Munka Ljungby församling Besöksadress: Rönnebergsgatan 5, 26633 Munka-Ljungby Postadress: Box 75, 26621 Munka-Ljungby Telefon:+46(431)402300 E-post till Munka Ljungby församling

Medlemskap

Som medlem i Svenska kyrkan blir du en del av gemenskapen inom den evangelisk-lutherska kyrkan i Sverige och stödjer samtidigt en mängd olika verksamheter, både lokalt och internationellt.

Kyrkan finns med vid livets stora händelser, för att välkomna det nya barnet, att bekräfta kärleken till den man älskar och att få ta farväl när en anhörig eller nära vän gått bort.

Ett diakonalt och socialt arbete både i och utanför Sverige, bland gamla, sjuka, ensamma och sörjande människor.

Arbete för fred, hjälp till svenskar utomlands, engagemang för flyktingar, minoriteter och utsatta personer som saknar röst i vårt samhälle.

Meningsfull fritidsverksamhet för barn och unga. Att erbjuda tonåringar ett tillfälle att få ställa frågor om vem man är och vad man tror på.

Kyrkobyggnader, ett historiskt landmärke som en länk till tidigare generationer, där det finns plats för vila och meditation.

En kulturell plats med möjlighet att själv sjunga i kör och njuta av olika konserter och musikarrangemang.

Med erfarenhet av att möta människor i sorg och kris är Svenska Kyrkan till stor hjälp vid större olyckor och katastrofer.

Ett levande gudstjänstliv och rätt till vigsel och begravning i kyrkan.

För att bli medlem lämnar du nedanstående blankett till :
Pastorsexpeditionen, Rönnebergsg 5, Munka Ljungby eller

skickar den till:
Svenska Kyrkan
266 21  Munka Ljungby

Inträdesblankett för vuxna (pdf)

Inträdesblankett för barn (pdf)