Musikprogram 2022

Vi bjuder på ett brett utbud av musikevenemang med hög konstnärlig kvalitet. Nedan ser ni vårt konsertutbud för sommaren och hösten 2022!

Vilken lyckad releasefest!

Fredagen den 13 maj firade vi att musiken till vårt utbildningsmaterial Pray for Europe nu är färdiginspelad och tillgänglig för alla att ta del av. Det blev en storslagen fest med mycket musik.

Fredag 6 maj

18.00 Elevkonsert Kulturskolan

Stefanskyrkan
Kulturskolans vårkonsert med elever och lärare från Kulturskolan Stockholm.
Vacker barockmusik, vårsånger och visor med solister och ensembler.
Fri entré.

Lördag 7 maj

18:00 Konsert med S:t Johannes NYA kammarkör

Stefanskyrkan i Vanadislunden, Stockholm

Körkonsert med Johannes NYA Kammarkör tillsammans med pianisten Darya Tchaikovsky i ett blandat program för kör och piano. Musik av Brahms, Alvén och Stenhammars "vårnatt" utlovas.

Entré: 100 kr. Biljetter via Nortic.se. Barn under 12 år går in gratis, med biljett.
Om platser finns kvar säljs biljetter i éntren till kyrkan. Betalning via swish.

Fredag 13 maj

19:00 Releasefest Pray for Europe

Stefanskyrkan i Vanadislunden, Stockholm
Välkommen att fira att vårt utbildningsmaterial Pray for Europe nu är helt klart! Församlingens musiker, präster, diakoner och konfirmander, sångare ur församlingens körer och flera gästande solister och musiker medverkar i denna releasefest. Möjlighet att ta del av och att köpa materialet i sin helhet. Fri Entré!

Fredag 20 maj

19:00 Konsert med Stefanskyrkans Vokalensemble

Stefanskyrkan i Vanadislunden, Stockholm
Stefanskyrkans Vokalensemble sjunger musik av svenska låtskrivare och kompositörer under ledning av Martina Möllås, Ingemar Berglind och musiker.
Entré: 100 kr. Begränsat antal platser. Förköp biljetter via Nortic.se.
Barn under 12 år går in gratis, med biljett.
Om platser finns kvar säljs biljetter i entrén till kyrkan. Betalning via swish.

Lördag 28 maj

19:30 Konsert med The Master's Voice

Stefanskyrkan i Vanadislunden, Stockholm
Njut av inspirerande och upplyftande gospel med The Master’s Voice.
Entré: 150 kr. Biljetter via Nortic.se

Måndag 13 juni

19.00 Sommarkonsert

Stefanskyrkan
Denna sommarkonsert får vi lyssna till baryton Arvid Eriksson tillsammans med
pianisten Karin Birgersson och S:t Johannes NYA Kammarkör. Du som kommer kan förvänta dig Anglikanska tongångar där bland annat Ralph Vaughan Williams Songs of Travel och Five Mystical Songs står på repertoaren.
Entré: 100 kr. Förköp biljetter via Nortic.se ››

Måndag 20 juni

19.00 Melodikryss

Stefanskyrkan, Stockholm
Martina Möllås, Jill Nord och kören Voices of Joy framför ett varierat program med inslag av musikal, visa, schlager med mera. Ta med en vän eller två och vässa blyertstopp och knopp så kanske blir det du som tar hem vinsten denna kväll.
Entré: 100 kr. Förköp biljetter via Nortic.se

Måndag 27 juni

19.00 Kammarmusik i sommarkvällen

”Från Boulanger till Dobrogosz”
Musik av L Boulanger, J Sibelius, C Debussy, S Dobrogosz med fler. Anders Jakobsson, violin. Eva Karpe, piano.
Entré: 100 kr. Biljett via Nortic.se.

Måndag 1 augusti

19.00 Jazz i sommarkväll

Stefanskyrkan
Trion Emil, Ted, Johan bjuder på jazzinspirerad musik.
Ted Hector på flygel, Emil Eriksson på bas och Johan Westerlund på trummor.
Entré: 100 kr. Förköp biljetter på Nortic.se ››

Måndag 8 augusti

19.00 Crossoverkonsert

Stefanskyrkan
Från Mozart till Monica Z.
En crossoverkonsert med klassiskt, visa, jazz mm. Johan Westre flygel, Helena Roll, sångsolist. Entré: 100 kr. Förköp biljett via Nortic.se.

Måndag 15 augusti

18.00 Sommarkonsert

Stefanskyrkan
Gå ut, min själ – en musikalisk resa genom Europa med Wormser Kammerensemble.
Entré: 100 kr. Förköp biljetter på Nortic.se.

Måndag 22 augusti

19.00 Gospelkonsert

Stefanskyrkan
Upplev en kväll med upplyftande gospelsång! Kom och lyssna på ett av Sveriges mest framstående gospelkörer – The Master’s Voice. Kören består av cirka 20 sångare och körledaren Stefanie Sporre. Medlemmarna har olika musikaliska bakgrunder och bildar tillsammans ett unikt sound som måste upplevas!
Entré: 100 kr. Förköp biljett via Nortic.se.

Lördag 22 oktober

19.30 Jubileumskonsert

Stefanskyrkan
Stockholms Akademiska Orkester firar 100 år med en Jubileumskonsert tillsammans med solister och artister.
Entré: Vuxen 150 kr. Ungdom/pensionär 100 kr.

Lördag 29 oktober

18.00 Höstkonsert med S:t Johannes NYA kammarkör

Stefanskyrkan
»Var inte rädd för mörkret« med S:t Johannes NYA kammarkör. Verk bland annat av Brahms, Mendelssohn och Rehnqvist. Vlad Constantin Vișenescu, orgel. Leon Tscholl, dirigent. Entré: 100 kr. Förköp biljetter på Nortic.se

Lördag 19 november

18.00 Sinnesrokonsert

Stefanskyrkan
Buster med band bjuder på sinnesrokonsert tillsammans med gästartister. Christer Schwartz är kvällens konferenciär. Frivillig entréavgift som går till församlingens diakoni.

Lördag 26 november

18.00 Adventskonsert

Stefanskyrkan
S:t Johannes NYA kammarkör bjuder på vacker julstämning med bland annat Britten »Ceremony of Carols«. Medverkar gör även Ragnheiður Ingunn Jóhannsdóttir, Sopran. Ludwig Frydén Kristensson, trumpet. Vlad Constantin Vișenescu, orgel. Margareta Nilsson, harpa. Leon Tscholl, dirigent. Entré: 120 kr. Förköp biljetter via Nortic.se

Stefanskyrkan

Stefanskyrkan är öppen för allmänheten varje dag kl 11–16. Du är varmt välkommen in för att kanske tända ett ljus eller bara komma bort från stadens brus. Det finns alltid en kyrkvaktmästare, präst eller diakon till hands för att svara på frågor och gott kaffe.

Vi kan alltid älska ändå

Vad gör man som musiker och körledare under en pandemi när vi inte får träffas och sjunga tillsammans? Man skriver en låt så klart! Läs mer ››