Kontraktskörer

I S:t Johannes församling satsar vi mycket på musiken och ett rikt konsertliv. För att kunna erbjuda både bredd och kvalitet samarbetar vi med flertalet körer som både övar och håller konserter i våra kyrkor.

The Masters voice

TMV – The Master's Voice – är en av Sveriges ledande gospelkörer och startades 1988 på musikhögskolan i Stockholm. De är idag cirka 24 sångare med olika musikaliska bakgrund och bildar tillsammans ett unikt sound. De har en önskan om att få dela med sig av gospelmusikens glada budskap och den kristna gemenskapen.

”Gud är så mycket mer än vad vi kan föreställa oss och det vill vi att alla ska få ta del av.”

TMV uppträder i olika sammanhang: i kyrkor, festivaler, tv-inspelningar (t.ex. En sång om glädje), som körinsats till kända artister (t.ex. Josh Groban) och i gudstjänster i vår församling. Kören leds av Stefanie Sporre och kapellmästare
Jonathan Alfredsson.

Kammarkören Sonorus, Stockholm

Sonorus är en fristående kammarkör som bildades 2009 och sjunger både profan och sakral musik från alla epoker, från tidig musik till nyskriven. Bland annat har kören framfört Duke Ellington’s ”Sacred Consert” vid ett flertal konserter 2012-2013 (i Stockholm och Dalarna) och Faurés Requiem i Adolf Fredriks kyrka 2013 samt tillsammans med nordiska körer Brahms ”Ein Deutsches Requiem” i Warszawa hösten 2015. Därefter har Sonorus gjort ett antal konserter i Stockholm och på andra orter med bl.a. verk av Benjamin Britten (Hymn to St. Cecilia op27,) Poulenc, Debussy och Brahms. Våren 2020 har Sonorus konserter den 22 mars 2020 i Barockhallen, Historiska museet och den 21 april 2020 i S:t Johannes kyrka med bl.a. Frank Martins mässa.

Kören strävar efter en hög kvalité och söker hela tiden nya vägar för att utvecklas. Dirigent för Sonorus är Stefan Nymark.

Lilla Kören

Lilla kören är en ung blandad kammarkör på omkring 30 sångare. Även repertoaren är blandad och väljs utifrån mottot att kören ska sjunga den bästa körmusiken. De senaste åren har det inneburit bland annat Monteverdis Mariavesper, Rachmaninovs Vigilia, musik av Frank Martin, Poulenc och Peter Gullin samt nyskriven musik specialkomponerad för kören.

Lilla kören grundades år 2005 av Pelle Olofson som fortfarande är körens dirigent och musikaliska ledare. De allra första medlemmarna var elever som gått ut Adolf Fredriks musikklasser, som ville fortsätta sjunga tillsammans och med Pelle. Kören består fortfarande till stor del av alumner från Adolf Fredriks musikskola. Kören har spelat in fyra skivor, medverkat i många föreställningar på Folkoperan och turnerat i Japan två gånger. Pelle Olofson utsågs till årets barn- och ungdomskörledare av UngiKör år 2019.

Levande musik med våra orkestrar

I våra gudstjänster och vid flera konserter under året får vi njuta av vacker musik framförd av våra fantastiska orkestrar. Vi har två egna husband och vi har två kontraktsorkestrar; Stockholms Blåsorkester och Stockholms Akademiska orkester som alla bjuder på fantastisk variation och bredd i sin repertoar.

Musikprogram 2022

Vi bjuder på ett brett utbud av musikevenemang med hög konstnärlig kvalitet. Nedan ser ni vårt konsertutbud för sommaren och hösten 2022!