Svenska kyrkan Ådalsbygden

Kontakt

Svenska kyrkan Ådalsbygden Besöksadress: Sunnanåker 103, 87392 Bollstabruk Telefon: +46(612)718030 E-post till Svenska kyrkan Ådalsbygden

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Svenska kyrkan Ådalsbygden

Hej och välkommen till Svenska kyrkan Ådalsbygden! Pastoratet består av församlingarna Ytterlännäs, Bjärtrå, Dal, Torsåker och Styrnäs.

Bild: Frida Helgesson

KONSERT I STYRNÄS KYRKA

På lördag 14/10 kl 18.00 är det konsert med gruppen Kaprifol i Styrnäs kyrka.
Välkommen!

Högmässogudstjänst i Ytterlännäs kyrka

På söndag (15/10) kl 11.00 firar vi högmässogudstjäst i Ytterlännäs kyrka.
Gudstjänsten leds av Annica Strindin tillsammans med kantor Håkan Dahlén.
Efter gudstjänsten serveras kyrklunch med internationell prägel i sockenstugan.
Musik av Fuat och Teklewold.
Välkommen!

Söndagens tema: Att lyssna i tro

Åk gärna gratis kyrktaxi till gudstjänster inom pastoratet, ring 10 000.

Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt. Svenska kyrkan erbjuder alla ungdomar i årskurs 8  att följa med på ett spännande konfirmandäventyr! Tisdag 19/9 kör vi igång i Bjärtrå församlingshem och onsdag 20/9 i Ytterlännäs sockenstuga. Det blir kul, hoppas du vill hänga på! Klicka här för läsa mer.

Nu startar konfan!

Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt. Svenska kyrkan erbjuder alla ungdomar i årskurs 8 att följa med på ett spännande konfirmandäventyr! Tisdag 19/9 kör vi igång i Bjärtrå församlingshem och onsdag 20/9 i Ytterlännäs sockenstuga. Det blir kul, hoppas du vill hänga på! Klicka här för läsa mer.

Årets Kulturnatt blir en riktigt körmanifestation! Lördag 30 september bjuder Svenska kyrkan och Sensus in till en magisk kväll, i körsångens tecken, i Ytterlännäs kyrka. Fri entré! Klicka här för att se programmet!

Ådalens Kulturnatt 2017

Kramfors pastorat bildas 2018 och vi söker nu flera nya medarbetare. Kom och bygga vidare med oss och var med i formandet av en betydelsefull och levande kyrka. Du behövs!

Kramfors pastorat - lediga tjänster

Måndag 23 oktober kl 19.00 gästar Piteå Kyrkopera Ytterlännäs kyrka med sin nya produktion "Under en kvinnas hjärta". Operan handlar om livets olika faser, åldrandet och om vår ständiga strävan efter balans. Klicka här för att läsa mer!

OPERA: Under en kvinnas hjärta

Inom Svenska kyrkan Ådalsbygdens fem församlingar finns sex fina kyrkor.

Våra kyrkor och församlingshem

Inom Svenska kyrkan Ådalsbygdens fem församlingar finns sex fina kyrkor.

Kyrkan finns där genom hela livet, från att välkomna ett barn in i guds familj, välsigna äktenskapet till att stödja anhöriga i sorgen efter någon nära.

Dop, konfirmation, bröllop och begravning

Till hösten startar våra barn- ungdomsgrupper igen. Hösten grupper är: Liten & Stor, Juniorer, Miniorer och Kyrkans Unga. Har du inte varit med tidigare så är det hög tid att komma och hälsa på! Klicka här för att läsa mer!

Barn- och ungdomsgrupper

Alla vet vi vet hur viktigt det är att få träffas, både för hälsan och för själen! Under hösten anordnar Svenska kyrkan Ådalsbygden ett antal härliga vardagsträffar, inom pastoratet. Klicka här för att läsa mer! Välkommen!

Höstens vardagsträffar

Svenska kyrkans familjerådgivning i Härnösands stift finns för er som behöver hjälp med era relationer på ett eller annat sätt. Ett samtalsbesök kostar 100-200 kr och varar i ungefär en timme.

Familjerådgivning

Vad vore en gudstjänst utan musik? Vad vore en värld utan toner? Sång och musik och är en väldigt viktig del av kyrkan. Inom Ådalsbygdens pastorat finns tre körer för dig som gillar att sjunga! Kom och prova på! Man mår så bra av körsång!

Musik

Med Svenska kyrkans mobilapp Kyrkguiden kan du hitta till kyrkorna med hjälp av mobiltelefonen. Du kan också se vad som händer i kyrkan och planera gudstjänster och annat som du inte vill missa. Appen finns för iPhone och Android.

Kyrkguiden leder dig rätt med karta och kalender

Vi samarbetar med studieförbundet SENSUS.