Foto: Ikon

Kyrkans sociala arbete

Diakoni är att visa omsorg om medmänniskan – att omsätta Guds ord i handling och ge av sig själv.

Diakoni (från det grekiska ordet Diakoni´a som betyder tjänst, betjäning) innebär omsorg om medmänniska i livets olika skeden och situationer. Diakoni kan beskrivas som den kristna tron omsatt i praktisk handling.

Svenska kyrkans församlingar har som ansvar att ställa upp för dem som lider kroppslig och själslig nöd. Därför finns det i församlingarna människor som har till uppgift att arbeta med diakoni.

Genom diakonen kan S:t Johannes församling erbjuda rådgivande stödsamtal, själavårdssamtal, samtal för sörjande, hem- och sjukbesök och hjälp i kontakt med myndigheter och institutioner.

Diakoniverksamheten kan till behövande, som inte får bidrag via sociala myndigheter, vid speciella skäl ge ekonomiskt bidrag. Pengarna kommer från stiftelser som skänkt pengar för detta ändamål.

Träffpunkter i S:t Johannes församling

I församlingen finns det olika former av verksamhet där man träffas under trevliga former, vandrar, dricker kaffe eller te, äter eller kanske sjunger tillsammans.  Läs mer här

Stöd i sorgen
 
Här finns telefonnummer och länkar till olika organisationer när livet känns svårt.

Församlingens diakoner

Christer Schwartz och Micaela Leijonmarck Pilati. I församlingens diakoni arbeter även socionom Thomas Axelsson.

Besök efter överenskommelse. Ring till expeditionen, telefon 08-508 88 650 eller lämna ett meddelande på telefonsvararen.

Församlingens präster

Catharina Segerbank, kyrkoherde, telefon: 08-508 88 658 
Annika Björnström, telefon: 08-508 88 670

Bjud på kaffe!

Nu kan du bjuda på en värmande och god kopp kaffe – Swisha en slant så står vi för resten! Låt behövande få komma in i värmen och få sitta ner en stund med en god kopp kaffe – välgörande för både kropp och själ. Swisha din gåva till 123 555 74 83 och märk inbetalningen ”Jag bjuder på kaffet”.

Vad är diakoni?

Diakoni är kyrkans arbete med människor i utsatta livssituationer. Det handlar om att bryta ensamheten hos både unga och gamla, att hjälpa psykiskt sköra människor och hemlösa som fallit mellan stolarna i det sociala systemet, att stödja någon i sorg samt att stödja nyanlända. Förebilden är Jesus, att i handling omsätta Guds ord.

Utdelning av lunchlådor till hemlösa

Det blev en kall Påsk i Gemenskap i år, med snö och en hel del vind. Desto varmare i hjärtat blev vi av att se alla fina medarbetare och volontärer som gjorde utdelning av matkassar och servering av kaffe och te till behövande och hemlösa till ett smidigt och coronasäkert event.

Samtal och stöd

Vi människor hamnar då och då i problematiska livssituationer, då vi behöver någon att prata med. Vi har lång erfarenhet av att möta människor i olika livssituationer. Läs mer »

Träffpunkter

Till våra verksamheter och träffpunkter är alla välkomna, oavsett livsåskådning. Vi finns här för dig, i våra kyrkor och församlingslokaler, genom personliga möten och samtal. Vi ser fram emot att dela dagen med dig. Vi ses!

Stöd i sorgen

Du är välkommen med din sorg. I alla tider har kyrkan mött sörjande människor och har därför stor och lång erfarenhet av just det.

Studiero med fika – Tisdagar kl 15-18.30

Gymnasieelever är välkomna till Stefanssalen på tisdagar, med gott om plats för både läxläsning och samtal. Välkommen att sitta ner i lugn och ro för att studera, fika och umgås. Behöver du hjälp med läxläsningen finns personal till hands. Ingen föranmälan behövs!

Ge en gåva till vår diakonala verksamhet med Swish!

S:t Johannes församlings Swishnummer: 123 555 74 83. Stort tack till alla er som genom kollekt och gåvor generöst har bidragit med  bättre levnadsvillkor

Familj till familj på Norrmalm

Ett nätverk på facebook där du kan ge eller få hjälp. Vill du stöjda - Swisha din gåva till 123 555 7483 och märk inbetalningen ”Familj till familj på Norrmalm”. Läs mer om gruppen »

Gemenskap och Glädje

Pensionär till pensionär

Ett nätverk på Facebook där du kan ge eller få hjälp.