Foto: Henrik Nilsson

Munka Ljungby församling

Munka Ljungby församling är naturskönt belägen i nordöstra delen av Ängelholms kommun där slätten och skogsbygden möts.

hälsning från pastorsexpeditionen

För att förhindra smittspridning av covid-19 tar vi endast emot besök som är förbokade. Var snäll och kontakta den person du har ärende till och avtala en tid. Klicka här för att se våra kontaktuppgifter. Dessutom har arbetet med det nya församlingshemmet påbörjats vilket begränsar tillgängligheten vid expeditionen.

 

Vill du tända ett ljus eller bara sitta ner några minuter & meditera? Besök gärna våra kyrkor, de står vanligtvis öppna dagtid på vardagarna när vaktmästarna är på plats. 

med anledning av coronaviruset

Uppdaterat 2021-01-13
På grund av de skärpta restriktionerna för att förhindra smittspridning vid allmänna sammankomster, har vi i Munka Ljungby församling beslutat att inte fira offentliga gudstjänster i våra kyrkor. Präst eller diakon samt vaktmästare kommer under gudstjänsttid att vara i den kyrka som skulle haft gudstjänst och be för församlingen och vår värld. Kyrkklockorna kommer att ringa som vanligt.

Läs mer här

 

Vi fortsätter med dop, begravningar och vigslar enligt myndigheternas rekommendationer. Det här gäller i  Munka Ljungby församling.

 

All övrig verksamhet är pausad. Detta gäller tills regering och myndigheter meddelar ny information om smittspridningen. Under denna period kommer vi istället att lägga ut andakter/korta gudstjänster här och på vår facebooksida.
Se den senaste gudstjänsten här.
Vi kommer att gå ut med tydlig information när vi kan börja fira gudstjänster i kyrkan igen. Vår förhoppning är att det inte dröjer alltför länge.

 

Det finns möjlighet till andakt och gudstjänst via radio och TV:

Gudstjänst i Sveriges television

Gudstjänst i Sveriges radio

Morgonandakt i Sveriges radio

  

Behöver du hjälp med inköp eller någon att prata med, kontakta diakon Fredrik Johansson

fredrik.b.johansson@svenskakyrkan.se
tel 070-207 90 19

 

Här finns mer information från Lunds stift

Här finns mer information från Svenska kyrkans hemsida

Tid för Gud hemma

För dig som ska ordna begravning för en närstående

 

Håll utkik här på hemsidan och på facebook (facebook/Munka Ljungby Församling) efter aktuell information eftersom det med kort varsel kan bli ändring av det som annonserats!

Vi saknar er församlingsbor och längtar efter den dag då vi kan fira gudstjänst och börja träffas som vanligt igen! Vi tänker på er och ber för er. Var rädda om er!

Nyhetsbrev/broschyr

När broschyren gick till tryck hade inte de nya reglerna om att max 8 personer får samlas trätt i kraft. Därför gäller inte informationen om gudstjänster just nu men vi hoppas och ber att gudstjänster ska kunna firas i någon form så snart som möjligt. Håll utkik här på hemsidan och på facebook efter aktuell information!

Fyra gånger om året ger vi ut en folder med kalendarium om vad som händer hos oss och den delas ut med post till alla hushåll i församlingen. 

För eventuella synpunkter på denna information:
kontakta pastorsexp. tel 0431-40 23 00 eller
munka-ljungby.forsamling@svenskakyrkan.se

Se den senaste foldern från Munka Ljungby församling här (pdf)

hands free

Vi visar varandra hänsyn och omsorg och tar människors oro för att bli smittade av influensavirus på allvar. 

Därför hälsar vi på varandra utan kroppskontakt – med en vinkning. 

Vi är noga med vår handhygien och tvättar händerna noggrant och ofta. 

Är du sjuk eller känner av symptom som hosta, feber eller nysningar ber vi dig stanna hemma. 

Vi är inga medicinska experter men vi lyssnar på de som är. Därför håller vi oss löpande uppdaterade och följer folkhälsomyndigheters råd och anvisningar. 

Svenska kyrkan
Munka Ljungby församling

 

fairtrade

Fairtrade är en oberoende certifiering som skapar förutsättningar för odlare och anställda i länder med utbredd fattigdom, att förbättra sina arbets- och levnadsvillkor. 

Läs mer om fairtrade

 

 

gravrättsinnehavare sökes!

Foto: Henrik Nilsson

Denna skylt vid en grav betyder att vi behöver kontaktuppgifter till någon anhörig eller närstående som kan vara ansvarig för graven, s k gravrättsinnehavare. Församlingen är skyldig att ha någon ansvarig för varje grav.

OBS! Det kostar inget att vara gravrättsinnehavare!

  

Skyltarna som satts ut kommer att stå kvar över minst två allhelgonahelger. I väntan på att någon anmäler sig som gravrättsinnehavare kommer graven att stå orörd och inte att skötas av församlingen då det är gravrättsinnehavaren och inte kyrkan som äger rätten till platsen.

  

Gravrätten på de gravar som efter denna tid fortfarande inte har någon innehavare kommer att återgå till församlingen. I samband med detta upphör alla möjligheter att smycka graven, stenarna kan tas bort och graven kan återanvändas.

Känner du till något om dessa gravar eller är du direkt anhörig:
Kontakta personalen på kyrkogården eller pastorsexpeditionen för mer information:

munka.forsamling@svenskakyrkan.se
0431-40 23 00 (svarar säkrast förmiddagar kl. 9-12)