Förslöv-Grevie församling

Hur vi följer Coronarestriktioner

Från 1 juni

GUDSTJÄNSTER sker nu fysiskt i en av våra kyrkor varje söndag kl 10:00

Maxantal 50 deltagare (tills annat antal införts)

- Vid friluftsgudstjänst max 100 pers - eller 500 sittande

Angivna sittplatser med GRÖNA markeringar

SÄLLSKAP kan sitta upp till 4 personer vid en grön markering

- Avstånd alltid minst 1 m i alla riktningar (utöver sällskap)

Den som är krasslig stannar hemma

VID NATTVARD är alla välkomna fram till koret

- Vi håller avstånd (>1m) då vi rör oss i kyrkorummet

- Vi tar emot brödet doppat i vinet

DÅ GUDSTJÄNSTEN AVSLUTAS inväntar vi så att inte alla går ut samtidigt-gärna med start närmast utgången och stannar inte för samtal där andra har svårt att passera.

FÖRRÄTTNINGAR (dop/vigsel/begravning) följer samma restriktioner som Gudstjänster.

Ev tillkommer SOMMARMUSIK-se hemsida/annonser

KYRKORNA ÖPPNA för besök dagligen minst ca kl 9-15:30

https//www.facebook.com/forslovgrevieforsamling

Välkommen att kontakta, för samtal, enskild andakt eller annat stöd - andligt eller praktiskt:

Präster:

Anders Markehed      0431-415651

Ann Nerborg               0431-415652

Mimmi Erlandsson      0431-415655

Diakoniassistenter:

Åsa Hagberg                0431-415654

Anette Ohlsson            0431-415656

Senast ändrad 2021-06-03

Pastorsexpeditionen är stängd för besök tillsvidare pga Corona pandemin!

Vi nås på telefon vardagar mellan kl 10:00 och 12:00

Telefon nr 0431-415650

Mailadress: forslovgrevie.forsamling@svenskakyrkan.se

INVIGNING 23/6 kl 19:00 på Grevies nya kyrkogård

Vi inviger ny utsmyckning gjord av skulptör Gustav Kraitz och formgivare Anna Kraitz. Musik och mingel. John Liljeblad och Gustav Kraitz medverkar.

Tredje söndagen efter trefaldighet

Förlorad och återfunnen

Liturgisk färg

Grön

Altardekoration

På altaret ställer vi blommor i blandade färger och vi tänder två ljus.

Bibeltexter

Gammaltestamentlig läsning

Mika kapitel 7, vers 18-20

Vilken gud är som du, du som tar bort skuld och förlåter synd hos dem som är kvar av din egendom. Din vrede består inte för alltid, du vill helst visa nåd. Du förbarmar dig över oss på nytt och utplånar våra brott, du kastar alla våra synder i havets djup. Du skall visa Jakob trohet och Abraham nåd enligt den ed du i forna dagar gav våra fäder.

Romarbrevet kapitel 5, vers 6-11

Medan vi ännu var svaga dog Kristus för alla gudlösa, när tiden var inne. Knappast vill någon dö för en rättfärdig — kanske går någon i döden för en som är god. Men Gud bevisar sin kärlek till oss genom att Kristus dog för oss medan vi ännu var syndare. Då vi nu har gjorts rättfärdiga genom hans blod skall vi av honom så mycket säkrare bli räddade från vreden. Ty om vi var Guds fiender och blev försonade med honom genom hans sons död, då skall vi, när vi nu är försonade, så mycket säkrare bli räddade genom hans sons liv. Ja inte bara det, vi har vår stolthet i Gud tack vare vår herre Jesus Kristus, genom vilken vi nu har vunnit försoningen.

Lukasevangeliet kapitel 15, vers 1-7

Alla tullindrivare och syndare sökte sig till Jesus för att höra honom. Fariseerna och de skriftlärda förargade sig och sade: ”Den mannen umgås med syndare och äter med dem.” Då gav han dem denna liknelse: ”Om någon av er har hundra får och tappar bort ett av dem, lämnar han då inte de nittionio i öknen och går och letar efter det borttappade tills han hittar det? Och när han hittar det blir han glad och lägger det över axlarna. Och när han kommer hem samlar han sina vänner och grannar och säger till dem: Gläd er med mig, jag har hittat fåret som jag hade förlorat. Jag säger er: på samma sätt blir det större glädje i himlen över en enda syndare som omvänder sig än över nittionio rättfärdiga som inte behöver omvända sig.

Psaltaren

Psaltaren psalm 119, vers 170-176

Låt min bön nå fram till dig, rädda mig, som du har lovat. Över mina läppar skall lovsång flöda, ty du lär mig dina stadgar. Min mun skall besjunga ditt ord, ty alla dina bud är rättfärdiga. Låt din hand bli mig till hjälp, ty jag har valt dina befallningar. Jag längtar efter din räddning, Herre, din lag är min lust. Låt mig leva för att prisa dig, låt dina lagar vara min hjälp. Jag har gått vilse som ett bortsprunget får. Sök rätt på din tjänare, ty jag har inte glömt dina bud.

Du vet väl om att vi nu finns på facebook och instagram

Här hittar du oss på facebook: https://www.facebook.com/forslovgrevieforsamling/ Och på Instagram har vi @forslovgrevieforsamling Facebook och Instagram finns även längst ner här på hemsidan. Följ oss gärna!

Handarbetsstuga på nätet!

Är du intresserad av handarbete över nätet? Kontakta Krystyna på telnr: 070-38 60 193

Nu är det invigt!

Så kul att så många är intresserade av församlingens nya hus till vår barnverksamhet! Söndagen den 16 februari 2020 blev en härlig tillställning, tack alla! Nu hoppas vi att huset blir fyllt med mycket lek och glädje i många år framåt! Det finns ett fint inlägg och fina bilder från invigningen på vår facebook sida; facebook.com/forslovgrevieforsamling/

Barnens hus.

Bygget av Barnens hus går som planerat enligt ordförande i Barnens hus projektet Stellan Andersson. Just nu står dock bygget stilla på grund av semestertider.

Takstolarna är nu resta på Barnens hus i Grevie.

Tack vare de duktiga Mixenbarnen blev det även en jättefin krans till bygget, som sig bör.

Barnens hus i Grevie.

I mars tog bygget fart på riktigt. Nu händer det nya saker (nästan) var dag. Se artikeln i HD. Äldre inlägg// 31 januari 2019, togs det första spadtaget till Barnens hus! Nu längtar vi till det nya fina huset blir klart och barnverksamheten kan flytta in!