Avesta-Grytnäs pastorat

Prata med oss

Kontakt

Avesta-Grytnäs pastorat Besöksadress: Bruksgatan 1, 77431 AVESTA Telefon: +46(226)464700 E-post till Avesta-Grytnäs pastorat

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Konfirmation

Du är värdefull!


Anmälan och frågor inför konfirmation 2017

För frågor rörande konfirmationen

Karolina Ahlberg: 070-086 77 42

Cecilia Dresch: 0226-46 47 11 (ej sms)

 

Anmälan
Anmäl dig på www.intesomdutror.se senast den 5 oktober. Sök på Avesta, gå in på den grupp du önskar och fyll i anmälningsformuläret där.

 

Inskrivning för konfirmander och föräldrar
Alla konfirmander har inskrivning och föräldarmöte den 5 oktober.

Höstkonfirmation 2017

Nu är det dags för ett nytt konfirmandår! Du kan konfirmera dig från det år du går i åttonde klass. Det innebär alltså att årets konfirmation är för dig som är född 2003 eller tidigare.

I år erbjuder vi två spännande vägar till konfirmationen

Sicilienkonfa

Alla konfirmander gör en inre resa. Som sicilienkonfirmand åker du även på ett veckolångt läger till sicilien. Där funderar vi över skapelsen och hur jorden blev till, genom att bland annat besöka en aktiv vulkan. Vi besöker även tempel som fanns redan på Jesu tid. Givetvis blir det en hel del sol och bad också!

Att vara sicilienkonfirmand kostar 65 euro och då ingår allt.

Vi har upptaktsläger i december 2017 och träffas sen ca en gång i månaden fram till och med maj 2018. I augusti 2018 åker vi den veckolånga resan till Sicilien. Konfirmationen blir den 12 augusti 2018.

Upplevelsekonfa

Som upplevelsekonfirmand får du göra saker du kanske aldrig varit med om som till exempel paddla kanot och uppleva höghöjdsbana. Under och mellan alla äventyren kommer du upptäcka en massa saker om både dig själv och andra.

Vi har upptaktsläger i december 2017 och träffas sen ca en gång i månaden fram till och med mars 2018. Då åker vi på ett avslutande äventyrsläger. Konfirmationen blir den 31 mars 2018. Att vara upplevelsekonfirmand är gratis.

Mer om konfirmationen

Varför finns så mycket orättvisor och hur kan vi göra världen mer rättvis? Hur är det att vara kär? Duger jag? Vad är Gud? Måste man tro på ett visst sätt? Varför är det så trist ibland? Livet innehåller många frågetecken, och under konfirmationstiden står dina funderingar i centrum.

Under ett konfirmandår så gör vi en hel massa tillsammans. Vi pratar om viktiga frågor, skapar, leker, lagar mat, funderar över tro, kärlek och tvivel och lär känna varandra och oss själva bättre.

Som konfirmand i Avesta-Grytnäs pastorat ger du av dig själv, din tid och ditt engagemang. Det är konfirmanderna som tillsammans med assistenter och ledare formar tiden till något bra, roligt och viktigt.

Och du, troligen är konfirmandtiden inte alls som du tror!