Avesta-Grytnäs pastorat Besöks- och postadress: Bruksgatan 1, 77431 AVESTA Telefon: +46(226)464700 E-post till Avesta-Grytnäs pastorat

Linus-barn & ungdomsstöd

En trygg mötesplats för dig som är ung och lever med missbrukande anhöriga.

Har du anhöriga som missbrukar alkohol eller droger? Då är du inte ensam. Idag lever ca 400.000 barn och unga med någon som missbrukar i deras närhet. Det motsvarar cirka 5 elever i varje skolklass. Med Linus får du som lever med missbrukande anhöriga möjlighet att träffa andra i samma situation.

linus grupp - möt andra i samma situation

På Linus träffas barn och unga i samma ålder som bor eller bott i hem där alkohol och droger är vanligt förekommande. Vi ses 10-15 gånger inom gruppen och varje träff har ett eget tema. Vi pratar, skapar, leker, umgås, & fikar. Ibland får vi även besök av intressanta personer eller åker på utflykter. Målet är att få fundera över våra tankar och känslor.

kraftkällan - öppna träffar

Kraftkällan är en öppen fritidsgård för dig som går, har gått eller funderar på att gå i Linus-grupp. Vi följer inget speciellt program och du kommer de gånger du vill. Det finns alltid fika, någon form av pyssel och tillfälle att sitta och prata. Vi börjar varje träff med en kort samling.

Vill du vara med eller prata om Linus?

Undrar du något, vill du vara med eller känner du någon som skulle behöva det? Hör av dig till någos av oss! (Vill du inte ringa eller höra av dig själv kan du be någon vuxen göra det åt dig.)