Vackert beläget vid Göta kanal, mellan sjöarna Vänern och Skagern

En vit adventsstjärna lyser upp ett fönster.

Andra advent

Den andra adventssöndagen berättar om Guds rike. Jesus liknade himmelriket vid ett senapskorn, det minsta av fröer, som växer till ett stort träd. Välkommen att fira andra advent i Amnehärad & Färeds kyrkor.

Körernas Julkonserter

Ta gärna en paus i julstöket och besök någon av våra julkonserter under lördagen 17 december.

Bryt en tradition - Julinsamlingen 2022

Tvångsäktenskap, könsstympning och andra övergrepp krossar drömmar och slår sönder liv. Det är hög tid att bryta skadliga traditioner. Var med i kampen för allas rätt till ett värdigt liv!

Lunchmusik med baguette

Njut av härlig musik med Adam Frödin vid orgeln. Ett litet avbrott i vardagen.

Toner, tankar & tystnad

En meditativ gudstjänst som är ett andningshål i vardagen. Gudstjänsten tar ca: 30 minuter och varvas med sånger, texter och tystnad. Välkommen!

Kyrkmacka !

Välkommen till en stunds lunchmusik med en rejäl macka och kaffe till för 30:-.  Adam Frödin spelar orgel/piano och  ibland bjuds det på sång.

Orgelblund

Ligg i kyrkbänken och låt orgelns klanger omfamna dig. Musik som får dig att slappna av. Vi tillhandahåller filtar och kuddar så att du verkligen kan få en lugn och skön stund.

Sopplunch

HÖSTENS SOPPLUNCHER Tillbaka efter sommarens aktiviteter inbjuds vi till att slå oss ner vid färdigdukade bord och rykande varma soppkastruller

Nu startar barn och ungdom

Tider och platser för alla grupper

Gudstjänstfirande & elpriser

De allra flesta av oss, som inte har bundna elavtal, märker och känner av osäkerheten kring elprisets utveckling. Vi kommer under storhelgerna fira gudstjänst och mässa ungefär som vanlig men med några undantag.

Nya öppettider

Från första september ändrar vi våra öppettider på våra expeditioner. Du är alltid välkommen in om det är något du vill gällande gravärenden , beställa tid gällande dop eller vigsel, eller bara för att komma in och samtala med någon , vi finns till för dig. Pastorsexpeditionen i Lyrestad är öppen för besök och samtal. Helgfria dagar tisdag och torsdag 10.00-12.00. Tel. 0501-500 02. Församlingsexpeditionen i Amnehärad är öppen för besök och samtal. Helgfria dagar, tisdag och torsdag 10.00-12.00. Tel. 0551-285 53 direkt / 0551-285 50

Bryt en tradition

Fler än 30 000 flickor gifts bort varje dag! Vi lever alla under samma himmel och tillsammans kan vi göra skillnad.

Läs mer och ge en gåva

Lyrestad, Berga & Sjötorps kyrkor

Med komminister Reine Medelius som guide får vi en intressant digital visning av Lyrestad, Berga & Sjötorps kyrkor. På följande sida får du en intressant inblick i historian bakom dessa kyrkor.

Tomtebloss brinnder och en stjärna lyser i bakgrunden.

Tankar inför helgen – präster funderar utifrån söndagens texter

"Det finns en särskild glädje i att, utan illvilja, förvirra människor lite. Att önska någon gott nytt år i slutet av november skapar lite trevlig förvirring. Ta möjligheten!" Läs Tankar inför helgen med prästen Johan Garde.

Arkiv

Nu finns möjligheten att digitalt få följa gudstjänsten. På följande sida kan du följa tidigare sända gudstjänster. Vi vill också påminna om att varje söndag under året sänder SVT en gudstjänst från någon av landets alla kyrkor. Gudstjänsten nås via SVT play.

Krig, svält och naturkatastrofer slår sönder människors liv

Din gåva räddar liv och lindrar nöd

Ge en gåva

Församlingsinstruktionen

Församlingsinstruktionen är pastoratets viktigaste styrdokument och ägs gemensamt av pastorat och stift. På nästa sida kan du läsa Amnehärad-Lyrestads dokument.

Församlingsbladet

Ett nytt rykande färskt församlingsblad har kommit, tryck dig vidare så får du en stund med tankar från vår församlingsassistent Desirée, korsord, församlingsnytt och lite annat smått och gott. , Fortsätt vidare igenom ett tryck>>>

Predikningar

Här kan du läsa söndagens predikan av Reine Medelius. En service för dig som kanske inte har möjlighet att komma till din kyrka eller bara nyfiken på söndagens texter. Tryck här så får du de senaste predikningarna >>>>>

Vi söker gravrättsinnehavare

Kyrkogårdsförvaltningen i Amnehärad-Lyrestads pastorat har satt upp skyltar på vissa gravplatser med uppmaningen ”Släktingar eller bekanta till gravsatta – vänligen kontakta kyrkogårdsförvaltningen” i enlighet med de administrativa rutiner som finns för att leta rätt på gravrättsinnehavare.

Kyrkogårdsförvaltning

Vi sköter om kyrkogårdarna, dess drift och underhåll samt ansvarar för begravningsverksamhet för alla som bor i Amnehärad-Lyrestads pastorat, oavsett livsåskådning eller medlemskap i Svenska kyrkan.

GDPR

I Svenska kyrkan har hanterat personuppgifter på ett ansvarsfullt sätt i flera hundra år och det kommer vi att fortsätta att göra.Här informerar vi om hur vi hanterar alla personuppgifter inom organisationen samt vilka rättigheter du har.

Personal

Välkommen att ta kontakt med oss! Här finner du telefonnummer och mejladresser till all vår personal.Här ser du också våra öppettider på expeditionerna. Behöver du snabbt komma i kontakt med någon för samtal eller stöd finns också jourhavande präst på telefonnummer 112.

Vi har utgivningsbevis från myndigheteten för press, radio och tv.

• Databasens namn: https://www.svenskakyrkan.se/amneharad-lyrestad
  • Tillhandahållare är Amnehärad-Lyrestads pastorat.
  • Ansvarig utgivare är Amnehärad-Lyrestads pastorat.