Konfirmation

Ordet konfirmation betyder bekräftelse och i kyrkan står det för att du hör ihop med Gud genom dopet och att just du är värdefull och viktig. Men du behöver inte vara döpt för att börja i en konfirmandgrupp. Många konfirmander döps under sin konfirmandtid.

Vi är alla olika men vi är också väldigt lika.
Vi är födda till människor och vi bor på samma jordklot, vi behöver vatten, mat och kärlek för att leva, där är vi lika. Vi har olika intressen, vi har olika könsidentitet, vi bor på lite olika sätt och vi tycker lite olika när det gäller Gud och andra stora frågor.

Som konfirmand så delar vi likhet i att vara människa, men vi tar nytta av våra olikheter när vi tillsammans skall fundera över livsviktiga frågor. Vem du än är och vad du än tycker är du välkommen som konfirmand.

Du behöver inte vara döpt för att börja i en ­konfirmandgrupp. Många konfirmander döps under sin konfirmandtid.

Vill du vara med?

Hitta höstens konfirmandinskrivningar och anmäl dig här nedan

Konfirmander i sina kåpor vid en sjö.

Konfirmation

Du är inte ensam om att fundera över livet. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt.