Konfa Kolmården

Konfa Kolmården är ett innehållsrikt och spännande konfirmationsalternativ för ungdomar som bor i Stockholm med omnejd. Under vår lägerresa till Kolmården bor vi fint på Vildmarkshotellet. De ungdomar som inte är döpta har möjlighet att bli det bland sälarna. En fantastisk upplevelse! Vi njuter av djurparkens alla djur, god mat, mysiga kvälls- och morgonandakter och även av spabad i pooler och jacuzzi. Under konfirmationstiden gör vi även små utflykter i Stockholm.

Konfa Kolmården är ett konfirmationsalternativ för ungdomar som bor i Stockholm med omnejd. Vi träffas åtta gånger under hösten och vintern i Stefanskyrkan, Stockholm, för att lära känna varandra, samtala och fira gudstjänst tillsammans. Vi har en sångkväll med musik och pizza och under träffarna gör vi ibland även utflykter i Stockholm. Bland annat åker vi buss till natursköna Tyresö för en guidad frälsarkransvandring. Vi bjuder även in spännande föreläsare och ibland också stå-upp-komiker till våra lektioner. Vi kommer att tillsammans se en väldigt uppskattad teaterföreställning om Markusevangeliet.

Under vår lägerresa till Kolmården bor vi väldigt fint på Vildmarkshotellet. De ungdomar som inte är döpta har möjlighet att bli det vid sälarna. En fantastisk upplevelse! Vi njuter av djuren, god mat, mysiga kvälls- och morgonandakter och sköna bad i pooler och jacuzzi.

Vad är det att vara kristen? Vi jobbar med frågor som berör ungdomar idag och den tid vi lever i med sociala medier och ständig uppkoppling. När fakta ständigt presenteras i digitala kanaler, finns det då plats för en tro? 

Vi utgår från vårt egenskrivna studiematerial ”Pray for Europe” som består av 12 teman. Varje tema innehåller en novell, en lektion och en sång om angelägna ämnen som psykisk ohälsa, att vara på flykt eller utseendefixering. Till exempel samtalar vi under en lektion om vad vi har bild av oss själva och hur den påverkas av vänner, skola, släkt och status. Lektionerna hålls i mysiga Stefanssalen i centrala Stockholm. Läs mer om Pray for Europe här »

Det som skiljer ett konfirmationsläger mot undervisning i skolan är att det inte är några prov, det finns inga rätt eller fel och vi samtalar utifrån våra egna perspektiv. Det här är en unik möjlighet att träffa och utbyta erfarenheter men andra ungdomar.

Konfirmationsgudstjänsten äger rum i Stefanskyrkan som ligger vackert inbäddad i Vanadislunden.

Vi träffas åtta gånger (på söndagar)

På träffarna lär vi känna varandra inför resan och samtalar och firar gudstjänst tillsammans.

Konfa Kolmården 2023/24 Fullbokad/pågående
Start
: 19 november 2023.
Träffar: Vi träffas en söndag i månaden, kl 11-14, från november 2023 till resan i maj 2024. Träffarna hålls i Stefanssalen på Frejgatan 31 i Stockholm.
Lägerresa till Kolmården: 4–5 maj 2024.
Konfirmation: 11 maj 2024 kl 11 i Stefanskyrkan. 
Deltagare: Max 25.
Kostnad: 2000 kr.

Konfa Kolmården 2024/25
Start
: 17 november 2024.
Träffar: Vi träffas en söndag i månaden, kl 11-14, från november 2024 till resan i maj 2025. Träffarna hålls i Stefanssalen på Frejgatan 31 i Stockholm.
Lägerresa till Kolmården: 10–11 maj 2025.
Konfirmation: 17 maj 2025 kl 11 i Stefanskyrkan. 
Deltagare: Max 25.
Kostnad: 2000 kr.

Glädjen är stor idag när vi idag höll konfirmationsgudstjänst i Stefankyrkan. Vilka härliga ungdomar. Här ser ni uttåget ut kyrkan med trumpetare i täten.

Dop bland sälarna

I dopet blir Guds kärlek tydlig. Dopet är en kärleksförklaring till varje människa - en Guds omfamning av den som döps. Här döps fyra ungdomar i medelhavet, under vår konfirmationsresa. Vatten är en symbol för livet och en levande Gud, eftersom vatten är en förutsättning för allt liv.

Pilgrimsvandring

Vi pilgrimsvandrar i vacker omgivning runt Tyresö - en inre och en yttre resa, välgörande för både kropp och själ. Vi varvar samtal och reflektioner med tystnad.

Säkra din plats, anmäl dig till Konfa Kolmården 2024/25 nu!

Konfirmandens uppgifter

Vårdnadshavarens uppgifter

För mer information kontakta

Konfa Sweden

Välkommen hem! S:t Johannes församling bjuder in till Hemvändarkonfa för svenska ungdomar, i åldern 14-19 år, som bor i utlandet. I mån av plats hälsar vi gärna även ungdomar boende i Sverige välkomna att delta!

Konfirmation

Konfirmation handlar om tro, hopp och kärlek. Precis som livet. Vad är viktigt i ditt liv? Vad är kärlek och vänskap, gott och ont? Vilket ansvar har vi för världen och varandra? Vad är en tro och vad kan den spela för roll? Läs mer »

Studiero med fika

Gymnasieelever är välkomna till Stefanssalen på tisdagar, med gott om plats för både läxläsning och samtal. Välkommen att sitta ner i lugn och ro för att studera, fika och umgås. Behöver du hjälp med läxläsningen finns personal till hands. Ingen föranmälan behövs!

Köp musiken till Pray for Europe

Här kan du beställa musiken till Pray for Europe. Cdn kommer tillsammans med en liten booklet där alla texterna till sångerna finns med. Välkommen att njuta av 12 sånger som går rätt in i hjärtat! Materialet släpptes den 13 maj 2022.