Musikprogram 2018

Här hittar du vårt musikprogram för våren och sommaren 2018. Konserterna hålls i S:t Johannes kyrka, Johannesgatan 21 eller i Stefanskyrkan i Vandislunden.

tisdag 17 juli

19.00 Orgelkonsert med Sigvard Selinus
Sigvard Selinus är församlingens organist sedan över 30 år och har konserterat både inom- och utomlands. Han är utbildad på Musikhögskolan i Stockholm och är både musikdirektör och diplomorganist. Sigvard har också ägnat sig åt pedagogisk verksamhet, framförallt på Ersta Sköndal högskola. Ikväll bjuder han på finstämd orgelmusik av C-M Widor, C Wrangö, E Sjögren och S Selinus. Fri entré.

tisdag 31 juli

19.00 Psalmer och visor i jazzton
Jazztrion Hulegårds kapell består av Manfred Hulebo på piano, Emil Gustafsson på trummor och Josef Spång på bas. De bjuder på avskalade och njutbara arrangemang av de fina psalmer som finns i vår psalmbok. Hulegårds kapell har även arrangerat om några av Sveriges folkkära visor från låtskrivare som Georg Riedel och Jan Johansson. Välkomna till att sitta tillbaka och njuta. Fri entré.

Tisdag 14 augusti

19.00 Musik i sommarkväll
Konsert med Susanne Francett, sång och violin, Anders Öberg, kontrabas, Robert Öberg, gitarr och Ingemar Berglind, flygel. Samtliga musiker är utbildade vid musikhögskolan i Stockholm och är aktiva i flera musikaliska sammanhang och konstellationer. Denna kväll blir det musik av W. Peterson – Berger, B. Andersson, I. Berglind m.fl. Fri entré.

lördag 8 september

16.00 Konsert med Siv Wennberg
En storslagen röst besöker vår katedrallika kyrka och bjuder på en fantastisk hyllningskonsert till organisten Emil Sjögren, 100 år efter hans död. Åtta sånger skrivna av Emil Sjögren, men också en liten hyllning till Birgit Nilsson, då vi får höra »Elsas sång« samt verk av Wagner. Medverkar gör även Sigvard Selinus, kyrkomusiker. Fri entré.

lördag 15 september

19.00 Härlig musik i kyrkan!
SENSOMMARKONSERT med tre fantastiska artister som bjuder på egna verk på svenska i genrena pop och singer/songwriter. Martina Möllås, Agnes Grahn och Magnus Helmner tillsammans med Ahlgrens Kapell. Kom och luta dig tillbaka i bänken och låt dig fyllas av stämningsfull vispop när den är som allra bäst.
Helt gratis!
Plats: Stefanskyrkan i Vanadislunden.