Linus-barn & ungdomsstöd

En trygg mötesplats för dig som är ung och lever med missbrukande anhöriga.

Har du anhöriga som missbrukar alkohol eller droger? Ibland kan det kännas som man är ensam om det men så är det inte. Idag lever ca 400.000 barn och unga i missbruksmiljöer. Det motsvarar cirka 5 elever i varje skolklass - du är inte ensam.

linus grupp - möt andra i samma situation

På Linus träffas barn och unga i samma ålder som har eller har haft liknande miljöer hemma, miljöer där alkohol och droger är vanligt förekommande. I gruppen ses vi 10-15 gånger där varje träff har ett eget tema. Vi pratar, skapar, leker, umgås, & fikar. Ibland får vi även besök av intressanta personer eller åker på utflykter. Målet är att få möjlighet att fundera över hur det är och hur det inte är.

kraftkällan

Är en öppen fritidsgård för dig som går, har gått eller funderar på att gå i LINUS-grupp. Du kan komma de gånger du vill, och det är inget speciellt program. Det finns alltid fika, någon form av pyssel, spel eller tillfälle att bara sitta och prata. Varje tillfälle börjar med en kort samling.