Borensbergs pastorat Besöksadress: Bergvallagatan 3, 59031 Borensberg Postadress: Box 20, 59030 Borensberg Telefon: +46(141)203300 E-post till Borensbergs pastorat

Välkommen till Borensbergs pastorat som består av församlingarna Aska, Borensberg, Fornåsa, Godegård, Klockrike, Tjällmo och Västra Ny.

Här finns kontaktuppgifter till pastoratets präster och diakoner om du behöver dela dina tankar med någon.

Behöver du någon att prata med?

Svenska kyrkans nya app Kyrkan sätter barnen i centrum. Genom interaktiva lek- och spelmoment får barn i förskoleåldern möjlighet att upptäcka kyrkorummet och lära sig mer om Svenska kyrkans tro och traditioner. Appen är gratis att ladda ner och finns där appar finns.

Svenska kyrkan lanserar app för barn

I tider när rykten snabbt sprids på internet är det viktigt att kunna gå till källan och ta del av ursprungsinformationen. Den här sidan, som uppdateras utifrån aktualiteter, riktar sig till dig som vill ta reda på var Svenska kyrkan står i frågor där olika tolkningar eller missuppfattningar har spridits. Det kan gälla förhållandet till andra religioner, förhållandet till samhället eller vår egna kristna tro. Välkommen och tack för att du väljer att gå till källan.

Gå till källan

Kyrkornas öppettider i sommar

Fivelstad kyrka

har öppet varje dag mellan klockan 08.00-18.00
under perioden 10 maj till 2 september.

Godegårds kyrka
har öppet under dagtid på vardagar samt lördag och söndag
mellan klockan 10.00-18.00 under preioden 1 maj till 2 september.

Hagebyhöga kyrka
har öppet varje dag mellan klockan 09.00-18.00 under perioden 1 maj till 2 september.

Klockrike kyrka
har öppet fredagar, lördagar och söndagar
mellan klockan 09.00-18.00
under juni, juli och augusti.

Orlunda kyrka
har öppet varje dag mellan klockan 08.00-18.00 under perioden 1 maj till 2 september.

Tjällmo kyrka
har öppet varje dag mellan klockan 11.00-15.00
under perioden 1 juli till 15 juli.

Västra Stenby kyrka
har öppet lördagar och söndagar
mellan klockan 10.00-18.00
under juni, juli och augusti.

Övriga kyrkor i pastoratet

Kontakta expeditionen för aktuella öppettider:
0141-20 33 00

På gång i pastoratet