Samtal och stöd

Vi människor hamnar då och då i problematiska livssituationer, då vi behöver någon att prata med.  Vi har lång erfarenhet av att möta människor i olika livssituationer. Välkommen.

Samtal

Alla vi människor hamnar då och då i problematiska livssituationer då vi behöver någon att prata med. Vi har lång erfarenhet av att möta människor i olika livssituationer. Vi är utbildade till präster och diakoner med specialkompetenser inom samtal.

Hur går det till?

Du är välkommen till S:t Johannes Samtalsstöd oavsett livsåskådning. Stödsamtalen är kostnadsfria och vi har tystnadsplikt.
Förfrågningar och tidsbokningar: 08-508 88 670, torsdagar kl 08–08.45. 

Kyrkans familjerådgivning

Kyrkans Familjerådgivning  i Stockholm erbjuder kvalificerad hjälp i samband med samlevnads-svårigheter och kriser, tar emot par och familjer för kortare och längre samtalskontakter. De tar också emot enskilda sökande för tidsbegränsad samtalskontakt. Telefon: 08-615 11 70. 
Avgift: Par och familjer boende i Stockholms stad 450 kr/samtal (90 min). Enskilda: 800 kr/samtal (45 min).

Unga vuxna 18–26 år

Kyrkans familjerådgivning erbjuder samtal individuellt eller i grupp för unga vuxna som söker hjälp med sina nära relationer.
Förfrågningar och tidsbokningar: tel: 08-615 11 70 (telefontid varje vardag. Kyrkans familjerådgivnings hemsida ».
Avgift: 60 kr per samtal upp till 10 samtal gäller boende inom hela Stockholms stift.

Mottagningar:

Södermannagatan 5, Stockholm, T-bana Medborgarplatsen.
Handelterminalen 1, Haninge, Pendel: Handen.

Jourhavande präst

Ring alla dagar klockan 22–06 Telefon 112.
Chatta Chatten är öppen måndag – torsdag kl 20-24.
Säkerheten är lika bra som när du ringer. Du får vara anonym och det är enbart du och prästen som chattar med varandra. Ingenting sparas. Innehållet i chatten krypteras och försvinner när chatten stängs ner eller chattiden gått ut. Om du sitter på en offentlig dator som andra kan använda bör du stänga chattfönstret när du är färdig så att ingen kan se vad som skrivits. Chatta här.
Digitalt brev Du kan skicka ett digitalt brev till Jourhavande präst när du vill. Brevlådan är alltid öppen. Skicka brevet här:

Jourhavande medmänniska

Alla dagar klockan 19–07. 
I akuta fall telefon: 112, annars telefon: 08-702 16 80.

Foto: Ikon