Svenska kyrkan i Lund Besöksadress: Kiliansgatan 7, 22350 LUND Postadress: Box 1096, 22104 LUND Telefon: +46(46)718700 E-post till Svenska kyrkan i Lund

Diakonicentralen i Lund

Diakonicentralen är församlingarnas gemensamma centrum för diakonin i Lund. Vårt uppdrag är att se nöden, finnas där för att lindra - och att ge samhällets svaga en röst. Diakoni är kyrkans sociala arbete. I Lund har vi bland annat ett öppet café där du kan få frukost och lunch, en dusch, ett ombyte med kläder och gemenskap. På Fäladstorget finns Ugglan Second Hand, vars intäkter går till det diakonala arbetet i Lund. Här kan du läsa mer om Diakonicentralen.

Café Ugglan

Diakoncentralens öppna verksamhet har ett café, en social mötesplats. Välkommen hit för att värma dig, duscha, få ombyte av kläder, äta, dricka kaffe och umgås. Frukost och lunch köps för en symbolisk summa.

Vi har öppet
Måndag–torsdag kl 9–14 samt fredag kl 9–12.
Frukost varje dag och lunch serveras från kl. 12 varje måndag, tisdag, onsdag och torsdag. Lunchen kostar 25 kr.
För information: Cecilia Palmquist

Hälsovårdsmottagning

Distriktssköterska träffas måndag–torsdag kl. 09:30–12:00
Distriktsläkare träffas onsdagar kl. 09:30-12:00
Sköterska och läkare kommer från Södertulls vårdcentral

Enskilda samtal

Tider enligt överenskommelse. Ring 046-71 87 68.

Gåvor till Diakonicentralen

Privatgiro 639 473-8

Samarbeten med Lunds kommun och ideella organisationer

Svenska kyrkans diakonicentral samarbetar med Lunds kommun och olika ideella organisationer kring sociala frågor. Genom personalen på Diakonicentralen kan du få råd och hjälp att vända dig till rätt instans.

Diakonicentralen i Lund

lund.diakonicentralen@svenskakyrkan.se