Höllvikens församling

Välkommen till Höllvikens församling, en dynamisk församling vackert belägen mellan havet och det skånska öppna landskapet

Kom till Håslövs kyrka, onsdag 8 maj kl 19.

Kom och hör om den mytomspunna prosten

Missa inte möjligheten att lära dig med om Håslövs lokalhistoria. Nu kommer det en ny chans att höra Anna-Kajsas och Alexandras fängslande berättelse om prosten i Håslöv; om hans liv och leverne, hans utsatthet och hans öde. Kom och hör om den spännande, mytomspunna prosten Bastian som levde mitt under det brinnande kriget mellan danskar och svenskar! Kom till Håslövs kyrka, onsdag 8 maj kl 19. OBS! Föranmälan senast torsdag 2 maj, 040–45 96 60 eller hollviken.pastorat@svenskakyrkan.se

Kom då till Rängs kyrka, annandag påsk 22 april kl 14. Få svar på frågor ni inte ens visste ni hade av vår präst, Victoria och vår organist, Martin. Låt dig inspireras så er ceremoni blir precis så fantastisk som ni vill ha den.

Går ni i giftastankar?

Arken läggs ner.

Efter nästan 30 år, först som fritidshem och sen som förskola, lägger Svenska Kyrkan ner Arkens förskola. Sista dagen för förskolan blir 14/8. Det har varit mycket svårt att rekrytera legitimerade förskolelärare och omöjligt att rekrytera en ny förskolechef. Kyrkorådet fattade detta beslut eftersom inga andra alternativ fanns. Inför beslut om nedläggning har församlingen fått stöd och råd av Vellinge kommun. Vi hoppas att de barn och deras familjer som gått på Arken under dessa 30 år har goda minnen från sin tid på förskolan och fritidshemmet.

Instagramprofil och kroppsaktivist

Vårens tredje och sista Caféföredrag gästas av Stina Wollter, artist, konstnär, radioröst, författare och engagerad kroppsaktivist som i sin bok ”Kring denna kropp” och på sitt Instagramkonto ärligt, öppet, ömsint och naket utmanar våra fördomar och normer kring vad som är vackert och fult. Stina får oss att fundera över hur vi ser på och värderar oss själva och våra kroppar. En kväll fylld av humor och allvar kring ett viktigt tema som rör och berör oss alla. Torsdag 2 maj är datumet. Platsen Kyrkans hus kl 18.30. Fika och föredrag 100 kr. Föranmälan fr o m 22 mars 040–45 96 60 eller hollviken.anmalan@svenskakyrkan.se