Konfirmation

Konfirmation handlar om tro, hopp och kärlek. Precis som livet. Vad är viktigt i ditt liv? Vad är kärlek och vänskap, gott och ont? Vilket ansvar har vi för världen och varandra? Vad är en tro och vad kan den spela för roll. Vad är Gud egentligen? Flera miljarder har valt att tro på Jesus från Nasaret. Varför då?

Det roligaste och mest intressanta jag har varit med om!

Konfirmation i S:t Johannes församling
Våren 2018 och resa till Franska Rivieran, Cannes

Vi träffas i Stefanskyrkan i Vanadislunden och på Frejgatan 20B på söndagar kl 15.00-19.00. Och även under påsken, skärtorsdag
29 mars och påskdagen 1 april.

Tillsammans i gruppen utforskar vi vad det är att vara ung i Stockholm idag och vad kristen tro kan vara. Sedan åker vi till Franska Rivieran
9 maj-13 maj 2018 och fortsätter vårt utforskande: Ung i Europa och Kristen tro.

Våra träffar är obligatoriska. För att bli en grupp är det viktigt att du kommer på alla våra träffar.

Du vet väl om att DU är värdefull!

Anmälan via formuläret längre ner på sidan

Jag trodde kyrkan var stel och tråkig – snacka jag hade fel!

detaljerna

Start: Söndag 28 januari 2018 kl 15.00-19.00 i Stefanskyrkan.
Träffdatum: 28/1, 18/2, lördag 17/3, 29/3, 1/4, 15/4, resa 9-13/5, 26/5 och 27/5.
Konfirmation: 27 maj 2018 i Stefanskyrkan kl 17.45
Kostnadsfritt

Kontakt och information

Annika Björnström

Arvid Elenäs

Barn- och ungdomspedagog

Direkt: 08-508 88 663

Att lära sig om Gud och Jesus är en sak, men jag lärde mig absolut mest om mig själv.

Bra att veta!

Anmälan till alla konfirmationsalternativ sker via www.konfanorrmalm.se
Här gäller först till kvarn för val av grupp, så anmäl dig så snart du har bestämt dig! Ange gärna ditt andrahandsalternativ i rutan för övriga upplysningar. Du får skriftligt besked om i vilken grupp du hamnat. Efter sista anmälningsdag tas konfirmander in beroende på om det finns plats och hur långt gruppen har kommit.

Årets konfirmationsanmälan är för närvarande inte öppen.
Följ oss på facebook.com/konfanorrmalm för uppdateringar!

Dop och konfirmation

Om du är döpt eller inte spelar ingen roll: du är välkommen till våra konfirmationsalternativ oavsett. I nästan varje konfirmationsgrupp finns ungdomar som väljer att döpas under konfirmantionstiden.

Gudstjänst under konfirmationstiden

En del i konfirmationstiden är att delta i Svenska kyrkans gudstjänster. Varje konfirmand förväntas delta i minst 10 gudstjänster. För aktuell information om tiderna för gudstjänsterna besök respektive församlings hemsida. Hela familjen är såklart välkommen till kyrkan!

Kostnad och anmälningsavgift

Ekonomin ska aldrig vara något hinder för att konfirmeras. Församlingen subventionerar varje konfirmand men längre läger och resor kan medföra en kostnad. Kontakta de ansvariga i församlingen om du har frågor om kostnader och avgifter.

Konfirmation på annan ort

Du som väljer att konfirmeras på annan ort, meddela din församling dina kontaktuppgifter och var du konfirmeras. När vi bjuder in till program för de redan konfirmerade får även du en inbjudan.

Konfirmation och funktionsnedsättning

Du som har funktionsnedsättning och behov av särskilt stöd kontakta gärna dem som leder konfirmationsgruppen du valt.

Gålölägret

Gålöläget är ett konfirmandläger som välkomnar dig som går i grundskola, resursskola eller särskola. Ledare och präster har stor erfarenhet av att arbeta med ungdomar med eller utan funktionshinder. Lägret sker på Vängården utanför Malmköping. All information om Gålölägret och anmälan finns på Högalids församlings hemsida: www.svenskakyrkan.se/hogalid/konfirmation

Konfirmeras som vuxen

Det är faktiskt aldrig försent att konfirmeras! För mer information om konfirmation av unga vuxna (16-22 år) och vuxna kontakta Anders Nyström, präst, tel: 08-555 218 17