Duva flyger över grönt fält med havet och öresundsbron i bakgrunden. Bilden är tagen i Skanör, med utsikt från församlingshemmet.
Foto: Julia Åberg

Skanör-Falsterbo församling

Församlingen vid havet med hjärta för Gud och människor.

Vi tror på alla människors lika värde. Vi gör skillnad.

Verksamhet flyttas tillfälligt från Falsterbo kyrka

Stulna värmepumpar påverkar höstens verksamhet i Falsterbo kyrka

Rådande situation på elmarknaden försvårar arbetet att hitta en ny, snabb lösning för uppvärmning.

Kyrkoherden om effekterna av stölden vid Falsterbo kyrka

Beslutet påverkar inte möjligheten att boka tid för dop, vigsel eller begravning i vår församling, berättar kyrkoherde Jerker Schmidt.

Du missar väl inte våra kyrkluncher?

Serveras direkt efter högmässan några datum under hösten. Obs! Under hösten träffas vi i församlingshemmet i Skanör.

Torsdagar på HimlaLiv

Välkommen in i gemenskapen!

På väg mot Näsets pastorat

Nominera kandidater till församlingsråden!

Blir en del av den nya organisationen för Näsets pastorat.

Två svanar simmar i vattnet längs land.

Ett nytt pastorat – med två församlingar

Den 1 januari 2023 blir vi Näsets pastorat – ett helt nytt pastorat där de två församlingarna Höllviken och Skanör-Falsterbo ingår.

Vi söker medarbetare till nya pastoratet

Fastighetschef 100% • Kommunikatör 75–100% • Församlingsherde 100% • Församlingspräst 100% • Diakon 100% • Pedagog/kommunikatör 100% • Gospelledare 15%

Två män i blå hjälporganisationsjackor lastar av vattenflaskor från ett lastbilsflak.

Kriget i Ukraina

Vi är många som vill hjälpa till när människor drabbas av kriget. Du kan engagera dig på flera sätt. Tillsammans står vi enade i medmänsklighet och solidaritet.

Anmäl er till höstens barn och ungdomskörer!

Nu är det dags att ladda för en härlig körhöst i församlingen. Och ALLA får vara med.

En kvinnlig körledare står i en kyrka och dirigerar. Körmedlemmar i förgrunden.

Nyfiken på körsång?

För mer information kontakta respektive körledare.

Närbild på vete på en åker.

Trefaldighetstiden

Trefaldighetstiden är veckorna mellan pingst och domssöndagen i november. Trefaldighetstiden handlar om att lära känna Gud och växa som människa.

Konfirmation

Livet är fullt av frågor och en viktig av dem är: Har du funderat på om du vill konfirmera dig?

Vandringskängor står på en mur, bredvid en pilgrimskrans.

Pilgrimsgruppen

Följ med på vandring på vackra näset!

Pojke står på en soptipp och håller i en trasig boll.

Act Svenska kyrkan

Tillsammans med kyrkor, organisationer och tusentals frivilliga arbetar Act Svenska kyrkan långsiktigt mot fattigdom, förtryck och orättvisor, och agerar snabbt när katastrofen inträffar.

En vuxen och ett barn står vid strandkanten och tittar ut över vattnet.

Kristen tro

Vill du veta mer om kristen tro? Här kan du läsa om vad Svenska kyrkan står för. Du kan också få näring till dina egna tankar om kristen tro.

Be en bön för fred

På bönewebben kan du tända ett ljus eller be en digital bön för fred.

En manlig präst pratar i mobiltelefon.

Jourhavande präst

Behöver du någon att prata med? Jourhavande präst lyssnar. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.

Händer som gör tecknet för "kyrka" - framför en kyrka.

Samtalsjour för döva via bildtelefon

Svenska kyrkan erbjuder nu en nationell bildtelefonjour på teckenspråk. Där kan döva personer i hela landet samtala direkt med teckenspråkiga präster eller diakoner.

Församlingskollekterna 2022

Läs om vilka ändamål årets kollekter går till.

Konfirmation

En kvinnlig körledare står i en kyrka och dirigerar. Körmedlemmar i förgrunden.

Nyfiken på körsång?

För mer information kontakta respektive körledare.

Ungdomsverksamhet

Välkommen du som går på högstadiet och gymnasiet. Höstterminen startar den 13 september!

Himlaliv

Välkommen till barn & familjeverksamheten i Skanör-Falsterbo

Vet du om att man kan betala med Swish på alla våra verksamheter?
Det går också bra att Swisha söndagens kollekt direkt från kyrkbänken.
(Märk betalningen med korrekt ändamålsnamn)
Vårt Swish nummer är:  123 616 13 19
Tack för din gåva!

Så behandlar Svenska kyrkan dina personuppgifter
Din personliga integritet är viktig för oss och därför vill vi informera om var dina personuppgifter hämtas ifrån, hur vi använder dem och vilka rättigheter du har.
Läs mer!