Vigsel

Vigsel

Går ni i giftastankar? Välkomna att kontakta oss så hjälper vi till att boka kyrka, präst och musiker till den dag som ger er minnen för livet.

Ett välsignat bröllop

Att gifta sig borgerligt eller kyrkligt har samma värde inför lagen, men en kyrklig vigsel består av en gudstjänst med många symboler. I Guds och alla vittnens närvaro lovar ni varandra att vårda kärleken och stå vid varandras sida livet ut. Tillsammans ber vi Gud att välsigna ert äktenskap och finnas med i både glädje och sorg.

Alla är välkomna att fira sitt bröllop i Svenska kyrkan, men som regel behöver minst en av er vara eller bli medlem i Svenska kyrkan. Det är inget hinder om den andra tillhör en annan kyrka eller religion.

Välkommen att kontakta oss för att boka vigsel.

Pastoratsexpeditionen i Kyrkans Hus på Bergvallagatan 3 i Borensberg  samt vår telefonväxel är bemannad varje helgfri vardag mellan klockan 09.00-12.00, samt helgfria måndagar och torsdagar mellan klockan 13.00-15.00.

eller kontakta oss via mejl

OBS! Telefonväxeln har sommarstängt på eftermiddagarna under vecka 25-32.

Församlingsexpeditionernas ordinarie öppettider:
- Hagebyhögagården, tisdagar klockan 09.00-12.00.
- Fornåsa klockaregård, onsdagar klockan 09.00-12.00.
- Godegård klockaregård, onsdagar klockan 09.00-12.00.

OBS! Församlingsexpeditionen i Godegård är stängd den 18 maj samt den 25 maj pga utbildning.
Våra Församlingsexpeditionen har sommarstängt under vecka 25-32.

Välkommen in!

Pastoratsexpeditionen, Kyrkans Hus

Liten pojke överlämnar ring på bröllop.

Bröllop

Planerar du och din partner att gifta er? I kyrkan får ni ett välsignat bröllop. Vi berättar om vigselgudstjänsten och hur ni bokar präst och kyrka. Och lite tips om annat att tänka på också.

Två guldringar.

Vigselgudstjänsten

Vigselgudstjänsten utformas i samråd mellan brudparet, prästen och en musiker. Prästen är ytterst ansvarig för vigselgudstjänsten och dess olika moment.

Bröllopet rymmer många symboler

Vid livets stora förändringar använder vi ofta riter och symboler. De har en känslomässig funktion och de hjälper oss att lämna det gamla och kliva in i det nya.