Gudstjänster, andakter och musik på webben

För dig som inte har möjlighet att komma till Stefanskyrkan finns här en mängd gudstjänster och andakter att ta del av, i din dator, iPad eller mobil. För det finns så mycket att fira och uppleva tillsammans – även på distans!

Vi börjar få rutin på det här med att stå framför en kamera, och fira gudstjänst och andakt. Det är annorlunda och det är inte alltid så lätt. Som präster och diakoner, och musiker också för den delen, är vi vana att möta blick med våra deltagare och få respons direkt på det vi förmedlar. Det får vi inte när vi spelar in, men vi uppskattar enormt era kommentarer och era tummar upp för våra filminlägg på Facebook, YouTube och Instagram.

Vår kommunikatör arbetar febrilt med inspelning, redigering och publicering på vår hemsida och i våra sociala medier. Det är också henne ni ofta får svar från när ni ställer frågor eller funderingar på Facebook.

Att träffas digitalt har blivit nödvändigt under året som gått men också väldigt trevligt, på sitt sätt. Inget går ju upp mot att träffas i verkliga livet men om vi inte kan det är det fantastiskt ändå att kunna hålla kontakten digitalt. Vi är så glada och tacksamma för alla er som följer oss och som håller kontakten. För det är viktigt för oss att kunna agera som kyrka, även på nätet. Att kunna dela Jesus stora kärlek och visdom och hur vi kan lära oss, i vårt liv idag, att leva utifrån vårt hjärta. Att finna glädje och hopp även i svåra stunder.

Vi vill bjuda på sång, musik och inspirerande ord i dagar som går i dur såväl som i moll. Vi finns alltid här för dig och vi är bara ett samtal bort eller en kommentar i vårt flöde. Känn dig varmt välkommen att ta del av glädje, tröst, inspirerande betraktelser och vacker musik i en härlig mix.

Varje söndag firar vi gudstjänst eller mässa i Stefanskyrkan kl 11 och du är varmt välkommen att fira med oss där. Vi ses!

Trådar av kärlek med Happy

💕Här kommer en kärleksfull hälsning på Alla hjärtans dag från vår kör Happy 💕 Sätt på ljudet och njut av ett härligt sång- och dansnummer filmat i vår vackra S:t Johannes kyrka i Stockholm. Trådar av kärlek heter låten, skriven av Maria Sandell som leder kören tillsammans med Hilda Dahlberg. 

Christers hörna – Februariglädje

Diakon Christer känner sig glad! Tänk att vi nu är inne i februari. Snart kan vi glädjas åt våren och redan nu märker vi att det blir ljusare! Det finns så mycket att se fram emot.

Christers hörna – Gud

"Gud vilket väder!" Har du hört det uttrycket? Eller "Herregud! Varför blir det så här?" Varför säger vi så? Det funderar Christer på och berättar om vad som händer i kyrkan...

Christers hörna – Vi tänder ljus

Christer tänder ljus i Stefanskyrkan och berättar vad kyrkan är. Han får ofta frågan ute på stan om varför vi ska ha kyrkan? Vad är den bra för? Lyssna så får du höra vad han svarar.

Christers hörna – Allhelgona 2023

Tänk att det redan gått ett år. Ett år till av saknad. Men kanske också av fina minnen? Så fint det är att hälsa på våra avlidna nära och kära på kyrkogården. En rofylld stund då vi smyckar deras gravar med blommor och tänder ljus som lyser upp i mörkret.

Christers hörna – Minnen och bus

Änglar finns de? Det sitter Christer och funderar på inne S:t Johannes kyrka. Har du känt av en ängel eller kanske fått beskydd av en?

Christers hörna – Att orka

Änglar finns de? Det sitter Christer och funderar på inne S:t Johannes kyrka. Har du känt av en ängel eller kanske fått beskydd av en?

Christers hörna – Livets låga

Änglar finns de? Det sitter Christer och funderar på inne S:t Johannes kyrka. Har du känt av en ängel eller kanske fått beskydd av en?

Christers hörna – Änglar

Änglar finns de? Det sitter Christer och funderar på inne S:t Johannes kyrka. Har du känt av en ängel eller kanske fått beskydd av en?

Christers hörna – Tre T

För att må bra och riktigt kunna blomstra som människa behöver vi... ja vadå? Lyssna till diakon Christers förklaring till de tre viktiga T:na. Har vi alla ”T:n” på plats känns livet bra, men så är det inte för alla. Vissa stunder i livet kanske vi saknar något ”T” och det gör livet svårare.

Christers hörna – Luften går ur

När hösten kommer är det lätt hänt att det känns som om luften går ur oss. Det pratar diakon Christer om i dagens avsnitt. Hur får vi kraft och vad kan vi göra när vi känner att vi inte orkar mer?

Christers hörna – Tröst

Idag tänker diakon Christer på hur viktigt det är med tröst. Att trösta varandra och att bekräfta och lyfta våra medmänniskor. Tänk så stor skillnad det kan bli när vi möter varandra med kärlek. Vi får också tillsammans sjunga psalm 256 – Var inte rädd.

Hildas hörna – Gudstjänst för små och stora

Vår musiker och körledare Hilda Dahlberg bjuder på en liten sångstund och bjuder samtidigt in till söndagens gudstjänst i Stefanskyrkan. Denna söndag (17/9 kl 11) firar vi gudstjänst på »kryp-nivå« och önskar bebisar med familjer lite extra välkomna!

Christers hörna – Att läka

Diakon Christer funderar på livet och på Gud. Kan vi se Gud? Kan vi se Gud i varandra? Kan vi se med kärleksfulla ögon och hur är det med allas lika värde? Behandlar vi alla lika värdefullt? Tänk om vi skulle prova att idag möta alla vi träffar med kärleksfulla ögon, hur skulle livet se ut då?

Christers hörna – Kärleksfulla ögon

Diakon Christer funderar på livet och på Gud. Kan vi se Gud? Kan vi se Gud i varandra? Kan vi se med kärleksfulla ögon och hur är det med allas lika värde? Behandlar vi alla lika värdefullt? Tänk om vi skulle prova att idag möta alla vi träffar med kärleksfulla ögon, hur skulle livet se ut då?

Christers hörna – Jag vill tro

Nu är vi tillbaka! Hoppas ni har haft en bra sommar! Idag är det varmt och skönt utanför Stefanskyrkan och diakon Christer berättar lite om samtalen han har haft under sommaren. Det har skett en förändring i vad människor vill samtala om, upplever han. Något har hänt i samhället, något positivt.

Christers hörna – Det ringer in

Det ringer in. Förr i tiden ringde fröken med en liten klocka när det var dags att gå in i klassrummet, kommer ni ihåg? Det och mycket annat funderar Christer på idag. Mycket förr är sig likt även idag, men hur blir det framöver?

Christers hörna – Var inte rädd

Christer sitter på diakonin och funderar på livet. När olyckor sker så blir vi chockade, ledsna och rädda. Det är naturliga reaktioner. Men hur kommer vi vidare efter en olycka. Kan våra tankar hjälpa oss att minska vår rädsla att något svårt ska hända igen? Hur vågar vi leva igen och börja glädjas åt livet?

Catharinas hörna – Berättelser på kyrktrappan

Dagens hörna sänder vi utomhus i härligt sommarväder. Lyssna till kyrkoherde Catharina Segerbanks tänkvärda betraktelser om de fyra elementen och om konsten att inte döma. En trevlig helg och en skön sommar önskar vi er alla.

Christers hörna – Plocka godbitar

Christer sitter i skuggan och funderar på alla val vi gör i livet. Han gillar inte värme men det gör Gunnar som sitter bredvid. Tänk så olika vi alla är och vad olika saker vi gillar. Därför gör vi också olika val. Ibland kanske vi väljer fel, men då kan vi ju alltid välja något nytt.

Christers hörna – Vem är jag?

Idag får vi gissa var diakon Christer befinner sig med sina tankar. Själv funderar han på vem han är. Hur vet man det? Vem är jag, varför är jag här på jorden och vad vill jag? Vågar jag vara den jag innerst inne är eller spelar jag charader inför andra?

Christers hörna – Vi öppnar upp

Diakon Christer pratar om livet, om Guds närvaro och om allt som händer i kyrkan under Juni. Extra glad blir han när han berättar om... Ja, vadå? Lyssna så får du veta!

Christers hörna – Att hjälpa varandra

Diakon Christer funderar på det här med att be om hjälp. Att vi måste våga be om hjälp men också våga hjälpa. Det är svåra tider för många nu och vi behöver varandra mer än någonsin. Vi kan hjälpa till med så mycket, vi kan ge av vår tid, vi kan ge bort något vi inte längre behöver och vi kan ta kontakt med våra grannar för att samtala om livet, skapa gemenskap och bryta ensamhet.

Christers hörna – bakom kulisserna

Idag träffar vi diakon Christer i våra lokaler på Frejgatan 31 i Stockholm. Vad gör vi anställda i församlingen när vi inte är i kyrkan? Vad försegår bakom kulisserna på kontoret i våra olika avdelningar? På diakonin, på kansliet... och vad gör en kyrkoherde på sitt kontor? Häng med! 

Christers hörna – Bön bland blommor

Idag träffar vi diakon Christer på vår innergård på Frejgatan 31. Mitt bland alla vackra vårblommor funderar han på bönen. Han ber alltid aftonbön och gillar att be i stillhet och tystnad. Brukar du be? Vilket sätt gillar du att be på?

Christers hörna – Tavlor i Stefanskyrkan

Idag träffar vi diakon Christer i Stefanskyrkan. Han betraktar utställningen med Jesusbilder som församlingens vaktmästare Zemui ställt i ordning. Det är tavlor som legat i vårt arkiv som nu får se dagens ljus igen. Tavlorna bjuder in till både olika tolkningar och sinnesstämningar. Christer berättar om hur han tolkar några av dem.

Christers hörna – Kyrkan mitt i stan

Idag får vi vara med diakon Christer Schwartz på jobbet. Vi hittar honom på en kyrkbänk mitt i stan, på Döbelnsgatan. Där sitter han på torsdagar och fredagar och pratar med församlingsbor och passerande.

Christers hörna – Vårglädje

Diakon Christer Schwartz gläds åt det vackra vårvädret, blommorna och värmen från solen. Han berättar om en ritual han gör varje vår.

Christers hörna – Minnen

Diakon Christer Schwartz minns tiden då han utbildade sig till diakon. Tänk så mycket som förändrats sedan dess men också hur mycket som är exakt likadant som då för 25 år sedan. Tiden går men inom oss är vi alltid samma själ. Själen åldras inte.

Christers påskhörna

Diakon Christer Schwartz funderar över det här med konsekvenser. Om jag gör något som jag inte bör göra, vad får jag för konsekvenser? För visst är det så att våra handlingar alltid skapar konsekvenser. Kan det vara så att vi även får konsekvenser av goda handlingar och gärningar? Konsekvenser som är bra? 

Hildas påskhörna – Pysselpåsar

Hilda har gjort pysselpåsar till alla barn! Från och med Skärtorsdag, 6 april, och under påsken finns det påskpysselpåsar till barn att hämta, helt gratis, i Stefanskyrkan. Pysselpåsarna innehåller både lite att pyssla med och lite att läsa om varför vi firar påsk. Och så finns det även lite gott att stoppa i munnen.

Christers hörna – Konsekvenser

Diakon Christer Schwartz funderar över det här med konsekvenser. Om jag gör något som jag inte bör göra, vad får jag för konsekvenser? För visst är det så att våra handlingar alltid skapar konsekvenser. Kan det vara så att vi även får konsekvenser av goda handlingar och gärningar? Konsekvenser som är bra? 

Christers hörna – Gudsbilder

Diakon Christer Schwartz funderar över det här med Gudsbilder. Vad har du för bild av Gud eller som påminner dig om Gud? Vem eller vad är Gud för dig? Eller är du själv en del av Gud?

Vad gör kyrkan och hur kan kyrkan hjälpa dig?

Visste du att du kan komma och prata med oss i kyrkan helt gratis? Att samtal hos oss inte journalförs och att de är konfidentiella? Vi finns här för dig, även med pratiska behov såsom mat, kläder och andra förnödenheter.

Christers hörna – Stark tro

Diakon Christer Schwartz sitter på orgelläktaren och funderar på det här med tro. Har man större och starkare tro för att man arbetar i kyrkan? Kan man mäta tro? Hör Gud våra böner och vad händer om vi ber tillsammans?

Christers hörna – Mirakel och mysterium

Diakon Christer Schwartz funderar på Jesus mirakel och livets mysterium. Tänk så mycket mirakel det sker i vår värld både i det stora och det lilla. Christer själv var nyligen med om ett mirakel under sin semesterresa.

Christers hörna – Inför Kyndelsmässodagen

Diakon Christer Schwartz funderar på musik, psalmer, psalmboken och schlagerfestivalen. Vad är populärast och vilka låtar sjunger vi helst? Han berättar vidare om att tro och bjuder in alla komma till Stefanskyrkan som har öppet varje dag kl 11-16. Kom in och bara sitt en stund.

Christers hörna – Psalmer och kyrkbänkar

Diakon Christer Schwartz funderar på musik, psalmer, psalmboken och schlagerfestivalen. Vad är populärast och vilka låtar sjunger vi helst? Han berättar vidare om att tro och bjuder in alla komma till Stefanskyrkan som har öppet varje dag kl 11-16. Kom in och bara sitt en stund.

Christers hörna – Om diakoni

Vad de gör inom diakonin för hjälpa människor. Alla har olika behov och alla är lika välkomna till kyrkan och till diakonerna. Mycket av det vi kan hjälpa till med är tack vare våra medlemmar och alla de som skänker pengar till oss i diakonin. Det är vi oerhört tacksamma och glada för. 

Digital Nyårsbön 2022

Varmt välkommen att fira en kort nyårsgudstjänst med oss där du är. Vi blickar både framåt och bakåt på året som gått och bjuder på vacker sång med orkester, körer och solister som du gärna får sjunga med i. Vi ber och tänder ljus. Sist med inte minst önskar vi er alla ett riktigt gott nytt år!

Digital Julotta 25 december 2022

God morgon och God Jul på er alla. Varmt välkomna till vår digitala Julotta som vi sänder från Stefanskyrkan i Stockholm.

O helga natt - en julhälsning från oss

"Hoppets stråle går igenom världen. Och ljuset skimrar över land och hav". Vi önskar du får njuta av lugn och ro, julefrid och lite god mat så här på julafton. Här kommer en julhälsning från oss i S:t Johannes församling. God Jul önskar vi er alla!

Christers hörna – 4:e advent

Christer sitter och väntar in fjärde advent och passar på att göra snöänglar. Så skönt det är att bara ta det lugnt ett tag. Hoppa över julstressen och bara vara. Hur firar du jul? Har du mycket att stöka med?

Christers hörna – Julinsamling

Tänk att det finns barn som inte kan få en julklapp här på Norrmalm. Därför samlar vi in medel från företag och privatpersoner för att köpa in julklappar till barn och mat till familjer och pensionärer i området.

Christers hörna – Inför Advent

Christer sitter på kyrkbänken och berättar om julen och advent. Om psalmer och sånger vi sjunger till jul och var ifrån tomten egentligen kommer. Det händer mycket i kyrkan under året men kanske mest av allt under advents- och juletid. Läs om alla adventsgudstjänster och julkonserter, luciafiranden och andra trevliga tillställningar i vårt nya julmagasin.

Christers hörna – Livets vatten

Christer berättar om vattenreservoaren som står i Vanadislunden och betydelsen av vatten för oss människor. Man kan likna vatten med Gud. Precis som vatten finns överallt, omkring oss i naturen och i oss, finns Gud också där. Vatten är nödvändigt för vår överlevnad, för vår styrka och det smakar gott!  Visst är det väl likadant med Gud!

Christers hörna – Sinnesrobönen

Christer berättar om den fina ljuständningen vi hade tillsammans med församlingsbor på kyrkogården under Alla helgons dag. Han funderar också på Sinnesrobönen. Kan vi acceptera det vi inte kan förändra och har vi mod att förändra det vi kan?

Änglasång med Stefanskyrkans Vokalensamble

För dig som inte har möjlighet att komma till någon av våra kyrkor sänder vi en digital musikhälsning med en vacker och stämningsfull sång framförd av vår egna kör Stefanskyrkans vokalensemble under ledning av Martina Möllås.

Allhelgonaandakt med Catharina

Catharina håller en digital andakt i Stefanskyrkan i Allhelgonatid där tankarna går till altartavlan, till livet och döden. Hur gör man för att komma vidare när sorgen möter oss på vägen? Och vad betyder de fyra ljusen som står runt en kista vid en begravning? 

Christers hörna – Inför allhelgonahelgen

Christers tänker tillbaka på minnen från förr under allhelgonahelgen. Han brukade tända ljus med mormor på kyrkogården i Arvidsjaur och då snöade det alltid. Vad har du för speciella minnen från allhelgonahelgen?

Christers hörna – Att försonas

Christers sitter vid orgeln och övar på att sjunga O helga natt. Tänk vad mycket vi kan lära oss om vi bara vill... och vågar!

Fredagsmusik – Vi lovar dig

Denna fredag bjuder vi på ytterligare ett stycke från releasefesten den 23 september. Barn av Gud, en musikmässa skriven av Maria Sandell. En fantastisk feststämning och ett underbart samarbete mellan barn och vuxna kännetecknade kvällen. Stort tack till Lena Lagerqvist som förgyllde kvällen med sin dans.

Christers hörna – Vad och var är kyrkan?

Christers funderar på kyrkan. Vad är kyrkan egentligen och var är den? Är det byggnaden som vi kallar kyrka eller är det vi som sprider Guds evangelium som är kyrka? Vad tror du?

Christers hörna – Den kämpande tron

Christers funderar på den kämpande tron. Behöver vi kämpa för att tro? Har vi svårt att tro så vi behöver kämpa oss till tro? Egentligen kanske det inte är så svårt...

Fredagsmusik – Barn av Gud

Njut av den sprudlande och glada feststämningen som infann sig i Stefanskyrkan fredagen den 23 september. Barn av Gud är skriven av Maria Sandell och sjungs av våra barnkörer Joy och Happy tillsammans med vuxna körsångare.

Christers hörna – Gudstjänst och fotboll

Christers tankar denna helg går till gudstjänster och fotbollsmatcher. Vad har de gemensamt? Ganska mycket visar det sig när man tänker på det...

Christers hörna – Minneshörna

Christer finner ro i Stefanskyrkans minneshörna. Ibland behöver vi bara få sitta ner en stund och minnas de människor som inte längre finns hos oss. Vad de betytt för oss och kanske om vi stillar oss kan vi fortfarande höra deras röster...

Fredagsmusik – Ingenting

Men denna sång filmad under en av våra gudstjänster för små och stora önskar vi er alla en trevlig helg! Oooh, oooh! Sjung gärna med!

Annikas hörna – Tron bär oss

Annika reflekterar över söndagens tema: Medmänniskan. Att vi blir till i mötet med varandra och tron på Gud som bär oss genom livet.

Fredagsmusik – Tack från våra hjärtan

Njut av en sprudlande och glad sång skriven av Maria Sandell med våra barnkörer Joy och Happy tillsammans med vuxna körsångare. Tack från våra hjärtan ingår i musiken till musikmässan Barn av Gud.

Christers hörna – Från barn till dosetter

Christer berättar om vad som ger honom kraft, ork och glädje. Välkommen att lyssna till Christers funderingar om livet och som vanligt avslutar han med en bön.

Fredagsmusik – Tankar med Sinnesrobandet

Med denna härliga sång önskar vi i S:t Johannes församling er alla en trevlig helg. Nu på söndag (4/9) kan du höra Buster och Sinnesrobandet live under Sinnesrogudstjänsten kl 11 i Stefanskyrkan.

Christers hörna – Tankar på en vedhög

En vedhög i Vanadislunden väcker såklart en mängd tankar i diakon Christer. Välkommen att lyssna till Christers funderingar om livet och som oftast avslutar han med en bön.

Christers hörna – Meditation

Tänk så välgörande det är, för både kropp och själ, att meditera. Men ibland kan det vara svårt att sätta sig ner och göra det på egen hand. Då kan det vara lättare att ha en tid då vi träffas och mediterar i tysthet tillsammans.

Christers hörna – Att fastna (i soppskålen)

Det är lätt att fastna. Vi människor vill ofta slicka i oss allt av det vi tycker om. Men även om vi tycker om det så kan vi ibland fastna. Fastna så vi istället för att uppskatta det vi gör, börjar vi känna oss tvungna. Vad gör man då? Christer reder ut och kommer med goda råd. Till avslutning får du lyssna på en härlig sång som våra musiker Martina och Maria skrivit.

Christers hörna – Tyst kommunikation

Tänk så mycket som kan sägas fast vi är tysta. Att vara tyst kan vara oerhört skönt. Ett sätt att känna in omgivningen med andra sinnen. Låta kroppen tala. Det är också när vi är tysta som vi verkligen kan höra. Höra vad andra säger, höra Gud. Prova att sitta tyst en stund och känn efter vad som händer.

Fredagsmusik – Från mig till dig

🎶Denna fredag bjuder vi på vår egenskrivna låt ”Från mig till dig”. All musik från albumet Pray for Europe finns att lyssna till på Spotify. Den finns även att köpa som CD på vår hemsida. Trevlig helg önskar vi i S:t Johannes församling.

Christers hörna – Den jag är

Diakon Christer visar upp en annan utsida än vanligt och funderar över hur vi påverkas av hur människor ser ut. Men oavsett vad vi har, gör eller vad vi har på oss så är vi alltid samma människa innerst inne. Det gäller att inte bli högmodig i tider av välgång och att inte döma andra eller sig själv under svåra tider.

Fredagsmusik – O mio babbino Caro

🎶Denna fredag får vi lyssna till vacker sång med sopran Karin Lundin tillsammans med Oskar Timm. O mio babbino Caro ur operan Gianni Schicchi av Giacomo Puccini. Trevlig helg önskar vi i S:t Johannes församling.

Fredagsmusik – Sverige

Här kommer en somrig hälsing från medlemmar ur våra fantastiska körer Voices of Joy och Stefanskyrkans Vokalensemble. Detta blev resultatet av allas stora engagemang på hemmaplan under restriktionerna 2020. Med denna sång önskar vi i församlingen er alla skön helg och en riktigt härlig sommar!

Catharinas hörna – Berättelser på kyrktrappan

Dagens hörna sänder vi utomhus i härligt sommarväder. Lyssna till kyrkoherde Catharina Segerbanks tänkvärda betraktelser om de fyra elementen och om konsten att inte döma. En trevlig helg och en skön sommar önskar vi er alla.

Christers hörna – Relationer

Diakon Christer funderar på det här med relationer. En del har få, en del har många. Somliga relationer känns livsviktiga, medan andra kanske rentav känns tärande. Hur upplever du det i dina relationer till medmänniskor.

Fredagsmusik – I denna ljuva sommartid

Här kommer en somrig hälsing från medlemmar ur våra fantastiska körer Voices of Joy och Stefanskyrkans Vokalensemble. Detta blev resultatet av allas stora engagemang på hemmaplan under restriktionerna 2020. Med denna sång önskar vi i församlingen er alla skön helg och en riktigt härlig sommar!

Fredagsmusik – Intåg i sommarhagen

Denna fredag får vi njut av vacker orgelmusik och vackra sommarbilder. Intåg i Sommarhagen av Wilhelm Peterson-Berger. Trevlig helg!

Micaelas hörna – Kallelse

Diakon Micaela Leijonmarck Pilati funderar på ordet kallelse. Har du känt en kallelse att göra något speciellt och har du också följt den kallelsen?

Christers hörna – Tro, hopp och kärlek

Christer trivs på sin kyrkbänk och berättar lite om mötena han har på den ute på stan. Det har blivit många fina samtal på bänken. Det viktigaste, tycker han, är att förmedla hopp. Hoppet är det viktigaste vi har och kanske är det även hoppet som är vår drivkraft att orka med i tider av oro.

Fredagsmusik – Ännu andas alla haven

Denna fredag bjuder Buster på fredagsmusiken med sin egna låt Ännu andas alla haven. Frågan är om vi andas? Eller springer vi omkring och stressar så att vi nästan glömmer bort att andas? Ta ett djupt andetag och njut en stund av härlig musik. Trevlig helg!

Fredagsmusik – Psalm 711

Denna Kristi himmelfärdshelg bjuder vi på psalmsång att sjunga med i. Visst är den vacker psalm 711 – Jag tror på en Gud, en enda. Trevlig helg önskar vi i S:t Johannes församling.

Catharinas hörna – Alla är välkomna

Kyrkoherde Catharina funderar på kärleken och att alla ska känna sig välkomna. Till församlingens gemenskap här i S:t Johannes i Stockholm och till himmelen när vi dör. Vi ska alla veta att när dagen kommer och vi lämnar jordelivet står Gud och tar emot oss med öppen famn.

Christers hörna – Har vi glömt?

Christer funderar över livet efter pandemin. Har vi glömt den nu eller lever vi fortfarande med egna uppsatta restriktioner och begränsningar, som vi vant oss vid under dessa två år av pandemi. Har vi glömt att vi kan umgås, ta i hand och kramas?

Fredagsmusik – Fuga i Ess-dur av J. S. Bach

Som musikstycke denna fredag så har Oskar Timm valt att spela ett stycke av Bach på orgel. Det är en Fuga som är tredelad i Faderns, Sonens och den heliga Andens namn och Oskar kommer spela den tredje delen.

Annikas hörna – Tankar om livet

Annika funderar över livet. Det blir inte alltid som vi tänkt oss. Vi kan drabbas av kriser och förluster, sjukdomar och svek. Hur kan vi hantera det och hur kan vi med Guds hjälp komma vidare i livet?

Fredagsmusik – Guldet blev till sand

Sätt på volymen och njut en stund. Med denna vackra musik önskar vi alla en riktigt trevlig helg!  

Fredagsmusik – Tonerna

Fredagsmusik! Idag önskar vi er en trevlig helg med tonerna från sopran Karin Lundin och Oskar Hanson på flygel. Låten som just heter ”Tonerna” är skriven av Carl Leopold Sjöberg och texten av Erik Gustaf Geijer. Sätt på volymen, stanna upp en stund och bara njut!

Christers hörna – Hur länge ska en grav finnas kvar?

Christer funderar över det här med gravar och gravrättsinnehav. Han har en släktgrav som han sällan besöker i Arvidsjaur, cirka 100 mil från Stockholm. Är det dags att lämna den åter eller ska han behålla den? Svåra och känslomässiga tankar och funderingar.

Christers hörna – Kan vi gömma oss från Gud?

Christer njuter av våren vid Stefanskyrkan och funderar på Gud. Har vi mindre behov av Gud när det blir sommar och ljust? Kan det vara så att behovet att be till Gud minskar när livet känns varmt och ljust, för att vi då känner att vi blivit bönhörda?

Fredagsmusik – Tankar

Med en härlig och tänkvärd sång önskar vi i S:t Johannes församling er alla en trevlig helg.

Christers hörna – Hur kan vi se Gud?

Christer njuter av solen vid arbetsplatsen i Stockholm. Han kom att tänka på en berättelse om en flicka som undrar hur vi kan se Gud? Kan vi det? Finns Gud och var i så fall?

Fredagsmusik – Se hur Gudsvinden bär

Med en vacker sång, som du gärna får sjunga med i, önskar vi i S:t Johannes församling er alla en trevlig helg.

Christers hörna – Påskvandring

Christer vandrar på stan och berättar om påskvandringar han gjort för barn. Han har fått många härliga frågor om Jesus från barnen. Det är hans favorithelg, påsken. Han gör ett besök i den söta blomsteraffären Melody Flowers på Frejgatan. Bland påskblommor känner vi Jesus i hjärtat – välkommen att fira påsken med oss, från död till liv.

Christers hörna – Predikstolen

Christer står i predikstolen i Stefanskyrkan för första gången. Han minns tillbaka när han var liten pojke och gick i kyrkan med sin mormor. Hur annorlunda det var då. Predikningarna var långa och man var ”tvungen” att gå i kyrkan. Det var lite strängare då på något vis jämfört med hur det är nu. Nu är det en mycket gladare atmosfär i kyrkan och till gudstjänster kommer människorna frivilligt med glädje.

Fredagsmusik – Du omsluter mig

Med en kort men väldigt vacker psalm, Du omsluter mig, psalm 768, önskar vi i S:t Johannes församling er alla en trevlig helg.

Fredagsmusik för barn – Livet är en resa

Med en glad sång vill vi i S:t Johannes församling och barnverksamheten önska alla barn ett riktigt härligt påsklov! Vi tar en veckas uppehåll men undertiden kan du komma till Stefanskyrkan (från Skärtorsdagen) och hämta en påskpysselpåse helt gratis. Den innehåller pyssel, spel och något gott att stoppa i munnen :-)

Christers hörna – Kyrkbänken

Diakon Christer njuter av vårvädret och berättar om sin nya aktivitet "kyrkbänken" som han nu drar igång med. Varje torsdag och fredag är han ute på stan med sin bänk där du kan sätta dig ner en stund och samtala om allt mellan himmel och jord. Många tankar dyker upp när han sitter på kyrkbänken och snart är det Påsk...

Fredagsmusik – Se, vi går upp till Jerusalem

Med vacker fastemusik med S:t Johannes NYA kammarkör, under ledning av Oskar Timm (fd Hanson) önskar vi trevlig helg.

Fredagsmusik – Mitt i stormen finns ett öga

Denna fredag bjuder vi på vår egenskrivna låt ”Mitt i stormen finns ett öga” som vi använder i vårt utbildningsmaterial Pray for Europe. Välkommen på Sinnesrogudstjänst med hopp i Stefanskyrkan på söndag kl 11 för mer musik, tänkvärda ord och gemenskap.

Christers hörna – Kulturminne

Christer berättar om vårt fina kulturminne som vi tillverkat av skifferplattor från S:t Johannes kyrka. Ljusstake Johannes finns i fler olika utföranden och är numrerade och signerade av kyrkoherde Catharina Segerbank. En fantastisk present till brudparet, studenten, dopbarnet eller till dig själv. 

Christers hörna – Hur allt startade

Idag funderar och förundras Christer över hur allt startade. Hur världsreligionen Kristendomen kom till. Tänk vilken tur att Jesus fick med sig några människor på hans vandring som kunde sprida Guds budskap ut över världen. Vi får också lyssna på en vacker psalm med Oskar Hanson.

Fredagsmusik – Var inte rädd

Denna fredag bjuder vi på stämningsfull musik från Stefanskyrkan. Välkommen på Söndagsgudstjänst med hopp för små och stora i Stefanskyrkan på söndag kl 11 för mer musik, tänkvärda ord och gemenskap.

Fredagsmusik – Ditt hjärta skall få av Guds frid

Denna fredag bjuder vi på vår egenskrivna låt ”Ditt hjärta skall få av Guds frid” som vi använder i vårt utbildningsmaterial Pray for Europe.

Christers hörna – O store Gud

Idag befinner sig diakon Christer Schwartz på Stefanskyrkans orgelläktare. Han funderar över Gud och en fråga han fick från en liten tjej. Tänk vilka härliga möten och intressanta funderingar man får av barn.

Christers hörna – Fastetiden

Nu startar 40 dagar lång fasta och förberedelsetid inför påsken. En möjlighet att ta bort och skala av för att hitta fokus. Diakon Christer Schwartz funderar över vad vi kan göra under dessa 40 dagar. Kanske behöver vi inte göra det så svårt och avstå så mycket utan göra saker istället. Hjälpa någon, varandra, naturen och djuren. Vi får också njuta av härlig musik och vårtecken.

Fredagsmusik – Gammal Fäbodpsalm

Denna fredag önskar vi dig en trevlig helg med avkopplande och stämningsfull musik från Stefanskyrkan. Välkommen på Söndagsgudstjänst med hopp i Stefanskyrkan på söndag kl 11 för mer musik, tänkvärda ord och gemenskap.

Fredagsmusik – Vila i mig

Med en vacker sång, som du gärna får sjunga med i, önskar vi er alla en riktigt fin helg. Välkommen på Sinnesrogudstjänst med hopp i Stefanskyrkan på söndag kl 11 för mer musik, tänkvärda ord och gemenskap.

Christers hörna – Fadern, Sonen och den Helige Anden

I kyrkan säger vi ofta: Fadern, Sonen och den Helige Anden. Finns det någon anledning till att vi rangordnar dem så? Vilken är viktigast? Hör vår diakon Christer berätta hur några församlingsbor har funderat kring detta, både unga som gamla.

Christers hörna – Självrisk

Vår diakon Christer funderar på det här med självrisk och skavda ytor. Behöver vi betala självrisk för att laga något eller kan vi leva med lite skavda ytor? En självrisk är det något vi betalar för att få umgås med Gud? För att få samtala med Gud? Kan vi acceptera oss själva som vi är, med våra skavda ytor, och känna att vi är värdefulla ändå?

Fredagsmusik – Kom mitt barn

Denna fredag önskar vi dig en trevlig helg med avkopplande och stämningsfull musik från Stefanskyrkan. Välkommen på Söndagsgudstjänst med hopp i Stefanskyrkan på söndag kl 11 för mer musik, tänkvärda ord och gemenskap.

Christers hörna – Lova att försöka

Vår diakon Christer funderar på det här med nyårslöften och att lova saker. Varför måste vi lova saker? Vidare berättar han om kyrkbänken som han kommer att sitta på framöver och vår aktivitet Kaffe med hopp.

Fredagsmusik – Kärlekens tid

Med en vacker sång, som du gärna får sjunga med i, önskar vi er alla en riktigt fin helg. Välkommen på Söndagsmässa med hopp i Stefanskyrkan på söndag kl 11 för mer musik, tänkvärda ord och gemenskap.

Christers hörna – Känn ingen oro

Vår diakon Christer funderar på varför vi oroar oss så mycket. Behöver vi verkligen det? Hur kan vi göra för att sluta oroa oss, älta och grubbla? Det går att ändra sina tankebanor och istället fokusera på det som är och det vi vill ska ske.

Fredagsmusik – Du är mitt ljus

Med en vacker sång, som du gärna får sjunga med i, önskar vi er alla en riktigt fin helg. Välkommen på gudstjänst i Stefanskyrkan på söndag kl 11 för mer musik, tänkvärda ord och gemenskap.

Christers hörna – Kognitiv terapi och bön

Vår diakon Christer går på arbetshandledning hos en kognitiv terapeut och funderar lite grann kring det. Kognitiv terapi, det är att varsebli sig själv, så som jag tänker så blir det. Då är det ju en ganska bra idé att fundera på vad jag tänker på. Tänker jag positiva tankar eller negativa? Vad vill jag uppleva? Kan det vara så att kognitivt tänkande egentligen är samma sak som en bön?

Fredagsmusik med bön

Oändlig nåd och sinnesrobönen. Med en vacker sång, som du gärna får sjunga med i, önskar vi er alla en riktigt fin helg.

Fredagsmusik – Tro

Med en vacker sång, som du gärna får sjunga med i, önskar vi er alla en riktigt fin helg.

Christers hörna – Kyrkan mitt i stan

Diakon Christer Schwartz stannar till vid ett läckert delikatessbord mitt i stan och funderar lite kring julen. Om de som behöver extra stöd nu inför julen och om det stöd som kyrkan kan erbjuda. Som kyrka mitt i stan träffar vi många av våra konfidenter när vi går ute på stan. Vad är egentligen en konfident? Vad skiljer en konfident mot en patient?

Christers hörna – Att våga vara sig själv

Diakon Christer stannar till vid den mysiga blomsterbutiken Flowery på Odengatan och funderar lite på hur modigt det är att våga vara sig själv. Att stå för den man är och sin tro. Stanna upp en liten stund och ta del av Christer kloka ord i adventstid. Kanske får det dig att må lite bättre. God jul!

Christers hörna – Julinsamling

Diakon Christer är på utryckning idag och ska samla in julklappar ute på stan. Det är sådant vi gör vi som jobbar i kyrkan.Vilken lycka det är att få ge en julklapp till ett barn. Tänk att det finns barn som inte kan få en julklapp här på Norrmalm. Därför samlar vi in medel från företag och privatpersoner för att köpa in julklappar till barn och mat till familjer och pensionärer i området.

Christers hörna – Bön och Sinnesro

Idag funderar diakon Christer, på sin promenad i Vanadislunden, om bön och hur vi får svar på våra böner. Han berättar även om Sinnesrogudstjänsten som innehåller mycket böner från alla deltagarna. Det roliga är att vi faktiskt får svar och många får hjälp genom sina böner.

Christers hörna – Att minnas

Idag reflekterar Christer över Allhelgonahelgen som nyss varit. Om hur viktigt det är både för oss och för den avlidne att vi minns. Att vi pratar med våra nära och kära som avlidit och minns dem som de var när de levde. 

Catharinas hörna – Allhelgonahelgen

Brukar du besöka någon grav under Allhelgonahelgen? Hör kyrkoherde Catharina Segerbank berätta om varför vi smyckar våra gravar som vi gör och vad det betyder.

Christers hörna – Att gå på vattnet

Tror du att Jesus gick på vattnet? Det är en fråga som Diakon Christer Schwartz ofta får och funderar kring i dagens hörna. Vi får ta del av en härlig historia, om tro och vad tron betyder för oss.

Christers hörna – Himmelriket

Vad är himmelriket för dig? Diakon Christer Schwartz funderar kring himmelriket och vi får ta del av en härlig historia, som också är sann, om när en 10-årig flicka finner himmelriket.

Catharinas hörna – Änglar

Lyssna till kyrkoherde Catharina Segerbanks tankar kring änglar. Finns det bara goda änglar eller kan det också finnas onda änglar?

Christers hörna – Längtan

Christer Schwartz delar sina tankar om livet och om att längta. Vad längtar du efter, just nu? Tänk efter. Gör det du längtar efter redan idag. Eller försök att ta tag i det.

Christers hörna – Om att gå i cirklar

Vår diakon Christer Schwartz går i cirklar och funderar ute i regnet. Finns det äventyr även i den lilla cirkeln, och vad händer om jag går utanför cirkeln? Ta del av hans tänkvärda ord.

Christers hörna – Om kyrkans verksamheter

Vår diakon Christer Schwartz funderar över kyrkans roll i samhället. Om vad vi gör och erbjuder. Söndagen den 19 september är det val i Svenska kyrkan. Vad vill du att kyrkan ska göra?

Annikas hörna – Tro och liv

Idag får du delta i en personalandakt som Annika Björnström leder. Vi personal i S:t Johannes församling träffas varje torsdag för möte och inleder då mötet med en kort andakt. Idag funderar vi kring orden tro och liv.

Christers hörna – Tankar om gudstjänstlivet

Vår diakon får en massa tankar när han diskar. Om gudstjänstlivet som är så viktigt. Att vi får ses och umgås igen. Den 5 september är det dags! Då firar vi Söndagsmässa med hopp kl 11 i Stefanskyrkan, Stockholm. Du är hjärtligt välkommen. Efteråt fikar vi.

Christers hörna – Hur får vi svar på våra böner?

Vår diakon fick frågan: Ber du ofta? Det gör han, men hur får han svar på sina böner. Hur upptäcker man svaren och vad kan man göra om man inte får något svar. Det funderar Christer på idag och så avslutar han med en bön som du gärna få be tillsammans med honom.

Christers hörna – 15 augusti

Vår diakon Christer vattnar både sin tro och Guds natur i Lustens trädgård, som han kallar den fina platsen bakom Stefanskyrkan i Stockholm. Varmt välkommen att njuta av den du också. Stefanskyrkan har öppet varje dag kl 11-16.

Christers hörna – med Konfa Sweden

Vår diakon samtalar med två ungdomsledare för Konfa Sweden bakom Stefanskyrkan i Stockholm om det här med att be. Kan man skicka sms till Gud? Och får vi svar?

Christers hörna – 1 augusti

Vår diakon njuter av växtligheten bakom Stefanskyrkan och funderar på det här med kyrka och tro. Att kyrkan kallas för Jesus kropp för kyrka är ju inte en byggnad utan där vi är. Vi har alltid Gud med oss. Kan du förnimma Gud i ditt liv?

Annikas hörna – 25 juli

Vår präst Annika Björnström njuter av sommaren i Vanadislunden. Blommor, dofter och vacker fågelsång. Hon ska lära sig något nytt denna sommar med hjälp av en bok. Vad har du för planer för sommaren?

Annikas hörna – tankar i helgen 11 juli

Vår präst Annika Björnström funderar på det här med kaffe, tomhet och bön. Vad har det gemensamt?

Christers hörna 18 juli

Vågar du stå för det du tror på? Och vågar du tro? Diakon Christer Schwartz tar med oss in i Stefanskyrkan på en tankeresa kring att våga. 

Christers hörna – tankar i helgen 4 juli

Tankar under helgen. Diakon Christer Schwartz filosoferar ute på stan. Om att varva ner och om att finna Jesus. Vet alla var han finns?

Sinnesrogudstjänst med hopp 27 juni

I dagens gudstjänst reflekterar vi över aposteln Johannes. Han var lite speciell på många sätt. Vi får lyssna på vacker sång och musik med Sopransångerskan Karin och musikern Buster. Vi ber även Sinnesrobönen tillsammans. Varmt välkommen att delta från där du är via din dator, padda eller telefon.

Söndagsgudstjänst med hopp 20 juni

Välkommen till en digital söndagsgudstjänst med hopp som går i sommarens tecken. Vår kyrkoherde bland annat reflekterar om söndagens tema: Förlorad och återfunnen, om kärlek och förlåtelse. Vi får lyssna till vacker sång med sopran Karin Lundin tillsammans med Oskar Hanson. 

Söndagsgudstjänst med hopp 13 juni

Välkommen till en digital söndagsgudstjänst med hopp där vår diakon bland annat funderar på ordet kallelse. Har du känt en kallelse att göra något speciellt och har du också följt den kallelsen? Missa inte Oskar Hansons fantastiska orgelversion av Intåg i sommarhagen, så vackert!

Söndagsgudstjänst med hopp 6 juni

Denna nationaldag firar vi en digital söndagsgudstjänst med svenska flaggan i centrum. Njut av vår vackra nationalsång med S:t Johannes NYA Kammarkör under ledning av Oskar Hanson och ta del av Catharina Segerbanks betraktelse om den svenska flaggan, konfirmander och dop. Vi får även njuta av psalmsång och ”Till havs” med sopransångerskan Karin Lundin.

Söndagsgudstjänst med hopp för små och stora

Välkommen till en digital familjegudstjänst som passar både små och stora. Njut av vacker sommarmusik och ta del av en lättbegriplig gestaltning av Gud och Treenigheten. Diakon Micaela lotsar oss genom gudstjänsten med hjälp av musikerna Maria och Martina. Välkommen att delta från där du är via din dator eller mobiltelefon.

Digital Söndagsgudstjänst med hopp 23 maj

Vet du varför vi firar Pingst? Det berättar Annika om i dagens gudstjänst, idag på Pingstdagen. Vi får också lyssna till ett vackert orgelstycke skrivet av J.S Bach, spelat av Oskar, där den heliga anden gestaltas med noter som virvlar och far.

Digital Sinnesrogudstjänst med hopp 16 maj

Sinnesrogudstjänst är en gudstjänst med ett vardagligare tilltal. I denna gudstjänst med temat Hjälparen kommer reflekterar vi över världen som den ser ut just nu. Om kaoset vi befinner oss i och hur vi kan få hjälp och kraft av anden som alltid vandrar vid vår sida.

Digital Söndagsgudstjänst med hopp 9 maj

Välkommen till en gudstjänst där vi funderar på hoppet och drömmar som ibland går i krasch. Hur hanterar vi livets svårigheter? Vi gästas av musikstuderande Annie som delar sina erfarenheter om att förlora en person som stod henne nära och bjuder på vacker fiolmusik. Varmt välkommen att delta från där du är via din dator, padda eller telefon.  

Digital Söndagsgudstjänst med hopp 2 maj

Välkommen till en gudstjänst som föder mycket hopp och som avslutas med bön och fantastisk vacker musik. Vi gästas av musikern Victor Sjögren som spelar oboe. Varmt välkommen att delta från där du är via din dator, padda eller telefon.  

Digital Sinnesrogudstjänst 25 april

Sinnesrogudstjänst är en gudstjänst som både rockar och berör. Idag funderar vi bland annat på vad det innebär att vänta och hur olika det kan vara beroende på vad det är vi väntar på. Och som alltid ber vi sinnesrobönen tillsammans. 

Digital gudstjänst 18 april

I denna gudstjänst låter vi dig bli inspirerad av Jesus som ledare. Vad är skillnaden mellan hans ledarstil och dagens ledare? Vad kan vi lära av Jesus sätt att leda och inställning till både människor och djur? Och som alltid bjuder vi även på vacker musik och sånger som du gärna får sjunga med i. 

Digital gudstjänst 11 april

Vad var det som utspelade sig under påsken egentligen. Följ med i Annikas fascinerande skildring av påskens drama med hjälp av ett påskägg och ta del av hur vi kan gå vidare som påskens vittnen. Vittnen om att livet segrar över döden. Och som alltid bjuder vi även på vacker musik och sånger som du gärna får sjunga med i. 

Digital Påskdagsgudstjänst 2021

Påskens glada budskap firas bland annat på påskdagen med dans, glada och inspirerande predikningar och massor med härlig musik. Varmt välkommen att delta från där du är, kanske ta några danssteg du med!

Digital Långfredagsgudstjänst 2021

På långfredagen firas en allvarets gudstjänst helt utan klockor och ljus. Den svartaste dagen på kyrkoåret.

Digital Skärtorsdagsgudstjänst 2021

Nu inleds de sista omvälvande dagarna i Jesus liv. Vi firar att Jesus instiftade det nya förbundets måltid och vi får njuta till vackert stycke på orgel.

Digital Sinnesrogudstjänst Palmsöndagen

Varmt välkommen till Sinnesrogudstjänst på Palmsöndagen. Diakon Christer leder oss genom gudstjänsten där vi bland annat får lyssna till Erlands tankeväckande tal om hur vi behandlade Jesus kontra hur vi behandlar varandra idag i sociala medier. Vi får även lyssna till en nyskriven låt av Buster och Thomas och så ber vi Sinnesrobönen.

Digital Palmsöndagsgudstjänst för små och stora

Varmt välkommen till glad och lekfull Palmsöndagsgudstjänst som vänder sig till de yngre barnen. Ta del av en spännande berättelse om Jesus och sjung med i glada låtar tillsammans med oss. Grodan är självklart på plats! 

Digital gudstjänst 21 mars 2021

Välkommen till en härlig stund av inspiration och avkoppling på samma gång. Idag leds den digitala gudstjänsten av diakon Micaela Leijonmarck Pilati. Ta del av hennes inspirerande betraktelse om rädsla och mod. Vi sjunger vackra psalmer tillsammans och så ber vi och tänder ljus. Varmt välkommen att delta där du är!

Digital gudstjänst 14 mars 2021

En härlig stund av inspiration och avkoppling på samma gång. Varmt välkommen att delta där du är! Idag har vi en gästpredikant. Ta del av Arvid Elenäs, prästkandidat i Stockholms stift, inspirerande betraktelse om hur vi kan glädjas åt det vi har men även känna glädje i att dela med oss. Du får också lyssna till vacker musik bland annat vår egenskrivna låt ”Ditt hjärta ska få av Guds frid” som vi använder i vårt utbildningsmaterial Pray for Europe.

Digital gudstjänst 7 mars 2021

Catharinas inspirerande berättelse om tre kvinnliga skyddshelgon ger både hopp och mod och är högaktuell i den tid av prövning vi befinner oss i. Du får också lyssna till vacker musik med Oskar Hanson på flygel och Frieda Mossop på violin. En härlig stund av inspiration och avslappning på samma gång.

Digital Sinnesrogudstjänst 28 februari

Dagens Sinnesrogudstjänst har temat Den kämpande tron och du får lyssna till Erlands gripande tal om när han fick kämpa med sin tro. Varmt välkommen att delta från där du är.

Digital Stefansgudstjänst för små och stora

Varmt välkommen till glad och lekfull Stefansgudstjänst som vänder sig till de yngre barnen. Lyssna på spännande berättelse om Jesus under och sjung med i glada låtar tillsammans med Martina och Maria. Och så har vi en hemlig gäst...

Digital Stefansgudstjänst 21 februari

Varmt välkommen till en innerlig och varm Stefansgudstjänst som berör temat: Prövningens stund. Vad prövningar går du igenom just nu?

Digital Askonsdagsgudstjänst 2021

Fastetiden kan vara en tid på året då vi utmanas att söka enkelhet och eftertanke i våra liv. Fastan behöver inte innebära att vi blir dystra och att vi gör det för att imponera på andra. Utan tvärtom. Fasta är något vi gör i glädje, i hjärtat, och upptäcker möjligheter som kan leda till befrielse och hopp.

Digital Stefansgudstjänst 14 februari

I dagens gudstjänst får du ta del av Annika Björnströms inspirerande betraktelse om fastlagstiden, om att bygga murar och att finna kärlekens väg. Du får lyssna och gärna sjunga med i vackra sånger och psalmer. Och som vanligt ber vi och tänder ljus. Varmt välkommen att delta, där du är.

Digital Stefansgudstjänst – Kyndelsmässodagen

Idag har vi glädjen och äran att ha en fantastisk gästpredikant hos oss. Magdalena Lantz med sin lilla bebis Judith är på besök. Hör hennes inspirerande predikan om att finna ljuset i ett barn men också oron.

Digital Sinnesrogudstjänst 31 januari

Varmt välkomna att fira digital Sinnesrogudstjänst med oss. Lyssna till en nyskriven låt av Buster som även berättar hur den kom till. Erland Ros predikar om temat för dagen Nåd och tjänst och vi avslutar med att tillsammans läsa Sinnesrobönen och sjunga psalm 231 Oändlig nåd.

Digital Stefansgudstjänst 24 januari

Varmt välkomna att fira digital Stefansgudstjänst med oss. Diakon Micaela Leijonmarck Pilati predikar på dagens tema: Jesus skapar tro och så får vi lyssna på väldigt vacker musik. Du får gärna sjunga med!

Digital Stefansgudstjänst 17 januari

Varmt välkomna till vår digitala Stefansgudstjänst, som vi sänder från Stefanskyrkan i Stockholm. Idag har vi en gästpredikant. Anders Göranzon, Generalsekreterare på Svenska Bibelsällskapet, predikar bland annat om fester som går fel.

Digital Stefansgudstjänst 10 januari

Varmt välkomna till vår digitala Stefansgudstjänst, som vi sänder från Stefanskyrkan i Stockholm.

Digital Stefansgudstjänst 6 januari

Varmt välkomna till vår digitala Stefansgudstjänst, på trettondedag jul, som vi sänder från Stefanskyrkan i Stockholm.

Digital Nyårsbön

Varmt välkomna till vår digitala gudstjänst den 4:e advent som vi sänder från Stefanskyrkan i Stockholm. Denna söndag är temat Herrens moder och vi firar Maria som hade modet att säga Ja till livets utmaningar.

Digital Sinnesrogudstjänst

Diakon Christer Schwartz bjuder på en vacker julbetraktelse och präst Erland Ros predikar om julens stjärna. Ellika Sahlin och Oskar Hanson bjuder på vacker sång och alla kan sjunga med!

Digital Julotta 25 december

God morgon och God Jul på er alla. Varmt välkomna till vår digitala Julotta som vi sänder från Stefanskyrkan i Stockholm.

Digital 4:dje Adventsgudstjänst

Varmt välkomna till vår digitala gudstjänst den 4:e advent som vi sänder från Stefanskyrkan i Stockholm. Denna söndag är temat Herrens moder och vi firar Maria som hade modet att säga Ja till livets utmaningar.

Digital 3:dje Adventsgudstjänst

Var med och fira 3:dje adventsgudstjänst med oss! Diakon Micaela Leijonmarck Pilati bjuder på en vacker adventsbetraktelse och våra barnkörer bjuder på glad luciastämning.

Digital 2:a Adventsgudstjänst

Var med och fira 2:a adventsgudstjänst med oss! Annika Björnström bjuder på en vacker adventsbetraktelse och Ellika Sahlin och Oskar Hanson bjuder på stämningsfull musik. Vi sjunger psalmer tillsammans och så tänder vi ljus och ber.

Digital 1:a Adventsgudstjänst

Välkommen att delta i en digital adventsgudstjänst. Vacker musik blandas med inspirerande adventsbetraktelse, bön och ljuständning och så avslutar vi med en hoppfull överraskning!

Digital Sinnesrogudstjänst 22 november

Med diakon Christer Schwartz

Digital Stefansgudstjänst 15 november

Med Micaela Leijonmark Pilati, diakon och Catharina Segerbank, kyrkoherde.

Digital Stefansgudstjänst 8 november

Med Annika Björnström, präst.

Tankar inför Allhelgonahelgen

Med Catharina Segerbank, kyrkoherde.

Tankar inför helgen på kansliet

Med diakon Christer Schwartz, kanslist Teresia Pettersson och administratör/IT-ansvarig Thomas Löfgren.

Tankar inför helgen på Sveavägen

Med diakon Christer Schwartz

Tankar inför helgen 10 oktober

Med Annika Björnström

Tankar inför helgen 3 oktober

Med Christer, Jessica och Carina

Tankar inför helgen 26 september

Med Christer Schwartz

Tankar inför helgen 19 september

Med Christer Schwartz och Jessica Mossberg

Digital Stefansgudstjänst 16 augusti

Med Annika Björnström

Digital Stefansgudstjänst 2 augusti

Med Catharina Segerbank och Annika Björnström

Digital Stefansgudstjänst 19 juli

Med Annika Björnström

Digital Stefansgudstjänst 12 juli

Med Catharina Segerbank

Digital Stefansgudstjänst 5 juli

Med Catharina Segerbank

Digital Sinnesrogudstjänst 28 juni

Med Christer Schwartz

Digital Stefansgudstjänst 21 juni

Med Micaela Leijonmarck Pilati

Digital Stefansgudstjänst 14 juni

Med Annika Björnström

Andakter med Christer Schwartz

I orostider. Christer håller andakter i vardagen och delar med sig av sina tankar och funderingar.

Digital Stefansgudstjänst 7 juni

Med Catharina Segerbank