Pray for Europe – Nytt, unikt studiematerial

S:t Johannes församling har arbetat fram ett nytt, unikt konfirmandmaterial ”Pray for Europe”. Materialet består av tre delar som tillsammans bildar en helhet och är ett mycket intressant, aktuellt och användbart koncept för många.

S:t Johannes församlings präster, diakoner, musiker och pedagog skapat ett helt nytt konfirmandmaterial. Materialet innehåller 12 noveller, 12 lektioner och 12 sånger som behandlar högaktuella ämnen såsom: terrorhot, fattigdom, flyktingar, hbtq- och miljöfrågor. Sångerna, som är helt nyskrivna, kan sjungas på ett enkelt sätt men även i mer avancerad form för körer och solister.

Formen för samtliga lektioner utgår ifrån de ikoner som finns på en mobiltelefon eller läsplatta, såsom: kalendern, kameran och almanackan. Materialet kan även användas av fler grupper än konfirmander. Det fungerar utmärkt som samtalsmaterial för körer och vuxengrupper.

Vår förhoppning är att vårt studiematerial Pray for Europe ska bli känt långt utanför Sveriges gränser. Detta hänger samman med att S:t Johannes församling varje sommar tar emot svenska ungdomar från hela världen till en konfirmandlägervecka som går under namnet Konfa Sweden.  Vi fungerar som en hemvändarkyrka för utlandssvenskar. Konfirmander är kyrkans framtid!

Vi hoppas därför att ni ska hitta ny inspiration och glädje i ert konfirmandarbete genom att använda Pray for Europe!

studieMaterialet  ”Pray for Europe” består av 12 teman:

Varje tema innehåller en novell, en lektion och en sång. Lektionerna innehåller övningar, bibeltexter, samtals frågor och en kort andakt.

• 12 noveller, skrivna av Catharina Segerbank.
• 12 lektioner, skrivna av Arvid Elenäs.
• 12 sånger, skrivna av Martina Möllås, Jill Nordin, Stefanie Tydén, Arvid Elenäs, Sigvard Selinus och Ingemar Berglind.

Releasekonsert »Pray for Europe«

Den 8 maj 2019 – på Europas fredsdag – hölls det att bli en stor releasekonsert i S:t Johannes kyrka (Johannesgatan 21 i Stockholm) tillsammans med musiker, körer och solister! Vi fick då att få ta del av materialet och lyssna till de nyskrivna sångerna som spänner över flera genrer och har som mål att skapa en helhet och variation med inslag av gemensam sång, solo- och körsånger arrangerade av låtskrivarna för större och mindre kompgrupp.

Medverkande:
Martina Möllås med körerna Voices of Joy och Stefanskyrkans Vokalensemble.
Kyrkoherde Catharina Segerbank. Arvid Elenäs, teolog. Ingemar Berglind, kyrkomusiker. Sigvard Selinus, organist. Jill Nordin, körledare och sångare. Stefanie Tydén, körledare.

För mer information kontakta

Micaela Leijonmarck Pilati