Rum för glädje, musik, gemenskap, stillsamhet, omtanke och tro. Välkommen precis som du är, var i livet du än befinner dig.

Barn och Familj i Avesta Grytnäs

Barn & familj

Hos Avesta-Grytnäs pastorat hittar du något för barn i alla åldrar. Besök gärna vår drop in-verksamhet eller var med i någon av våra andra grupper. Varje månad firar vi en familjegudstjänst där barnen står i centrum.

Motionera själen med en svenskkyrklig klassiker

Motionera själen med kyrkklassikern

I kyrkans klassiker behöver du inte skida, cykla, simma eller springa. Istället får du läsa bibeln, fira gudstjänst, be och träna din omtanke om andra.

Samtal & Stöd

Samtal & stöd

Ibland kan allt kännas botten, helt enkelt. Något oväntat kan ha hänt. Något blev inte som det skulle eller som du ville. Det finns många tillfällen då det kan vara skönt att få prata med någon. Du kan prata med en diakon eller präst. De har tystnadsplikt och får inte berätta för någon annan vad ni har pratat om.

Kyrkogårdsförvaltningen Avesta-Grytnäs pastorat

Kyrkogårdsförvaltningen i Avesta-Grytnäs pastorat

Vi upplåter gravplatser och ansvarar för drift och underhåll på kyrkogårdarna i Avesta och Grytnäs.

Engagera dig ideellt

Gör skillnad för andra människor - och dig själv

Man med vandringsryggsäck går i kyrka.

Bli medlem i Svenska kyrkan

Du kan bli medlem i Svenska kyrkans gemenskap oavsett vem du är och om du har varit medlem tidigare eller inte. Här finns en plats för dig som har frågor om tro, livet eller tankar om dig själv. Men också för dig som vill engagera dig för en bättre värld.

Trött kvinna lutar sig tillbaka och tittar på ett barn.

Tankar inför helgen – präster funderar utifrån söndagens texter

"Guds rike känns inte som det riktigt är i närheten, ärligt talat. Särskilt inte om det kräver en motinsats av mig. Att jag ska hålla mig alert, uthållig och frimodig." Läs Tankar inför helgen med prästen Maria Birgitta Agstam Häggkvist.

Tre små flickor som lever på gatan. De äter strips och dricker läsk.

Act Svenska kyrkan

Vi lever alla under samma himmel och har samma rättigheter. Tillsammans med kyrkor och organisationer arbetar Act Svenska kyrkan långsiktigt mot fattigdom, förtryck och orättvisor, och agerar snabbt när katastrofen inträffar.