Ett blommande träd med ljusrosa blommor.
Foto: Robin Dannells /Ikon

Amnehärad-Lyrestads pastorat

Vackert beläget vid Göta kanal, mellan sjöarna Vänern och Skagern

Är du vår nya komminister?

Amnehärad-Lyrestads pastorat söker komminister 100% med huvudsaklig tjänstgöring i Lyrestads församling

Nu väcker vi våra kyrkogårdar efter vintern igen.......

Vi vår städar nu på alla våra kyrkogårdar.

Någon bläddrar i en pärm med notblad.

Vi bygger en vokalensemble

Är du en erfaren sångare som vill jobba med  körmusik på hög nivå? Vi söker korister till nybildning av en vokalensemble!

Välkommen till...

Se vad som händer närmaste veckan i din församling. Vi har ett omväxlande program som passar alla, välkommen!

Kristi himmelsfärd

På Kristi himmelsfärds dag lämnade Jesus jorden efter den fyrtio dagar långa uppståndelsen. Han lovade att alltid vara närvarande hos oss, men på ett annat sätt. Kristi Himmelsfärds dag firas ofta med gudstjänst ute i naturen.

En bibel ligger uppslagen på ett bladguldsmyckat altare.

Kyrkoårets bibeltexter

Läs bibeltexterna för de olika helgdagarna under kyrkoåret.

Tycker du om att sticka...eller vill du lära dig

Kom med på en spännande resa, med stickor i händerna och knät fullt av garn, genom stickningens begrepp. 

Valborg

Välkommen att fira in våren med oss. På nästa sida ser du tider och platser.

Tillsammans för Världens Barn

I över 25 år har Världens Barn kämpat för alla barns rätt till hälsa, skola och trygghet. Act Svenska kyrkan medverkar i Världens Barn för att tillsammans med andra aktörer ta ställning för barns rättigheter. Var med du också!

Martin Luther som legofigur.

Vem var Martin Luther och vad ville han?

Välkommen till en studiecirkel om Martin Luther, den modige munken som övergav klostret, gifte sig med en nunna, kritiserade katolska kyrkan och blev bannlyst på kuppen. En spännande man som inte ville ha en ny kyrka utan en annan kyrka. Vi startar torsdagen 21 mars kl. 19.00 i Lyrestads församlingshem

Information om personuppgiftsincident

Svenska kyrkan vill informera dig om en personuppgiftsincident som skedde i samband med att kyrkan utsattes för ett cyberangrepp i november 2023. Syftet med informationen är att berätta vad som hänt och vilka åtgärder kyrkan vidtagit. Vi ger även generella tips på vad du kan göra själv för att skydda dina personuppgifter.

Dopet – livets första fest

Allt du behöver veta om dopet
En byggarbetare i hjälm och varselkläder pratar i en radio. En grävskopa i bakgrunden.

Tankar inför helgen

"Han suckade djupt och lutade huvudet i händerna. Hur skulle han göra för att få dem att jobba tillsammans som ett team? Det var ju så enkelt tyckte han." Läs prästens tankar inför helgen på Svenska kyrkans bloggportal.

Videoguide i våra kyrkor

Med komminister Reine Medelius som guide får vi en intressant digital visning av Lyrestad, Berga, Sjötorp & Färeds kyrkor. Följ med på en spännande tur och få en inblick i historian bakom dessa kyrkor.

Pastoratets kör och musikverksamhet

Kom & Sjung! Bli gladare, piggare och friskare av körsång.

Sopplunch

Vi välkomnas till att slå oss ner vid färdigdukade bord och rykande varma soppkastruller

Ett lönnlöv flyter på vattenytan i en regntunna.

Veckans tankar

Varje vecka får du en ny tanke och en andaktsfull stund tillsammans med vår komminister Reine Medelius

Orgelblund

Ligg i kyrkbänken och låt orgelns klanger omfamna dig. Musik som får dig att slappna av. Vi tillhandahåller filtar och kuddar så att du verkligen kan få en lugn och skön stund. 

Barn och ungdom

Vi har en brett utbud av barn och ungdomsverksamhet - välkommen till någon av alla våra grupper, på nästa sida ser du tider och platser.

Vill du bli frisk?

Att hamna på livets skuggsida är något som många av oss kan känna igen. Att bli ensam och hjälplös kan drabba vem som helst av oss. Och i mängden av sjuka är det just den mest utsatte Jesus ser. Läs mer på nästa sida med tankar av Reine med utgång från Joh.5:1-9

Promenadgrupp

Varmt välkommen att promenera tillsammans med  oss under lätta former i vår närmiljö. Vi är en promenadgrupp som går tisdagar jämna  veckor, samling vid Amnehärads församlingshem  kl.13.30. Vid vissa tillfällen fikar vi tillsammans.  Vill ni hänga på?  Kontakta Monica Hammarberg tel. 0551–28548  eller Fatima Lindh tel. 0551–28542 för mer info.

Någon bläddrar i en psalmbok.

Gudstjänstplanering

Varje tisdag 10.00 kommer vi att ha en gudstjänstplanering inför kommande söndag i Lyrestads församlingshem fr o m 26 september. Vem som vill vara med är välkommen

Vi söker gravrättsinnehavare

Kyrkogårdsförvaltningen i Amnehärad-Lyrestads pastorat har satt upp skyltar på vissa gravplatser med uppmaningen ”Släktingar eller bekanta till gravsatta – vänligen kontakta kyrkogårdsförvaltningen” i enlighet med de administrativa rutiner som finns för att leta rätt på gravrättsinnehavare.  

Kyrkogårdsförvaltning

Vi sköter om kyrkogårdarna, dess drift och underhåll samt ansvarar för begravningsverksamhet för alla som bor i Amnehärad-Lyrestads pastorat, oavsett livsåskådning eller medlemskap i Svenska kyrkan.

Läs på Svenska kyrkans gemensamma sidor

En kvinna står utomhus och spelar gitarr för en grupp barn.

Anledningar att vara medlem

De flesta kommer ibland i kontakt med Svenska kyrkan. Det kan vara när livet känns som bräckligast eller absolut bäst. Oavsett när ska mötet med kyrkan stärka och ge hopp. Du som medlem gör det möjligt!

En man med stor ryggsäck går mellan kyrkbänkarna i Uppsala domkyrka.

Bli medlem

Du kan bli medlem i Svenska kyrkan oavsett om du har varit medlem tidigare eller inte. När man vill bli medlem i Svenska kyrkan är det framförallt sin församling som man blir medlem i. Här finns alltid en plats för dig.

På gång!

Här hittar du aktuell kalender för händelser i Amnehärad-Lyrestads pastorat, dag för dag eller vecka , månad.

Hur du når oss!

Här når du oss och adresser och öppettider på våra expeditioner.

Aktuellt i din församling

Här ser du vad som händer i närtid, allt ifrån högtider och viktiga dagar

Församlingsinstruktionen

Församlingsinstruktionen är pastoratets viktigaste styrdokument och ägs gemensamt av pastorat och stift. På nästa sida kan du läsa Amnehärad-Lyrestads dokument.

Församlingsbladet

Ett nytt rykande färskt församlingsblad har kommit, tryck dig vidare så får du en stund med tankar från vår församlingspräst K-G Arvidsson, korsord, församlingsnytt och lite annat smått och gott. , Fortsätt vidare igenom ett tryck>>>

Predikningar

Här kan du läsa söndagens predikan av Reine Medelius. En service för dig som kanske inte har möjlighet att komma till din kyrka eller bara nyfiken på söndagens texter. Tryck här så får du de senaste predikningarna >>>>>

GDPR

I Svenska kyrkan har hanterat personuppgifter på ett ansvarsfullt sätt i flera hundra år och det kommer vi att fortsätta att göra.Här informerar vi om hur vi hanterar alla personuppgifter inom organisationen samt vilka rättigheter du har.

Vi har utgivningsbevis från myndigheteten för press, radio och tv.

  • Databasens namn: https://www.svenskakyrkan.se/amneharad-lyrestad
  • Tillhandahållare är Amnehärad-Lyrestads pastorat.
  • Ansvarig utgivare är Amnehärad-Lyrestads pastorat.