Svenska kyrkan i Lund Besöksadress: Kiliansgatan 7, 22350 LUND Postadress: Box 1096, 22104 LUND Telefon:+46(46)718700 E-post till Svenska kyrkan i Lund

Diakonicentralen i Lund

Diakonicentralen är församlingarnas gemensamma centrum för diakonin i Lund. Vårt uppdrag är att se nöden, finnas där för att lindra - och att ge samhällets svaga en röst. Diakoni är kyrkans sociala arbete. Här kan du läsa mer om Diakonicentralen.

Diakonicentralen har ett café som är öppet måndag till fredag under dagtid. Här erbjuds frukost och lunch till ett billigt pris. Det finns bland annat möjlighet att duscha, få kontakt med sjuksköterska och läkare, samtalsstöd och gemenskap.

café ugglan har öppet

Måndag–torsdag kl 9–14 samt fredag kl 9–12.
Frukost varje dag och lunch serveras måndag till torsdag kl 12. Lunchen kostar 25 kr.
För information: Cecilia Palmquist

Hälsovårdsmottagning

Distriktssköterska träffas måndag–torsdag kl. 09:30–12:00
Distriktsläkare träffas onsdagar kl. 09:30-12:00
Sköterska och läkare kommer från Södertulls vårdcentral

Enskilda samtal

Tider enligt överenskommelse. Ring 046-71 87 68.

Gåvor till Diakonicentralen

Privatgiro 639 473-8

Samarbeten med Lunds kommun och ideella organisationer

Svenska kyrkans diakonicentral samarbetar med Lunds kommun och olika ideella organisationer kring sociala frågor. Genom personalen på Diakonicentralen kan du få råd och hjälp att vända dig till rätt instans.

Barn i start, BIS, är ett samarbete med Lunds kommun och Socialförvaltningen. Här får nyanlända familjer stöd att komma in i samhället och bearbeta sin situation.

ESF-projektet Stegvis är ett EU-finansierat projekt som arbetar med arbetsinriktad rehabilitering.

Diakonicentralen i Lund

lund.diakonicentralen@svenskakyrkan.se