Barn-Ungdom-Familj

IKON

"Kyrkans traditioner har funnits med i uppväxten och det känns bra att föra dem vidare till nästa generation. Dopet kändes som en milstolpe. Barnen blev formellt välkomnade och bekräftade för omvärlden. Det känns tryggt att det finns någon mer som vakar över barnet i livet, en större kraft."

Svenska kyrkan har alltid engagerat sig för barn och unga. Många av dem som idag är medelålders har gått i söndagsskola. Numera har verksamheten delvis nya former, ofta i samverkan med skola och förskola. Det kan till exempel var öppen verksamhet för barn och föräldrar eller skolklasser som bjuds in till kyrkan vid jul eller påsk. Men det handlar även om att barnperspektivet ska genomsyra församlingens arbete i stort.

Intressant, roligt, oväntat och allvarligt. Det är mycket som ryms i Svenska kyrkan, inte minst i den verksamhet som vänder sig till barn och unga.

Vi erbjuder aktiviteter för barn och familjer Kontakta Helena eller Desirèe för mer information.

Helena Witting, församlingsassisten, Lyrestad 0501-27 87 89

Desirèe Karlsson, församlingsassistent, Amnehärad 0551-285 42