S:t Johannes församling

Välkommen till någon av våra kyrkor och mötesplatser. Vi finns för dig i både sorg och glädje, mörker och ljus och i dagar som går såväl i moll som i dur. Välkommen!

Påsken är hoppets tid och vi firar att hoppets gnista kan tändas även när allt känns tröstlöst. Att ljuset kan komma tillbaka, inte bara i naturen, utan också i vårt eget liv. Här hittar du vårt program för hela påskhelgen, men för allas säkerhet träffas vi inte personligen utan på nätet detta år. Välkommen att fira påsken med oss i S:t Johannes församling digitalt.

Påskens digitala gudstjänster

Som de flesta vet har Coronaviruset påverkat många delar av världen, vilket också skapar oro och stress hos människor. Givetvis har många av er frågor och funderingar, vilket vi vill besvara. Klicka på bilden för mer information »

Angående Coronaviruset och vår verksamhet

Stefanskyrkan är nu öppen för allmänheten tisdag-söndag kl 11–16 samt i samband med gudstjänster och konserter. Du är varmt välkommen in för att kanske tända ett ljus eller bara komma bort från stadens brus. Det finns alltid en kyrkguide, präst eller diakon till hands för att svara på frågor.

Stefanskyrkan – Utökade öppettider

Illustration i grönt med två personer

Behöver du någon att prata med? Jourhavande präst lyssnar, och det som sägs stannar mellan er. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.

Behöver du någon att prata med? Att få dela sina tankar med någon kan göra skillnad. Jourhavande präst lyssnar, och det som sägs stannar mellan er. Genom vår chatt når du Jourhavande präst alla dagar i veckan 20-24.

Chatta med jourhavande präst

Hur kan vi hjälpa dig? Här hittar du kontaktinformation och våra öppettider. Ta gärna kontakt med oss i S:t Johannes församling. Vi finns här för dig.

Kontakta oss!

Döden är en del av livet. Så är det, även om vi kanske ogärna tänker på det. Då kommer oftast bortgången av en närstående som en chock för oss. Därför är begravningen är en viktig ceremoni, där vi får möjligheten att hedra och ta farväl av den avlidne och gör den till en fin och minnesvärd stund.

Begravning

Tager du denna... JA!

Bröllop

Tager du denna... JA! Bröllop är ett fantastiskt sätt att visa upp sin kärlek för varandra. Ett minne för livet, för alla som är med. En stor glädje att stå inför Gud och denna församling och säga JA!

Vad är diakoni?

Diakoni är kyrkans arbete med människor i utsatta livssituationer. Det handlar om att bryta ensamheten hos både unga och gamla, att hjälpa psykiskt sköra människor och hemlösa som fallit mellan stolarna i det sociala systemet, att stödja någon i sorg samt att stödja nyanlända. Förebilden är Jesus, att i handling omsätta Guds ord.

Nästan alla som lever i Sverige kommer någon gång i sitt liv i kontakt med Svenska kyrkan. Det kan vara när livet känns som bräckligast eller absolut bäst - och allt däremellan. Oavsett när ska mötet med Svenska kyrkan lyfta, stärka och ge hopp. Kyrkan är en plats att vara stolt över. Du som medlem gör allt möjligt!

Medlemsskap i Svenska kyrkan

Diakoni är att visa omsorg om medmänniskan – att omsätta Guds ord i handling och ge av sig själv.

Kyrkans sociala arbete

Ta del av vår verksamhet och inbjudningar till våra gudstjänster, konserter och evenemang direkt i din inkorg, helt gratis! Du kommer motta ett e-postutskick ungefär en gång i månaden.

Ta del av vårt nyhetsbrev