Svenska kyrkan i Lund

Svenska kyrkan i Lund Besöksadress: Kiliansgatan 7, 22350 LUND Postadress: BOX 1096, 22104 LUND Telefon: +46(46)358700 E-post till Svenska kyrkan i Lund Webbplats

Svenska kyrkan Lund

– ett större vi

Reformationjubiléet -Föreläsningskonserter i Allhelgonakyrkan

Hösten 2016 i Klosterkyrkan med början 11 september

Samtal pågår

Hösten 2016 i Klosterkyrkan med början 11 september

Vi träffas tisdagar kl.12 i Torns församlingsgård för middagsbön och äter därefter soppa tillsammans.

Middagsbön och Sopplunch

Påvens historiska besöke görs med anledning av att katoliker och lutheraner tillsammans uppmärksammar 500-årsminnet av den evangelisk-lutherska reformationen. Det är det första påvebesöket i Sverige sedan Johannes Paulus II var här 1989. Påven Franciskus kommer till Lund måndag 31 oktober 2016.

Påven Franciskus kommer till Lund och Malmö

Är du student?  Eller har du passerat de första 18 åren. Här finns grupper, föreläsningar eller tillfällen att bara få vara, just för dig!

Student

Är du student? Eller har du passerat de första 18 åren. Här finns grupper, föreläsningar eller tillfällen att bara få vara, just för dig!

Vill du hjälpa oss att samla ihop pengar till Världens Barn och samtidigt få se en handbollsmatch i Allsvenskan? Den 21 september och den 28 september står vi med bössor och skramlar i pausen på LUGIs hemmamatch på Arenan.

Helgeand skramlar för Världens barn

Att leva med psalmer - Karin Håkansson

På vårt torsdagscafé, 29 september kl 13, träffar vi Karin Håkansson som har skrivit nära 200 sång- och psalmtexter. De handlar om tro, liv glädje och sorg men även om hundar, pelargoner och sopsortering! Tillsammans med Helgeands organist Larsåke Sjöstedt kommer Karin även att framföra några av sina sånger.

Luther och Bibeln

Erik Aurelius, Helgeandsgården 2 oktober kl 12.30

Vill du träffas i en konfirmandgrupp på vardagskvällar under terminen? Eller åker du hellre med på ett längre sommarläger? Med Svenska kyrkan i Lund finns det flera olika vägar till konfirmation, så att du kan välja den väg som passar dig bäst.

Konfirmation