Other languages with Google Translate

Avesta-Grytnäs pastorat Besöks- och postadress: Bruksgatan 1, 77431 AVESTA Telefon: +46(226)464700 E-post till Avesta-Grytnäs pastorat

Gravskötsel

Skötselansvar för enskilda gravar vilar på dess gravrättsinnehavare - men vi hjälper gärna till! Här hittar du våra skötselerbjudanden.

På Kyrkogården ansvarar kyrkogårdsförvaltningen för den allmänna skötseln - så som gräsklippning av allmänna ytor, vård av träd, häckar och gångar.

Skötselansvar för enskilda gravar vilar på dig som gravrättsinnehavare. Kan, orkar eller hinner du inte sköta om en grav kan du låta oss hjälpa till. Nedanför kan du läsa om våra planterings- och skötselerbjudanden.

Vår: 6 penséer. Sommar: 2 huvudväxter och 4 kantväxter.

Plantering, liten: 850 kr/år

Vår: 6 penséer. Sommar: 2 huvudväxter och 4 kantväxter.

Vår: 8 penséer. Sommar: 3 huvudväxter och 6 kantväxter.

Plantering, mellan: 950 kr/år

Vår: 8 penséer. Sommar: 3 huvudväxter och 6 kantväxter.

Vår: 10-12 penséer. Sommar: 4 huvudväxter och 8 kantväxter.

Plantering, stor: 1150 kr/år

Vår: 10-12 penséer. Sommar: 4 huvudväxter och 8 kantväxter.

I alla vår- och sommarplanteringar ingår:

• Vårstädning i april eller maj
  • Höststädning i september eller oktober
  • Grundskötsel, inklusive trimning och enklare riktning av gravvård (sten/kors)
  • Bevattning och jordbyte av rabatten vid behov

Övriga skötseltjänster:

• Vinterkrans i november: 220 kr/krans
  • Ljungplantering i september: 150 kr/år
  • Ljuständning: 100 kr/ljus
  • Grundskötsel, inklusive trimning och enklare riktning av gravvård: 290 kr/år

Debitering sker löpande i början av varje år. Uppsägningstiden är 3 månader för samtliga tjänster. Vi reserveras oss för eventuella prisändringar.