Musikprogram 2019

Vi erbjuder ett brett utbud av musikevenemang med hög konstnärlig kvalitet. Här hittar du vårt musikprogram för våren och sommaren 2019. Konserterna hålls i S:t Johannes kyrka, Johannesgatan 21 eller i Stefanskyrkan i Vanadislunden.

Lördag 18 maj

17.00 Vårkonsert Stockholms Blåsorkester
Stefanskyrkan

Stockholms Blåsorkester bjuder in till musikquiz utifrån en blandad och rolig musikrepetoar! Fri entré. Insamling till Blåsorkesterns musikverksamhet.

Den 18 maj är blåskorkestrarnas dag och det kommer att finnas massor av olika orkestrar som spelar på alla möjliga håll i hela Sverige. Läsa mer här: https://blasmusikensdag.com/

Onsdag 22 maj

19.30 Gospelkonsert
The Master's Voice, en av landets mest framstående gospelkörer, bjuder på en härlig vårkonsert under ledning av Stefanie Tydén. Fri entré.

Torsdag 23 maj

18.30 Konsert
Stefanskyrkan
Kulturskolans elever bjuder på vårkonsert. Fri entré.

Tisdag 4 juni

19.00 sommarkonsert med sonorus kammarkör

S:t Johannes kyrka
Sommarens klassiska sånger framförs av Sonorus kammarkör. Körverk av bl.a. Peterson-Berger, A. Söderman, Whitacre, Mäntyjärvi, W. Stenhammar och Karl Jenkins. Piano och dirigent Stefan Nymark. Fri entré. Varmt välkomna!

Nationaldagen 6 juni

16.00 nationaldagskonsert

Stefanskyrkan
Välkommen att avnjuta ett helsvenskt program med musik av W. Peterson-Berger, W. Stenhammar och E. Andrée med fler. Lars Johansson Brissman, baryton. Anders Jakobsson, violin. Eva Karpe, piano. Fri entré.

Lördag 15 juni

16.00 sommarkonsert

Stefanskyrkan
”I denna ljuva sommartid”. Lilla Kören bjuder på sommarens omistliga och ännu inte upptäckta körsånger. Ljusa klanger i en ljus tid! Dirigent Pelle Olofson. Fri entré.

Tisdag 18 juni

19.00 sommarkonsert ”från hjärta till hjärta”

S:t Johannes kyrka
Med sång, flygel och gitarr bjuder artisterna och låtskrivarna Martina Möllås och Jill Nord på helt eget material. Sångvänliga melodier och texter som både berör och rör om. Fri entré.

Torsdag 27 juni

19:00 Konsert med Verano Vokalensemble

Stefanskyrkan
Som ett blommande mandelträd. Välkommen att njuta av Verano Vokalensemble som bjuder på svensk och fransk körlyrik. Entré: 100kr/person betalas i dörren.

Tisdag 2 juli

19:00 sommarkonsert

S:t Johannes kyrka
Från jazzens pärlor till Jussi’s höjder. Michael Stenbaeck, tenor och Daniel Stenbaeck, piano. En musikaliskt gränsöverskridande konsert med ett blandat program som passar alla. Fri entré.

Tisdag 16 juli

19:00 sommarkonsert »crystal silence«

En härlig blandning av Jazz, visa och pop. Monika Yngvesson, sång,
Ingemar Berglind, flygel och Andreas Passmark, bas bjuder på konsert i vår vackra kyrka. Fri entré.

Tisdag 30 juli

19:00 sommarkonsert med sigvard selinus

S:t Johannes kyrka
Församlingens organist Sigvard Selinus bjuder på en konsert i vackra S:t Johannes kyrka. Musik av Florent Schmitt,  Johann Sebastian Bach, Nils Lindberg med fler. Välkommen att sätta dig ner och njuta! Fri entré.

Tisdag 13 augusti

19:00 sommarkonsert med henrik måwe

S:t Johannes kyrka
Chopin, miniatyrer och nordiska intryck - pianorecital med internationellt verksamme pianisten Henrik Måwe. Fri entré.

Söndag 9 november

15:00 Konsert: Crossover

S:t Johannes kyrka
Spännande crossover-konsert där Annika Blomfeldt, cello & sång och Johan Westre, piano & orgel bjuder på bland annat klassisk och populärmusik i en härlig mix. Välkomna till att sitta tillbaka och njuta.