Munka Ljungby församling

Munka Ljungby församling Besöksadress: Rönnebergsgatan 5, 26633 Munka Ljungby Postadress: Box 75, 26621 Munka Ljungby Telefon: +46(431)402300 E-post till Munka Ljungby församling

För mer information kontakta pastorsexp. 0431-40 23 00

Välkommen!

Varje söndag erbjuder vi mässa eller gudstjänst i någon av våra kyrkor. Läs mer om kommande gudstjänster

ungdomscaféet öppnar igen!!

Efter en tids uppehåll öppnar ungdomscaféet igen onsdagen den 15 november kl. 15.00-17.30 i Munka Ljungby församlingshem (ingång från baksidan). Alla från årskurs 7 och uppåt är välkomna.

julskyltning i munka ljungby

Söndagen den 26 november

13.00 Luciatåg i kyrkan med barn från verksamheten
14.00 - 17.00 Öppet Hus i församlingshemmet med fika och försäljning mm

Mässa i enkelhet

Mässa i enkelhet firas kl. 18.30 sista onsdagen i varje månad med tid för egen stillhet och tystnad i Munka Ljungby kyrka. Nästa gång blir onsdagen den 29 november

tåssjöträffen

Torsdagen den 30 november kl. 14.00 - 16.00 i  Tåssjö församlingshem med samtal och gemenskap. Fika serveras till självkostnadspris.
Tåssjöträffen har vi sista torsdagen i varje månad

1:a advent

Söndagen den 3 december

14.00 Luciatåg i Tåssjö kyrka med barnverksamheten, fika i församlingshemmet
18.00 Adventsgudstjänst i Munka Ljungby kyrka, körerna Nikita och SingOut samt Christer Andreasson, trumpet, medverkar. Kaffe och tårta

Meditation

Måndagar kl. 19.00 - 20.00 i Munka Ljungby kyrka. Ingen anmälan eller förkunskaper krävs.

Längtar du efter en stund av stillhet mitt i vardagen? Meditation kan vara ett sätt att finna balans mellan yttre aktivitet och ett inre behov av stillhet och ro. Avslappning, andning, och ett öppet sinne är grunden i meditation.

Ledare Karin Skeppstedt
För mer information ring 070-203 46 16

Sista gången för höstterminen blir den 11 december och sedan börjar vårterminen igen måndagen den 8 januari

Nyhetsbrev/broschyr

Fyra gånger om året ger vi ut en folder med kalendarium om vad som händer i församlingen. Däremellan mailar vi ut ett nyhetsbrev.

Vill du ha denna information via post eller mail: kontakta pastorsexp. tel 0431-40 23 00 eller
Munka Ljungby församling

Se den senaste foldern från Munka Ljungby församling här (pdf)
Se det senaste Nyhetsbrevet här (pdf)

gravrättsinnehavare sökes!

Bild: Henrik Nilsson

Denna skylt vid en grav betyder att vi behöver kontaktuppgifter till någon anhörig eller närstående som kan vara ansvarig för graven, s k gravrättsinnehavare. Församlingen är skyldig att ha någon ansvarig för varje grav.

OBS! Det kostar inget att vara gravrättsinnehavare!

Skyltarna som satts ut kommer att stå kvar över minst två allhelgonahelger. I väntan på att någon anmäler sig som gravrättsinnehavare kommer graven att stå orörd och inte att skötas av församlingen då det är gravrättsinnehavaren och inte kyrkan som äger rätten till platsen.

Gravrätten på de gravar som efter denna tid fortfarande inte har någon innehavare kommer att återgå till församlingen. I samband med detta upphör alla möjligheter att smycka graven, stenarna kan tas bort och graven kan återanvändas.

Känner du till något om dessa gravar eller är du direkt anhörig:
Kontakta personalen på kyrkogården eller pastorsexpeditionen för mer information:

munka.forsamling@svenskakyrkan.se
0431-40 23 00 (svarar säkrast förmiddagar kl. 9-12)