Pilgrimsgruppen

Följ med på vandring på vackra näset!

Under hösten 2021 finns följande möjligheter att delta i olika pilgrimsvandringar i Skanör-Falsterbo:

Onsdagsvandringar kl 10:30 udda veckor, Skanörs kyrka,
med start den 1 september.

Samtalskvällar i Falsterbo församlingshus torsdagar kl 18:30-20:00, 16 september, 14 oktober, 18 november och 16 december.

Till första samtalskvällen behövs en föranmälan, anmälan görs till präst Eva H Olsson.

”Där två eller tre är samlade i mitt namn är jag mitt ibland dem.” (Matt 18:20)

Joh 14:6

Lördagsvandringar från Skanörs kyrka kl 9:00, 2 oktober och 4 december.

Längre utflykter och resor, där hänsyn till FHM och pandemilagstiftning tas, bestäms vid samtalskvällarna.

Har du frågor, kontakta gärna Eva Lindberg på telefon 070 8258734 eller via mail evabl48@gmail.com

Anmäla deltagande på 0722-14 24 01 eller eva.h.olsson@svenskakyrkan.se

Väl mött i pilgrimers sällskap.

Pax et bonum +
Präst Eva H Olsson

SAMTALSKVÄLLAR

SAMTALSKVÄLLARNA utgår från Charlotte Frycklunds bok ”Bibelns kvinnor – 101 möten med kända och okända systrar”. Boken finns att köpa både på nätet och i vanlig butik. Vill du köpa boken via församlingen så går det också bra, det finns några exemplar till salu. Hör då av dig till samtalsledare/präst Eva H Olsson, se sidan 20.

Varje text tar sitt avstamp i en bibeltext. Läs både bibeltexten och Frycklunds text. Om du vill läsa bibeltexten i olika översättningar kan du med fördel använda Svenska bibelsällskapets hemsida www.old.bibeln.se/las/2k/1_mos  och välja mellan Karl XII:s bibel, 1917 års översättning eller Bibel 2000. De olika översättningarna ger olika nyanser till förståelsen av bibeltexten.

Sagt om boken:
”Det finns många kvinnor i Bibeln. Vissas röster är starka, men många gånger vet vi inget mer om kvinnan än hennes namn, ofta inte ens det. Här skriver prästen Charlotte Frycklund en typ av brev till de dimhöljda bibliska kvinnorna – och märker hur kvinnorna börjar tala tillbaka.

Charlotte Frycklund skriver med krispighet och värme så att kvinnorna i Bibeln kommer till liv. Genom dessa 101 möten lär vi känna Bibelns kvinnor, samtidigt som vi leds genom Bibelns stora berättelse och får insikter om våra egna liv.”

Eva Hammarström Olsson

Skanör-Falsterbo församling