Foto: J Casteryd/IKON

Diakonicentralen i Lund

Diakonicentralen är församlingarnas gemensamma centrum för diakonin i Lund. Vårt uppdrag är att se nöden, finnas där för att lindra - och att ge samhällets svaga en röst. Diakoni är kyrkans sociala arbete. Här kan du läsa mer om Diakonicentralen.

Vi följer riktlinjerna angående Covid-19 och håller öppet enligt nedan tider och regler:

Måndag - fredag kl. 9.00 -12.00

- erbjuder vi kaffe, smörgåsar samt lunch (11.30-12) som vanligt för våra gäster men nu för avhämtning genom ingången till höger

- den som bor utomhus och är i behov av dusch, klädbyte och att värma sig en stund kan ringa på dörrklockan så släpper vi in

Vi tycker det är tråkigt att inte kunna hålla mer öppet men vi får alla hjälpas åt att följa de riktlinjer och råd Folkhälsomyndigheten och Regeringen ger oss. Vi vill påminna om att vi finns här för samtal och gärna håller kontakten under den här tiden. Du är välkommen att ringa och kan också säga till ifall du vill att vi ringer upp dig.

Cicci 046 – 71 87 68, Monika 046 – 71 87 78

café ugglan

Måndag–fredag kl 9–12.
Frukost just nu för avhämtning måndag till fredag.

Lunch finns för avhämtning måndag - fredag 11.30-12.

För information: Cecilia Palmquist

Enskilda samtal

Tider enligt överenskommelse: 046-71 87 68, 046-71 87 78

Gåvor till Diakonicentralen

Plusgiro 639 473-8

Swish: 123 624 67 14

INLÄMNING AV KLÄDER, SKOR, ETC.
Ring/maila oss om du vill skänka något.

Just nu är vi i stort behov av följande i alla vuxenstorlekar:

• Jeans
  • Mjukisbyxor
  • Sneakers/gympaskor
  • Filtar
  • Sovsäckar

Samarbeten med Lunds kommun och ideella organisationer

Svenska kyrkans diakonicentral samarbetar med Lunds kommun och olika ideella organisationer kring sociala frågor. Genom personalen på Diakonicentralen kan du få råd och hjälp att vända dig till rätt instans.

Diakonicentralen i Lund

lund.diakonicentralen@svenskakyrkan.se