Att samtal hos oss inte journalförs och att de är konfidentiella? Vi finns här för dig, även med pratiska behov såsom mat, kläder och andra förnödenheter.

Begravning

Döden är en del av livet. Så är det, även om vi kanske ogärna tänker på det. Då kommer oftast bortgången av en närstående som en chock för oss. Därför är begravningen är en viktig ceremoni, där vi får möjligheten att hedra och ta farväl av den avlidne och gör den till en fin och minnesvärd stund.

Inspiration i vardagen

Hejda dig ett ögonblick och låt livet hinna ikapp dig. Här kommer texter som vill inspirera till eftertanke. Texter att läsa och filmer att njuta av. Om livets vardagligheter och besvärligheter. Vi hoppas de ska fylla dig med glädje och hopp och känna att du ska finna att Gud finns hos dig och älskar dig.

Barn- och familjeverksamheten

Innerstaden är full av familjer och små barn syns överallt. Vi vill vara en naturlig och prestigelös mötesplats, där barnen står i fokus och föräldrar ges en möjlighet till socialt umgänge.

Bröllop

Tager du denna... JA! Bröllop är ett fantastiskt sätt att visa upp sin kärlek för varandra. Ett minne för livet, för alla som är med. En stor glädje att stå inför Gud och denna församling och säga JA!

Träffpunkter

Till våra verksamheter och träffpunkter är alla välkomna, oavsett livsåskådning. Vi finns här för dig, i våra kyrkor och församlingslokaler, genom personliga möten och samtal. Vi ser fram emot att dela dagen med dig. Vi ses!

Kontakta oss!

Hur kan vi hjälpa dig? Här hittar du kontaktinformation och våra öppettider. Ta gärna kontakt med oss i S:t Johannes församling. Vi finns här för dig.

Familj till familj på Norrmalm

Ett nätverk på facebook där du kan ge eller få hjälp. Vill du stöjda - Swisha din gåva till 123 555 7483 och märk inbetalningen ”Familj till familj på Norrmalm”. Läs mer om gruppen »

Pensionär hjälper en annan pensionär.

Pensionär till pensionär

Ett nätverk på Facebook där du kan ge eller få hjälp. Vill du stöjda - Swisha din gåva till 123 555 7483 och märk inbetalningen ”Pensionär till pensionär på Norrmalm”

Kontakta oss!

Hur kan vi hjälpa dig? Här hittar du kontaktinformation och våra öppettider. Ta gärna kontakt med oss i S:t Johannes församling. Vi finns här för dig.

Gudstjänster, andakter och musik på webben

För dig som inte har möjlighet att komma till Stefanskyrkan finns här en mängd gudstjänster och andakter att ta del av, i din dator, iPad eller mobil. För det finns så mycket att fira och uppleva tillsammans – även på distans!

Kyrkbänken – Kyrkan mitt i stan

Har du inte tid att komma till kyrkan, så kommer vi till dig! Eller rättare sagt nu sitter vi på en bänk mitt i stan där du kanske ofta går förbi. Välkommen att slå dig ner en stund och samtala om allt du har på hjärtat.

Köp musiken till Pray for Europe

Här kan du beställa musiken till Pray for Europe. Cdn kommer tillsammans med en liten booklet där alla texterna till sångerna finns med. Välkommen att njuta av 12 sånger som går rätt in i hjärtat! Materialet släpptes den 13 maj 2022.

Ditt medlemskap gör det möjligt!

Välkommen att bli medlem i Svenska kyrkan. Här finns alltid en plats för dig! Här hittar du blanketter för medlemskap i Svenska kyrkan för vuxna och barn.

Ta del av vårt nyhetsbrev

Ta del av vår verksamhet och inbjudningar till våra gudstjänster, konserter och evenemang direkt i din inkorg, helt gratis! Du kommer motta ett e-postutskick ungefär en gång i månaden.

Vi tror på alla människors lika värde. Vi gör skillnad.

Bli medlem