Pray for Europe – Nytt, unikt studiematerial för ungdomar

Ett nytt spännande och helt unikt studiematerial för konfirmand- och ungdomsgrupper skapat av S:t Johannes församling.

S:t Johannes församling har arbetat fram ett nytt, unikt studiematerial ”Pray for Europe”. Den 8 maj 2019 hölls en releasekonsert i S:t Johannes kyrka. Materialet består av tre delar som tillsammans bildar en helhet och är ett mycket intressant, aktuellt och användbart koncept för många.

Pray for Europe består av 12 teman. Varje tema innehåller en novell, en lektion och en sång. Lektionerna innehåller övningar, bibeltexter, samtals frågor och en kort andakt.

studieMaterialet  ”Pray for Europe” består av 12 teman:

• 12 noveller, skrivna av Catharina Segerbank.
• 12 lektioner, skrivna av Arvid Elenäs.
• 12 sånger, skrivna av Martina Möllås, Jill Nordin, Stefanie Tydén, Arvid Elenäs, Sigvard Selinus och Ingemar Berglind.

Releasekonsert »Pray for Europe«

Den 8 maj – på Europas fredsdag – hölls det att bli en stor releasekonsert i S:t Johannes kyrka (Johannesgatan 21 i Stockholm) tillsammans med musiker, körer och solister! Vi fick då att få ta del av materialet och lyssna till de nyskrivna sångerna som spänner över flera genrer och har som mål att skapa en helhet och variation med inslag av gemensam sång, solo- och körsånger arrangerade av låtskrivarna för större och mindre kompgrupp.

Medverkande:
Martina Möllås med körerna Voices of Joy och Stefanskyrkans Vokalensemble.
Kyrkoherde Catharina Segerbank. Arvid Elenäs, teolog. Ingemar Berglind, kyrkomusiker. Sigvard Selinus, organist. Jill Nordin, körledare och sångare. Stefanie Tydén, körledare.

För mer information kontakta

Catharina  Segerbank