Foto: Henrik Nilsson

Munka Ljungby församling

Munka Ljungby församling är naturskönt belägen i nordöstra delen av Ängelholms kommun där slätten och skogsbygden möts.

med anledning av coronaviruset

Uppdaterat 2020-11-19
På grund av de skärpta restriktionerna för att förhindra smittspridning vid allmänna sammankomster, har vi i Munka Ljungby församling beslutat att från och med den 22 november inte fira offentliga söndagsgudstjänster i våra kyrkor. Präst eller diakon samt vaktmästare kommer under gudstjänsttid att vara i den kyrka som skulle haft gudstjänst och be för församlingen och vår värld. Kyrkklockorna kommer att ringa som vanligt.

Läs mer här

 

Vi fortsätter med dop, begravningar och vigslar enligt myndigheternas rekommendationer.

 

Detta gäller tills regering och myndigheter meddelar ny information om smittspridningen. Under denna period kommer vi istället att lägga ut andakter/korta gudstjänster här och på vår facebooksida.
Vi kommer att gå ut med tydlig information när vi kan börja fira gudstjänster i kyrkan igen. Vår förhoppning är att det inte dröjer alltför länge.

Klicka här för att se den senaste gudstjänsten från Munka Ljungby församling 

 

Det finns möjlighet till andakt och gudstjänst via radio och TV:

Gudstjänst i Sveriges television

Gudstjänst i Sveriges radio

Morgonandakt i Sveriges radio

 

Veckoverksamheten och caféerna är sedan tidigare pausade. Håll utkik här och på facebook (facebook/Munka Ljungby Församling) efter aktuell information eftersom det med kort varsel kan bli ändring av det som annonserats!

 

Ni som sjunger i någon av våra körer, eller deltar i vår barnverksamhet, konfirmandgrupper och ungdomsverksamhet kommer att kontaktas av era ledare och få mer information av dem. 

 

Behöver du hjälp med inköp eller någon att prata med, kontakta diakon Fredrik Johansson

fredrik.b.johansson@svenskakyrkan.se
tel 070-207 90 19

 

Här finns mer information från Lunds stift

Här finns mer information från Svenska kyrkans hemsida

Tid för Gud hemma

För dig som ska ordna begravning för en närstående

 

Vi saknar er församlingsbor och längtar efter den dag då vi kan fira gudstjänst och börja träffas som vanligt igen! Vi tänker på er och ber för er. Var rädda om er!

julauktion

Årets Act Svenska kyrkans julinsamling har temat ”Bryt en tradition”
och det är precis vad vi gör.

I år blev det ingen julbasar med luciatåg på Domssöndagen. Istället blir det en adventskalender-auktion på Facebook som Internationella gruppen håller i, där vi auktionerar ut ett internationellt fairtrademärkt hantverk och ett lokalt hantverk inför varje adventssöndag.
Läs mer här:

Nyhetsbrev/broschyr

Fredagen den 27 november utkommer vinterns församlingsblad. När broschyren gick till tryck hade inte de nya reglerna om att max 8 personer får samlas trätt i kraft. Därför gäller inte informationen om gudstjänster just nu men vi hoppas och ber att gudstjänster ska kunna firas i någon form under nästa år. Håll utkik här på hemsidan och på facebook efter aktuell information!

Fyra gånger om året ger vi ut en folder med kalendarium om vad som händer hos oss och den delas ut med post till alla hushåll i församlingen. 

För eventuella synpunkter på denna information:
kontakta pastorsexp. tel 0431-40 23 00 eller
munka-ljungby.forsamling@svenskakyrkan.se

Se den senaste foldern från Munka Ljungby församling här (pdf)

hands free

Vi visar varandra hänsyn och omsorg och tar människors oro för att bli smittade av influensavirus på allvar. 

Därför hälsar vi på varandra utan kroppskontakt – med en vinkning. 

Vi är noga med vår handhygien och tvättar händerna noggrant och ofta. 

Är du sjuk eller känner av symptom som hosta, feber eller nysningar ber vi dig stanna hemma. 

Vi är inga medicinska experter men vi lyssnar på de som är. Därför håller vi oss löpande uppdaterade och följer folkhälsomyndigheters råd och anvisningar. 

Svenska kyrkan
Munka Ljungby församling

 

fairtrade

Fairtrade är en oberoende certifiering som skapar förutsättningar för odlare och anställda i länder med utbredd fattigdom, att förbättra sina arbets- och levnadsvillkor. 

Läs mer om fairtrade

 

 

gravrättsinnehavare sökes!

Foto: Henrik Nilsson

Denna skylt vid en grav betyder att vi behöver kontaktuppgifter till någon anhörig eller närstående som kan vara ansvarig för graven, s k gravrättsinnehavare. Församlingen är skyldig att ha någon ansvarig för varje grav.

OBS! Det kostar inget att vara gravrättsinnehavare!

  

Skyltarna som satts ut kommer att stå kvar över minst två allhelgonahelger. I väntan på att någon anmäler sig som gravrättsinnehavare kommer graven att stå orörd och inte att skötas av församlingen då det är gravrättsinnehavaren och inte kyrkan som äger rätten till platsen.

  

Gravrätten på de gravar som efter denna tid fortfarande inte har någon innehavare kommer att återgå till församlingen. I samband med detta upphör alla möjligheter att smycka graven, stenarna kan tas bort och graven kan återanvändas.

Känner du till något om dessa gravar eller är du direkt anhörig:
Kontakta personalen på kyrkogården eller pastorsexpeditionen för mer information:

munka.forsamling@svenskakyrkan.se
0431-40 23 00 (svarar säkrast förmiddagar kl. 9-12)