Musikprogram 2018

Vi erbjuder ett brett utbud av musikevenemang med hög konstnärlig kvalitet. Här hittar du vårt musikprogram för hösten och vintern 2018. Konserterna hålls i S:t Johannes kyrka, Johannesgatan 21 eller i Stefanskyrkan i Vanadislunden.

torsdag 6 december

19.30 Julkonsert
Stockholms Akademiska Orkester håller en välgörenhetskonsert.
Medverkande är stråkorkester från SAO, Stockholms Ungdomssinfonietta och Kammarorkester NOVA. Musik av Antonio Vivaldi, Massenet, Leroy
Andersson med flera. Fri entré.

lördag 8 december

19.00 Körkonsert med Stefanskyrkas vokalensemble och Voice of Joy
Kom i julstämning med S:t Johannes församlings körer Voices of Joy och Stefanskyrkans Vokalensemble. Nyskriven musik i olika stilar blandas med klassiker som Koppången och Jul, jul.

Övriga medverkande: Anders Olausson bas, Jonas Sjöblom slagverk och flöjter, Ingemar Berglind och Manfred Hulebo piano och orgel. Martina Möllås körledare.
Fri entré.

Torsdag 13 december

08.00 Lucia morgon Adolf Fredrik musikklasser
Kom och lyssna på Lucia morgon med Adolf Fredriks musikklasser
Fri entré. Insamling till UNICEF.
Plats: S:t Johannes kyrka, Johannesgatan 21

19.00 Luciakonsert
Varmt välkommen till ett stämningsfullt och glatt luciafirande med
församlingens barnkörer Happy och Joy tillsammans med gymnasieklass
från Lilla Akademien och solist Susanne Francett. Vi bjuder på glögg och
pepparkakor. Biljetter 50 kr (swishbetalning) kan köpas i våra kyrkor från
26 november. Barn under 15 år har gratis inträde med biljett.
Övriga medverkande: Solosång och violin: Susanne Francett. Orgel: Sigvard Selinus. Flygel: Ingemar Berglind. Körledare: Martina Möllås och Jill Nordin
Plats:
Stefanskyrkan, Vanadislunden

lördag 15 december

19.00 Jul konsert: Sjung in julen med Charlotta Huldt
Stråkensemble under ledning av Johannes Rydén. Sjung in julen med Charlotta Huldt. Musik av Mozart, Händel, Bach blandat med traditionella Julsånger som vi sjunger tillsammans.
Biljetter: 250 kr, Pensionär: 225 kr, Barn  under 18 år 95 kr
sätts in på PG: 165 2966 – 1 eller Swish: 0703- 19 49 11.
Skriv namn och antal biljetter, så finns ert namn med på en gästlista vid entrén som prickas av. Eller så kan man köpa biljetter vid entrén en timme före konserten i mån av plats.
Plats: S:t Johannes kyrka, Johannesgatan 21

tisdag 18 december

19:00 Julkonsert med Stockholm A Capella
Biljetter säljs vid entrén. Pris 100:-
Plats: S:t Johannes kyrka, Johannesgatan 21.

onsdag 19 december

19.00 Julkonsert The Masters Voice
Häftig julkonsert med en av Sveriges mest etablerade gospelkörer THE MASTER’S VOICE, i samarbete med PMU, under ledning av Stefanie Tydén. Gästartister: Gladys del Pilar och Nils Börge Gårdh. Biljetter finns att köpa på
www.ticketmaster.se.

torsdag 20 december

19.00 Julkonsert med ConVoce
I en av Stockholms vackraste och största kyrkor får du uppleva en härlig konsert med stor variation. Traditionell julmusik som O helga natt, Stilla natt, Betlehems stjärna, Händels Dotter Sion och Otto Olssons Advent men även Cohens Decembernatt.
Vacker musik för harpa, flöjt och violin blir det också. I år bjuder vi på några avsnitt ur Puccinis sprakande Mässa di Gloria - italiensk julglädje. Vi får också njuta av Haydn Lauft, ihr Hirten - en liten julkantat för koloratursopran och kör.
Programmet innehåller också några underbara sånger från Spanien. I pausen bjuder vi på något gott.

Varmt välkommen att inleda julen tillsammans med oss! Biljettpris: 200 kr.
Plats: S:t Johannes kyrka, Johannesgatan 21.

tisdag 25 december

15:00 Julmusik på orgel med Sigvard Selinus.
Stämningsfull julmusik på orgel med Sigvard Selinus. Verk av J-F Dandrieu, J. S. Bach, M. Dupré, C.H. Ives och O. Olsson. Fri entré. Varmt välkomna!
 Plats: S:t Johannes kyrka

onsdag 26 december

18.00 Vi sjunger julens sånger och psalmer
Sånger och psalmer som fyller oss med julstämning. Michael Axelsson, sång och Sigvard Selinus, piano och orgel. Fri entré.
Plats: Stefanskyrkan i Vanadislunden