Konfa Sweden

Välkommen hem! S:t Johannes församling bjuder in till Hemvändarkonfa för svenska ungdomar, i åldern 14-19 år, som bor i utlandet. I mån av plats hälsar vi gärna även ungdomar boende i Sverige välkomna att delta!

En unik möjlighet att träffa och utbyta erfarenheter med andra svenska ungdomar boende i olika delar av världen!

Under en sommarvecka i Stockholm fördjupar vi oss i vad det är att vara kristen. Vi jobbar med frågor som berör ungdomar idag och den tid vi lever i med sociala medier och ständig uppkoppling. När fakta ständigt presenteras i digitala kanaler, finns det då plats för en tro?

Svenska ungdomar i åldern 14-19 år, boende i utlandet är välkomna till detta konfirmationsalternativ och vi välkomnar, i mån av plats, även ungdomar som bor i Sverige att delta.

Vi bor centralt på hotell Birger Jarl med ljus, öppen och luftig skandinavisk design. Hotellet ligger på en lugn gata i stadsdelen Vasastan i Stockholm, med närhet till Odenplan, Birger Jarlsgatan och Stureplan.

Lektionerna hålls i moderna Johannessalen, under S:t Johannes kyrka och vi varvar lektioner, intressanta utflykter, sightseeing (med Ocean bus) och mysiga pilgrimsvandringar med egentid i form av shopping och avkoppling (under uppsikt av ledare).

Konfirmationsgudstjänsten äger rum i vackra S:t Johannes kyrka.
Tre av tolv lektioner hålls i respektive land innan lägerveckan i Stockholm.

Konfa Sweden 2022
Start: 25 juli 2022 kl 09.00 i Johannessalen (Johannesgatan 19 i Stockholm).
Konfirmation: 30 juli kl 11:00 i S:t Johannes kyrka, Johannesgatan 21 i Stockholm.
Kostnad: 3000 kr, flyg/resa till Stockholm är ej inkluderat i priset.
Sista anmälningsdag: 31 december 2021.

Här kan du läsa ett reportage från DN om förra årets Konfa Sweden »

Anmäl dig till Konfa Sweden 2022 här.

Konfirmandens uppgifter

Vårdnadshavares uppgifter:

För mer information kontakta

Catharina  Segerbank

Catharina Segerbank

S:t Johannes församling

Kyrkoherde

Vi är en hemvändarkyrka!

Det bor cirka 600 000 svenskar ute i världen och nu välkomnar vi i S:t Johannes församling alla utlandssvenskar till en trygg plats, en kyrka och ett hem även i Sverige, när de kommer hem eller är på tillfälligt besök. Från och med i år (2020) erbjuder vi alla svenska ungdomar i utlandet hemvändarkonfirmation, Konfa:Sweden, i vackra S:t Johannes kyrka.

Pray for Europe – Nytt, unikt studiematerial

S:t Johannes församling har arbetat fram ett nytt, unikt konfirmandmaterial ”Pray for Europe”. Materialet består av tre delar som tillsammans bildar en helhet och är ett mycket intressant, aktuellt och användbart koncept för många.

Konfa Riviera 2021-2022

En innehållsrik och spännande konfirmationsresa till Franska rivieran där vi funderar kring frågor som kändisskap, sociala medier och ständig uppkoppling. Vi bor vackert på hotell i Juan les Pins och gör utflykter till bland annat Svenska kyrkan i Cagnes-sur-Mer, filmfestivalernas Cannes och pilgrimsvandrar i mysiga Antibes.

Konfirmation

Konfirmation handlar om tro, hopp och kärlek. Precis som livet. Vad är viktigt i ditt liv? Vad är kärlek och vänskap, gott och ont? Vilket ansvar har vi för världen och varandra? Vad är en tro och vad kan den spela för roll? Läs mer »

S:t Johannes kyrka

S:t Johannes kyrka är en katedralliknande kyrka med en fantastisk interiör och plats för 900 personer. Kyrkan ligger högst upp på Brunkebergsåsen i Stockholm. Trots sin placering mitt i centrala Stockholm och trots sin storlek, ligger kyrkan undanskymd från omgivande kvarter.

Johannessalen - en unik festlokal mitt i centrala Stockholm

Under S:t Johannes kyrka finns tre otroligt vackra samlingsrum för privatpersoner, företag och föreningar att hyra. Bjud in till bröllopsmiddag, dop- och begravningskaffe, födelsedagsfest eller konferens i en unik miljö!