Munka Ljungby församling

Munka Ljungby församling Besöksadress: Rönnebergsgatan 5, 26633 Munka Ljungby Postadress: Box 75, 26621 Munka Ljungby Telefon: +46(431)402300 E-post till Munka Ljungby församling

För mer information kontakta pastorsexp. 0431-40 23 00

Välkommen!

Varje söndag erbjuder vi mässa eller gudstjänst i någon av våra kyrkor. Läs mer om kommande gudstjänster

tåssjöträffen

Torsdagen den 22 februari kl. 14.00 - 16.00 i  Tåssjö församlingshem med samtal och gemenskap. Fika serveras till självkostnadspris.
Tåssjöträffen har vi sista torsdagen i varje månad

Mässa i enkelhet

Mässa i enkelhet firas kl. 18.30 sista onsdagen i varje månad med tid för egen stillhet och tystnad i Munka Ljungby kyrka. Nästa gång blir onsdagen den 28 februari.

vårkören

Kör för dig som är dagledig!

Torsdagen den 1 mars startar vår nya kör för alla som är daglediga.  Vi träffas i Körsalen i Munka Ljungby församlingshem och sjunger tillsammans kl. 10.30 - 11.30. Schema för vilka torsdagar vi ses kommer på första träffen.

Alla är välkomna och ingen sångvana krävs.

För mer information kontakta kyrkomusiker Eva-Lis Carlsson

Eva-Lis Carlsson

Café Össjö

Bild: Gunilla Carlsson

Torsdagen den 1 mars kl. 14.00 serveras det kaffe till självkostnadspris och trevlig gemenskap på Cafè Össjö i församlingshemmet
Café Össjö har öppet första torsdagen i varje månad förutom i januari

vardagsgudstjänst

Torsdagen den 8 mars kl. 9.30 firas det vardagsgudstjänst i Tåssjö kyrka i samband med Öppen verksamhet.

Lunch

Torsdagen den 8 mars kl.12.00 serveras det lunch i Munka Ljungby församlingshem för 60 kr. Barn äter gratis och ingen anmälan krävs. Denna lunch går i fastans tecken. På menyn står det ärtsoppa med grovt bröd och till efterrätt kaffe och fairtrade-märkt choklad.

Eventuella önskemål om specialkost meddelas till husmor, tel 0431-40 23 15 eller exp. 0431-40 23 00

öppen kyrka

Tisdagen den 13 mars kl. 14.00 - 16.00 med våffelcafé i Munka Ljungby kyrka.

Öppen kyrka har vi andra tisdagen i varje månad

mässa med kontraktsprosten

Fredagen den 16 mars får vår församling besök av nyligen utnämnde kontraktsprost Gisela Pernrup. Gisela, som tidigare tjänstgjort i vår församling, kommer att träffa personal och förtroendevalda under dagen som avslutas med mässa kl. 18.00 i Munka Ljungby kyrka dit allmänheten hälsas välkommen.

Brödauktion och våfflor

Söndagen den 18 mars firas det mässa med små och stora i Tåssjö kyrka kl. 14.00. Efteråt serverar Tåssjö Syförening våfflor och håller brödauktion i församlingshemmet till förmån för Svenska Kyrkans Fasteinsamling  "Att resa sig starkare". Skänk gärna gåvor!

Kl. 17.00 samma dag firas det musikgudstjänst i Tåssjö kyrka med musik-konfirmander från Hässleholms församling under ledning av Ingrid Gunnarsson, präst Anette Rajaniemi

Meditation

Måndagar kl. 19.00 - 20.00 i Munka Ljungby kyrka. Ingen anmälan eller förkunskaper krävs.

Längtar du efter en stund av stillhet mitt i vardagen? Meditation kan vara ett sätt att finna balans mellan yttre aktivitet och ett inre behov av stillhet och ro. Avslappning, andning, och ett öppet sinne är grunden i meditation.

Ledare Karin Skeppstedt
För mer information ring 070-203 46 16

Nyhetsbrev/broschyr

Fyra gånger om året ger vi ut en folder med kalendarium om vad som händer i församlingen. Däremellan mailar vi ut ett nyhetsbrev.

Vill du ha denna information via post eller mail: kontakta pastorsexp. tel 0431-40 23 00 eller
Munka Ljungby församling

Se den senaste foldern från Munka Ljungby församling här (pdf)

gravrättsinnehavare sökes!

Bild: Henrik Nilsson

Denna skylt vid en grav betyder att vi behöver kontaktuppgifter till någon anhörig eller närstående som kan vara ansvarig för graven, s k gravrättsinnehavare. Församlingen är skyldig att ha någon ansvarig för varje grav.

OBS! Det kostar inget att vara gravrättsinnehavare!

Skyltarna som satts ut kommer att stå kvar över minst två allhelgonahelger. I väntan på att någon anmäler sig som gravrättsinnehavare kommer graven att stå orörd och inte att skötas av församlingen då det är gravrättsinnehavaren och inte kyrkan som äger rätten till platsen.

Gravrätten på de gravar som efter denna tid fortfarande inte har någon innehavare kommer att återgå till församlingen. I samband med detta upphör alla möjligheter att smycka graven, stenarna kan tas bort och graven kan återanvändas.

Känner du till något om dessa gravar eller är du direkt anhörig:
Kontakta personalen på kyrkogården eller pastorsexpeditionen för mer information:

munka.forsamling@svenskakyrkan.se
0431-40 23 00 (svarar säkrast förmiddagar kl. 9-12)