Förslöv-Grevie församling

Kära församlingsbor, tänk om vi hade kunnat mötas som vanligt. Men nuvarande restriktioner gör tyvärr att vi måste ställa in all offentlig verksamhet, såsom julauktioner, grupper och caféer mm. - och nu även konserter och gudstjänster för resten av året.

Kyrkorna är öppna dagligen säkrast kl 9-15 (oftast 16). Dop, begravningar och vigslar genomförs med begränsat deltagande enligt restriktioner. Facebooksidan fylls med hälsningar. Diakonins förbön - lämna gärna in böner i bössan i Förslövs vapenhus eller via telefonuppgifter nedan.

Söndagar och helgdagar kl 9:30 - 15:30

Förinspelad andakt visas på Facebook-sidan.

10:00 Kyrkklockorna ringer, som en kallelse till bön.

VÄLKOMMEN IN för egen andakt under dagen.

Tidvis finns präst/musiker/diakoniassistent på plats.

Alla som har internet på dator/mobil kan se oss via facebook, även utan eget Facebookkonto. Sök ”Förslöv-Grevie Facebook” så finner du: 

https://www.facebook.com/forslovgrevieforsamling

Välkommen att kontakta, för samtal, enskild andakt eller annat stöd - andligt eller praktiskt:

Präster:

Anders Markehed      0431-415651

Ann Nerborg               0431-415652

Mimmi Erlandsson      0431-415655

Diakoniassistenter:

Åsa Hagberg                0431-415654

Anette Ohlsson            070-2654667

Senast ändrad 2020-11-20

Start o mål vid våra kyrkportar i Förslöv och Grevie.

Medtag egen penna och papper, välj när du vill gå mellan kl 9:30 och 15:30, en kortare runda runt kyrkorna. Svar lämnas i en box i vapenhuset. Presentkort/ljus lottas ut bland alla som gått.
Mobillösningar maila till: forslovgrevie.forsamling@svenskakyrkan.se

Besök gärna våra öppna kyrkor, tänd ett ljus och be en bön.

Söndag 1:a advent - TIPSPROMENAD

Start o mål vid våra kyrkportar i Förslöv och Grevie. Medtag egen penna och papper, välj när du vill gå mellan kl 9:30 och 15:30, en kortare runda runt kyrkorna. Svar lämnas i en box i vapenhuset. Presentkort/ljus lottas ut bland alla som gått. Mobillösningar maila till: forslovgrevie.forsamling@svenskakyrkan.se Besök gärna våra öppna kyrkor, tänd ett ljus och be en bön.

Julauktionerna i församlingen är inställda i år pga rådande omständigheter

Första söndagen i advent

Den första söndagen i advent berättar om hur Jesus som vuxen rider in i Jerusalem för att fira den judiska påsken, den händelse som skedde alldeles innan det vi firar under påsken. Han kommer ridande på en åsna och vill frid och fred istället för död och blod.

Tema

Ett nådens år

Liturgisk färg

Vit. Byte till violett/blå efter kl 18

Altardekoration

På altaret ställer vi vita blommor och vi tänder sex ljus.

Bibeltexter

Gammaltestamentlig läsning

Sakarja kapitel 9, vers 9-10

Ropa ut din glädje, dotter Sion, jubla, dotter Jerusalem! Se, din konung kommer till dig. Rättfärdig är han, seger är honom given. I ringhet kommer han, ridande på en åsna, på en ung åsnehingst. Jag skall förinta alla stridsvagnar i Efraim, alla hästar i Jerusalem. Krigets vapen skall förintas. Han skall förkunna fred för folken, och hans välde skall nå från hav till hav, från floden till världens ände.

Epistel

Romarbrevet kapitel 13, vers 11-14

Ni vet ju ändå vad tiden lider: det är dags för er att vakna. Ty nu är vår räddning närmare än när vi kom till tro. Natten går mot sitt slut och dagen är nära. Låt oss då lägga av oss mörkrets gärningar och ta på oss ljusets rustning. Låt oss leva värdigt, som det hör dagen till, inte med festande och drickande, inte med otukt och orgier, inte med strider och avund. Nej, ikläd er herren Jesus Kristus, och ha inte så mycket omsorg om det jordiska att begären väcks.

Evangelium

Matteusevangeliet kapitel 21, vers 1-9

När de närmade sig Jerusalem och kom till Betfage vid Olivberget skickade Jesus i väg två lärjungar och sade till dem: ”Gå bort till byn där framme, så hittar ni genast ett åsnesto som står bundet med ett föl bredvid sig. Ta dem och led hit dem. Om någon säger något skall ni svara: Herren behöver dem, men han skall strax skicka tillbaka dem.” Detta hände för att det som sagts genom profeten skulle uppfyllas: 'Säg till dotter Sion: Se, din konung kommer till dig, ödmjuk och ridande på en åsna och på ett föl, ett lastdjurs föl.' Lärjungarna gick bort och gjorde så som Jesus hade sagt åt dem. De hämtade åsnan och fölet och lade sina mantlar på dem, och han satt upp. Många i folkmassan bredde ut sina mantlar på vägen, andra skar kvistar från träden och strödde dem på vägen. Och folket, både de som gick före och de som följde efter, ropade: 'Hosianna' Davids son! 'Välsignad är han som kommer i Herrens namn.' Hosianna i höjden!

Psaltaren

Psaltaren psalm 24, vers 1-10

Av David, en psalm. Jorden är Herrens med allt den rymmer, världen och alla som bor i den. Det är han som har lagt dess grund i havet och fäst den över de strömmande vattnen. Vem får gå upp till Herrens berg, vem får gå in i hans tempel? Den som har skuldlösa händer och rent hjärta, som inte håller sig till falska gudar och aldrig har svurit falskt. Han får välsignelse av Herren och riklig lön av Gud, sin räddare. Här är det släkte som sökt sig till Herren, som träder fram inför ditt ansikte, du Jakobs Gud. Portar, öppna er vida! Höj er, uråldriga dörrar! Låt ärans konung draga in! Vem är då ärans konung? Det är Herren, den väldige hjälten, Herren, väldig i strid. Portar, öppna er vida! Höj er, uråldriga dörrar! Låt ärans konung draga in! Vem är han, ärans konung? Det är Herren Sebaot, han är ärans konung.

Här hittar du oss på facebook:
https://www.facebook.com/forslovgrevieforsamling/ 

Och på Instagram har vi @forslovgrevieforsamling

Facebook och Instagram finns även längst ner här på hemsidan.

Följ oss gärna!

Du vet väl om att vi nu finns på facebook och instagram

Här hittar du oss på facebook: https://www.facebook.com/forslovgrevieforsamling/ Och på Instagram har vi @forslovgrevieforsamling Facebook och Instagram finns även längst ner här på hemsidan. Följ oss gärna!

Är du intresserad av handarbete över nätet?

Kontakta Krystyna på telnr: 070-38 60 193

Handarbetsstuga på nätet!

Är du intresserad av handarbete över nätet? Kontakta Krystyna på telnr: 070-38 60 193

Så kul att så många  är intresserade av församlingens nya hus  till vår barnverksamhet! Söndagen den 16 februari 2020 blev en härlig tillställning, tack alla! 
Nu hoppas vi att huset blir fyllt med mycket lek och glädje i många år framåt! 
Det finns ett fint inlägg och fina bilder från invigningen på vår facebook sida; facebook.com/forslovgrevieforsamling/

Nu är det invigt!

Så kul att så många är intresserade av församlingens nya hus till vår barnverksamhet! Söndagen den 16 februari 2020 blev en härlig tillställning, tack alla! Nu hoppas vi att huset blir fyllt med mycket lek och glädje i många år framåt! Det finns ett fint inlägg och fina bilder från invigningen på vår facebook sida; facebook.com/forslovgrevieforsamling/

Bygget av Barnens hus går som planerat enligt ordförande i Barnens hus projektet Stellan Andersson. Just nu står dock bygget stilla på grund av semestertider.

Barnens hus

Bygget av Barnens hus går som planerat enligt ordförande i Barnens hus projektet Stellan Andersson. Just nu står dock bygget stilla på grund av semestertider.

Tack vare de duktiga Mixenbarnen blev det även en jättefin krans till bygget, som sig bör.

Takstolarna är nu resta på Barnens hus i Grevie

Tack vare de duktiga Mixenbarnen blev det även en jättefin krans till bygget, som sig bör.

I mars tog bygget fart på riktigt. Nu händer det nya saker (nästan) var dag. Se artikeln i HD.


Äldre inlägg// 31 januari  2019, togs det första spadtaget till Barnens hus! Nu längtar vi till det nya fina huset blir klart och barnverksamheten kan flytta in!

Barnens hus i Grevie

I mars tog bygget fart på riktigt. Nu händer det nya saker (nästan) var dag. Se artikeln i HD. Äldre inlägg// 31 januari 2019, togs det första spadtaget till Barnens hus! Nu längtar vi till det nya fina huset blir klart och barnverksamheten kan flytta in!