Förslöv-Grevie församling

Välkommen till kyrkan i Coronatid!

Vi firar söndaglig gudstjänst eller högmässa kl 10 i någon av våra två kyrkor och samlas till morgonmässa onsdagar kl 8:30 i Förslövs kyrka. Vi gläds över gemenskapen men tänk på att visa hänsyn genom att hålla avstånd till dem du inte umgås med i vardagen. 

Max antal 50 st personer vid alla gudstjänster och musikarrangemang

Vissa gudstjänster/körframträdanden LIVE-sänds via https://www.facebook.com/forslovgrevieforsamling/

I övrigt träffas de flesta av församlingens grupper i anpassad form, med färre deltagare.

Många ställer upp för grannar, släktingar och vänner. Fint! Är det någon isolerad som behöver hjälp med handling eller annan hjälp, så vill kyrkans personal också försöka hjälpa till. Vardagar, ring 0431-415650 eller maila forslovgrevie.forsamling@svenskakyrkan.se

Präster:

Anders Markehed      0431-415651 (semester from 9/10-28/10)

Ann Nerborg               0431-415652

Mimmi Erlandsson      0431-415655

Diakoniassistenter:

Åsa Hagberg                0431-415654

Anette Ohlsson            073-3729881

Senast ändrad 2020-10-09

Tjugonde söndagen efter trefaldighet

Tema

Att leva tillsammans

Liturgisk färg

Grön

Altardekoration

På altaret ställer vi blommor i blandade färger och vi tänder två ljus.

Bibeltexter

Gammaltestamentlig läsning

Tobit kapitel 10, vers 7-13

Men hon svarade: ”Låt mig vara! Försök inte lura mig, min pojke är död.” Varje dag sprang hon ut och såg bortåt vägen där hennes son hade försvunnit, och hon vägrade att äta. När solen gick ner kom hon in, och hon klagade och grät hela natten och kunde inte sova. Raguel svarade: ”Stanna här, min pojke, stanna kvar hos mig, jag skall skicka folk till din far Tobit med underrättelser om dig.” — ”Nej, aldrig”, sade Tobias, ”jag ber dig att du låter mig resa härifrån till min far.” Då lät Raguel det bli så: Tobias fick ta sin hustru Sara och hälften av Raguels egendom, tjänare och tjänsteflickor, kor och får, åsnor och kameler, kläder, pengar och husgeråd. Han önskade dem lycklig resa och gav Tobias sin avskedshälsning: ”Lycka till, min pojke, lycklig resa! Må himlens herre låta allt gå väl för er, för dig och för din hustru Sara. Måtte jag få se era barn innan jag dör.” Och till sin dotter Sara sade han: ”Visa aktning för din svärfar och svärmor, min dotter, ty från denna stund är de dina föräldrar, alldeles som vi som gav dig livet. Gå i frid, min dotter. Måtte jag bara få höra gott om dig så länge jag lever.” Efter denna avskedshälsning lät han dem ge sig av. Så lämnade Tobias Raguels hus frisk och glad, och han prisade himlens och jordens herre, som råder över allt, för att hans resa hade gått lyckligt. Han prisade också Raguel och hans hustru Edna och sade: ”Måtte det lyckas mig att hedra dem så länge de lever.”

Epistel

Andra Timotheosbrevet kapitel 1, vers 3-5

Jag tackar Gud, som jag liksom mina förfäder tjänar med rent uppsåt, och minns dig ständigt i mina böner, dag och natt. Jag minns dina tårar och längtar efter att få se dig igen för att fyllas av glädje. Jag har blivit påmind om den uppriktiga tro som finns hos dig och som fanns redan hos din mormor Lois och din mor Eunike; jag är viss om att den finns också hos dig.

Evangelium

Matteusevangeliet kapitel 13, vers 53-57

När Jesus hade avslutat sina liknelser lämnade han trakten. Han kom till sin hemstad, och där undervisade han i synagogan så att man häpnade och sade: ”Varifrån kommer den mannens visdom och underverk? Är det inte snickarens son? Heter inte hans mor Maria och hans bröder Jakob och Josef och Simon och Judas? Och bor inte alla hans systrar här hos oss? Varifrån har han då allt detta?” Så blev han en stötesten för dem. Men Jesus sade till dem: ”En profet blir ringaktad bara i sin hemstad och i sitt hem.”

Psaltaren

Psaltaren psalm 68, vers 5-7

Sjung till Guds ära, lova hans namn, hylla honom som rider på molnen! Herren är hans namn, jubla inför honom, de faderlösas fader, änkornas försvarare, Gud i sin heliga boning. Gud ger de ensamma ett hem och de fångna frihet och lycka, men upprorsmännen får bo i öknen.

Här hittar du oss på facebook:
https://www.facebook.com/forslovgrevieforsamling/ 

Och på Instagram har vi @forslovgrevieforsamling

Facebook och Instagram finns även längst ner här på hemsidan.

Följ oss gärna!

Du vet väl om att vi nu finns på facebook och instagram

Här hittar du oss på facebook: https://www.facebook.com/forslovgrevieforsamling/ Och på Instagram har vi @forslovgrevieforsamling Facebook och Instagram finns även längst ner här på hemsidan. Följ oss gärna!

Är du intresserad av handarbete över nätet?

Kontakta Krystyna på telnr: 070-38 60 193

Handarbetsstuga på nätet!

Är du intresserad av handarbete över nätet? Kontakta Krystyna på telnr: 070-38 60 193

Så kul att så många  är intresserade av församlingens nya hus  till vår barnverksamhet! Söndagen den 16 februari 2020 blev en härlig tillställning, tack alla! 
Nu hoppas vi att huset blir fyllt med mycket lek och glädje i många år framåt! 
Det finns ett fint inlägg och fina bilder från invigningen på vår facebook sida; facebook.com/forslovgrevieforsamling/

Nu är det invigt!

Så kul att så många är intresserade av församlingens nya hus till vår barnverksamhet! Söndagen den 16 februari 2020 blev en härlig tillställning, tack alla! Nu hoppas vi att huset blir fyllt med mycket lek och glädje i många år framåt! Det finns ett fint inlägg och fina bilder från invigningen på vår facebook sida; facebook.com/forslovgrevieforsamling/

Bygget av Barnens hus går som planerat enligt ordförande i Barnens hus projektet Stellan Andersson. Just nu står dock bygget stilla på grund av semestertider.

Barnens hus

Bygget av Barnens hus går som planerat enligt ordförande i Barnens hus projektet Stellan Andersson. Just nu står dock bygget stilla på grund av semestertider.

Tack vare de duktiga Mixenbarnen blev det även en jättefin krans till bygget, som sig bör.

Takstolarna är nu resta på Barnens hus i Grevie

Tack vare de duktiga Mixenbarnen blev det även en jättefin krans till bygget, som sig bör.

I mars tog bygget fart på riktigt. Nu händer det nya saker (nästan) var dag. Se artikeln i HD.


Äldre inlägg// 31 januari  2019, togs det första spadtaget till Barnens hus! Nu längtar vi till det nya fina huset blir klart och barnverksamheten kan flytta in!

Barnens hus i Grevie

I mars tog bygget fart på riktigt. Nu händer det nya saker (nästan) var dag. Se artikeln i HD. Äldre inlägg// 31 januari 2019, togs det första spadtaget till Barnens hus! Nu längtar vi till det nya fina huset blir klart och barnverksamheten kan flytta in!