Other languages with Google Translate

Kontakt

Skanör-Falsterbo församling Besöks- och postadress: Kyrkogatan 5 B, 23930 Skanör Telefon: +46(40)479700 E-post till Skanör-Falsterbo församling

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Himlaliv

Välkommen till vår Barn och Familjeverksamhet.

Skanörs församlingshus

Babycafé
För vuxna med bebisar upp till 18 månader.
Tisdagar och Torsdagar kl 10.00 – 12.00

Öppet-Hus
För vuxna med barn som är över 18 månader samt syskon.
Tisdagar och Torsdagar kl 14.00 – 16.00

Karnevalen i Skanör
Söndagen den 3 mars
kl.13.00 i Skanörs kyrka, samling vid Ica Supermarket kl.12.30
Körerna, Embrace och StarSingers medverkar med sång.
Efter mässan fortsätter festen i Skanörs församlingshem

Teminsavslutning och sommarfest
Söndagen den 2 juni
kl.11.00 i Falsterbo kyrka StarSingers medverkar med sång

Babykonserter
För barn upp till 18 månader Skanörs kyrka torsdag 14 mars kl.10.30.
Upplevelser för barnets alla sinnen; syn, hörsel, lukt, känsel och smak.

Barnens Vårsoaré
Lördagen den 6 april kl.16.00. Församlingens unga bjuder på ljuvligt örongodis.

Vårutflykt
Bussutfärd till Skånes djurpark den 23 maj mellan kl. 09.00–15.00
Avfärd från ”HimlaLiv”, anmälan är bindande.

Familjekonsert
Wienerkorv och sommarlek
Onsdagen den 29 maj kl.18.00 i Skanörs kyrka. StarSingers, dansare och gästmusiker bjuder på ett överraskande musikfyrverkeri.

Stängt
Sportlov vecka 8 och påsklov vecka 16 med reservation för ändringar under terminen.

Information
När det är förkylningstider är det viktigt att visa hänsyn till alla infektionskänsliga barn genom att inte besöka verksamheten om man inte känner sig riktigt kry.

För mer information om verksamheten kontakta
församlingspedagog Anna Gustafsson

Sagt om Babyrytmiken: För ditt barn är din röst det vackraste i världen. Även om du tycker att du inte kan sjunga. Det gör ingenting! Det viktigaste är att du sjunger! När barnet föds är dess hjärna utrustad för att det ska kunna lära sig tala. Vi vet också att vi redan från början ska prata med spädbarnet. Om man vänjer sig vid att tala med barnet kommer detta att i framtiden ge barnet en av de största tillgångar en modern människa kan få, nämligen en rik ordskatt, förmågan att nyanserat uttrycka sin mening och sina känslor.

Men människan har faktiskt ett språk till; musiken. Musiken är den mest priviligierade av alla konstarter. Den når över alla språkgränser och man behöver inte invänta någon speciell mognadsgrad hos barnet för att låta det få uppleva musik.Allt som kan bidra till att ge en stabil grund mellan förälder och barn är värt att ta till vara. Att göra musik tillsammans stärker känslan av gemenskap och det behövs. I rytmikgruppen som består av 12 barn och 12 vuxna har du möjlighet att tillsammans med andra sjunga, spela, läsa ramsor och dansa. Det är den bästa gemenskap man kan ha under barnets första levnadsår, en investering för framtiden.

För frågor om Barn och Familjeverksamheten kontaktar man församlingspedagog Anna Gustafsson.

Anna Gustafsson

Skanör-Falsterbo församling