Träffpunkter

Till våra verksamheter och träffpunkter är alla välkomna, oavsett livsåskådning. Vi finns här för dig, i våra kyrkor och församlingslokaler, genom personliga möten och samtal. Vi ser fram emot att dela dagen med dig. Vi ses!

Kontakt med diakonin

Micaela Leijonmarck Pilati, diakon. Tel: 08-508 88 667
Thomas Axelsson, socionom. Tel: 08-799 79 42
Christer Schwartz, diakon. Tel: 08-508 88 653

Andakter Inställt pga Coronavirus

Andakt på servicehuset Väderkvarnen, Brunnsgatan 26, kl 14.30,
i klubbrummet. På dessa andakter finns alltid diakon/präst och en musiker från församlingen med. En stillsam stund med tänkvärda ord och sång. Efteråt bjuder vi på kaffe med dopp.

Studiero på tisdagar Inställt pga Coronavirus

Alla gymnasieelever är välkomna till Johannessalen, med gott om plats för både samtal och läxläsning. Här kan du sitta ner i lugn och ro för att studera, fika och samtala. Behöver du hjälp med läxläsningen finns personal till hands.

Tid: Tisdagar kl 15–19.
Plats:  Johannessalen, under S:t Johannes kyrka. Johannesgatan 19 i Stockholm.
Kontakt: Thomas Axelsson, 08-799 79 42

Må-bra-promenad på tisdagar Inställt pga Coronavirus

Terminsstart 7/1. Följ med diakon Micaela Leijonmarck Pilati på en natursköna promenader i Hagaparken och dess omgivningar. Vi går i lugn takt. Ta gärna med dig en vattenflaska och bekväma skor. Vi startar från Frejgatan kl 10 och är tillbaka igen vid kl 12. Ingen föranmälan behövs. Kom den tisdag som passar dig.

Tid: Tisdagar kl 10–12.
Plats: Frejgatan 31.
Kontakt: Micaela Leijonmarck Pilati, 08-508 88 667

Kreativt café varannan onsdag (jämna veckor) Inställt pga Coronavirus

Välkommen till vårt kreativa café. Vi inleder med en andakt och därefter pysslar, stickar, målar eller samtalar vi och har trevligt kl 14-16. Vi avslutar med att fika tillsammans.

Plats: Frejgatan 31, över gården
Tid: Onsdagar jämna veckor kl 14-16.
Kontakt: Micaela Leijonmarck Pilati, 08-508 886 67

Öppen barn- och föräldragrupp på torsdagar Inställt pga Coronavirus

Här finns möjlighet för barnen att leka och träffa andra små barn och för vuxna att träffas och fika. Vi har sångstund kl 13.30 där fokus ligger på interaktion mellan den vuxna och det lilla barnet, ett sätt att stärka och fördjupa trygghet och närhet med hjälp av sång, musik och rörelse.

Tid: Torsdagar kl 13.00-14.30

Öppen barn- och sånggrupp på torsdagar Inställt pga Coronavirus

Barn i åldern 2-4 år välkomnas med mellanmål och lek innan musikstunden startar. Då får många sinnen får vara med och utvecklas i olika musiklekar. Vi tränar på ett lekfullt sätt att lyssna på varandra med hjälp av musik. Vi tränar rytm, motorik och samspel. Efter sångstunden kan de som har syskon som är lite äldre och som ska vara med på körlekis äta mellanmål.

Ålder: 2-4 år
Tid: Torsdagar kl 15.30-16.30.

Öppen körlekis på torsdagar Inställt pga Coronavirus

För barn i ålder 4-7 år (som ännu inte börjat första klass) välkomnas till denna helt nystartad grupp. På ett lekfullt sätt får barnen jobba med gruppsång, rytmik och sånglekar.  Inga vuxna och/eller småsyskon får vara med i salen på dessa övningar, utan de får vara ute i matsalen (angränsande lokal) och vänta, pyssla och dricka kaffe.

Ålder: 4-7 år
Tid: Torsdagar kl 16.45-17.15
Kontakt: Jill Nordin,  08-799 79 44

Vill du vara med som frivillig medarbetare?

Hör av dig till diakonerna så kan du få veta mer om vad som händer. Kanske kan/vill du göra en insats, eller har idéer om vad vi kan göra tillsammans?

Som de flesta vet har Coronaviruset påverkat många delar av världen, vilket också skapar oro och stress hos människor. Givetvis har många av er frågor och funderingar, vilket vi vill besvara. Klicka på bilden för mer information »

Angående Coronaviruset och vår verksamhet

Promenaderna ställs in under tills vidare. Detta med hänsyn till vårt allas ansvar att inte sprida smitta. Vi ber att få återkomma när vi tar upp verksamheten igen och följer utvecklingen och råden från myndigheterna.

INSTÄLLT Följ med på Må-bra-promenader!

Vårt kreativa café ställs in tills vidare för att värna om allas vår hälsa och minimera smittspridning.

Inställt tills vidare – Kreativt café!

Inställd verksamhet på torsdagar under mars, april och maj!

Inställd! Öppen barn- och sånggrupp – För barn 2-4 år.

Inställd verksamhet på torsdagar under mars, april och maj! Barn- och familjeverksamheten på torsdagar i Stefansgården ställs in tills vidare. Detta då vi som församling tycker det är viktigt att värna om allas vår hälsa och minimera smittspridning i solidaritet med våra medmänniskor.

Studiero ställs in tills vidare. Detta med hänsyn till vårt allas ansvar att inte sprida smitta. Vi ber att få återkomma när vi tar upp verksamheten igen och följer utvecklingen och råden från myndigheterna.

INSTÄLLT Studiero med fika

Inställd verksamhet på torsdagar!

Inställd! Öppen barn- och föräldragrupp

Inställd verksamhet på torsdagar! Barn- och familjeverksamheten på torsdagar i Stefansgården ställs in tills vidare. Detta då vi som församling tycker det är viktigt att värna om allas vår hälsa och minimera smittspridning i solidaritet med våra medmänniskor.

Inställd! Öppen Körlekis – För barn 4-7 år