Munka Ljungby församling

Munka Ljungby församling Besöksadress: Rönnebergsgatan 5, 26633 Munka Ljungby Postadress: Box 75, 26621 Munka Ljungby Telefon: +46(431)402300 E-post till Munka Ljungby församling

För mer information kontakta pastorsexp. 0431-40 23 00

Välkommen!

Varje söndag erbjuder vi mässa eller gudstjänst i någon av våra kyrkor. Läs mer om kommande gudstjänster

tåssjöträffen

Torsdagen den 26 oktober kl. 14.00 - 16.00 i  Tåssjö församlingshem med samtal och gemenskap. Fika serveras till självkostnadspris.
Tåssjöträffen har vi sista torsdagen i varje månad

Alla helgonhelgen

Fredag 3 november
10.00 - 16.00 Kaffe serveras i våra kyrkor eller på våra kyrkogårdar

Lördag 4 november, Alla helgons dag
16.00 Munka Ljungby kyrka
Minnesgudstjänst där namnen på de som avlidit under det gångna året läses upp, och vi tänder ett ljus för var och en av dem för att hedra deras minne
Kören Nikita medverkar
Vid eventuella frågor kontakta pastorsexp. tel 0431-40 23 00

Söndag 5 november, Söndag efter Alla helgons dag
16.00 Tåssjö kyrka
Solosång Iréne Jönsson
Vid eventuella frågor kontakta pastorsexp. tel 0431-40 23 00

18.00 Össjö kyrka
Solosång Iréne Jönsson
Vid eventuella frågor kontakta pastorsexp. tel 0431-40 23 00

Café Össjö

Bild: Gunilla Carlsson

Torsdagen den 2 november kl. 14.00 serveras det kaffe till självkostnadspris och trevlig gemenskap på Cafè Össjö i församlingshemmet
Café Össjö har öppet första torsdagen i varje månad förutom i januari

Meditation

Måndagar kl. 19.00 - 20.00 i Munka Ljungby kyrka. Ingen anmälan eller förkunskaper krävs.

Längtar du efter en stund av stillhet mitt i vardagen? Meditation kan vara ett sätt att finna balans mellan yttre aktivitet och ett inre behov av stillhet och ro. Avslappning, andning, och ett öppet sinne är grunden i meditation.

Ledare Karin Skeppstedt
För mer information ring 070-203 46 16

Nyhetsbrev/broschyr

Fyra gånger om året ger vi ut en folder med kalendarium om vad som händer i församlingen. Däremellan mailar vi ut ett nyhetsbrev.

Vill du ha denna information via post eller mail: kontakta pastorsexp. tel 0431-40 23 00 eller
Munka Ljungby församling

Se den senaste foldern från Munka Ljungby församling här (pdf)

gravrättsinnehavare sökes!

Bild: Henrik Nilsson

Denna skylt vid en grav betyder att vi behöver kontaktuppgifter till någon anhörig eller närstående som kan vara ansvarig för graven, s k gravrättsinnehavare. Församlingen är skyldig att ha någon ansvarig för varje grav.

OBS! Det kostar inget att vara gravrättsinnehavare!

Skyltarna som satts ut kommer att stå kvar över minst två allhelgonahelger. I väntan på att någon anmäler sig som gravrättsinnehavare kommer graven att stå orörd och inte att skötas av församlingen då det är gravrättsinnehavaren och inte kyrkan som äger rätten till platsen.

Gravrätten på de gravar som efter denna tid fortfarande inte har någon innehavare kommer att återgå till församlingen. I samband med detta upphör alla möjligheter att smycka graven, stenarna kan tas bort och graven kan återanvändas.

Känner du till något om dessa gravar eller är du direkt anhörig:
Kontakta personalen på kyrkogården eller pastorsexpeditionen för mer information:

munka.forsamling@svenskakyrkan.se
0431-40 23 00 (svarar säkrast förmiddagar kl. 9-12)