Gudstjänst

Gudstjänster firas varje söndag i Svenska kyrkans församlingar, och ofta andra dagar också. En gudstjänst är alltid öppen för alla.

Manlig präst ler mot gudstjänstbesökare som sitter i kyrkbänkarna.

Gudstjänsten

En fullsatt kyrka

Olika typer av gudstjänster

En gudstjänst är alltid offentlig. Du som vill delta är välkommen, precis som den du är. Ofta så används orden gudstjänst och mässa, det som skiljer dessa två är att på en mässa firas det alltid nattvard.

Illustration av kyrka

Vad är vad i kyrkan?

Har du koll på kyrkans olika delar och detaljer? Den här bilden visar den allra vanligaste typen av kyrkobyggnad i Sverige. En långhuskyrka med avrundat slut mot öster och torn i väster.  På den här sidan kan du lära dig mer om kyrkobyggnaden.

Pastoratsexpeditionen i Kyrkans Hus på Bergvallagatan 3 i Borensberg  samt vår telefonväxel är bemannad varje helgfri vardag mellan klockan 09.00-12.00, samt helgfria måndagar och torsdagar mellan klockan 13.00-15.00.

eller kontakta oss via mejl

OBS! Telefonväxeln har sommarstängt på eftermiddagarna under vecka 25-32.

Församlingsexpeditionernas ordinarie öppettider:
- Hagebyhögagården, tisdagar klockan 09.00-12.00.
- Fornåsa klockaregård, onsdagar klockan 09.00-12.00.
- Godegård klockaregård, onsdagar klockan 09.00-12.00.

OBS! Församlingsexpeditionen i Godegård är stängd den 18 maj samt den 25 maj pga utbildning.
Våra Församlingsexpeditionen har sommarstängt under vecka 25-32.

Välkommen in!

Pastoratsexpeditionen, Kyrkans Hus