Svenska kyrkan Ådalsbygden

Kontakt

Svenska kyrkan Ådalsbygden Besöksadress: Sunnanåker 103, 87392 Bollstabruk Telefon: +46(612)718030 E-post till Svenska kyrkan Ådalsbygden Webbplats

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Svenska kyrkan Ådalsbygden

Hej och välkommen till Svenska kyrkan Ådalsbygden! Pastoratet består av församlingarna Ytterlännäs, Bjärtrå, Dal, Torsåker och Styrnäs.

Bild: Gustaf Hellsing/IKON

gudstjänst på Älvscenen vid Styrnäs kyrka

På söndag (20/8) kl 11.00 firar vi gudstjänst vid Älvscenen nedanför Styrnäs kyrka. Gudstjänsten leds av Annica Strindin tillsammans med kantor Helen Lundquist-Dahlén. Välkommen!

Söndagens tema: Nådens gåvor

Årets församlingsresa går till Ulvön, i Örnsköldsviks skärgård lördag 19 augusti. Har du anmält dig? Klicka här för att se påstigningstider/platser.

Församlingsresan 2017

Lördag 16 september kl 16.00 gästar musiktrion Ahlberg, Ek & Roswall Torsåkers kyrka. Konserten har fri entré och kommer att bjuda på härlig folkmusik med både pop- och barockinfluenser och ett oemotståndligt "gung". Klicka här för att läsa mer!

KONSERT: Ahlberg, Ek & Roswall

Kramfors pastorat bildas 2018 och vi söker nu flera nya medarbetare. Kom och bygga vidare med oss och var med i formandet av en betydelsefull och levande kyrka. Du behövs!

Kramfors pastorat - lediga tjänster

Söndag 17 september 2017 är det Kyrkoval. Då får alla Svenska kyrkans medlemmar (som fyllt 16 år) välja vilka som ska företräda dem de kommande fyra åren.  Klicka här för att läsa mer!

Kyrkovalet 2017

Söndag 17 september 2017 är det Kyrkoval. Då får alla Svenska kyrkans medlemmar (som fyllt 16 år) välja vilka som ska företräda dem de kommande fyra åren. Klicka här för att läsa mer!

Efter drygt 100 år på Murberget (Länsmuseet Västernorrland), återlämnades 1 februari 2017 en 1700-tals vägglampett till Bjärtrå församling. Lampetten har tidigare tillhört Bjärtrå Gamla kyrka, numera Nässoms kyrkoruin, och har funnits på Murberget sedan början på 1900-talet. Klicka här för att läsa mer!

Lampett återlämnad till Bjärtrå kyrka

Inom Svenska kyrkan Ådalsbygdens fem församlingar finns sex fina kyrkor.

Våra kyrkor och församlingshem

Inom Svenska kyrkan Ådalsbygdens fem församlingar finns sex fina kyrkor.

Kyrkan finns där genom hela livet, från att välkomna ett barn in i guds familj, välsigna äktenskapet till att stödja anhöriga i sorgen efter någon nära.

Dop, konfirmation, bröllop och begravning

Till hösten startar våra barn- ungdomsgrupper igen. Hösten grupper är: Liten & Stor, Juniorer, Miniorer och Kyrkans Unga. Har du inte varit med tidigare så är det hög tid att komma och hälsa på! Klicka här för att läsa mer!

Barn- och ungdomsgrupper

Alla vet vi vet hur viktigt det är att få träffas, både för hälsan och för själen! Under hösten anordnar Svenska kyrkan Ådalsbygden ett antal härliga vardagsträffar, inom pastoratet. Klicka här för att läsa mer! Välkommen!

Höstens vardagsträffar

Svenska kyrkans familjerådgivning i Härnösands stift finns för er som behöver hjälp med era relationer på ett eller annat sätt. Ett samtalsbesök kostar 100-200 kr och varar i ungefär en timme.

Familjerådgivning

Vad vore en gudstjänst utan musik? Vad vore en värld utan toner? Sång och musik och är en väldigt viktig del av kyrkan. Inom Ådalsbygdens pastorat finns tre körer för dig som gillar att sjunga! Kom och prova på! Man mår så bra av körsång!

Musik

Med Svenska kyrkans mobilapp Kyrkguiden kan du hitta till kyrkorna med hjälp av mobiltelefonen. Du kan också se vad som händer i kyrkan och planera gudstjänster och annat som du inte vill missa. Appen finns för iPhone och Android.

Kyrkguiden leder dig rätt med karta och kalender

Vi samarbetar med studieförbundet SENSUS.