Gudstjänster och andakter på webben

Efter över ett år med restriktioner och minskade möjligheter att mötas i verkliga livet är det härligt att kunna fira gudstjänster i kyrkan igen. Men för dig som inte har möjlighet att komma till kyrkan fortsätter vi att fira tillsammans i din dator, iPad eller mobil. För det finns så mycket att fira och uppleva tillsammans!

Vi börjar få rutin på det här med att stå i en tom kyrka, framför en kamera, och fira gudstjänst och andakt. Det är annorlunda och det är inte alltid så lätt. Som präster och diakoner, och musiker också för den delen, är vi vana att möta blick med våra deltagare och få respons direkt på det vi förmedlar. Det får vi inte nu. Inte på samma sätt även om vi uppskattar enormt era kommentarer och era tummar upp för våra filminlägg på Facebook, YouTube och Instagram.

Vår kommunikatör arbetar febrilt med inspelning, redigering och publicering på vår hemsida och i våra sociala medier. Det är också henne ni ofta får svar från när ni ställer frågor eller funderingar på Facebook.

Att träffas digitalt har blivit nödvändigt under året som gått men också väldigt trevligt, på sitt sätt. Inget går ju upp mot att träffas i verkliga livet men om vi inte kan det är det fantasktiskt ändå att kunna hålla kontakten digitalt. Vi är så glada och tacksamma för alla er som följer oss och som håller kontakten. För det är viktigt för oss att kunna agera som en kyrka, speciellt i dessa svåra tider, även när vi inte kan träffas. Att kunna dela Jesus stora kärlek och visdom och hur vi kan lära oss, i vårt liv idag, att leva utifrån vårt hjärta. Att finna glädje och hopp även i svåra stunder.

Vi vill bjuda på sång, musik och inspirerande ord i dagar som går i dur såväl som i moll. Vi finns alltid här för dig och vi är bara ett samtal bort eller en kommentar i vårt flöde. Känn dig varmt välkommen att ta del av glädje, tröst, inspirerande betraktelser och vacker musik i en härlig mix.

I september 2021 börjar vi igen att fira gudstjänst tillsammans i Stefanskyrkan, men forsätter även fira digitalt för dig som inte har möjlighet att komma till kyrkan.

Christers hörna – Om att gå i cirklar

Vår diakon Christer Schwartz går i cirklar och funderar ute i regnet. Finns det äventyr även i den lilla cirkeln, och vad händer om jag går utanför cirkeln? Ta del av hans tänkvärda ord.

Christers hörna – Om kyrkans verksamheter

Vår diakon Christer Schwartz funderar över kyrkans roll i samhället. Om vad vi gör och erbjuder. Söndagen den 19 september är det val i Svenska kyrkan. Vad vill du att kyrkan ska göra?

Annikas hörna – Tro och liv

Idag får du delta i en personalandakt som Annika Björnström leder. Vi personal i S:t Johannes församling träffas varje torsdag för möte och inleder då mötet med en kort andakt. Idag funderar vi kring orden tro och liv.

Christers hörna – Tankar om gudstjänstlivet

Vår diakon får en massa tankar när han diskar. Om gudstjänstlivet som är så viktigt. Att vi får ses och umgås igen. Den 5 september är det dags! Då firar vi Söndagsmässa med hopp kl 11 i Stefanskyrkan, Stockholm. Du är hjärtligt välkommen. Efteråt fikar vi.

Christers hörna – Hur får vi svar på våra böner?

Vår diakon fick frågan: Ber du ofta? Det gör han, men hur får han svar på sina böner. Hur upptäcker man svaren och vad kan man göra om man inte får något svar. Det funderar Christer på idag och så avslutar han med en bön som du gärna få be tillsammans med honom.

Christers hörna – 15 augusti

Vår diakon Christer vattnar både sin tro och Guds natur i Lustens trädgård, som han kallar den fina platsen bakom Stefanskyrkan i Stockholm. Varmt välkommen att njuta av den du också. Stefanskyrkan har öppet varje dag kl 11-16.

Christers hörna – med Konfa Sweden

Vår diakon samtalar med två ungdomsledare för Konfa Sweden bakom Stefanskyrkan i Stockholm om det här med att be. Kan man skicka sms till Gud? Och får vi svar?

Christers hörna – 1 augusti

Vår diakon njuter av växtligheten bakom Stefanskyrkan och funderar på det här med kyrka och tro. Att kyrkan kallas för Jesus kropp för kyrka är ju inte en byggnad utan där vi är. Vi har alltid Gud med oss. Kan du förnimma Gud i ditt liv?

Annikas hörna – 25 juli

Vår präst Annika Björnström njuter av sommaren i Vanadislunden. Blommor, dofter och vacker fågelsång. Hon ska lära sig något nytt denna sommar med hjälp av en bok. Vad har du för planer för sommaren?

Annikas hörna – tankar i helgen 11 juli

Vår präst Annika Björnström funderar på det här med kaffe, tomhet och bön. Vad har det gemensamt?

Christers hörna 18 juli

Vågar du stå för det du tror på? Och vågar du tro? Diakon Christer Schwartz tar med oss in i Stefanskyrkan på en tankeresa kring att våga. 

Christers hörna – tankar i helgen 4 juli

Tankar under helgen. Diakon Christer Schwartz filosoferar ute på stan. Om att varva ner och om att finna Jesus. Vet alla var han finns?

Sinnesrogudstjänst med hopp 27 juni

I dagens gudstjänst reflekterar vi över aposteln Johannes. Han var lite speciell på många sätt. Vi får lyssna på vacker sång och musik med Sopransångerskan Karin och musikern Buster. Vi ber även Sinnesrobönen tillsammans. Varmt välkommen att delta från där du är via din dator, padda eller telefon.

Söndagsgudstjänst med hopp 20 juni

Välkommen till en digital söndagsgudstjänst med hopp som går i sommarens tecken. Vår kyrkoherde bland annat reflekterar om söndagens tema: Förlorad och återfunnen, om kärlek och förlåtelse. Vi får lyssna till vacker sång med sopran Karin Lundin tillsammans med Oskar Hanson. 

Söndagsgudstjänst med hopp 13 juni

Välkommen till en digital söndagsgudstjänst med hopp där vår diakon bland annat funderar på ordet kallelse. Har du känt en kallelse att göra något speciellt och har du också följt den kallelsen? Missa inte Oskar Hansons fantastiska orgelversion av Intåg i sommarhagen, så vackert!

Söndagsgudstjänst med hopp 6 juni

Denna nationaldag firar vi en digital söndagsgudstjänst med svenska flaggan i centrum. Njut av vår vackra nationalsång med S:t Johannes NYA Kammarkör under ledning av Oskar Hanson och ta del av Catharina Segerbanks betraktelse om den svenska flaggan, konfirmander och dop. Vi får även njuta av psalmsång och ”Till havs” med sopransångerskan Karin Lundin.

Söndagsgudstjänst med hopp för små och stora

Välkommen till en digital familjegudstjänst som passar både små och stora. Njut av vacker sommarmusik och ta del av en lättbegriplig gestaltning av Gud och Treenigheten. Diakon Micaela lotsar oss genom gudstjänsten med hjälp av musikerna Maria och Martina. Välkommen att delta från där du är via din dator eller mobiltelefon.

Digital Söndagsgudstjänst med hopp 23 maj

Vet du varför vi firar Pingst? Det berättar Annika om i dagens gudstjänst, idag på Pingstdagen. Vi får också lyssna till ett vackert orgelstycke skrivet av J.S Bach, spelat av Oskar, där den heliga anden gestaltas med noter som virvlar och far.

Digital Sinnesrogudstjänst med hopp 16 maj

Sinnesrogudstjänst är en gudstjänst med ett vardagligare tilltal. I denna gudstjänst med temat Hjälparen kommer reflekterar vi över världen som den ser ut just nu. Om kaoset vi befinner oss i och hur vi kan få hjälp och kraft av anden som alltid vandrar vid vår sida.

Digital Söndagsgudstjänst med hopp 9 maj

Välkommen till en gudstjänst där vi funderar på hoppet och drömmar som ibland går i krasch. Hur hanterar vi livets svårigheter? Vi gästas av musikstuderande Annie som delar sina erfarenheter om att förlora en person som stod henne nära och bjuder på vacker fiolmusik. Varmt välkommen att delta från där du är via din dator, padda eller telefon.  

Digital Söndagsgudstjänst med hopp 2 maj

Välkommen till en gudstjänst som föder mycket hopp och som avslutas med bön och fantastisk vacker musik. Vi gästas av musikern Victor Sjögren som spelar oboe. Varmt välkommen att delta från där du är via din dator, padda eller telefon.  

Digital Sinnesrogudstjänst 25 april

Sinnesrogudstjänst är en gudstjänst som både rockar och berör. Idag funderar vi bland annat på vad det innebär att vänta och hur olika det kan vara beroende på vad det är vi väntar på. Och som alltid ber vi sinnesrobönen tillsammans. 

Digital gudstjänst 18 april

I denna gudstjänst låter vi dig bli inspirerad av Jesus som ledare. Vad är skillnaden mellan hans ledarstil och dagens ledare? Vad kan vi lära av Jesus sätt att leda och inställning till både människor och djur? Och som alltid bjuder vi även på vacker musik och sånger som du gärna får sjunga med i. 

Digital gudstjänst 11 april

Vad var det som utspelade sig under påsken egentligen. Följ med i Annikas fascinerande skildring av påskens drama med hjälp av ett påskägg och ta del av hur vi kan gå vidare som påskens vittnen. Vittnen om att livet segrar över döden. Och som alltid bjuder vi även på vacker musik och sånger som du gärna får sjunga med i. 

Digital Påskdagsgudstjänst 2021

Påskens glada budskap firas bland annat på påskdagen med dans, glada och inspirerande predikningar och massor med härlig musik. Varmt välkommen att delta från där du är, kanske ta några danssteg du med!

Digital Långfredagsgudstjänst 2021

På långfredagen firas en allvarets gudstjänst helt utan klockor och ljus. Den svartaste dagen på kyrkoåret.

Digital Skärtorsdagsgudstjänst 2021

Nu inleds de sista omvälvande dagarna i Jesus liv. Vi firar att Jesus instiftade det nya förbundets måltid och vi får njuta till vackert stycke på orgel.

Digital Sinnesrogudstjänst Palmsöndagen

Varmt välkommen till Sinnesrogudstjänst på Palmsöndagen. Diakon Christer leder oss genom gudstjänsten där vi bland annat får lyssna till Erlands tankeväckande tal om hur vi behandlade Jesus kontra hur vi behandlar varandra idag i sociala medier. Vi får även lyssna till en nyskriven låt av Buster och Thomas och så ber vi Sinnesrobönen.

Digital Palmsöndagsgudstjänst för små och stora

Varmt välkommen till glad och lekfull Palmsöndagsgudstjänst som vänder sig till de yngre barnen. Ta del av en spännande berättelse om Jesus och sjung med i glada låtar tillsammans med oss. Grodan är självklart på plats! 

Digital gudstjänst 21 mars 2021

Välkommen till en härlig stund av inspiration och avkoppling på samma gång. Idag leds den digitala gudstjänsten av diakon Micaela Leijonmarck Pilati. Ta del av hennes inspirerande betraktelse om rädsla och mod. Vi sjunger vackra psalmer tillsammans och så ber vi och tänder ljus. Varmt välkommen att delta där du är!

Digital gudstjänst 14 mars 2021

En härlig stund av inspiration och avkoppling på samma gång. Varmt välkommen att delta där du är! Idag har vi en gästpredikant. Ta del av Arvid Elenäs, prästkandidat i Stockholms stift, inspirerande betraktelse om hur vi kan glädjas åt det vi har men även känna glädje i att dela med oss. Du får också lyssna till vacker musik bland annat vår egenskrivna låt ”Ditt hjärta ska få av Guds frid” som vi använder i vårt utbildningsmaterial Pray for Europe.

Digital gudstjänst 7 mars 2021

Catharinas inspirerande berättelse om tre kvinnliga skyddshelgon ger både hopp och mod och är högaktuell i den tid av prövning vi befinner oss i. Du får också lyssna till vacker musik med Oskar Hanson på flygel och Frieda Mossop på violin. En härlig stund av inspiration och avslappning på samma gång.

Digital Sinnesrogudstjänst 28 februari

Dagens Sinnesrogudstjänst har temat Den kämpande tron och du får lyssna till Erlands gripande tal om när han fick kämpa med sin tro. Varmt välkommen att delta från där du är.

Digital Stefansgudstjänst för små och stora

Varmt välkommen till glad och lekfull Stefansgudstjänst som vänder sig till de yngre barnen. Lyssna på spännande berättelse om Jesus under och sjung med i glada låtar tillsammans med Martina och Maria. Och så har vi en hemlig gäst...

Digital Stefansgudstjänst 21 februari

Varmt välkommen till en innerlig och varm Stefansgudstjänst som berör temat: Prövningens stund. Vad prövningar går du igenom just nu?

Digital Askonsdagsgudstjänst 2021

Fastetiden kan vara en tid på året då vi utmanas att söka enkelhet och eftertanke i våra liv. Fastan behöver inte innebära att vi blir dystra och att vi gör det för att imponera på andra. Utan tvärtom. Fasta är något vi gör i glädje, i hjärtat, och upptäcker möjligheter som kan leda till befrielse och hopp.

Digital Stefansgudstjänst 14 februari

I dagens gudstjänst får du ta del av Annika Björnströms inspirerande betraktelse om fastlagstiden, om att bygga murar och att finna kärlekens väg. Du får lyssna och gärna sjunga med i vackra sånger och psalmer. Och som vanligt ber vi och tänder ljus. Varmt välkommen att delta, där du är.

Digital Stefansgudstjänst – Kyndelsmässodagen

Idag har vi glädjen och äran att ha en fantastisk gästpredikant hos oss. Magdalena Lantz med sin lilla bebis Judith är på besök. Hör hennes inspirerande predikan om att finna ljuset i ett barn men också oron.

Digital Sinnesrogudstjänst 31 januari

Varmt välkomna att fira digital Sinnesrogudstjänst med oss. Lyssna till en nyskriven låt av Buster som även berättar hur den kom till. Erland Ros predikar om temat för dagen Nåd och tjänst och vi avslutar med att tillsammans läsa Sinnesrobönen och sjunga psalm 231 Oändlig nåd.

Digital Stefansgudstjänst 24 januari

Varmt välkomna att fira digital Stefansgudstjänst med oss. Diakon Micaela Leijonmarck Pilati predikar på dagens tema: Jesus skapar tro och så får vi lyssna på väldigt vacker musik. Du får gärna sjunga med!

Digital Stefansgudstjänst 17 januari

Varmt välkomna till vår digitala Stefansgudstjänst, som vi sänder från Stefanskyrkan i Stockholm. Idag har vi en gästpredikant. Anders Göranzon, Generalsekreterare på Svenska Bibelsällskapet, predikar bland annat om fester som går fel.

Digital Stefansgudstjänst 10 januari

Varmt välkomna till vår digitala Stefansgudstjänst, som vi sänder från Stefanskyrkan i Stockholm.

Digital Stefansgudstjänst 6 januari

Varmt välkomna till vår digitala Stefansgudstjänst, på trettondedag jul, som vi sänder från Stefanskyrkan i Stockholm.

Digital Nyårsbön

Varmt välkomna till vår digitala gudstjänst den 4:e advent som vi sänder från Stefanskyrkan i Stockholm. Denna söndag är temat Herrens moder och vi firar Maria som hade modet att säga Ja till livets utmaningar.

Digital Sinnesrogudstjänst

Diakon Christer Schwartz bjuder på en vacker julbetraktelse och präst Erland Ros predikar om julens stjärna. Ellika Sahlin och Oskar Hanson bjuder på vacker sång och alla kan sjunga med!

Digital Julotta 25 december

God morgon och God Jul på er alla. Varmt välkomna till vår digitala Julotta som vi sänder från Stefanskyrkan i Stockholm.

Digital 4:dje Adventsgudstjänst

Varmt välkomna till vår digitala gudstjänst den 4:e advent som vi sänder från Stefanskyrkan i Stockholm. Denna söndag är temat Herrens moder och vi firar Maria som hade modet att säga Ja till livets utmaningar.

Digital 3:dje Adventsgudstjänst

Var med och fira 3:dje adventsgudstjänst med oss! Diakon Micaela Leijonmarck Pilati bjuder på en vacker adventsbetraktelse och våra barnkörer bjuder på glad luciastämning.

Digital 2:a Adventsgudstjänst

Var med och fira 2:a adventsgudstjänst med oss! Annika Björnström bjuder på en vacker adventsbetraktelse och Ellika Sahlin och Oskar Hanson bjuder på stämningsfull musik. Vi sjunger psalmer tillsammans och så tänder vi ljus och ber.

Digital 1:a Adventsgudstjänst

Välkommen att delta i en digital adventsgudstjänst. Vacker musik blandas med inspirerande adventsbetraktelse, bön och ljuständning och så avslutar vi med en hoppfull överraskning!

Digital Sinnesrogudstjänst 22 november

Med diakon Christer Schwartz

Digital Stefansgudstjänst 15 november

Med Micaela Leijonmark Pilati, diakon och Catharina Segerbank, kyrkoherde.

Digital Stefansgudstjänst 8 november

Med Annika Björnström, präst.

Tankar inför Allhelgonahelgen

Med Catharina Segerbank, kyrkoherde.

Tankar inför helgen på kansliet

Med diakon Christer Schwartz, kanslist Teresia Pettersson och administratör/IT-ansvarig Thomas Löfgren.

Tankar inför helgen på Sveavägen

Med diakon Christer Schwartz

Tankar inför helgen 10 oktober

Med Annika Björnström

Tankar inför helgen 3 oktober

Med Christer, Jessica och Carina

Tankar inför helgen 26 september

Med Christer Schwartz

Tankar inför helgen 19 september

Med Christer Schwartz och Jessica Mossberg

Digital Stefansgudstjänst 23 augusti

Med Christer Schwartz

Digital Stefansgudstjänst 16 augusti

Med Annika Björnström

Digital Stefansgudstjänst 2 augusti

Med Catharina Segerbank och Annika Björnström

Digital Stefansgudstjänst 19 juli

Med Annika Björnström

Digital Stefansgudstjänst 12 juli

Med Catharina Segerbank

Digital Stefansgudstjänst 5 juli

Med Catharina Segerbank

Digital Sinnesrogudstjänst 28 juni

Med Christer Schwartz

Digital Stefansgudstjänst 21 juni

Med Micaela Leijonmarck Pilati

Digital Stefansgudstjänst 14 juni

Med Annika Björnström

Andakter med Christer Schwartz

I orostider. Christer håller andakter i vardagen och delar med sig av sina tankar och funderingar.

Digital Stefansgudstjänst 7 juni

Med Catharina Segerbank

Digital Sinnesrogudstjänst 31 maj

Med Erland Ros