Svenska kyrkan i Lund Besöksadress: Kiliansgatan 7, 22350 LUND Postadress: Box 1096, 22104 LUND Telefon: +46(46)718700 E-post till Svenska kyrkan i Lund

Diakonicentralen i Lund

Svenska kyrkans diakonicentral är i samverkan med församlingarna ett gemensamt centrum för diakoni i Lund.

Det är kyrkans uppdrag att genom delaktighet, respekt och ömsesidig solidaritet möta människor i utsatta livssituationer.
Diakonin ska se, göra synligt och ta ställning i aktuella frågor, där människovärdet kränkts, där orättvisor och övergrepp sker, i människors utsatthet och svåra situationer.

Café Ugglan

Diakoncentralens öppna verksamhet har ett café, en social mötesplats. Välkommen hit för att värma dig, duscha, få ombyte av kläder, äta, dricka kaffe och umgås. Frukost och lunch köps för en symbolisk summa.

Vi har öppet
Måndag–torsdag kl 9–14 samt fredag kl 9–12.
Frukost varje dag och lunch serveras från kl. 12 varje måndag, tisdag, onsdag och torsdag. Lunchen kostar 25 kr.
För information: Cecilia Palmquist

Hälsovårdsmottagning

Distriktssköterska träffas måndag–torsdag kl. 09:30–12:00
Distriktsläkare träffas onsdagar kl. 09:30-12:00
Sköterska och läkare kommer från Södertulls vårdcentral

Enskilda samtal

Tider enligt överenskommelse. Ring 046-71 87 68.

Gåvor till Diakonicentralen

Privatgiro 639 473-8

Samarbeten med Lunds kommun och ideella organisationer

Svenska kyrkans diakonicentral samarbetar med Lunds kommun och olika ideella organisationer kring sociala frågor. Genom personalen på Diakonicentralen kan du få råd och hjälp att vända dig till rätt instans.

Ugglan second hand

Butiken ligger på Fäladstorget 10, mitt emot ICA. Här säljs många användbara prylar.

Butikens öppettider 2018
Måndag-fredag kl 10–18, lördag 10–14
Det går bra att betala kontant, med Swish och kort.

Mottagning av gåvor kan lämnas in i affären eller till diakonicentralen på Råbygatan 18: Måndag–torsdag kl 9–14 och fredag kl 9–13.
För information: Kontakta Cecilia Palmquist, 046-71 87 68

Diakonicentralen i Lund