Höllvikens församling

Välkommen till Höllvikens församling, en dynamisk församling vackert belägen mellan havet och det skånska öppna landskapet

Rytmiken pausas.
Vi har tagit beslutet att vi inte kommer erbjudan någon rytmik till hösten med tanke på det rådande läget. Det känns väldigt tråkigt men tyvärr nödvändigt.

Till dig kära församlingsbo som tillhör någon av riskgrupperna. Med omtanke om dig och vården i denna extraordinära tid så ber vi dig att stanna hemma och om möjligt se våra andakterna på vår Facebooksida istället. Varje söndag kommer en andakt att läggas upp kl 11. Inlägget ligger kvar så du kan se det när det passar därefter.

Tillhör du en riskgrupp?

Alla mässor i Höllvikens församling blir gudstjänster under april.

Vi ställer om under april månad

Alla mässor i Höllvikens församling blir gudstjänster under april. Sedan tidigare gäller ett förbud mot sammankomster med fler än 50 personer och fler än så kommer inte att kunna delta.

Med anledning av regeringens beslut 27/3 om ett förbud mot sammankomster med fler än 50 personer har vi tyvärr inte tillåtelse att vara fler än så i vår lokal samtidigt. Under april månad ställer vi om och firar vi gudstjänst istället för mässa. Nedan finner du andra aktiviteter och evenemang som är påverkade.

Kyrkan är öppen så långt det är möjligt

PAUSADE VERKSAMHETER OCH EVENEMANG

Verksamheter som tills vidare är pausade:
All körövning
Alla rytmikgrupper
Väpnargruppen
Klädkällaren (språkcaféet har öppet i liten skala)
Torsdagsklubben
Andakterna på Omtankens hus
Heliga danser

Inställda evenemang och händelser

29 mars, söndag
Konserten i Håslövs kyrka kl 18 med Malmö Brass Band ställs in.

9 april, skärtorsdag
Lunchmusik och Gudomlig soppa.

9 april, skärtorsdag
Upplevelsemässa i Stora Hammars kyrka kl 20.

10 april, långfredag
Upplevelsegudstjänst i Stora Hammars kyrka kl 20.

19 april, söndag
Födelsedagsfesten för jubilarer i Kyrkans hus som skulle följa efter gudstjänsten söndag 19 april flyttas fram. Nytt datum meddelas senare.

21 april, tisdag
Föräldraföredraget om nätmobbing.

23 april, torsdag
Caféföredraget med Anna-Lena Brundin.

26 april, söndag
Konserten med Spirited voices i Stora Hammars kyrka.

11 maj, måndag
Informationsmöte och anmälan för konfirmander 2020-2021.
Nytt datum meddelas senare här på hemsidan, facebook och via postalt utskick.

Enligt regeringens beslut begräsas allmänna samankomster till max 50 personer. Detta gäller även vid dop och vigslar. För mer information om detta kontakta expeditionen: 040-45 96 60

Vi tar ledning av Folkhälsomyndighetens och kommunens råd och anvisningar i vårt arbete. Situationen utvecklas dagligen och ytterligare förändringar i församlingens verksamhet kan komma att ske med kort varsel. Uppdatering sker kontinuerligt här på församlingens hemsida.

Stora Hammars kyrka är öppen för dig
för bön och samtal.

Kyrkan är öppen mellan kl 15 och 18 dagligen (fr o m 6 april är tiden 16–18).
Präst eller diakon finns tillgänglig för samtal och bön.
Varje dag kl 17 hålls en enkel andakt på 15-20 minuter bestående av musik och bön.
Du kan även nå oss via telefon eller mejl eller sms: https://www.svenskakyrkan.se/hollviken/personal

Vi kan inte hjälpa dig med smittskyddsråd men vi kan lyssna på din oro.

Ibland är det skönt att ha en ventil utanför hemmet.
Svenska Kyrkan i Höllviken har fem präster och en diakon som har som uppgift att kunna vara en samtalspart.

Ring, sms:a eller mejla så hittar vi en tid, antingen för ett möte eller via telefon.

Victoria Björck Karlsson, präst, 070–161 96 72,
victoria.b.karlsson@svenskakyrkan.se

Adina Wirdemo, präst, 070–161 96 73,
adina.wirdemo@svenskakyrkan.se

Jim Tullgren, kyrkoherde, 070–161 96 70,
jim.tullgren@svenskakyrkan.se

Anna Blixt, präst, 070–161 96 78,
anna.blixt2@svenskakyrkan.se

Gunnel Kihlgren, präst, 070–161 96 71,
gunnel.kihlgren@svenskakyrkan.se

Christina Dongas, diakon, 070–161 96 68,
christina.dongas@svenskakyrkan.se

Äspögården, norr om Smygehamn,  21 maj kl. 17.00 – 24 maj kl. 15.30. I samarbete med Malmö pastorat erbjuds vår församling retreat på Äspögården. Ibland behöver vi dra oss tillbaka från vardagen för att hitta en djupare nivå inom oss och kunna lyssna in Guds röst i vårt liv. Har du aldrig provat att åka på retreat kan dessa dagar vara en möjlighet. Buss från Malmö till Smygehamn med byte i Trelleborg där vi kan hämta upp deltagare för transport till Äspögården. Ledare: Adina Wirdemo, (vik. präst i Höllvikens församling) samt Stefan Gummesson, (präst i St Andreas kyrka i Malmö Pastorat.) Efter retreaten erbjuds uppföljande samtal med Adina i församlingen för de som är intresserade. Pris 2 250 kr. Anmälan:stefan.gummesson@svenskakyrkan.se 040-27 90 89.

INSTÄLLD Retreat i Kristi himmelsfärdstid

Äspögården, norr om Smygehamn, 21 maj kl. 17.00 – 24 maj kl. 15.30. I samarbete med Malmö pastorat erbjuds vår församling retreat på Äspögården. Ibland behöver vi dra oss tillbaka från vardagen för att hitta en djupare nivå inom oss och kunna lyssna in Guds röst i vårt liv. Har du aldrig provat att åka på retreat kan dessa dagar vara en möjlighet. Buss från Malmö till Smygehamn med byte i Trelleborg där vi kan hämta upp deltagare för transport till Äspögården. Ledare: Adina Wirdemo, (vik. präst i Höllvikens församling) samt Stefan Gummesson, (präst i St Andreas kyrka i Malmö Pastorat.) Efter retreaten erbjuds uppföljande samtal med Adina i församlingen för de som är intresserade. Pris 2 250 kr. Anmälan:stefan.gummesson@svenskakyrkan.se 040-27 90 89.

Kläder kan lämnas vardagar under expeditionstid i Kyrkans hus, Kyrkvägen 7. Tack snälla för att du delar med dig!

Rensa garderoben!

Vi välkomnar vår nya präst i församlingen.

Anna Blixt, vår nya präst

Vi välkomnar vår nya präst i församlingen. Anna prästvigdes 26 januari. Hon har tidigare arbetat som kock i flottan på segelfartyget HMS Gladan.