Svenska kyrkan Ådalsbygden

Kontakt

Svenska kyrkan Ådalsbygden Besöksadress: Sunnanåker 103, 87392 Bollstabruk Telefon: +46(612)718030 E-post till Svenska kyrkan Ådalsbygden

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Svenska kyrkan Ådalsbygden

Hej och välkommen till Svenska kyrkan Ådalsbygden! Pastoratet består av församlingarna Ytterlännäs, Bjärtrå, Dal, Torsåker och Styrnäs.

Advent, härliga tid! På söndag, på tredje advent, möts vi för julspelsgudstjänst i Ytterlännäs kyrka. Kom och se den scensatta berättelsen om när ett litet jesusbarn föddes till världen. Välkommen! Klicka här för att läsa mer!

Advent i Ådalsbygden

Fr.o.m. 1 januari ingår Ådalsbygden i Kramfors pastorat och så här ser han ut, Kramfors pastorats absolut första kyrkoherde Sven Alberius. Sven har arbetat som komminister/kyrkoherde i 30 år har stor erfarenhet av förändringsarbeten inom inom Svenska kyrkan.  Klicka här för att läsa mer om Sven!

Sven Alberius

Fr.o.m. 1 januari ingår Ådalsbygden i Kramfors pastorat och så här ser han ut, Kramfors pastorats absolut första kyrkoherde Sven Alberius. Sven har arbetat som komminister/kyrkoherde i 30 år har stor erfarenhet av förändringsarbeten inom inom Svenska kyrkan. Klicka här för att läsa mer om Sven!

Det slutgiltiga resultatet för valet till kyrkofullmäktige är klart i alla församlingar/pastorat i Härnösands stift. Även resultatet för stiftsfullmäktige och kyrkomötet är nu sluträknat.

Hela kyrkovalet är sluträknat

Inom Svenska kyrkan Ådalsbygdens fem församlingar finns sex fina kyrkor.

Våra kyrkor och församlingshem

Inom Svenska kyrkan Ådalsbygdens fem församlingar finns sex fina kyrkor.

Kyrkan finns där genom hela livet, från att välkomna ett barn in i guds familj, välsigna äktenskapet till att stödja anhöriga i sorgen efter någon nära.

Dop, konfirmation, bröllop och begravning

Till hösten startar våra barn- ungdomsgrupper igen. Hösten grupper är: Liten & Stor, Juniorer, Miniorer och Kyrkans Unga. Har du inte varit med tidigare så är det hög tid att komma och hälsa på! Klicka här för att läsa mer!

Barn- och ungdomsgrupper

Alla vet vi vet hur viktigt det är att få träffas, både för hälsan och för själen! Under hösten anordnar Svenska kyrkan Ådalsbygden ett antal härliga vardagsträffar, inom pastoratet. Klicka här för att läsa mer! Välkommen!

Höstens vardagsträffar

Svenska kyrkans familjerådgivning i Härnösands stift finns för er som behöver hjälp med era relationer på ett eller annat sätt. Ett samtalsbesök kostar 100-200 kr och varar i ungefär en timme.

Familjerådgivning

Vad vore en gudstjänst utan musik? Vad vore en värld utan toner? Sång och musik och är en väldigt viktig del av kyrkan. Inom Ådalsbygdens pastorat finns tre körer för dig som gillar att sjunga! Kom och prova på! Man mår så bra av körsång!

Musik

Med Svenska kyrkans mobilapp Kyrkguiden kan du hitta till kyrkorna med hjälp av mobiltelefonen. Du kan också se vad som händer i kyrkan och planera gudstjänster och annat som du inte vill missa. Appen finns för iPhone och Android.

Kyrkguiden leder dig rätt med karta och kalender

Vi samarbetar med studieförbundet SENSUS.