Svenska kyrkan i Lund

Svenska kyrkan i Lund Besöksadress: Kiliansgatan 7, 22350 LUND Postadress: Box 1096, 22104 LUND Telefon: +46(46)358700 E-post till Svenska kyrkan i Lund Webbplats

Konfirmation

Vill du träffas i en konfirmandgrupp på vardagskvällar under terminen? Eller åker du hellre med på ett längre sommarläger? Med Svenska kyrkan i Lund finns det flera olika vägar till konfirmation, så att du kan välja den väg som passar dig bäst.

Nytt informationsmöte torsdag 14 september

Det blir ännu ett tillfälle att gå på informationsmöte för dig som vill veta mer om vad konfirmation i Svenska kyrkan i Lund handlar om.

Kom till Petersgården, Trollebergsvägen 43 i Lund,  torsdag 14 september kl. 18.30.

För mer information: Kontakta Jacob Eriksson, samordnare för konfirmandarbetet i Lund jacob.eriksson@svenskakyrkan.se 046–35 88 50 och 0707–727 772

Att få hänga ihop dag och natt, samtala om allt möjligt som går, från det helt vardagligt ytliga till djupen i våra smärtor och rädslor. Mötena under konfirmandtiden är ofta exklusiva.

Det behöver inte vara så svårt att prata med varandra om viktiga saker. Mötesplatserna under konfirmationstiden är ofta enkla: Som efter att ha tagit sig ner för en knölig skidbacke och landa i en snöhög och där och då byta några ord om livet. Eller en ljummen natt vid lägerelden, se gnistorna stiga mot himlen och samtala om livets storhet.

Mötet mellan människa och människa handlar här om att dela av längtan, tro, mod och livets så många sidor. När båda är lika mycket människa i mötet, oavsett ålder, kön, ekonomi och annat.

”Mellan hjärtan är vägarna långa, skänk gemenskap med vårt liv. Låt oss fatta fast varandras händer. Låt oss bygga broar mellan länder. Uti världen är sorgerna många. Mera glädje Gud oss giv!”

Du behöver inte vara döpt eller kunna en massa grejer för att vara med i en konfirmandgrupp. Det enda som behövs är din nyfikenhet.

Både döpa och odöpta kan vara med i konfirmationsundervisningen. Det går bra att bli döpt under tiden, före konfirmationsdagen. Det är vanligt att ungdomar döps i Svenska kyrkan.

Olika typer av grupper

Läs mer om de olika grupperna under sidorna Terminstid och Sommartid. För varje grupp finns information om vem du kontaktar för att anmäla dig.

Kolla också Facebooksidan Konfirmand i Lund och Instagramkontot Lundakonfirmand och sök med taggen #lundakonfirmand och upp konfirmandbilder från Lund och andra delar av Svenska kyrkan.

I maj 2017 skickades en broschyr från Svenska kyrkan i med information om alla grupper till ungdomar i Lund födda 2003 och deras föräldrar.

Terminsgrupper i Lund – hitta alla grupperna här

Sommargrupper i Lund – hitta alla grupperna här

10 skäl att konfirmeras
Konfirmationsgudstjänsten
Konfirmeras som vuxen
Allmänna frågor och svar

Facebook facebook/konfirmand.i.lund
Instagram Sök på taggen #lundakonfirmand

Informationskvällar

Är du nyfiken på att prata med dem som håller i konfirmandgrupperna, träffa ledare och höra hur upplägget för grupperna? Kom till en informationskväll i maj och september, innan du gjort ditt val.

18 maj 2017 kl. 18:30 i Nöbbelövsgården, Nöbbelövs bygata 3

18 september 2017 kl. 18:30 Nöbbelövsgården, Nöbbelövs bygata 3

Information Jacob Eriksson jacob.eriksson@svenskakyrkan.se 046-35 88 50

Broschyr om konfirmation i Lund 2017/2018

Det finns en broschyr som presenterar alla konfirmandgrupper i Lund under teminerna 2017/2018 och sommaren 2018. Se den här, ladda hem och skriv ut.

Broschyren skickas i maj till alla föräldrar och alla 14-åringar som är medlemmar eller vars föräldrar är medlemmar i Svenska kyrkan.

Här är broschyren Ladda hem den. Se den. Skriv ut den. Dela den.

Policy: Pastoralt program för konfirmation

Svenska kyrkans sju församlingar i Lund har en gemensam policy, ett pastoralt program för konfirmation. Här står mer om vad konformation är och hur konfirmandarbetet bedrivs i Lund. Pastoralen är en policy för inbjudan, undervisning, gudstjänster, material, läger och kostnader.

Läs hela pastoral för konfirmation här

Kontakt konfirmation

Jacob Eriksson är samordnare för Svenska kyrkans konfirmandarbete i Lund