Musikprogram 2018

Här hittar du vårt musikprogram för våren 2018. Konserterna hålls i S:t Johannes kyrka, Johannesgatan 21 eller i Stefanskyrkan i Vandislunden.

lördag 21 april

16.00 Familjekonsert - Solen strålar ner på dig
med Stockholms Akademiska Orkester.
En konsert med insamling till församlingens musikverksamhet.
Nyskrivna barnsånger av Magnus Båge, Karin Andersson och Lennart Hellsing.
Medverkande: Stockholm Akademiska orkester, Täby församlings körskola, Jazztrion Trio X. May Schörlien, solist tillsammans med barn ur kören och Magnus Båge. Dirigenter Helena Söderman Bohlin och Åsa Bengtsson

torsdag 26 april

13.30 Babykonsert
Välkomna till en mysig stund på krypnivå. Tag plats från kl 13.30. Konserten börjar kl 14.00. Arvid och gängetunderhåller de allra minsta med välkända barnvisor. Efteråt fikar vi med fruktsallad och dryck. Fri entré.

18.30 Musikalkonsert
Musikalkonsert med Stockholms Musikalartistutbildning årskurs 1.
Fri entré. Plats: Stefanskyrkan, Vanadislunden.

lördag 28 april

19.00 Konsert med församlingens vuxenkör Voices of Joy
En blandning av pop, gospel och modern psalm. Glädje och medryckande rytmer men även sånger som berör på djupet.
Medverkar gör Martina Möllås och Ingemar Berglind, körledare. Andreas Hemström, flygel. Arvid Elenäs, gitarr. Oscar Mattsson, bas. Gustav Larsson,
trummor. Låtar från bland annat Lisa Nilsson och Freda. Musiker: Ingemar Berglind. Insamling till församlingens musikverksamheter.
Fri entré. Plats: Stefanskyrkan, Vanadislunden.

torsdag 3 maj

18.30 Konsert med elever från Kulturskolan.
En "sköna maj" konsert med elever och lärare i Kulturskolan. Det blir sång och musik med blandade ensembler och solister. Fri entré.
Plats: Stefanskyrkan i Vanadislunden.

Lördag 5 maj

19.00 Vårkonsert med The Masters' Voice
The Masters' Voice är en av landets mest framstående gospelkörer och har sitt säte i Stefanskyrkan. Under ledning av Stafanie Tydén bjuder de på en härlig vårkonsert. Biljetter finns på biletto.se.
Plats:
Stefanskyrkan i Vanadislunden.

söndag 6 maj

17.00 Konsert Mäster Olofskören
"Duke Ellington Sacred Concerts"
Mäster Olofskören och Stockholm Jazz Trio. Entré: Vuxna 200 kr, Ungdom 120 kr, Barn upp till 6 år går in gratis. Biljetter bokas på www.masterolofskoren.se.

lördag 12 maj

16.00 Sommartoner med Stockholms Blåsorkester
under ledning av Niclas Blixt. Musiker: Ingemar Berglind.
Fri entré. Insamling till musikverksamheten i S:t Johannes församling.
Plats: Stefanskyrkan i Vanadislunden.

söndag 13 maj

19.00 Vårkonsert
Förklädd Gud samt en liten hyllning till Birgit Nilsson 100 år. Musik ur Friskytten, Macbeth, Aida, Tristan und Isolde, Tosca, Turandot, Frau ohne Schatten m.m. Entré: 200 kr.

lördag 19 maj

19.00 Konsert The Masters Voice under ledning av Stefanie Tydén

lördag 26 maj

16.00 Konsert med S:t Johannes barnkörer
Barnkörerna Joy och Happy tillsammans med Perla Bjurenstedt under ledning av Martina Möllås och Arvid Elenäs. Insamling till Världens barn. Bjud med släkt och vänner.
Plats: Stefanskyrkan, Vanadislunden.

Denna lördag samlas församlingens barnkörer för att tillsammans skapa körsång i härlig atmosfär. Det blir en oförglömlig dag tillsammans med artisten Perla Bjurenstedt. Vi samlas kl 10 och avlustar med en konsert i Stefanskyrkan kl 16. Vill du vara med och sjunga i våra körer, kontakta någon av våra körledare: Arvid 08-508 88 663, Martina 08-508 88 666.

tisdag 19 juni

19.00 Konsert med Vokalgruppen Iris
Vokalgruppen Iris bjuder på en gratiskonsert med insamling till församlingens musikverksamhet. Fri entré.
Plats:
S:t Johannes kyrka, Johannesgatan 21.