Munka Ljungby församling

Prata med oss

Kontakt

Munka Ljungby församling Besöksadress: Rönnebergsgatan 5, 26633 Munka Ljungby Postadress: Box 75, 26621 Munka Ljungby Telefon: +46(431)402300 E-post till Munka Ljungby församling Webbplats

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Till innehållet

Munka Ljungby församling

För mer information kontakta pastorsexp. 0431-40 23 00

Välkommen!

Varje söndag erbjuder vi mässa eller gudstjänst i någon av våra kyrkor. Läs mer om kommande gudstjänster

gravrättsinnehavare sökes!

Bild: Henrik Nilsson

Denna skylt vid en grav betyder att vi behöver kontaktuppgifter till någon anhörig eller närstående som kan vara ansvarig för graven, s k gravrättsinnehavare. Församlingen är skyldig att ha någon ansvarig för varje grav.

OBS! Det kostar inget att vara gravrättsinnehavare!

  

Skyltarna som satts ut kommer att stå kvar över minst två allhelgonahelger. I väntan på att någon anmäler sig som gravrättsinnehavare kommer graven att stå orörd och inte att skötas av församlingen då det är gravrättsinnehavaren och inte kyrkan som äger rätten till platsen.

  

Gravrätten på de gravar som efter denna tid fortfarande inte har någon innehavare kommer att återgå till församlingen. I samband med detta upphör alla möjligheter att smycka graven, stenarna kan tas bort och graven kan återanvändas.

 

Känner du till något om dessa gravar eller är du direkt anhörig:
Kontakta personalen på kyrkogården eller pastorsexpeditionen för mer information:

munka.forsamling@svenskakyrkan.se
0431-40 23 00 (svarar säkrast förmiddagar kl. 9-12)

 

friluftsgudstjänster

Under sommaren firar vi ibland söndagens gudstjänst ute i guds fria natur. Oftast i samarbete med någon av alla de hembygdsföreningar som är verksamma i vår församling och där andra aktiviteter kan förekomma samtidigt.

 

Söndagen den 13 augusti kl. 10.00 vid Lönnhässle bygdegård i Össjö. Kaffeservering!

Onsdagar i sommar

Varje onsdagskväll under juni till augusti kl. 18.30 är någon av våra kyrkor öppna där vi bjuder på musik eller firar mässa.

Läs mer om sommarmusiken i Munka Ljungby församling

Kyrkogårdsvandring

Bild: Carl-Gustaf Edhardt

Torsdagen den 24 augusti kl. 18.00. Samling i vapenhuset i Munka Ljungby kyrka där vi börjar med fika.

Under ledning av Markus och Tobias Persson, Egon Johnsson och Henrik Nilsson besöker vi gravar med kända personer och spännande livsöden. Ingen anmälan krävs.

hemvändardag i tåssjö

Söndagen den 10 september. Inleds med mässa kl. 11.00 i kyrkan och sedan serveras det lunch till självkostnadspris i församlingshemmet. Alla hälsas hjärtligt välkomna och ingen anmälan krävs.

kyrkoherdemottagning

Söndagen den 17 september välkomnar vi Staffan Ohlsson som kyrkoherde i vår församling med mässa i Munka Ljungby kyrka kl. 15.00 där Kören Nikita, Christer Ekstedt, trumpet och kontraktsprost John Liljeblad medverkar. Efteråt blir det mingel i kyrkan.

gud är nära

Nyhetsbrev/broschyr

Fyra gånger om året ger vi ut en folder med kalendarium om vad som händer i församlingen. Däremellan mailar vi ut ett nyhetsbrev.

Vill du ha denna information via post eller mail: kontakta pastorsexp. tel 0431-40 23 00 eller
Munka Ljungby församling

Se den senaste foldern från Munka Ljungby församling här (pdf)

 

Meditation

Måndagar kl. 19.00 - 20.00 i Munka Ljungby kyrka. Ingen anmälan eller förkunskaper krävs. Uppehåll under sommaren och terminen börjar igen måndagen den 4:e september. 

Längtar du efter en stund av stillhet mitt i vardagen? Meditation kan vara ett sätt att finna balans mellan yttre aktivitet och ett inre behov av stillhet och ro. Avslappning, andning, och ett öppet sinne är grunden i meditation.

Ledare Karin Skeppstedt
För mer information ring 070-203 46 16