Svenska kyrkan Ådalsbygden

Kontakt

Svenska kyrkan Ådalsbygden Besöksadress: Sunnanåker 103, 87392 Bollstabruk Postadress: Sunnanåker 103, 87392 Bollstabruk Telefon: +46(612)718030 E-post till Svenska kyrkan Ådalsbygden

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Svenska kyrkan Ådalsbygden

Hej och välkommen till Svenska kyrkan Ådalsbygden, en del av Kramfors pastorat! Ådalsbygden består av församlingarna Ytterlännäs, Bjärtrå, Dal, Torsåker och Styrnäs.

Bild: Lisbeth Monnier Petersen/IKON

Gudstjänst i Styrnäs och Bjärtrå

På söndag (25/2) firar vi två gudstjänster i våra församlingar. Kl 11.00 möts vi i Styrnäs församlingshem och på kvällen kl 18.00 i Bjärtrå församlingshem. Båda gudstjänsterna leds av Annica Strindin tillsammans med kantor Håkan Dahlén. I Bjärtrå serverar församlingskedjan kyrkkaffe.

Söndagens tema: Den kämpande tron

Varmt välkommen!
Åk gärna gratis kyrktaxi till gudstjänsterna. Ring tfn: 0612-10 000.
Obs! Boka senast dagen före avresa.

Lördag 24 februari kl 18.00. Fackeltåg, levande ljus, sång och musik. Välkommen till en unik upplevelse i Ytterlännäs Gamla kyrka. Klicka här för att läsa mer!

Vintergudstjänst i Ytterlännäs

Fr.o.m. 1 januari ingår Ådalsbygden i Kramfors pastorat och så här ser han ut, Kramfors pastorats absolut första kyrkoherde Sven Alberius. Sven har arbetat som komminister/kyrkoherde i 30 år har stor erfarenhet av förändringsarbeten inom inom Svenska kyrkan.  Klicka här för att läsa mer om Sven!

Sven Alberius

Fr.o.m. 1 januari ingår Ådalsbygden i Kramfors pastorat och så här ser han ut, Kramfors pastorats absolut första kyrkoherde Sven Alberius. Sven har arbetat som komminister/kyrkoherde i 30 år har stor erfarenhet av förändringsarbeten inom inom Svenska kyrkan. Klicka här för att läsa mer om Sven!

Inom Svenska kyrkan Ådalsbygdens fem församlingar finns sex fina kyrkor.

Våra kyrkor och församlingshem

Inom Svenska kyrkan Ådalsbygdens fem församlingar finns sex fina kyrkor.

Kyrkan finns där genom hela livet, från att välkomna ett barn in i guds familj, välsigna äktenskapet till att stödja anhöriga i sorgen efter någon nära.

Dop, konfirmation, bröllop och begravning

I januari startar våra barn- ungdomsgrupper igen. Vårens grupper är: Liten & Stor, Juniorer, Miniorer, After School och Kyrkans Unga. Har du inte varit med tidigare så är det hög tid att komma och hälsa på! Klicka här för att läsa mer!

Barn- och ungdomsgrupper

Alla vet vi vet hur viktigt det är att få träffas, både för hälsan och för själen! Under hösten anordnar Svenska kyrkan Ådalsbygden ett antal härliga vardagsträffar, inom våra församlingar. Klicka här för att läsa mer! Välkommen!

Vårens vardagsträffar

Svenska kyrkans familjerådgivning i Härnösands stift finns för er som behöver hjälp med era relationer på ett eller annat sätt. Ett samtalsbesök kostar 100-200 kr och varar i ungefär en timme.

Familjerådgivning

Vad vore en gudstjänst utan musik? Vad vore en värld utan toner? Sång och musik och är en väldigt viktig del av kyrkan. Inom ådalsbygdens församlingar finns tre körer för dig som gillar att sjunga! Kom och prova på! Man mår så bra av körsång!

Musik

Med Svenska kyrkans mobilapp Kyrkguiden kan du hitta till kyrkorna med hjälp av mobiltelefonen. Du kan också se vad som händer i kyrkan och planera gudstjänster och annat som du inte vill missa. Appen finns för iPhone och Android.

Kyrkguiden leder dig rätt med karta och kalender

Vi samarbetar med studieförbundet SENSUS.