Musikprogram 2021

Vi vanliga fall erbjuder vi ett brett utbud av musikevenemang med hög konstnärlig kvalitet. Musikprogrammet för våren 2021 ser annorlunda ut med anledning av restriktionerna från regeringen. I princip har vi blivit tvungna att ställa in samtliga konserter men vi kommer här på hemsidan och i våra sociala medier (Facebook, Instagram, YouTube och Linkedin) kontinuerligt sända musik inspelade i våra vackra kyrkor. Vi hoppas snart kunna bjuda in till konserter igen i S:t Johannes kyrka, Johannesgatan 21 eller i Stefanskyrkan i Vanadislunden.

Tisdag 22 december

16.00 digital Julhälsning från stefanskyrkans vokalensemble

Din mobil eller dator
Denna vinter kunde vi inte bjuda in till en julkonsert som vi tänkt. Därför kommer här istället en inspelad julhälsning från vår kör Stefanskyrkan vokalensemble som övat via Zoom denna höst och vinter. Sätt dig ner och njut av vacker musik och stämningsfulla bilder från Stefanskyrkan och naturen. Låt julkänslan infinna sig. God Jul önskar vi er alla!

Jul, jul, strålande jul. Text: Edvard Evers. Musik: Gustaf Nordqvist.
Medverkar gör: Stefanskyrkans Vokalensemble under ledning av Martina Möllås och Ingemar Berglind. Gitarr: Hasse Johnzon. Filmproduktion: Henric Antonson.
Se filmen här ››

Torsdag 24 december

23.00 O helga natt

Din mobil eller dator
"Hoppets stråle går igenom världen. Och ljuset skimrar över land och hav". Vi hoppas du har fått njuta av lugn och ro, julefrid och lite god mat så här på julafton. Här kommer en julhälsning från oss i S:t Johannes församling. O helga natt framförd av Michael Axelsson och Oskar Hanson från Stefanskyrkan. God jul! Se filmen här ››

Fredag 25 december

15.00 digital Julmusik på orgel

Din mobil eller dator
Då dagens orgelkonsert i S:t Johannes kyrka blev tvungen att ställas in sänder vi en kort digital konsert istället här på vår hemsida, på YouTube, Facebook och Instagram. Slå dig ner och njut av välkända julsånger framförda av vår fantastiske organist Oskar Hanson. Se konserten här ››

Christmas Cradle Song av Alfred Hollins
Sleigh Ride av Leroy Anderson, arr Thomas Trotter
Organist: Oskar Hanson. Videoproduktion: Adam Hessle

Lördag 26 december

17.00 inställd Sånggudstjänst

Stefanskyrkan
Denna sånggudstjänst är inställd pga restriktionerna från Folkhälsomyndigheten.

Onsdag 6 januari 2021

15.00 inställd A Festival of Nine Lessons and Carols

S:t Johannes kyrka
Detta event är inställd pga restriktionerna från Folkhälsomyndigheten.