Foto: Henrik Nilsson

Detta händer i våra kyrkor och församlingshem

Välkomna till våra aktiviteter. Om inget annat anges är det fri entré och utan anmälan. Vid frågor kontakta pastorsexp. 0431-40 23 00.

"Nu kör vi!"

Allsångskväll med glada upptåg tisdagen den 21 maj kl. 19.00 i Munka Ljungby församlingshem med Cendokören och musiker under ledning av Eva Johansson.
Kaffeservering. Insläpp 18.30!

Pilgrimsvandringar för fred, frid och försoning

Sankta Thoras pilgrimsled är en ca 10 mil lång vandringsled som går på mindre vägar genom de natursköna församlingarna på Bjäre. Under våren genomför vi vandringar på olika sträckor.

Start kl 10.00 från kyrka/församlingshem, vi går ca 3 timmar och avslutar vid kyrka eller församlingshem om inte annat anges. Biltransport tillbaka till startplatsen ordnas av föreningen.

25 maj                  Thoravandring  Torekov

För mer information om vandringarna och leden: kontakta Linn Björklund
linn.bjorklund@svenskakyrkan.se
telefon: 0706-83 26 40

Tåssjöträffen

Foto: Kristin Lidell IKON

Torsdagen den 30 maj kl. 14.00 i Tåssjö församlingshem med trevlig gemenskap. Fika serveras till självkostnadspris.
Tåssjöträffen har vi sista torsdagen i varje månad.

Sommarkul

Vi inbjuder till sommarkul med Öppen verksamhet för barn med vuxen där vi leker, pysslar, fikar och sjunger.
3 juni kl 9.00 - 11.30 i Munka Ljungby församlingshem
5 juni kl 9.00 - 11.30 i Tåssjö församlingshem
11 juni kl 9.00 - 11.30 i Össjö församlingshem
Ingen anmälan krävs!
Varmt välkomna!

Friluftsgudstjänst i Össjö

Foto: Henrik Nilsson

Söndagen den 9 juni kl. 14.00 vid dammen i Össjö. Mässingssextetten ”Korkarna” spelar mässingsmusik i gudstjänsten och en stund efter. Ta med egen stol och kaffekorg. 15.00 premiär för Bygdespelsgruppen Origonalens sommarspel ”syndens Roth”. Klockan 10.00 samma dag, 9/6, firar vi gudstjänst i Munka Ljungby kyrka.
Övriga föreställningar onsdagen den 12 juni och fredagen den 14 juni kl. 19.00 samt lördagen den 15 juni och söndagen den 16 juni kl. 14.00.

Öppen kyrka

Foto: Johannes Frandsen IKON

Våffelcafé i Munka Ljungby kyrka  tisdagen den 11 juni kl. 14.00 med fika till självkostnadspris (30 kr) och trevlig gemenskap.
Öppen kyrka har vi andra tisdagen i varje månad

Lunch vårens sista

Foto: Johannes Frandsen-IKON

Torsdagen den 13 juni kl. 12.00 serveras vårens sista lunch till självkostnadspris (80 kr) och trevlig gemenskap i Munka Ljungby församlingshem. På menyn står det persiljejärpar med kokt potatis, vegetariskt alternativ finns. Ingen anmälan krävs!
Lunch har vi andra torsdagen i månaden (om det inte är röd dag) med uppehåll under sommaren. Nästa gång blir den 12 september.

Midsommarhelgen

Foto: Gustaf Hellsing-IKON
Midsommarafton

Midsommarfirande på Heagården, Ängelholmsvägen 208, Munka Ljungby
13.00 Klär vi midsommarstången. Ta gärna med egna blommor
14.00 Friluftsgudstjänst
Försäljning av kaffe, dans kring midsommarstången, tävlingar och lekar. Vid regn är vi på logan

Midsommardagen

18.30 Kvällsmässa i Össjö kyrka

23 juni, Johannes Döparens dag

14.00 Friluftsgudstjänst vid Bassholma fd skola i samarbete med Tåssjö Byalag. Kaffeservering. Vid regn flyttas gudstjänsten till Tåssjö kyrka.

"Ett musikaliskt fyrverkeri"

Sommarmusik onsdagen den 3 juli kl. 18.30 i Munka Ljungby kyrka med Familjen Hellgren: Louise och Lars, barnen Mirjam och Samuel, barnbarnen Levi, Vera, Svante och David som spelar på alla möjliga och omöjliga instrument. Har medverkat i ”Talang 2008” på TV4. Psalmer i klassisk tolkning med fiol, cello, tvärflöjt, tuba och piano blandas med musik på såg, cykeltutor och duschslang.

Café Össjö

Foto: Kristina Johanson IKON

Torsdagen den 4 juli kl. 14.00 serveras det kaffe till självkostnadspris och trevlig gemenskap på Café Össjö i församlingshemmet.
Café Össjö har vi första torsdagen i varje månad (om det inte är röd dag).

"Doft av sommar och romantik"

Sommarmusik onsdagen den 10 juli kl. 18.30 i Tåssjö kyrka. Carolina Söderman, sång/piano och Janne Andersson, slagverk bjuder på mjuka sånger på svenska med doft av sommar och romantik, tro och hopp.

Gospelkväll

Sommarmusik onsdagen den 17 juli kl. 18.30 i Munka Ljungby kyrka. En kväll med både stillsam och svängig gospelmusik tillsammans med New Life Gospel och Anna Weister Andersson. Övriga medverkande är Fredde Berg och Tias Björkenrud.
Fri entré och vid utgången tas kollekt upp till ACT, Svenska kyrkan.

"Från Mozart till Tholander"

Sommarmusik onsdagen den 24 juli kl. 18.30 i Össjö kyrka med Carolina och Olof Tholander. Det bjuds på ett härligt sommarprogram i blandade stilar, från musikal och operatoner till folkmusik och svenska romanser av bland annat Mozart, Lloyd Webber, Tholander, Peterson-Berger med flera.