Pensionär till pensionär

Ett nätverk på Facebook där du kan ge eller få hjälp.

På Norrmalm finns fler pensionärer än ni anar som inte får ihop vardagen med den låga pension de har. För att hjälpa dem startade vi på S:t Johannes församling en grupp som vi kallar Pensionär till Pensionär på Norrmalm. Denna grupp är till för dig som kan tänka dig att hjälpa en annan Pensionär.

Alla som behöver hjälp med något kontaktar S:t Johannes församlingsexpedition, telefon 08-508 886 50.

Vi diskuterar behovet och lägger ut frågan efter det som saknas. Det kan vara en matkasse, en säng eller skjuts till något evenemang. Viktigt att påpeka är dock att inget medlemskap i Svenska Kyrkan krävs för att vare sig dela med sig eller ta emot genom denna grupp. Här ligger fokus på att kunna dela med sig till en annan medmänniska av det man kan avvara. Här kan vi även förmedla tips om aktiviteter och gemenskapsträffar.

Tanken är framför allt att EN PENSIONÄR som har möjlighet hjälper EN ANNAN PENSIONÄR som behöver.