Godegårds kyrka.
Foto: Elin Lindell

Välkommen till Borensbergs pastorat som består av församlingarna Aska, Borensberg, Fornåsa, Godegård, Klockrike, Tjällmo och Västra Ny.

Björkhällakyrkan

Vad händer i veckan

Här hittar du veckans gudstjänster och annat som pågår under den närmaste veckan i pastoratet.

Sorg

Behöver du någon att prata med?

Här finns kontaktuppgifter till pastoratets präster och diakoner om du behöver dela dina tankar med någon.

Kyrkogårdsförvaltningen

Välkommen till Kyrkogårdsförvaltningen i Borensbergs pastorat.

Verksamhet

I vår kalender kan du se vilka olika verksamheter som pågår i Borensbergs pastorat.

Välkommen Marika Markovits!

7 november valdes Marika Markovits till ny biskop i Linköpings stift. 15 januari 11.00 vigs hon till biskop i Uppsala domkyrka. 21 januari 11.00 tas hon emot i Linköpings domkyrka.

Mittgången i en fullsatt kyrka. Längst fram står en kyrkokör i julkläder mellan två julgranar och sjunger.

Välkommen i jul

Välkommen att fira gudstjänst och upplev konserter under advent och jul – på plats eller digitalt. Här läser du om vad som firas under de olika dagarna i jul.

En julkrubba.

Trettondedag jul

Tretton dagar efter jul firar vi att österländska stjärntydare hittade vägen till Jesus i Betlehem. De kom för att hylla Jesus med guld, rökelse och myrra.

Om kriget i Ukraina

Här samlar vi texter, böner och annat material som berör kriget i Ukraina. Sidan uppdateras kontinuerligt.

Pastoratet på webben

Här hittar du mer läsning om vad som händer runt om i pastoratet.

Pilgrimsvandring

Vill du pilgrimsvandra på en av de framtagna vandringarna i pastoratet? Mellan Klockrike kyrka och Björkhällakyrkan finns det en vandring färdig! Håll utkik efter fler vandringar framöver.

Klicka här för att komma till vandringen

Vi tror på alla människors lika värde. Vi gör skillnad.

Pastoratsexpeditionen och Kyrkogårdsförvaltningen finns i Kyrkans Hus på Bergvallagatan 3 i Borensberg.

Vår telefonväxel är bemannad varje helgfri vardag mellan klockan 09.00-12.00, samt helgfria måndagar och torsdagar mellan klockan 13.00-15.00. (Julstängt på eftermiddagarna vecka 51-2).

eller kontakta oss via mejl

OBS! Telefonväxeln har julstängt på eftermiddagarna under vecka 51-2.

Församlingsexpeditionernas ordinarie öppettider:
- Hagebyhögagården, tisdagar klockan 09.00-12.00.
- Fornåsa klockaregård, onsdagar klockan 09.00-12.00.
- Godegård klockaregård, onsdagar klockan 09.00-12.00.

OBS!
Våra församlingsexpeditionen har julstängt under vecka 51-3.

Välkommen in!

Pastoratsexpeditionen, Kyrkans Hus

Trasig fönsterruta.

Felanmälan fastighet och kyrkogård

Här kan du göra felanmälan som rör pastoratets fastigheter och kyrkogårdar.

En hand håller i en mobil med skärmbild om kyrkguiden som visar adressen för kyrkan.

Appen Kyrkguiden

Appen Kyrkguiden hjälper dig hitta till våra kyrkor. I kalendern finns gudstjänster, konserter och andra evenemang. Appen är gratis och finns för både iPhone och Android.

Förtroendevalda

Här finns information om kyrkofullmäktige, kyrkorådet samt alla pastoratets församlingsråd.

Orunda

Våra kyrkor

I Borensbergs pastorat finns det 16 stycken kyrkor. Här finns en presentation av var och en av våra kyrkor.

Gravskötsel

Visst vill man vårda minnet av sina anhöriga. Om man inte hinner, kan eller orkar ta hand om graven själv kan ni låta oss hjälpa till.

Närbild på guldfärgade kugghjul i ett urverk.

Årets högtider

Inom kristendomen finns det många högtider. Kristendomens viktigaste högtider är jul, påsk och pingst. De flesta av årets högtider kretsar kring händelser i Jesu liv, men det finns också högtider som lyfter fram helgon, martyrer och apostlar.

Träfigurer från Jesus födelse.

Barnkonventionen: för barnets bästa

FN:s barnkonvention är svensk lag sedan 1 januari 2020. Det innebär att barns rättigheter stärks ytterligare, både i den privata och i det offentliga livet. Svenska kyrkan välkomnar detta och ser att barnkonventionen har en given plats i kyrkan.

Pojke står på en soptipp och håller i en trasig boll.

Act Svenska kyrkan

Tillsammans med kyrkor, organisationer och tusentals frivilliga arbetar Act Svenska kyrkan långsiktigt mot fattigdom, förtryck och orättvisor, och agerar snabbt när katastrofen inträffar.

Anledningar att vara medlem

De flesta kommer ibland i kontakt med Svenska kyrkan. Det kan vara när livet känns som bräckligast eller absolut bäst. Oavsett när ska mötet med kyrkan stärka och ge hopp. Du som medlem gör det möjligt!

GDPR

Här hittar du information om hur Borensbergs pastorat hanterar dina personuppgifter.