Amnehärad-Lyrestads pastorat

Vackert beläget vid Göta kanal, mellan sjöarna Vänern och Skagern

Videoguide i våra kyrkor

Med komminister Reine Medelius som guide får vi en intressant digital visning av Lyrestad, Berga, Sjötorp & Färeds kyrkor. Följ med på en spännande tur och få en inblick i historian bakom dessa kyrkor.

Nu startar barn och ungdom

Tider och platser för alla grupper

Sopplunch

Vi välkomnas till att slå oss ner vid färdigdukade bord och rykande varma soppkastruller

Tro & Liv

Tillsammans diskuterar vi trons och livets små och stora frågor.

Världens barn

Världens Barn är Radiohjälpens största insamling. Tillsammans med närmare 45 000 frivilliga gör vi en enorm insats för världens barn och du är välkommen att vara med!

Veckans tankar

Varje vecka får du en ny tanke och en andaktsfull stund tillsammans med vår komminister Reine Medelius

Alla Helgons helg

Under fredagen 3 november håller vi våra kyrkor öppna. Där har du möjlighet att sitta ner över en enkel kopp kaffe och samtala med våra ideella medarbetare. På följande sida ser du öppettider som gäller för din kyrka. Välkommen!

Närbild på två händer som stickar med grått garn.

Syföreningsauktion

Se vad flitiga händer skapat som kan värma både våra händer och fötter samt glädja andra under senhösten och vintern eller varför inte till julklapp kan vi göra onsdagen den 22 november då Amnehärads kyrkliga syförening bjuder in oss till sin årliga auktion. Plats och tid: Amnehärads församlingshem kl. 18.30

Promenadgrupp

Varmt välkommen att promenera tillsammans med  oss under lätta former i vår närmiljö. Vi är en promenadgrupp som går tisdagar jämna  veckor, samling vid Amnehärads församlingshem  kl.13.30. Vid vissa tillfällen fikar vi tillsammans.  Vill ni hänga på?  Kontakta Monica Hammarberg tel. 0551–28548  eller Fatima Lindh tel. 0551–28542 för mer info.

Någon bläddrar i en psalmbok.

Gudstjänstplanering

Varje tisdag 10.00 kommer vi att ha en gudstjänstplanering inför kommande söndag i Lyrestads församlingshem fr o m 26 september. Vem som vill vara med är välkommen

Vi söker gravrättsinnehavare

Kyrkogårdsförvaltningen i Amnehärad-Lyrestads pastorat har satt upp skyltar på vissa gravplatser med uppmaningen ”Släktingar eller bekanta till gravsatta – vänligen kontakta kyrkogårdsförvaltningen” i enlighet med de administrativa rutiner som finns för att leta rätt på gravrättsinnehavare.  

Kyrkogårdsförvaltning

Vi sköter om kyrkogårdarna, dess drift och underhåll samt ansvarar för begravningsverksamhet för alla som bor i Amnehärad-Lyrestads pastorat, oavsett livsåskådning eller medlemskap i Svenska kyrkan.

Läs på Svenska kyrkans gemensamma sidor

En kvinna står utomhus och spelar gitarr för en grupp barn.

Anledningar att vara medlem

De flesta kommer ibland i kontakt med Svenska kyrkan. Det kan vara när livet känns som bräckligast eller absolut bäst. Oavsett när ska mötet med kyrkan stärka och ge hopp. Du som medlem gör det möjligt!

En man med stor ryggsäck går mellan kyrkbänkarna i Uppsala domkyrka.

Bli medlem

Du kan bli medlem i Svenska kyrkan oavsett om du har varit medlem tidigare eller inte. När man vill bli medlem i Svenska kyrkan är det framförallt sin församling som man blir medlem i. Här finns alltid en plats för dig.

På gång!

Här hittar du aktuell kalender för händelser i Amnehärad-Lyrestads pastorat, dag för dag eller vecka , månad.

Hur du når oss!

Här når du oss och adresser och öppettider på våra expeditioner.

Aktuellt i din församling

Här ser du vad som händer i närtid, allt ifrån högtider och viktiga dagar

Församlingsinstruktionen

Församlingsinstruktionen är pastoratets viktigaste styrdokument och ägs gemensamt av pastorat och stift. På nästa sida kan du läsa Amnehärad-Lyrestads dokument.

Församlingsbladet

Ett nytt rykande färskt församlingsblad har kommit, tryck dig vidare så får du en stund med tankar från vår församlingspräst K-G Arvidsson, korsord, församlingsnytt och lite annat smått och gott. , Fortsätt vidare igenom ett tryck>>>

Predikningar

Här kan du läsa söndagens predikan av Reine Medelius. En service för dig som kanske inte har möjlighet att komma till din kyrka eller bara nyfiken på söndagens texter. Tryck här så får du de senaste predikningarna >>>>>

GDPR

I Svenska kyrkan har hanterat personuppgifter på ett ansvarsfullt sätt i flera hundra år och det kommer vi att fortsätta att göra.Här informerar vi om hur vi hanterar alla personuppgifter inom organisationen samt vilka rättigheter du har.

Vi har utgivningsbevis från myndigheteten för press, radio och tv.

  • Databasens namn: https://www.svenskakyrkan.se/amneharad-lyrestad
  • Tillhandahållare är Amnehärad-Lyrestads pastorat.
  • Ansvarig utgivare är Amnehärad-Lyrestads pastorat.