Våra fantastiska körledare

Musiken har en central plats hos oss i S:t Johannes församling och vi låter den ta stor plats i våra gudstjänster. Älskar du att sjunga? Varmt välkommen till oss. Vi har tre otroligt begåvade körpedagoger som med glädje kommer utveckla din sång till nya höjder.

Fördelen att sjunga i kör, utöver gemenskapen, är att deltagarna inte behöver
vara superduktiga med fina soloröster. Här bygger vi istället en gemensam
röst, där vi tar hjälp av varandras unika toner och styrkor. I S:t Johannes församling
satsar vi också mycket på musiken och körerna sjunger alltid med kompband
på våra gudstjänster, vilket gör det extra roligt. Körrepetitionerna byggs upp liknande ett träningspass, med uppvärmning av rösten, kroppen och andningen före själva repertoaren. Vi sjunger och blandar olika låtar och stilar.

»Här flödar sångglädjen«

Musik i dagens samhälle kan ofta förknippas med att lyckas, att vara duktig,
att få applåder… Men vi ser på musiken som en fantastisk vän, ett sätt att umgås, ett sätt att minska sin inre stress, ett sätt att jobba med mod och att våga ta och ge plats.

Martina Möllås – Med sången som största intresse var det självklart för Martina att arbeta med sång och musik. Hon kombinerar arbetet som körpedagog och musiker här i S:t Johannes församling med arbetet att etablera sig som soloartist. Nyligen släppte hon sin första skiva »Allting har sin tid«, en dröm hon haft sedan tonåren. Martinas musik finns att lyssna till både på Spotify och YouTube..

Ingemar Berglind - har alltid varit intresserad av musik, pedagogik och teologi. Musik och människor ger honom energi och livsglädje! Kanske är det därför
han är så uppskattad i församlingen! Ingemars bästa tips för den som vill utvecklas som musiker är att ”dricka ur källan”, kanske genom att sjunga i körer, spela i orkester eller band, vara solist eller instrumentalist – på olika nivåer och genrer. Låt tusen blommor blomma!

Maria Sandell – Sång, musik och dans har alltid varit en stor del av Marias liv. Född och uppvuxen i Lund med några barndomsår i Etiopien som gjorde henne mer nyfiken och öppen för nya kulturer, visste hon tidigt att hon ville bli rytmikpedagog. Ända sen Maria var barn har hon sjungit i kör och sedan tonåren varit ledare för olika körer. Hon har alltid älskat körsång och gör det lika mycket än idag.

Oskar Hanson – Att få musicera och sjunga i kör tillsammans med andra är bland det roligaste som finns. Det går inte att lämna en repetition utan ett leende på läpparna. Varje vecka samlas tiotusentals människor för att sjunga i kör, Sveriges största folkrörelse! Att få vara en del av det är fantastiskt.
Sedan högstadiet har Oskar drömt om att bli organist och under gymnasiet började han leda körer vilket han har fortsatt med under hela studietiden. I dag studerar Oskar kördirigering vid Kungliga musikhögskolan parallellt med sitt jobb i församlingen.