Våra fantastiska körledare

Musiken har en central plats hos oss i S:t Johannes församling och vi låter den ta stor plats i våra gudstjänster. Älskar du att sjunga? Varmt välkommen till oss. Vi har tre otroligt begåvade körpedagoger som med glädje kommer utveckla din sång till nya höjder.

Fördelen att sjunga i kör, utöver gemenskapen, är att deltagarna inte behöver
vara superduktiga med fina soloröster. Här bygger vi istället en gemensam
röst, där vi tar hjälp av varandras unika toner och styrkor. I S:t Johannes församling
satsar vi också mycket på musiken och körerna sjunger alltid med kompband
på våra gudstjänster, vilket gör det extra roligt. Körrepetitionerna byggs upp liknande ett träningspass, med uppvärmning av rösten, kroppen och andningen före själva repertoaren. Vi sjunger och blandar olika låtar och stilar.

»Här flödar sångglädjen«

Musik i dagens samhälle kan ofta förknippas med att lyckas, att vara duktig,
att få applåder… Men vi ser på musiken som en fantastisk vän, ett sätt att umgås, ett sätt att minska sin inre stress, ett sätt att jobba med mod och att våga ta och ge plats.

Martina Möllås – släppte sitt debutalbum med eget material för ett år sedan. Förutom sin körledartjänst i S:t Johannes församling frilansar hon med sin egen musik. I sommar har hon synts i SVT:s sommarandakter.

Jill Nordin – arbetar som frilansande musiker, körledare och sångpedagog. I församlingen jobbar Jill mest med barnverksamheten men även som
solist på Stefansmässor. Kombinationen av att få vara kreativ och att hjälpa människor att utvecklas med musik som verktyg är den bästa kombon i ett
jobb enligt henne. Jill släppte sin tredje soloskiva med eget material i våras, denna gång tillsammans med Stefanskapellet.

Ingemar Berglind - har alltid varit intresserad av musik, pedagogik och teologi. Musik och människor ger honom energi och livsglädje! Kanske är det därför
han är så uppskattad i församlingen! Ingemars bästa tips för den som vill utvecklas som musiker är att ”dricka ur källan”, kanske genom att sjunga i körer, spela i orkester eller band, vara solist eller instrumentalist – på olika nivåer och genrer. Låt tusen blommor blomma!